Caiso CDP 100 nebo Yamaha NP V-80 pro začátečníka?

Klavíry, keyboardy, digitální piana, syntezátory, ...
Odpovědět
Zdekal

Caiso CDP 100 nebo Yamaha NP V-80 pro začátečníka?

Příspěvek od Zdekal »

Ahoj,

chtěl bych se poradit. jsem začátečník hry na piano a po několika letech jsem se rozhodl, že se ke hře vrátím. Nemám žádné koncertní ambice, chci si občas doma sednou ke klávesům a zahrát si. Neb mám malý byt a sousedy, musím volit digitální piano a rád bych zůstal u něčeho co nejvěrnějšího akustice - jak co se týče klaviatury a kláves, tak i zvuku do sluchátek, a to v ceně kolem 10K. Hudbu nechci ani nahrávat ani nějak dál zpracovávat s počítačem.

Po dvou nocích na tomto Fóru jsem dospěl k dvoum modelům
- Casio CDP 100 a
- Yamaha NP V-80.
- případně co doporučíte.

Prosím tedy o Váš názor a předem díky.
Paris
Rádce

Re: Caiso CDP 100 nebo Yamaha NP V-80 pro začátečníka?

Příspěvek od Paris »

No ... ta Yamaha nema klaviaturu, ktera by se dala oznacit jako podobna klaviature piana. Ale na to bys prisel sam, pokud by sis na ni dosel nekam sahnout.
Zdekal

Příspěvek od Zdekal »

Paris píše:No ... ta Yamaha nema klaviaturu, ktera by se dala oznacit jako podobna klaviature piana. Ale na to bys prisel sam, pokud by sis na ni dosel nekam sahnout.
Díky. Troch use obávám, jestli bych to po těch letech poznal ;-) Pak tedy ještě zvažuji Casia CDP 120 nebo 220. Je v tom větší rozdíl?
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

jeste mrkni (napriklad) na KAWAI KDP 80 ... to uz je opravdovy digitalni piano ... a k tomu si spocitej, kolik by te Casio CDP xxx nebo Yamaha P xx vysly se stojanem a pedalovou konzoli ... treba uz to nebude takovej rozdil.
Zdekal

Příspěvek od Zdekal »

To je zajímavý typ. Na fórech jsem se o něm nic moc nedočetl a sám bych si značku netroufl posuzovat. A souhlasím, že při sečtení všech těch položek už to takový rozdíl není.

Já už i začal pokukovat po Yamaze YDP 161, že bych ještě počkal a ušetřil na něj. Ale tam je ta cena opravdu už jinde.

Jdu do Kawai a dám vědět.

Každopádně moc děkuju za konzultaci.
comare

Příspěvek od comare »

Můžu se tě zeptat, jak se ti líbí ten Kawai? Nenašel jsem také žádnou recenzi, tak bych byl vděčný za nějakou malou od tebe :)
Zdekal

Příspěvek od Zdekal »

S Kawai jsem velmi spokojený. Kromě toho, že mu nesvědčil transport, protože měl celý kryt kláves vymlácený, což jsem musel řešit lepidlem... tak jinak je skvělý. Klaviatura je hodně přesvědčivá, údery mají podobnou vlastnost jak reálné piano. Klapky jsou realistické a zvuk také perfektní - nahlas i ve sluchátkách. Porovnával jsem s levnějším modelem Yamaha (nevím, co to bylo za model) a Kawai je nesrovnatelně lepší.

Každopádně děkuji ještě jednou za rady, byla do výborná volba a doporučuji!
Odpovědět

Zpět na „Klávesové nástroje a syntezátory“