THD Hot Plate (Attenuator / Power Brake) - diskuze
THD Hot Plate (Attenuator / Power Brake) - diskuze
Toto je diskuze k recenzi recenze-vasi-vybavy-f55/thd-hot-plate-a ... ml#p402796
Brzdu jsem měl půjčenou od Nera a zkoušel jsem ji s kombem Vox AC15H1TV, což je 15W v otevřené (hot) A třídě. Brzda je 8 ohmová, ale ve Voxi je Blue Alnico repro s 15 Ohmy. Takže pro mého Voxe bych potřeboval jinou barvu THD HotPlate.
Moje zkušenost byla taková, že v prvních dvou polohách přepínače (-4dB, -8dB) brzda prakticky neovlivňovala zvuk komba, nebo já jsem aspoň neslyšel žádný výrazný rozdíl. Problém byl v to, že abych vytavil Voxe při pokojové hlasitosti, musel jsem tlumit daleko víc - využíval jsem tedy útlum na -16dB plus potenciometr. Tady hrálo sice kombo zkresleně i při pokojové hlasitosti, ale zvuk byl takový huhlavý, jakoby pod dekou (útlum byl už opravdu obrovský). Po zralé úvaze jsem vyhodnotil, že pro mě osobně jde lepší zvuk z OD (TombTones) + Vox než z kombinace brzda + Vox.
Sumasumárum se dle mého jedná o výbornou brzdu použitelnou do -12dB bez ztráty kytičky. Na větší útlum bych ji už nepoužíval.
Brzdu jsem měl půjčenou od Nera a zkoušel jsem ji s kombem Vox AC15H1TV, což je 15W v otevřené (hot) A třídě. Brzda je 8 ohmová, ale ve Voxi je Blue Alnico repro s 15 Ohmy. Takže pro mého Voxe bych potřeboval jinou barvu THD HotPlate.
Moje zkušenost byla taková, že v prvních dvou polohách přepínače (-4dB, -8dB) brzda prakticky neovlivňovala zvuk komba, nebo já jsem aspoň neslyšel žádný výrazný rozdíl. Problém byl v to, že abych vytavil Voxe při pokojové hlasitosti, musel jsem tlumit daleko víc - využíval jsem tedy útlum na -16dB plus potenciometr. Tady hrálo sice kombo zkresleně i při pokojové hlasitosti, ale zvuk byl takový huhlavý, jakoby pod dekou (útlum byl už opravdu obrovský). Po zralé úvaze jsem vyhodnotil, že pro mě osobně jde lepší zvuk z OD (TombTones) + Vox než z kombinace brzda + Vox.
Sumasumárum se dle mého jedná o výbornou brzdu použitelnou do -12dB bez ztráty kytičky. Na větší útlum bych ji už nepoužíval.
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Re: THD Hot Plate (Attenuator / Power Brake) - diskuze
Jestli si používal na 16 dB a ještě točil tím poťákem, tak to mě překvapuje, že to bylo jen zahuhlané Osobně těch 16 dB považuju za ještě využitelné, dál mi to přijde už moc mršící zvuk.
Ještě k těm Ohmům - THD píše, že optimální je využívat verzi s odpovídající impedancí, ale není to nutnost. Tvrdí, že ty brzdy mají nějak vyladěné, aby při použité správné impedance měly optimální (tedy co nejmenší) vliv na tón, a pokud se použije jiná verze, může být vliv na zvuk znatelnější.
Ty bys potřeboval tu 16 Ohmovou verzi, která je mimochodem modrá, takže by ti k těm AlNiCo Blue hezky ladila
A jen jsem zapomněl, že dělají i 2,7 Ohmovou verzi - aspoň to píšou, ale nikdy jsem se s ní nesetkal.
Ještě k těm Ohmům - THD píše, že optimální je využívat verzi s odpovídající impedancí, ale není to nutnost. Tvrdí, že ty brzdy mají nějak vyladěné, aby při použité správné impedance měly optimální (tedy co nejmenší) vliv na tón, a pokud se použije jiná verze, může být vliv na zvuk znatelnější.
