dotaz yamaha 24/14fx
Pravidla fóra
dotaz yamaha 24/14fx
zdravim .mam nově tento mix http://www.thomann.de/cz/yamaha_mg2414f ... chpult.htm a prosim o radu či info. da udelat se nejakym zpusobem zapojeni to, ze by nemel mix spolecne korekce s monitorovyma cestama? korekce jsou spolecne i po prepnuti na PRE.jde to u tohodle mixu vubec ?aby nemely monitory spolecne korekce s mixem??popripade kdyby to slo ,poradte do ceho strcit eqalizer abych si odposlechy delal v racku .mam tenhle mix tyden takze sam poradne nevim . predtim jsem mel jiny a ten to tak nemel u PRE na monitorech. diky za odpoved . ahoj
tattoosadobassogumo
Re: dotaz yamaha 24/14fx
Řešil bych to kalhotkama
Nemám strach z lopaty, mám strach ze srpu a kladiva
ajem sory ajem mekánik.nepanimaju. kalhotkama??? odpoved strucna ale me nic rikajici.dik
tattoosadobassogumo
Da, vyjásno - kalhotky jsou když: vezmeš jeden XLR maminku a z něj vyvedeš paralelně dva kabely s ukončením XLR tatínek.
Do maminky si připojíš zdroj signálu, třeba mikrofon.
Jeden tatínek jde do jednoho vstupu, který je nasměrován třeba do MAIN.
Druhý tatínek jde do jiného vstupu, který je nasměrován třeba na AUX, Group atd. a tam si nastavíš, gain, korekce, panoramu, jak libo.
Takže pak máš (třeba pro ten moitoring) samostatnou cestu, nezávislou na tom, co kroutíš do MAIN.
Je to celkem rozšířená a hlavně praktická fíčůrka
Do maminky si připojíš zdroj signálu, třeba mikrofon.
Jeden tatínek jde do jednoho vstupu, který je nasměrován třeba do MAIN.
Druhý tatínek jde do jiného vstupu, který je nasměrován třeba na AUX, Group atd. a tam si nastavíš, gain, korekce, panoramu, jak libo.
Takže pak máš (třeba pro ten moitoring) samostatnou cestu, nezávislou na tom, co kroutíš do MAIN.
Je to celkem rozšířená a hlavně praktická fíčůrka
to pavel::
to stejne nejak nechapu. asi jsem tupej po vcerejsku. myslel jsem ze kdyz je na mixu pre(u monitoru )tak tam proste ty korekce nepolezou a ono ejhle, .docela mi to u toho mixu mrzi no. takovejhle mix a ono to ma spojeny korekce s mainem jak nejaky behros.
to stejne nejak nechapu. asi jsem tupej po vcerejsku. myslel jsem ze kdyz je na mixu pre(u monitoru )tak tam proste ty korekce nepolezou a ono ejhle, .docela mi to u toho mixu mrzi no. takovejhle mix a ono to ma spojeny korekce s mainem jak nejaky behros.
tattoosadobassogumo
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Ono ale jde o to, k čemu se to "PRE" vztahuje. Obecně to je rozhodně "pre-fader", ale ne vždy to je "pre-EQ". Přesně by to mělo být popsané v manuálu toho kterého produktu.
P.
P.
Tak podle blokového schématu je PRE až za korekcemi a insertem.
Takže jsme zpět u kalhotek...
Takže jsme zpět u kalhotek...
diky.ale u tech kalhotek tomu stejne nejak nerozumim . nebylo by mozny nekde shlidnout zapojeni na obrazku? vyresi to tedy to ze si budu delat korekce jen v racku na eq. ?? budu asi ale potrebovat nejaky smesovac signalu nebo ne? ted jsem z toho uplne magor.
tattoosadobassogumo
a nebo jinak. existuji nejaci machri ktery to umi v tom mixu predelat tak aby ty korekce z pre faderu nebyly? nejaky servis nebo neco.treba prodance ?
tattoosadobassogumo
Ja ti nevim ... muselo by to byt nahodou vevnitr udelane tak, ze by stacilo prehazet draty (neni to uplne nemozne, pokud by to mel vyrobce navrzene tak, aby to u ruznych modelu mohlo byt zapojene ruzne (ovsem tady to podle schematu moc nevypada)). Jinak je to pomerne velky zasah do stolu (pokud je to vubec realne), a radsi bych se tomu vyhnul, kdyby to slo .... a krome toho to nebude nejlevnejsi, kdyz uz by se do toho nekdo pustil ... to uz radsi rozdelit (treba tak, jak pise pavel2), a na monitoring pouzit druhy (specialni) stul.
