Multiefekt, který umí ovládat kanály na zesilovači
Pravidla fóra
Multiefekt, který umí ovládat kanály na zesilovači
Zdravím.
Mám problém a prosím o pomoc kytaristy, kteří s tím mají zkušenost.
Chtěl bych obohatit zvuk svého zesilovače Rockwell Biohazard efekty jako delay atd.
Existuje nějaký multiefekt, který dokáže ovládat přímo kanály zesilovače. Prostě abyc mel před sebou pouze ten efekt a tím ovládaj jak mod efekty tak zároveň kanály zesíku.
Samo hraje i cena svojí roli.
Moc díky.
Mám problém a prosím o pomoc kytaristy, kteří s tím mají zkušenost.
Chtěl bych obohatit zvuk svého zesilovače Rockwell Biohazard efekty jako delay atd.
Existuje nějaký multiefekt, který dokáže ovládat přímo kanály zesilovače. Prostě abyc mel před sebou pouze ten efekt a tím ovládaj jak mod efekty tak zároveň kanály zesíku.
Samo hraje i cena svojí roli.
Moc díky.
Re: Multiefekt, který umí ovládat kanály na zesilovači
Např. Boss GT 10. Ovšem má asi jen jeden switch, takže jen např. přepínání mezi 2 kanály. Pokud nejde nějak využít MIDI a přikoupit vhodný MIDI switcher, např. tento:
http://kytary.cz/g-lab-midi-amp-control ... /HN113443/
(přestože je designovaný pro Mesa Boogie, je v podstatě univerzální pro zesilovače s běžnými externími switchi na nejjednodušší bázi - zkratu)
http://kytary.cz/g-lab-midi-amp-control ... /HN113443/
(přestože je designovaný pro Mesa Boogie, je v podstatě univerzální pro zesilovače s běžnými externími switchi na nejjednodušší bázi - zkratu)
-
Teorge
Myslím, že TC Nova System by to uměl.
- Ivan.ps
- Kontaktovat uživatele:
Nova system to dokaze. Sam som ho tak pouzival.
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
GT10 by to mel umět a na toho Rockwella by mělo stačit přepínání 2 kanálů. Jump už si uděláš na Bossovi. Používám to sice s midi na randallu, ale je to zatím to nejednodušší řešení, co se týká přepínání, co jsem měl...
Ja to pouzivam taky, ale rack.
z 1U to umi Rocktrony Replifex a Multivalve, a GMajor.
z 1U to umi Rocktrony Replifex a Multivalve, a GMajor.
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
Moc díky za typy. DOcela mě zaujal ten G-lab. Původně jsem chtěl Line 6 HD500, ale ten to neumí. Teď s tím G-lab si myslím, že by to mohlo fungovat.
G-Lab ale není multiefekt. To, co jsem ti navrhoval, je jen MIDI switch, pro případ,že bys potřeboval víc než jeden switch. Není to ani kontroler. Takže multiefekt-kontroler budeš stejně potřebovat. Můžeš to řešit např. TCE G-Majorem, který tady taky padnul, a k tomu třeba oblíbený a levný MIDI kontroler Behringer FCB 1010. Tím pádem bys měl mít k dispozici 4 switche (2 z G Majoru a 2 z FCB). Nebylo by to o tolik dražší řešení než Boss GT-10, ovšem G-Major nabízí jen modulace a dozvuky, ne třeba zkreslení.
Jo, to jsem myslel. Teda jestli jsem to dobře pochopil Na podlaze budu (bych chtěl mít ) mít Line 6 HD500 z toho do G-lab a do hlavy zesíku asi do smyčky a měl bych mít ovládané kanály zesíku (čistej+zkreslenej) plus k nim tahat z line 6 dozvuky. A samo pak na blbnutí doma ještě kvalitní simulace
.
HD500 by to měl zvládat.
bohužel ne. Nemá to reléové výstupy. To už jsem zjišťoval pokud to neupravili
Myslel jsem, že by měl fungovat jako MIDI kontroler, relé switche opravdu nemá.
No právě. H. Vladyka ( výrobce Rockwell) právě potřebuje relé výstupy z toho pedálu aby mohl ovládat i tu je hlavu.