Ty bys potřeboval tu 16 Ohmovou verzi, která je mimochodem modrá, takže by ti k těm AlNiCo Blue hezky ladila
A jen jsem zapomněl, že dělají i 2,7 Ohmovou verzi - aspoň to píšou, ale nikdy jsem se s ní nesetkal.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
S tou ohmáží bych si zase nebyl tak jist. Osobně jsem vlastně strkal větší zátěž (reproduktor 16 Ohmů) do brzdy 8 Ohm, což by nemělo až tak vadit. Ale obráceně bych to nedělal. Snad k tomu řeknou něco kluci od elektriky.Nero píše: Ještě k těm Ohmům - THD píše, že optimální je využívat verzi s odpovídající impedancí, ale není to nutnost. Tvrdí, že ty brzdy mají nějak vyladěné, aby při použité správné impedance měly optimální (tedy co nejmenší) vliv na tón, a pokud se použije jiná verze, může být vliv na zvuk znatelnější.
- Nero
- Rádce
To je otázka... Tý brzdě asi bude jedno, co skrz ní protéká. Ty řekneš, že si do brzdy zapojil 2x větší impedanci, než na kterou je stavěná, což je OK, já řeknu, že si k zesilovači připojil brzdu s poloviční impedancí, než na kterou je stavěn, což zas tak OK není. Ale nerozumím tomu, jak přesně to funguje a těžko říct, co je a co není správně.
S jistotou můžu jen tlumočit to, co říká THD v manuálu:
"IMPORTANT: WHEN USING JUST ONE OF THE SPEAKER OUTPUTS FROM THE HOT PLATE, THE SPEAKER CABINET SHOULD HAVE THE SAME IMPEDANCE AS THE HOT PLATE."
Q: Can I still use the Hot Plate if it has a different impedance than my amp?
A: ONLY if the impedance of the Hot Plate is EQUAL TO OR GREATER THAN that of the amp. However, this will lessen the effectiveness of the Hot Plate’s tone controls.
Podle čehož se to tváří tak, že si riskoval oddělání koncáku Voxe. Uff - teď z toho mám dost blbý pocit... Ještě že se nic nestalo!
S jistotou můžu jen tlumočit to, co říká THD v manuálu:
"IMPORTANT: WHEN USING JUST ONE OF THE SPEAKER OUTPUTS FROM THE HOT PLATE, THE SPEAKER CABINET SHOULD HAVE THE SAME IMPEDANCE AS THE HOT PLATE."
Q: Can I still use the Hot Plate if it has a different impedance than my amp?
A: ONLY if the impedance of the Hot Plate is EQUAL TO OR GREATER THAN that of the amp. However, this will lessen the effectiveness of the Hot Plate’s tone controls.
Podle čehož se to tváří tak, že si riskoval oddělání koncáku Voxe. Uff - teď z toho mám dost blbý pocit... Ještě že se nic nestalo!
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Já jsem si to taky samozřejmě četl před tím, než jsem to zapojil. Ale žil jsem v domnění, že jsem četl, že zátěž repra musí být větší nebo rovna ohmáži THD Plate. No evidentně bylo přání otcem myšlenky.
- Nero
- Rádce
Asi ano... Ale aspoň je vidět, že je ten Voxík dobře postavenej a vydrží toho dost
PetrPeter 1975 - 2008
Mám brzdu Gibson Stealth 4 Ohm, což je THD v černo-zlatým laku, jen má navíc linkový výstup i v XLR a červenou žárovičku
Myslím, že co napsal Nero je i podle mých zkušeností výstižný. Krotím jí dva 100W lampáče jak s EL34, tak i 6L6 a nepřipadá mi, že by s jedním nebo druhým byla lepší. 16 dB útlum je v domácím prostředí nezbytný, ale už znatelně ovlivňuje barvu a hlavně dynamiku. Funkce Bulbs snižuje šum vytaveného zesilovače v okamžiku, kdy jím neprochází signál, což ve spojení s mým starým Marshallem je super!
Občas v doma používám linkový výstup pro nahrávání a s dobrou simulací bedny případně i mikrofonu se z toho dají dostat docela dobrý zvuky.
Přepínače Bright a Deep používám nerad, připadají mi moc výrazné - mají velký zdvih, raději dotáhnu zvuk korekcemi zesilovače.
