Odstránenie Tonovej clony
Pravidla fóra
- Hegrik
- Kontaktovat uživatele:
Re: Odstránenie Tonovej clony
ITIetalista: Dopočil bych ti jasně položit otázku a pokud to půjde tak my ti na ni normálně odpovíme ale tady to dohadování nemá smysl 
-
ITIetalista
- Nedůvěryhodný žvanil
anmelden píše:ty seš fakt magor....kup si klasické Flying V s jedním snímačem a Volume knobem a nemusíš nic řešit....
http://kytary.cz/cort-vx-2v-bk/HN103279/
Tohle má knoby uspořádané tak aby jsi nemusel nic měnit...navíc už má EMG snímače...jsou to pasivy ale HZ jsou všeobecně celkem pochvalované..
haas12345 píše:Celkem blbý, když někomu zavazí 2 poťáky a co teprv, když má 4
LP som videl tie knoby sú naboku a nezavadzajú...anmelden píše:haas12345 píše:Celkem blbý, když někomu zavazí 2 poťáky a co teprv, když má 4) chlapec ještě asi neviděl Lp
asi si si nevšimol, že mám ľavácku gitaru a gitara tvaru V iba s Volume a ľavácku asi nezoženiem... keby tie 2potaky nedali tak blbo tak by to bolo vpohode...
inak neviem čo teraz riešiš keď mám túto gitaru a nepredal jedine žeby mi za ňu dávali origoš Jacksonku s FR ľavácku... mne sa proste páči táto gitara... a nie každému sa páči gitara do V.. napr. Hetfield má gitary Explorer rád ale mne sa nepáčia...
radšej už nič nepíšte lebo je to odveci... mám gitaru vyndám tónovku , hodím fotky a môžete chváliť alebo komentovať čo je dobre/zle teraz to nemá cenu a na novú gitaru nemám a stačí mi jedna...
This account don't exist longer.
Dobre čau...příště si odpusť zbytečné ankety když o názor nestojíš.
Cort X-2, Schecter SGR C-1 (R.M. Custom+F4HN), Jackson JS22-7Q (SH-8 Invader, SH-4)
I N C O L L A P S E...https://www.youtube.com/watch?v=5Aqy1dUiz1c
I N C O L L A P S E...https://www.youtube.com/watch?v=5Aqy1dUiz1c
- Disasterpiece
- Kontaktovat uživatele:
Tohle pripomina me pred peti lety kdy jsem resil podobny kraviny, akorat bez vypalovani dreva/gumy.
No ja jsem si tu tonovku nechal kdyz jsem si daval EMG do kytary, jelikoz mam jen jeden snimac tak na sola se me ta tonovka hodi.Jinou otazkou je jak casto ji pouziju.Zvuk stejne je v prackach a ne v potakach.
No ja jsem si tu tonovku nechal kdyz jsem si daval EMG do kytary, jelikoz mam jen jeden snimac tak na sola se me ta tonovka hodi.Jinou otazkou je jak casto ji pouziju.Zvuk stejne je v prackach a ne v potakach.
-
real_dead_one
Mě to tady připadá, že se z něj snažíte udělat blbce za každou cenu... viz to s tím zavazejícím knobem pod snímačem... Mě na RR3 taky zavazel... taky sem vyndal tonovku a šoupnul volume místo ní.. a hrálo se fajn. Pak sem ale něco zkoušel předělávat a zřejmě kvůli nedostatku času nebo nešikovným rukám se mi nedařilo to připájet.. prostě jeden drátek uletěl když sem tam dával další atd... tak sem to šupl rovnou ze
snímače na jack... A na tom zvuku to bylo znát.
A jasně, mohl bych si koupit kytaru, která má jen jeden snímač a jeden volume... taky takovou mám - RR24 - ale na RR3 se mi stejně hraje líp a nikdy ji z ruky nedám narozdíl od té 24, kterou prodávám.
Dělá to i Petrozza z Kreator... Z kytary má vyhozený dokonce i krkový snímač. Místo poťáků tam má nějaké nýty, nebo plastové krytky.
Tady je každý teoretik jak sviňa a když někdo nedělá něco přesně podle vás tak je asi de*il že?
Tímto se nijak nezastávám ničení kytary letlampu nebo gumou atd... to podle mě už líp vypadá díra v kytaře... Ani se nezastávám toho, že se pan Metalista tady dohaduje místo aby šel a prostě to vykuchal a pak napsal... Ale nechápu tady ty komentáře, facepalmy a ASI vtipy s kladivem... Podle mě se tím shazujete. Ale když to shrnu tak mi do toho asi nic není.
