Hi-gain zesilovač do 20 000 na thrash / death

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Slayer

Hi-gain zesilovač do 20 000 na thrash / death

Příspěvek od Slayer »

Zdravím,

Nemám zatím moc zkušeností s aparátama a chtěl bych se proto zeptat na váš názor. Chtěl bych zainvestovat do nějaké aparatury, ale jak píšu, moc se v tom nevyznám. Žánrově tak na 1990s thrash/death. Nechci ale žádný moderní středový hi-gain. Rád bych nějaký agresivní zvuk, který se ale zároveň neztratí.

Asi něco jako:

http://www.youtube.com/watch?v=xu9ZQtzKeik

http://www.youtube.com/watch?v=c7Z8Ww1E ... ure=relmfu

http://www.youtube.com/watch?v=vrU6fAjUkj0

Je mi jasné že jsou to studivé nahrávky, ale prostě amp na takovéto věci. Chtěl bych jen poprosit, jestli by mě někdo mohl nasměrovat - doporučit na jakou značku, popř modely zesilovačů se zaměřit. Cenově tak okolo 15 000, 20 000 ale nadhoďte klidně cokoliv, co myslíte že by mohlo sedět.
Naposledy upravil(a) Slayer dne 24.06.2012 20:21, celkem upraveno 1 x.
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Re: Kompendium "nizkowattovych" high-gain zesilovacu

Příspěvek od Bummer »

Tak přesně tohle je zvuk, který se ztratí. :) Ale pokud budu brát jen ty Death, tak podle Wiki je to Marshall Valvestate a co mám naposloucháno z ToneFinder, tak by to i odpovídalo.
Sám ti aparát neporadím, ale kdybych něco takového chtěl, tak bych rozhodně začal hledání u modernějších Marshallů.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Slayer

Příspěvek od Slayer »

Díky za odpověď. Já vím že se takový zvuk moc neprosadí, právě proto se ptám jestli jsou nějaké aparáty které si s takovým nastavením rozumí. Nejde mi o to uplně odříznout středy a mít eq jak se říká do V, akorát nechci charakterem ten moderní zvuk. To že Chuck hrál na 8100 vím, ale lepší by asi byla lampa ne ?
A které Marshally myslíš ? tady v seznamu jsou JVM a DSL.
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

No kvůli zaměření na starší kapely bych začal u JCM 900, ale já se v tom moc nevyznám. Nikdy jsem na ty věci nehrál. Kdybych to bral podle kapel, co poslouchám já, tak ty používají jak DSL, tak JVM a moderní zvuk (ale pořád dost blízko nakopnuté Marshall klasice) to je. Není to ale ten tvrdý, jedovatý střeďák (předpokládám-li, že máš na mysli zvuk ála Death Magnetic od Metallicy apod.).

Počkej spíš na znalejší nebo (ještě lépe) se zeptej v tématu komba-zesilovace-reproboxy/marshall-t9453.html.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Pokud nechceš moderní zvuk, tak bych JVM nebral. Nicméně je to aparát, o kterém je zde hodně napsáno v několika threadech, tak si to kdyžtak vyhledej.

Diskuzi oddělím do zvláštního threadu, s původním zaměřením to zrovna nesouvisí.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Slayer

Re: Hi-gain zesilovač do 20 000 na thrash / death

Příspěvek od Slayer »

Jo, omlouvám se, nějak jsem si to neuvědomil. Snažil jsem se tu něco najít o těch aparátech a když jsem narazil na ten topic se seznamem zesilovačů, tak mě zaujal a zrovna jsem se tam zeptal...
reason

Příspěvek od reason »

pokud by ti nevadil jednokanál, tak bych zkusil jcm 900 SL-X. používají ho kapely tvrdšího ražení. počítej s tím, že ve vyšších hodnotách gainu bude mít ale krapet "chemičtější" zvuk, což je patrné i u valvestate. zvuk je jinak velmi pevný, hutný a takový mrazivější než je u marshalla zvykem. gainu to má na rozdávání. hodně lidí chválí absenci diodového zkreslení. někdo to tu pěkně vystihl - temná moderna. navíc ho používal i kerry king (doufám, že to nepletu). další plus je jump na sólo. jde o produkci 90.let stejně jako dvoukanál jcm 900 dual reverb (jiný charakter). každopádně za ty prachy dobrá hlava - pokud teda sedne.
Slayer

