Dobrý deň, potreboval by som poradiť s výberom mutliefektu do 100€, ktorý by som využil aj na skreslenie aj na rozne FX. Zatiaľ je moj favorit Digitech RP155, ktorý má zdá sa najviac funkcií a efektov, ale neviem nič o ich kvalite. Ďakujem predom za odpoveď.
P.S. Bazaru sa nebránim
Multieffekt do 100€
Pravidla fóra
- bubakovsky
- Kontaktovat uživatele:
Re: Multieffekt do 100€
hele já ti s multákama moc neporadim, ale řekni si má to cenu? chápu že krabičky analogový nejsou nic levnýho, ale ty multáky opravdu kurvý zvuk, sám to znám chtěl jsem pře pár lety zooma, ale vysral jsem se na to a koupil postupně krabičky a časem sejně zjistíš že ty efekty moc nepoužíváš a zbavíš se jích, měl jsem 2 zkreslení chorus echo kvákadlo copmresor blue box a ted? ted mám jedno zkreslení chorus kvákadlo a lampu na ten můj metal to bohatě stačí a zvuk mám na to kolik mi je a na moje finace výbornej, pokud seš teda pevně rozhodnutej že chceš multák tak ty digitechy jsou docela chválený, ale zkus ještě popřemýšlet
Ibanez S 420 (sh13-sh1), cort EVLZ6 (EMG 81-60), squier bullet (RM F1) ---------> Cry Baby, BOSS MT-2, BOSS CH-1, ----------> Engl Fireball II 100w, Harley Benton 2x12 V30, Peavey Bravo 112 (nejlepší cajk co mám, Americká lampa ručně dělaná z 80-90 let. kdyby jí někdo viděl na bazaru napište mi prosím)
- bubakovsky
- Kontaktovat uživatele:
JoJo, o tom som už tiež uvažoval, ale povedal som si že kým si našetrím na lepšiu gitaru a lampové kombo, tak toto bude vhodná voľba, keďže moje terajšie kombo znie ******. Jeden DIY distortion už mám, tak aspoň budem mocť porovnať kvalitu zkreslenia. Jo a ten Digitech by sa mi zišiel aj neskor ako externá zvukovka.
- mirostrat
- Bandzone: https://bandzone.cz/lustifon
- Kontaktovat uživatele:
multaky su fasa a som ich zástancom
už len preto že ti stačí nenadupané PC, zvukovka na doske a dobre si zahráš a aj nahráš ,prípadne donahrávaš ak máš do čoho to je hlavná výhoda,su stereo dalšie +, nevýhoda je že ten zvuk sa z vyhuleným lampákom ani nedá porovnat, skreslenia su dost diskutabilné ,ja to riešim lampákmi v skušobni + krabičky dd6 a chorus,doma mám line 6 tan najstarší a som s ním spokojný,donedávna som mal zoom 9.2 tt ten bol super ale po jednej akcii sa posral, ten som videl na bazáre za tuším 200 e ,má dve lampy a dost verné simulácie aparátou, ale do lampáku multak je fakt pruser, vobec to nehrá dobre hlavne v tejto cene 100 e,na hrajkanie su ale OK
Lidi jsou jako zlá macecha, vyžmýkají tě, jako citrón a pak odkopnou, jako chcíplou krysu.
Red Dwarf : Nejlépe to měli vymyslené Eskimáci. Vystrčili staříky z Iglu a proto také neměli výraz pro Starobinec.
Se starobou přichází i moudrost, někdy ale přijde staroba sama.
Red Dwarf : Nejlépe to měli vymyslené Eskimáci. Vystrčili staříky z Iglu a proto také neměli výraz pro Starobinec.