A jak už je zvykem na tomto foru, určitě se najde někdo, kdo mi bude dávat rady ohledně pájení, idkyž o ně vůbec nestojím...
snímače na jack... A na tom zvuku to bylo znát.
A jasně, mohl bych si koupit kytaru, která má jen jeden snímač a jeden volume... taky takovou mám - RR24 - ale na RR3 se mi stejně hraje líp a nikdy ji z ruky nedám narozdíl od té 24, kterou prodávám.
Dělá to i Petrozza z Kreator... Z kytary má vyhozený dokonce i krkový snímač. Místo poťáků tam má nějaké nýty, nebo plastové krytky.
Tady je každý teoretik jak sviňa a když někdo nedělá něco přesně podle vás tak je asi de*il že?
Tímto se nijak nezastávám ničení kytary letlampu nebo gumou atd... to podle mě už líp vypadá díra v kytaře... Ani se nezastávám toho, že se pan Metalista tady dohaduje místo aby šel a prostě to vykuchal a pak napsal... Ale nechápu tady ty komentáře, facepalmy a ASI vtipy s kladivem... Podle mě se tím shazujete. Ale když to shrnu tak mi do toho asi nic není.
A jak už je zvykem na tomto foru, určitě se najde někdo, kdo mi bude dávat rady ohledně pájení, idkyž o ně vůbec nestojím...
- Mjkl
- last.fm: Mjkl666
- Bandzone: Mjkl666
- Kontaktovat uživatele:
za mě zatím tonová clona je nevyužitelná, ale jak jsem tady četl, třeba až v budoucnu koupím lepší kytaru s lepšíma snímači, třeba ji využiju...
na netu sem narazil na video, kde Paul Gilbert říká, že zatím na HB kytaře nikdy nepotřeboval tónovou clonu... že podle něj má tónová clona využití víc na SSS kytaře viz:
na netu sem narazil na video, kde Paul Gilbert říká, že zatím na HB kytaře nikdy nepotřeboval tónovou clonu... že podle něj má tónová clona využití víc na SSS kytaře viz:
-
ITIetalista
- Nedůvěryhodný žvanil
Dík za vyjadrenia... tak túto máme gitaru bez tónovej clony je to hotové
prepáčte ale je troch zapackaná ale aká ma byť keď som ju otáčal a dával preč tónovku
tónovu clonu som nechal napojenú ale je skrytá v tele gitary a je okolo nej niečo ako molitan nech sa tam nehýbe... snímače až v lete.
PS: diera je vyplnená hlavičkou so špendlíka (čierneho) hrot som odstránil nahriatím kovovej časti nad ohňom potom som to jemne za capkal ten plast aby to bolo rovné a hurá je to
čo na to hovoríte?
páči sa?
PS: diera je vyplnená hlavičkou so špendlíka (čierneho) hrot som odstránil nahriatím kovovej časti nad ohňom potom som to jemne za capkal ten plast aby to bolo rovné a hurá je to
čo na to hovoríte?
- Fade
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
- Kontaktovat uživatele:
Snímače mám kvalitní (na jedné kytaře EMG a na druhé DiMarzio) a tónovou clonu nepoužívám, takže už je pár let vymontovaná a místo ní je další volume pot pro krkový snímač. Když je zvuk na sólo moc ostrý, tak přepnu na krkový nebo na mezipolohu
Žádná věda 
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
-
ITIetalista
- Nedůvěryhodný žvanil
moje slováFade píše:Snímače mám kvalitní (na jedné kytaře EMG a na druhé DiMarzio) a tónovou clonu nepoužívám, takže už je pár let vymontovaná a místo ní je další volume pot pro krkový snímač. Když je zvuk na sólo moc ostrý, tak přepnu na krkový nebo na mezipolohuŽádná věda
ešte by to chcelo zalakovať bezfarebným lakom
aký je ten EMG 81 pri krku? aj Kirk Hammett má 2x EMG 81 takže to bude asi zvuk na štýl KH?
tiež rozmýšľam, že dám EMG 81 aj na krk a kobylku keď budú peniaze.
