Struny na basu
Pravidla fóra
- Tomas.Tajfun
- last.fm: tarzancz
- Bandzone: bandzone.cz/tajfun
- Kontaktovat uživatele:
Re: Struny na basu
@garde: ty struny zrovna můj dealer vybalil, tak předpokládám, že to nebyly žádný skladový ležáky... Nicméně, za ty prachy už je znovu nekoupím... Vydržely přesně jeden koncert, ale to už jsem psal... Tak zkusím koupit ty GHS, jsou sice mnohem dražší, než co jsem zvyklý kupovat, ale snad se osvědčí. Ty Fendery mi vydrží znít i 4 koncerty (tzn. měsíc, až dva), takže jsem s nimi spokojený... Je to jen čistá zvědavost 
Tomi Berašon - Tajfun Karlovy Vary http://bandzone.cz/tajfun
Fender Jazz Bass 60' .:. Sire V7 .:. Gallien-Krueger 700RB-II + 410RBH, 410CX + 115CX, 810Neo .:. Digitech Bass Synth Wah .:. Squier by Fender Affinity (Fender snímače) .:. popruh Planet Waves .:. struny D'Addario, Elixir .:. Marshall G10MK-II .:. na doma kombo Torque 65W .:. několik Shure SM58 .:. kilometry kabelů .:. a pár blbostí
Fender Jazz Bass 60' .:. Sire V7 .:. Gallien-Krueger 700RB-II + 410RBH, 410CX + 115CX, 810Neo .:. Digitech Bass Synth Wah .:. Squier by Fender Affinity (Fender snímače) .:. popruh Planet Waves .:. struny D'Addario, Elixir .:. Marshall G10MK-II .:. na doma kombo Torque 65W .:. několik Shure SM58 .:. kilometry kabelů .:. a pár blbostí
Helloubojs, možná budu teď vypadat, jako lama, ale brouzdal jsem po nějakých cizích fórech kvůli stavbě basičky a tam nějaký "typek" radí na shortscale basu natáhnout kytarový struny, nevíte co tím získá?
A ke strunám- já asi tak dvacet let pozpátku používal na base violoncelový struny a bylo to pohlazení...teda až na to ladění.
...Lath...
A ke strunám- já asi tak dvacet let pozpátku používal na base violoncelový struny a bylo to pohlazení...teda až na to ladění.
...Lath...
proč to kupovat, když se to dá postavit
nemate nekdo adresu internetoveho obchodu kde se daji obednat barevne struny?...treba zelene nebo modre..s internetem moc nekamaradim.... 
- Přílohy
-
- modre struny
- BlueAuroraStrings.jpg (11.2 KiB) Zobrazeno 1839 x
Sterling by MusicMan Ray 35; Hartke HA3500; Fender 410 PRO SL; Korg DTR-1; BBE 382i Sonic Maximizer
Na mý prvý basse byly struny z piána.lathur píše:Helloubojs, možná budu teď vypadat, jako lama, ale brouzdal jsem po nějakých cizích fórech kvůli stavbě basičky a tam nějaký "typek" radí na shortscale basu natáhnout kytarový struny, nevíte co tím získá?
...Lath...
taky jsem s piánem koketoval, ale ty violcela byly hladký měkký úžasný, tak trochu ostrý zvuk, akurát se musely furt hlídat a dolaďovat Lath...dalabo píše:Na mý prvý basse byly struny z piána.lathur píše:Helloubojs, možná budu teď vypadat, jako lama, ale brouzdal jsem po nějakých cizích fórech kvůli stavbě basičky a tam nějaký "typek" radí na shortscale basu natáhnout kytarový struny, nevíte co tím získá?
...Lath...
proč to kupovat, když se to dá postavit
no to ani ne...myslim ze zakladu barevne...ne neonove... fieldy z kornu takove pouziva....
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Zdar. Na radu učitele jsem přesedlal z červených Warwicků na D'ADDARIO EXL170. Zvukově zatím hodnotit nemohu, jsou nové, tak hrají jako nové
, čas ukáže...
BTW, zbyly mi doma jedny nepoužité červené Warwicky (tuším 040), tak pokud někdo z Ostravy a okolí bude chtít, dám je se slevou.
BTW, zbyly mi doma jedny nepoužité červené Warwicky (tuším 040), tak pokud někdo z Ostravy a okolí bude chtít, dám je se slevou.
Zdarec nwm jestli se to tu už psalo ale v těch 22 strankach hledat je peklo
chtěl jsem se zeptat: seriově sem měl na base 105 tu nejtlustší a teď sem koupil od ernie ball 110 tak za 1. mi prask ten nultej pražec pač se tam nevešli, ale de mi o to že mi v hudebninách řekli že si těma 110 mužu ohnout krk a zkur*it pražce a že jestli že je tam chci natahnout tak se musim bezpodminečně podladit. Tak mě zajímá váš názor.Jestli si stim mužu zničit basu (mam yamahu RBX 170 bl) nebo jestli to mužu normálně naladit na klasiku EADG.
Není důvod podlaďovat,když to hudební styl nevyžaduje! Toť můj názor. Silnější struny budou mít mírně větší tah,ale vzpěra krku ho musí udržet! Před natažením této sady bych asi utáhl vzpěru cca o 1/4 otočky. Rovněž tak není důvod se obávat zničení pražců. Rozdíl v hrubost závitů je mírný.
Na druhou stranu, proč používat tak silné struny???
Na druhou stranu, proč používat tak silné struny???
GK MB 150 S, GK MB 800
- P. Bass Hand Made / SPB1 p.u. - P Bass Hand Made / Bare Knuckle PB 58 p.u.