Jak psal lodyha, "najviac" není vždy ta lepší cesta. Ale pokud si to chceš osahat, chápu. Já vidím na multiefektu jednu zásadní výhodu proti samostatným krabičkám: pokud si rád zahraješ více stylů, prostě si jednou nastavíš na presetech požadovaný efektový řetězec a máš to.bubakovsky píše:Zatiaľ je moj favorit Digitech RP155, ktorý má zdá sa najviac funkcií a efektov, ale neviem nič o ich kvalite.
Co se týče značky, neomezoval bych se v této cenové kategorii jen na Digitech, srovnatelné jsou i Zoomy, Korg nebo Boss. (na tržišti jsem viděl od minibb ME 20) Záleží, co za zvuk hledáš. Nový mulťák bych nekupoval, na bazaru se dají sehnat za polovinu ceny.
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy
- bubakovsky
- Kontaktovat uživatele:
Tak asi by som to zhodnotil tak, že tích milion efektov čo tam je tak asi nevyužijem. Využíval by som ho na nejaký Glam Metal a 80's Hardrock, čiže JCM800 + niečo pred tým. Mám problém s kombom (Randall KH15), lebo ani za svet z neho neviem dostať dostatok basov. Kamoš si teraz kúpil VOX VT80+ (simulácie aparátov, rozne efekty) a strašne dobrý zvuk to malo (samozrejme sa to nedá porovnať, keďže má v kombe lampu). Stále sa neviem rozhodnúť čo kúpiť skor (nejaký efekt, kombo alebo gitaru)- v takom cenovom poradí
.
- mirostrat
- Bandzone: https://bandzone.cz/lustifon
- Kontaktovat uživatele:
neviem odkial si ale ja z BA, predávam line 6 kombo DUOVERB STEREO a s tým som velmi spokojný, išiel som do neho do koncáku s ZOOM 9.2 TT ,kopec koncertou som na tom odohral je to fakt dobrý aparát, MOSFET, má výborné simulácie , Mesa Boogie, marshall, fender, vox, hiwatt, matchless,soldano, je to stereo aparát v plnej výbave,smyšky ,midi , predávam ho lebo mám dva lampáky do sterea,
viz .podpis, ked si z ba možeš si ho vyskušat, nejak sa dohodneme, a je to aparát ktorý hrá výborne aj potichu aj poriadne nahlas,kukni na nete, je to ako dva aparáty, na jednom si dáš trebárs mesu a na druhom marshall, a lavý ti bude hrat to a pravý ono -naraz, su tam rozne kombinácie
je k nemu aj footsvitch,zatial ho neinzerujem a ponukol som ho iba kamošom 
Lidi jsou jako zlá macecha, vyžmýkají tě, jako citrón a pak odkopnou, jako chcíplou krysu.
Já nevim ale já když jsem začínal tak nejdřív jsem vyřešil kytaru kombo pak overdrive, a pak jsem koupil lepší kytaru a kombo a až pak šel do ostatních efektu, záleží na toběbubakovsky píše:Tak asi by som to zhodnotil tak, že tích milion efektov čo tam je tak asi nevyužijem. Využíval by som ho na nejaký Glam Metal a 80's Hardrock, čiže JCM800 + niečo pred tým. Mám problém s kombom (Randall KH15), lebo ani za svet z neho neviem dostať dostatok basov. Kamoš si teraz kúpil VOX VT80+ (simulácie aparátov, rozne efekty) a strašne dobrý zvuk to malo (samozrejme sa to nedá porovnať, keďže má v kombe lampu). Stále sa neviem rozhodnúť čo kúpiť skor (nejaký efekt, kombo alebo gitaru)- v takom cenovom poradí.
Ibanez S 420 (sh13-sh1), cort EVLZ6 (EMG 81-60), squier bullet (RM F1) ---------> Cry Baby, BOSS MT-2, BOSS CH-1, ----------> Engl Fireball II 100w, Harley Benton 2x12 V30, Peavey Bravo 112 (nejlepší cajk co mám, Americká lampa ručně dělaná z 80-90 let. kdyby jí někdo viděl na bazaru napište mi prosím)