Myslíte tedy že kombinace HD500 a a G-labu bude fungovat abych měl před sebou jen ten multiefekt a na jednom tlačítku nastavené nějaké efekty a sešlápnutím je aktivoval zároveň s ejedním z kanálů zesíku Rockwell nebo se ubírám blbou cestou. C
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
já být tebou, tak bych to řešil radši g-majorem a FBCčkem a nebo za polovinu peněz Bossem Gt-8/10jenik.ha píše:Myslíte tedy že kombinace HD500 a a G-labu bude fungovat abych měl před sebou jen ten multiefekt a na jednom tlačítku nastavené nějaké efekty a sešlápnutím je aktivoval zároveň s ejedním z kanálů zesíku Rockwell nebo se ubírám blbou cestou. C
- Fade
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
- Kontaktovat uživatele:
Ano, přesně tak. Sám jsem pár let používal k Rockwellovi G-major + FCB1010 a naprosto v pohodě.bubucci píše:já být tebou, tak bych to řešil radši g-majorem a FBCčkem a nebo za polovinu peněz Bossem Gt-8/10jenik.ha píše:Myslíte tedy že kombinace HD500 a a G-labu bude fungovat abych měl před sebou jen ten multiefekt a na jednom tlačítku nastavené nějaké efekty a sešlápnutím je aktivoval zároveň s ejedním z kanálů zesíku Rockwell nebo se ubírám blbou cestou. C
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
-
marekmarus
Zdravím,
uvažujem nad zrušením celého racku a chcel by som nahradiť GSP1101 + FCB 1010 jedným podlahovým multiefektom, ktorý by mi ale aj umožnil vyslať MIDI povel na prepnutie hlavy JVM410HJS. Potreboval by som aby mal aspoň jeden expression pedál, looper. Niečo ako Digitech RP1000 ale s MIDI, prinejhorším niečo len do slučky.. Nemáte niekto prosím vás skúsenosti s podobným riešením?
Vďaka
uvažujem nad zrušením celého racku a chcel by som nahradiť GSP1101 + FCB 1010 jedným podlahovým multiefektom, ktorý by mi ale aj umožnil vyslať MIDI povel na prepnutie hlavy JVM410HJS. Potreboval by som aby mal aspoň jeden expression pedál, looper. Niečo ako Digitech RP1000 ale s MIDI, prinejhorším niečo len do slučky.. Nemáte niekto prosím vás skúsenosti s podobným riešením?
Vďaka
No. Nevím. Já bych gsp1101 za žádný podlahový multi efekt neměnil. Jaké máš k Romů důvody?
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
marekmarus
Mám rack 8U. V ňom konec, midi true bypass, JMP1, E530, GSP, ladička, overdrive, kompresor..
Bolo to pekné ale nejak prišiel do rodiny Satriani(JVM hlava) a teraz uvažujem čo s tým všetkým.
No rack, hlava, ovládač, looper.. proste je toho dosť a možno by to chcelo zjednodušiť..
Hodilo by sa mi niečo ako GSP a suplovalo by mi to rack aj ovládač.
Bolo to pekné ale nejak prišiel do rodiny Satriani(JVM hlava) a teraz uvažujem čo s tým všetkým.
No rack, hlava, ovládač, looper.. proste je toho dosť a možno by to chcelo zjednodušiť..
Hodilo by sa mi niečo ako GSP a suplovalo by mi to rack aj ovládač.
Pokud se chceš všeho zbavit a nechat si jen hlavu, jednen z výherců je Helix ( http://kytary.cz/line-6-helix/HN159174/ ) umí midi out, a má i relay 1 x switch
http://line6.com/data/6/0a06439cb91a560 ... 0B%20).pdf
http://line6.com/data/6/0a06439cb91a560 ... 0B%20).pdf
Jackson Soloist MIJ SL-3 / Caparison TAT Special FM
Rack Gear. Digitech : ValveFX , 2120, RP6, GSP1101 / Engl: E-840,E-530 Engl 112 Pro Stage.
Rack Gear. Digitech : ValveFX , 2120, RP6, GSP1101 / Engl: E-840,E-530 Engl 112 Pro Stage.