Příspěvek od Slayer »

Díky za odpověď. Na ty 900 jsem tady už narazil i v jiných tématech, někdo je chvalí někdo ne, ale spíš se doporučuje ta verze sl-x. Pokusím se ji někde vyzkoušet, ale mrzí mě že je to jen jednokanál, raději bych přepínal mezi kanály footswitchem.
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

z marshallu vyjde nejlepe asi DSL, jinak zkus treba engl fireball nebo peavey 5150/6505 - to jsou takove klasiky v teto cenove relaci.
Nechci ale žádný moderní středový hi-gain. Rád bych nějaký agresivní zvuk, který se ale zároveň neztratí.
tenhle pozadavek je trochu problem, protoze "ty zvuky co se neztrati" jsou zpravidla hodne stredove ;)
reason

Příspěvek od reason »

dsl má dostatek gainu. teoreticky snad. oproti sl-x je podle mého ucha trochu jinde (teplejší zvuk = fajn věc). každopádně na ten můj heavy trash bych už dnes šáhl po dsl. na death asi po sl-x. chce to zkusit. víc už asi nenaděláme. dsl je obecně vzato univerzálnější a má grády
pigdestroyer
last.fm: tlumok
Bandzone: pigdestroyer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pigdestroyer »

6505
Ondskan

Příspěvek od Ondskan »

pigdestroyer píše:6505
Obecne dobrá volba, ale osobne si myslím, že kolega hladá niečo viac "old school". 6505 je v podstate symbolom "súčasnej" moderny a osobne ho vnímam ako stredového chlpáča.

Osobne by som vyskúšal to 900 jednokanál, prípadne Laney GH50. Inak máš už reprobox ? resp rozpočet je čisto na hlavu ?
Gear: Godin Progrresion, Schecter C1 w/SD TB4 + SH2 and 10-52 strings, Dunlop 87B Trigger, Laney TT50H, Checha 1x12 Open Back Cab - Celestion GT75; TC Electronic G-Sharp, CarlMartin 2WAH, Korg PitchBlack, Alesis iO2 Express + Amplitube3 + Reaper
https://www.youtube.com/user/Truecrew01 (Band)
http://bandzone.cz/guitarelectrification (Project)
pigdestroyer
Kontaktovat uživatele:

ja nevim jestlis na to hral, ale myslim ze je to presne to, co hleda.. nastavis tam v podstate jakykoli "rockovy" zvuk. nemusi prece davat gain na 4 nebo nedejboze vic :) a nemusi na to hrat s aktivama.. ma tam i stavnaty crunch, staci jen tema par potakama chvilku tocit..

EDIT:

http://www.youtube.com/watch?v=cZHnu4fa ... re=related

EDIT2: nehrala nahodou driv sepultura prave na 5150?
EDIT3: dokonce ND myslim na to taky driv hrali..
Slayer

Příspěvek od Slayer »

Rozpočet je čistě na zesilovač. Jinak díky za tipy. Já jsem bohužel ani na jednu hlavu osobně nehrál a nemám ji vyzkoušenou. Proto jsem byl trochu v tom moři zesilovačů zmatený. Jen je škoda že ta 900 je jednokanál, ale pokusím se ji někde vyzkoušet, i ty peavey hlavy.
reason

