JackHammer JH-1, nebo Boss MT-2

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Tadesco

Re: JackHammer JH-1, nebo Boss MT-2

Příspěvek od Tadesco »

Tak sem vyměnil krabičku a pořád to dělá dost podobnej bordel... Musim podotknout, že to sou krabičky z podobný cenový skupiny (JH, Digitech BAD MONKEY), takže problém by řešil dražší overdrive?
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Ovedrive je tak primitivní efekt, že i dražší jsou konstrukčně a hlavně funkčně vlastně totožné. Hledal bych problém jinde než v efektu, pokud to nebylo věcí jednoho konkrétního (vadného) pedálu.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Tadesco

Příspěvek od Tadesco »

Mám pocit, že jak JH, tak ten Digitech mi signál spíš kazí a dělaj ho nečitelnym. S kreslenim komba sem spokojenej, jen potřebuju zvuk trochu nakopnout pro sóla. Takže kde může být problém? Mám ve smyčce ještě ladičku a wah od GD a ani jedna krabka mi nedělá takový bordel jako tyhle dva overdrivy.
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley06 »

U JH si to chce trochu víc pohrát s nastavením, určitě nepoužívat dist mód, málo gainu, hodně volume pokud chceš nakopávat a pak si najít svuj sweep spot v nastavení equalizace. Otázkou je jak máš nastavený lampáč, třeba už to víc nakopnout nejde a zvětšováním vstupního signálu jen přibývá bordel, pak by to chtělo minimum gainu i volume a pohrát si spíš s equalizací na efektu
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
J.J.
Rádce

Příspěvek od J.J. »

Ty máš overdrive ve smyčce? Overdrive ti bude vždycky dělat největší bordel a to právě proto, že zesiluje signál, tím pádem i bordel. Pokud s ním ještě navíc zkresluješ signál a ten zkreslenej pak ženeš do lampovýho zesilovače a tam ho pak znova zkreslujou lampy, tak se nediv, že to zní blbě. Jinak na "nakopnutí" zvuku na sóla dej overdrive před vstup do zesilovače (ne do smyčky) a zkus na efektu stáhnout gain na minimum a volume na max, tak aby ti do zesilovače šel silnější, ale nezkreslenej signál. Na tom tranďáku to fungovalo, protože se o zkreslení staral jen ten samotnej efekt a zesilovač už ten upravenej signál z efektu jen zesílil.
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Jasně, tady je nejspíš podstata problému, zkreslovač do smyčky nepatří.
Tadesco

Příspěvek od Tadesco »

Dík moc za radu, vyndal sem to ze smyčky a úplně stáhnul gain. Takže mám potřebné zesílení signálu a všemožný vazby, brumy a jiný pazvuky zmizely :)
novic
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od novic »

Tadesco píše:Ahoj, snad nebudu v tomhle vláknu mimo mísu.. měl sem dlouho tranzistor kombo a JH mi na něm dělal fakticky parádní zvuk,
Co to bylo za tranzistor smím-li se zeptat :) ?
Kytary: EPIPHONE LES PAUL BLACK BEAUTY (korea), FOKUS Les Paul (EMG 81 - bridge) AXL HEADLINER
CORT
AD810 CREMONA 1971 Dreadnought vlastní výroby
Kombo: PEAVEY BANDIT 112l TRANSTUBE, Crate Flexwave 15w
Krabička: Marshall Jackhammer, Fab Metal Distortion, NuX - Time Core Delay
MULTIEFEKT: KORG AX1500G
http://bandzone.cz/morfetamin
http://bandzone.cz/astaroth
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“