V kombu cvaká

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
Bary

V kombu cvaká

Příspěvek od Bary »

Dobrý den,
Pořídil jsem si na domácí hraní do bytu Epiphone les paul special II s kombem Epiphone studio 10, žádná hitparáda ale stačí to. A mám dotaz. Když na kombu zesílím GAIN na pozici 4-5, abych dosáhl tvrdšího zvuku, v kombu začne cvakat, ovšem když položím prsty levé ruky na struny, cvakání přestane. Zároveň mi přijde, že čím dál jsem od komba, tím je cvakání hlasitější. Nevíte kde je problém? Je to nepříjemné, když na Vás visí kytara a z komba se ozývá tento "metronom" :)) Děkuji.
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Re: V kombu cvaká

Příspěvek od Bummer »

Kytara chytá ruchy z okolí. Cvakání má většinou na starosti mobil v blízkosti snímačů.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Bary

Příspěvek od Bary »

Skutečně. Čím blíže jsem k TV nebo k PC, tím je to hlasitější. Děkuji.
Míra

Příspěvek od Míra »

přesněji se jedná o hodinový signál který v dnešní době řídí skoro veškerou elektroniku, nikdy se nepovede uplně odfiltrovat ale pomůže dobře vydrátovaná kytara.
IBANEZ S 320
IBANEZ RGDIX7MPB-SBB
Rockwell Red Trip Duo 120 W
Home made portovaná 212
Celestion G12H 100 -sériově- Celestion G12V60
Proměnné množství krabiček "co se vejde"
Akustiky, španělky.........
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Hodinový signál by necvakal, protože jeho frekvence je mnohonásobně větší (v řádech kHz až MHz, podle toho, o jaké klopné obvody jde).
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Míra

Příspěvek od Míra »

Hm to je fakt, ale potom čím to je že signál chytný z PC a z hodinek nebo z mobilu má stejnou frekvenci, teda připadámi stejná
IBANEZ S 320
IBANEZ RGDIX7MPB-SBB
Home made portovaná 212
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Mobil pravidelně komunikuje s vysílačem a právě snímače to rády chytají. U PC mě napadá jen wifi nebo pevný disk (např. při stahování musí pravidelně vyprazdňovat cache a data zapisovat) a u hodinek nic, protože to bych musel vědět, jak které fungují. :)

Míra

Příspěvek od Míra »

Né vážně zkus si to, nevím jestli to mám jenom tak já a nebo je to u ostatních stejné ale mi to připadá že to má všechno stejnou frekvenci, nebo je možné že to opravdu hodinový signál je ale snímače ho berou po určitých vzorkovacích frekvencích.
IBANEZ S 320
IBANEZ RGDIX7MPB-SBB
Home made portovaná 212
chatra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od chatra »

Dělá to všude, nebo jen doma, případně v jediné zásuvce? Může být problém se zemí. Dělá to i když vyměníš šňůru, případně s jinou kytarou? Pokud ano a výrazně se to zhorší když se s kytarou přiblížíš k PC, nebo čemukoliv co má spínaný zdroj, je to VF rušení, které se může demodulovat v předzesilovači. Tomu pomůže jen vhodný filtr na vstupu, ale neporadím jaký, protože zapojení tohoto komba neznám.
Míra

Příspěvek od Míra »

O to tady nejde my tady jenom zjišťujeme příčiny. Kytara vždycky bude chytat bordel s okolí. Mi to chytá bordel jenom když mám hodinky nebo mobil v kapse nebo sedím před pc tak do vzdálenosti 40cm. Takže já to vůbec neřeším. My jsme se tu dohadovali zdar to může dělat hodinový signál, VF zdroje jsme vyloučili.
IBANEZ S 320
IBANEZ RGDIX7MPB-SBB
Home made portovaná 212
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“