Příspěvek od reason »

jcm 900 sl-x jsem měl. kdybych to měl říct rychle a srozumitelně. na ten starší death bych rozhodně bral sl-x nebo i jiný anglický hi-gain. sl-x má z marshállů nejbrutálnější zkreslení, ale neznamená to, že posere plexi, jmp, jcm 800!!! věř mi, že je obrovský rozdíl live a studio. měl jsem možnost přímého srovnání sl-x a jcm 800 2204 (obě 50w) přímo na zkušebně natavené na sobě. sl-x proti tomu bylo jako hračka pro děcka (myšleno pozitivně). ten drive, který lezl z jcm 800 absolutně hrnul. na druhou stranu jcm 800 nejde bez dokopnutí u deathu v rytmice tak za pravou rukou jako skutečný hi-gain (zas se ale tak neslévá - řeším krabkou = kapitola sama o sobě :roll: . s sl-x je pořádná hoblovačka mnohem snazší i stylově plnější (osobně tak daleko nejdu). určitě bych ti na tento styl doporučil sl-x a jiné. podle mě v death metalu není moc prostoru pro ten lampový hot efekt. ta hudba je v jistém pozitivním smyslu opakem rockové klasiky. zbytek je o vlastním feelingu hlavy a kytaristy.

druhá možnost je zaměřit se na americký zvuk - tzn. jak kluci navrhovali 5150, MB, snad i engl.

marshall z podstaty víc hřeje, amerika je naopak chladnější, sevřenější, kovovější, skutečně metalovější. navíc kolem toho zvuku neulpíva taková ta britská neučesanost, špína, která samozřejmě nejde ruku v ruce s onou sevřeností. takový z toho mám pocit. podle mě se stejně rozhoduješ mezi modernou a old school soundem. zkus, kup, co chceš. podle mě dojdeš k tomu, na čem si odkojený (netvrdím, že napořád).

s 20tis. se dá koupit slušná hlava, takže nakonec by to mělo být o tom, abys zvolil mezi britem nebo amíkem no a abys nekoupil nějakou "plečku" bez takové hodnoty. hrál jsem i na některé MB, engly, 5150. excelentní zvuk, ale mě prostě neoslovil tak jako marshall (vůbec to neznamená, že je nejlepší - tak to vidím jenom a jenom já plus další marshallisti dokud nepotkáme něco ještě víc adidas :lol: ). pak je to opravdu čistě o vkusu, který od zvuku očekáváš. zahrej si na to i na to a pak rozhoduj. kamarád už roky nakupuje bez peněz. nejprve všechno objede, odzkouší a za pár dnů se pro vybranou věc vrátí. možná se to zdá jako psycho, ale své výhody to má. naposled jsme takhle objížděli kytary z bazaru, které stály kolem 35tis. dodnes nekoupil :idea: :mrgreen:
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Ondskan píše:
pigdestroyer píše:6505
Obecne dobrá volba, ale osobne si myslím, že kolega hladá niečo viac "old school". 6505 je v podstate symbolom "súčasnej" moderny a osobne ho vnímam ako stredového chlpáča.
S tou 6506 by podle byl úplně v klidu, ten zvuk by z toho dostal bez problémů. A za ty peníze to je zlatý zesilovač.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Slayer

Příspěvek od Slayer »

Na tom 6505 se mi líbí, že je to dvoukanál, ale zase 120w to je celkem dost, myslím že by mi bohatě stačilo i míň.
Fade
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

To stačilo, ale můžu říct, že to není tak strašné. Náš druhý kytarista ho má a je to úplně v pohodě.
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
pigdestroyer
Kontaktovat uživatele:

Slayer píše:Na tom 6505 se mi líbí, že je to dvoukanál, ale zase 120w to je celkem dost, myslím že by mi bohatě stačilo i míň.
Slayer píše:Na tom 6505 se mi líbí, že je to dvoukanál, ale zase 120w to je celkem dost, myslím že by mi bohatě stačilo i míň.
v mustangu taky nemusis porad hrabat.. :) nicmene vzdycky muzes vytahnout lampy. tech wattu se neboj. osobne bych se bal spis prave te 9stovky, prijde mi, ze dost syci.
Slayer

Příspěvek od Slayer »

Takže říkáte, že se i těch 120w dá v pohodě ukočírovat jo ? Předpokládám, že tam teda neni nějaký výrazný volume schod, ale nabíhá to pozvolna. A když se vytáhnou některé lampy, tak se ten výkon srazí na 60 ? A nemá to pak i nějaký vliv na kvalitu zvuku ?
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“