J. Bass Hand Made / Bare Knuckle 60 PE p.u.------P. Bass Hand Made/Lollar PB p.u. -- J. bass Hand Made/ Lindy Fralin p.u.
J. Bass Hand Made / Bare Knuckle 60 PE p.u.------P. Bass Hand Made/Lollar PB p.u. -- J. bass Hand Made/ Lindy Fralin p.u.
No ja chtěl ty silné abych se mohl podladit když budu potřebovat a aby struny měli hutnější basy (jinak sou z niklu a to prý taky dodává lepší basy).takže ten imbus šroub jak je hned u těla v krku mam přitáhnout o čtvrt otáčky a bude to good?? a chci to vědět na 100%, sice struny byli hodně drahý ale nechci zničit basu to by mě stálo asi víc
jinak ted du do extremu ale nemuže mi to zničit mechaniku nebo vytrhnot kobylku ?? je na 6 masivních šroubech ale chci se ujistit 
Otočení o 1/4 otáčky je jen informativní!!! Ty struny budou mít trochu větší tah, ale ne zas o tolik. Největší tah mívá kupodivu struna G, je to asi 20 - 25 kg. Ečko tahne většinou nejméně. Vyrvání kobylky ? - To by musela být basa zmetek už z výroby!! To fakt ne !! Zničení mechanik? Může teoreticky nastat. Ale jen u olejových mechanik. Kamarád používá slabé struny a zlomila se mu hřídelka v mechanice. Asi výrobní vada - ta osa byla z nějaké slitiny hliníku. Ale opakuji znovu - tah se nezvětší dramatick oproti strunám 45 - 105.
Zvolil bych následující postup: Sundat staré struny. Utáhnout vzpěru o těch 1/4 otáčky. Natáhnout nové a naladit. Přitisknout strunu A k prvnímu a poslednímu pražci. Cca uprostřed hmatníku by měla zůstat mezi tou strunou a pražci mezera asi 1/2 mm.
Větší mezera = Povolit struny,utáhnout ještě trochu vzpěru,naladit, znovu zkontrolovat prohyb.
Menší nebo žádná mezera = povolit vzpěru,doladit,zkontrolovat.
Zvolil bych následující postup: Sundat staré struny. Utáhnout vzpěru o těch 1/4 otáčky. Natáhnout nové a naladit. Přitisknout strunu A k prvnímu a poslednímu pražci. Cca uprostřed hmatníku by měla zůstat mezi tou strunou a pražci mezera asi 1/2 mm.
Větší mezera = Povolit struny,utáhnout ještě trochu vzpěru,naladit, znovu zkontrolovat prohyb.
Menší nebo žádná mezera = povolit vzpěru,doladit,zkontrolovat.
GK MB 150 S, GK MB 800
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Jak píše Moon... Ta basa to musí zvládnout, tady není žádný velký rozdíl v tahu (vzhledem k tomu, na co je basa stavěná). Jen to chce nástroj seřídit.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Tak to je super , teď mam alespoň klid na duši.Právě sem doladil ten nultej pražec pač to byl nakej univerzal takže vejška je stejná jako u seriovyho akorat sem vypiloval mezery aby se tam vešli ty 110 a uvidim co to bude dělat.Kdyžtak dam vědět jak to dopadlo. A co myslite neni ta Yamaha RBX 170 Bl uplnej šmejd?? ja když ji kupoval tak sem nad tim spracovanim moc nekoumal , libil se mi en zvuk a to rozhodlo.TAkže to teda určitě vydrží?? ja že ten idiot u nás z hudebnin mi řikal jak si zničim basu atd. pak mi taky nějak poprve vnucoval behringera kombo.Naštěsti sem se nenechal ukecat
a mam edena E15
ale jinak díky za rady 
Yamaha není šmejd. Já sice kombinaci snímačů PB+JB nefandím, ale to v této chvíli není na pořadu dne.
Pozdravuj prodavače nebo PODAVAČE v hudebninách!!!!!!!!!!

Pozdravuj prodavače nebo PODAVAČE v hudebninách!!!!!!!!!!
GK MB 150 S, GK MB 800
Jo to budu pozdravovat
jinak uz sem to dal do kupy a zatím je vse OK mezera na struně A je uprostřed hmatniku zhruba těch 1-2 mm.TAkže sem nic nedotahoval akorat natah struny a uz zase hraju
spokojenost s ernie ball velika takze diky za rady a ješte mam problem s potakem na tonovou clonu ale to se budu ptat nekde jinde az najdu to spravny tema
díky vsem a omlouvam se za moji cestinu 
Petr Vavřík:Moon píše: _
Jaké používáš struny?
Vyhovují mi D’ ADDARIO, samozřejmě co nejsilnější, nejlépe padesátky. Ale podařilo se mi sehnat i pětapadesátky, tam je ale problém, že ty basy na to už nejsou stavěné; krk už se začne ohýbat. Pětačtyřicítky se mi zdají už moc měkké. Padesátky jsou totiž o energii, kterou do té basy dáváš. Když vlastně ten odpor překonáš, tak ti to vydá desetinásobek energie, kterou do toho vložíš. To není o tom, že máš strašně pohodlnou basu s pětatřicítkami a enom tak si tam šudláš, to je o ničem, ten nástroj se v kapele neprosadí, tam není žádná energie, prostě nic.
55? to mam já
takže to mam sundat nebo jak
?
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
K čemu se teda ty struny vyrábí a na co je v krku nastavitelná výztuha?mskvr píše: Ale podařilo se mi sehnat i pětapadesátky, tam je ale problém, že ty basy na to už nejsou stavěné; krk už se začne ohýbat.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
No to sem si taky řikal že by se jinak nedělali, ale tak radši se ptám prptože kdybych si zničil basu tak bych se asi po..... pač sem teď dal všechny prachy za apec