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Jenže co když na krkáči potřebuješ ještě navíc stáhnout výšky?ITIetalista píše: moje slována sólo je krkový snímač a to je úplne jedno či pretočím trochu tónovu clonu alebo prepnem prepínač na krkový snímač... ja si vyberám prepnutie prepínačom
![]()
.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- Fade
- Kontaktovat uživatele:
Zajímavý nápadNero píše:Jenže co když na krkáči potřebuješ ještě navíc stáhnout výšky?ITIetalista píše: moje slována sólo je krkový snímač a to je úplne jedno či pretočím trochu tónovu clonu alebo prepnem prepínač na krkový snímač... ja si vyberám prepnutie prepínačom
![]()
.
- Hegrik
- Kontaktovat uživatele:
mě odstranění tónové clony příjde stejně logické asi jako když bych odstranil na kombu/hlavě potenciometr gain protože ho mám pořád naplno a vlastně ho nepotřebuju...
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Holt hledáme jiné zvuky. Já to dělám běžně...Fade píše: Zajímavý nápadAle upřímně, Nero, tohle jsem ještě nikdy na koncertě ani doma nepotřeboval. Párkrát jsem to zkusil když jsem ji jeětě měl a zvuk byl zahuhlaný, že kapelou skoro neprolezl.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Až budu mít strata, tak si ji tam rozhodně ponechám. Na Cortce ustoupila 3DPDT switchi, který z ní udělal neskutečně univerzální kytaru, ale krkový humbucker je dost ostrý a občas by chtěl zkrotit. Na stratu jsou ty tónovky dvě a protože plánuju HSS osazení, tak budu mít u krku na vyšší zkreslení tu tónovku nejspíš lehce staženou pořád.
Paul Gilbert tónovku nepotřebuje, protože jednak určitě umí přizpůsobit hru a jednak jeho zvuk je speciální tím, že si zachovává charakter, který měly staré NWOBHM kapely na počátku osmdesátých let - ostrý, křupavý, rockově řízný. S tónovkou by mu z toho nic nezbylo. Mně se to takhle dost líbí.
Paul Gilbert tónovku nepotřebuje, protože jednak určitě umí přizpůsobit hru a jednak jeho zvuk je speciální tím, že si zachovává charakter, který měly staré NWOBHM kapely na počátku osmdesátých let - ostrý, křupavý, rockově řízný. S tónovkou by mu z toho nic nezbylo. Mně se to takhle dost líbí.
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
Bias je slovo, ne zkratka.
- Fade
- Kontaktovat uživatele:
Jojo, může to být zajímavé. Stejně jako když jsem podladil Ibanez do H a zkusil jsem rozepnout HB u krku na singl. Parádní zvuk. Takový cinkavý a průrazný a s tím podladěním to dělá parádní kouskyNero píše:Holt hledáme jiné zvuky. Já to dělám běžně...Fade píše: Zajímavý nápadAle upřímně, Nero, tohle jsem ještě nikdy na koncertě ani doma nepotřeboval. Párkrát jsem to zkusil když jsem ji jeětě měl a zvuk byl zahuhlaný, že kapelou skoro neprolezl.
- Alternátor
U Exploreru mi naopak chybí separátní tónovka pro každej snímač. Obzvlášť z toho důvodu, že bych ji docela rád využíval na krkovým snímači, ale kobylu mám radši naplno a během hry zrovna moc času na kroucení nemám. Čili momentálně stejně funguju stylem, jako bych neměl žádnou. Holt jedna z výhod Les Paulů.
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
A proč si nepředěláš tónovku jen pro jeden snímač, když ji u kobylky nevyužiješ (aspoň co sem pochopil...)??
Jinak já zezačátku taky tónovku nevyužíval, teď ji používám hlavně u čistých zvuků...
Jinak já zezačátku taky tónovku nevyužíval, teď ji používám hlavně u čistých zvuků...
- Alternátor
Protože tomu rozumím asi jako koza petrželi a navíc jsem levej jak turecká šavle. Kytaru si tak maximálně seřídím a vyměním struny, do elektroniky se radši nehrabu.
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
Si to k někomu hoď podle mě ti to někdo odsud z fóra, nebo nějakej kytarář udělá za pivko...
-
ITIetalista
- Nedůvěryhodný žvanil
pár tahú so spájkovačkou a je to hotovo voleAlternátor píše:Protože tomu rozumím asi jako koza petrželi a navíc jsem levej jak turecká šavle. Kytaru si tak maximálně seřídím a vyměním struny, do elektroniky se radši nehrabu.