Je opravdu tak dulezite, aby do monitorovych cest nezasahoval EQ?
Co presne tim chces resit?
Nenaslo by se jine (jednodussi) reseni?
(Kdybys vic popsal potize, co ti tim EQ vznikaji, treba by nekoho napadlo jine reseni...)
Tyka se to vic kanalu, nebo jen omezeneho poctu?
Je opravdu tak dulezite, aby do monitorovych cest nezasahoval EQ?
Co presne tim chces resit?
Nenaslo by se jine (jednodussi) reseni?
(Kdybys vic popsal potize, co ti tim EQ vznikaji, treba by nekoho napadlo jine reseni...)
Tyka se to vic kanalu, nebo jen omezeneho poctu?
to Paris:
druhy stul mysleno na ty kalhotky jak pise pavel ? to bych uz potom chapal to zapojeni . ten druhy pult mam to by nebyl problem ,akorat to tahani:-) ... no pokud jde o ten problem s eq . tak je to spis to ze to je to pro mne docela novinka. u tech dvou mixu co jsem doposud stihl vlastnit jsem se s tim nesetkal no. je pravda ze tam ten eq.dostanu ale porad tam jdou i ty korekce z mainu. no budu si muset zvyknout no. ale ten napad s tim druhym pultem neni vudec spatny . na nem 2 pre 3ti pre-post a 4-5 post.hm tak nezbyva nez zkusit a zjistit co bude lepsi .
druhy stul mysleno na ty kalhotky jak pise pavel ? to bych uz potom chapal to zapojeni . ten druhy pult mam to by nebyl problem ,akorat to tahani:-) ... no pokud jde o ten problem s eq . tak je to spis to ze to je to pro mne docela novinka. u tech dvou mixu co jsem doposud stihl vlastnit jsem se s tim nesetkal no. je pravda ze tam ten eq.dostanu ale porad tam jdou i ty korekce z mainu. no budu si muset zvyknout no. ale ten napad s tim druhym pultem neni vudec spatny . na nem 2 pre 3ti pre-post a 4-5 post.hm tak nezbyva nez zkusit a zjistit co bude lepsi .
tattoosadobassogumo
Ano, dá se použít i pro druhý (třeba monitorovací) pult.
Mně přišlo, že ti vadí, že si nemůžeš nakroutit jiné korekce pro main a jiné pro aux.
To nejjednodušeji a nejlevněji uděláš těma kalhotkama.
Kreslit se mi nic nechce, zkus to sám:
- mikrofon vedeš do kalhotek
- z kalhotek jde jeden konektor třeba do ch1
- druhý třeba do ch14
- ch1 si nakroutíš (gain, EQ, group, pan) jak potřebuješ pro PA a pošleš do MAIN, AUXy nepoužiješ (nemusíš)
- ch14 si nakroutíš (gain, EQ) tak, aby ti to vyhovovalo pro minitoring - nasměruješ do AUXů
Ch1 ovládáš zcela smostatně = pouštím si do MAIN nezávisle na ch14 co potřebuju
Ch 14 ovládáš rovněž zcela samostatně = pouštím si do AUX nezávisle na ch1 co potřebuju
Mně přišlo, že ti vadí, že si nemůžeš nakroutit jiné korekce pro main a jiné pro aux.
To nejjednodušeji a nejlevněji uděláš těma kalhotkama.
Kreslit se mi nic nechce, zkus to sám:
- mikrofon vedeš do kalhotek
- z kalhotek jde jeden konektor třeba do ch1
- druhý třeba do ch14
- ch1 si nakroutíš (gain, EQ, group, pan) jak potřebuješ pro PA a pošleš do MAIN, AUXy nepoužiješ (nemusíš)
- ch14 si nakroutíš (gain, EQ) tak, aby ti to vyhovovalo pro minitoring - nasměruješ do AUXů
Ch1 ovládáš zcela smostatně = pouštím si do MAIN nezávisle na ch14 co potřebuju
Ch 14 ovládáš rovněž zcela samostatně = pouštím si do AUX nezávisle na ch1 co potřebuju
to pavl2: ted uz to chapu.trochu mi to vzdycky trva no:-). no ted jst zbyva koupit t kalhotky.zatim jsem vsude nasel jen kratky 20cm
tattoosadobassogumo