Myslím, že co napsal Nero je i podle mých zkušeností výstižný. Krotím jí dva 100W lampáče jak s EL34, tak i 6L6 a nepřipadá mi, že by s jedním nebo druhým byla lepší. 16 dB útlum je v domácím prostředí nezbytný, ale už znatelně ovlivňuje barvu a hlavně dynamiku. Funkce Bulbs snižuje šum vytaveného zesilovače v okamžiku, kdy jím neprochází signál, což ve spojení s mým starým Marshallem je super!
Občas v doma používám linkový výstup pro nahrávání a s dobrou simulací bedny případně i mikrofonu se z toho dají dostat docela dobrý zvuky.
Přepínače Bright a Deep používám nerad, připadají mi moc výrazné - mají velký zdvih, raději dotáhnu zvuk korekcemi zesilovače.
Naposledy upravil(a) krasty dne 1.02.2011 11:42, celkem upraveno 1 x.
- Nero
- Rádce
Á, Gibson Stealth - docela se divím, že to vůbec mohli prodávat a že je s tím THD nehnalo po soudech (nebo o tom aspoň nevím)
Já jak mám 50W aparát, tak si vystačím většinou s těmi 12 dB, i když třeba teď mám zrovna útlum na 16 a víc vytavený koncák. Moc velký rozdíl tam necítím - horší to je v okamžiku, kdy se jde ještě za těch 16. Uznávám, že Bright a Deep mají poměrně silný záběr, ale jak jsem psal - nastavuju EQ už s tím, že je mám aktivované, takže to kompenzuju na normální úroveň.
A jsem rád, že aspoň někdo potvrzuje funkci Bulbs Já ji opravdu nikdy neměl možnost nějak vnímat a posoudit, Mesa mi nešumí...
Já jak mám 50W aparát, tak si vystačím většinou s těmi 12 dB, i když třeba teď mám zrovna útlum na 16 a víc vytavený koncák. Moc velký rozdíl tam necítím - horší to je v okamžiku, kdy se jde ještě za těch 16. Uznávám, že Bright a Deep mají poměrně silný záběr, ale jak jsem psal - nastavuju EQ už s tím, že je mám aktivované, takže to kompenzuju na normální úroveň.
A jsem rád, že aspoň někdo potvrzuje funkci Bulbs Já ji opravdu nikdy neměl možnost nějak vnímat a posoudit, Mesa mi nešumí...
PetrPeter 1975 - 2008
THD to pro Gibsona vyrábělo (možná ještě vyrábí), mají to i vzadu napsáno. Jen mají jiný, černo-zlatý, design.
- Nero
- Rádce
Jo ták - v tom případě je to vše jasné... To jsem nevěděl, díky za poučení
PetrPeter 1975 - 2008
Vím to, protože jsem před několika lety sháněl na Ebay nějakou brzdu a narazil jsem na Stealtha za velmi dobrou cenu. Nikdo ho nechtěl, asi o tom moc nevěděli, byla to novinka. Já jsem informace někde vyštrachal a hned koupil. Taky 4 Ohmy nejsou zas tak žádaný.
Ahoj, mám Marshall JCM 900 a vozím si ho ze zkušebny vždycky domů (nepříznivé podmínky ) No a samozřejmě chci na svůj sound hrát i doma,ale při nízký hlasitosti,tak na dvojku,to prostě nehraje...není tam ten tlak,nekreslí to,není to prostě ono. Ve zkušebně mívám volume 5-6 (Mám přepnuto na 50W) a zvuk je super. Pomohlo by mi THD,kdybych chtěl mít doma vytaveno na toho bůra,ale aby to nedělalo takovej rámus ? Investoval bych tak kolem 5000 - 6000 za výkonovou brzdu,třeba jetý THD, jenže zas mi dochází,že za tuhle cenu, bych si mohl pořídit spíš aparátek na doma,třeba i tranďák vyšší wattáže, kterej bych zas mohl využít na menších akcích, kdyŽ bych nechtěl tahat hlavu a bednu.... Tak co myslíte, řeší někdo podobný problém ?
Fender Blues Deluxe, BBE Green Screamer, TC Electronics Polytune, EHX Soul Preacher, Fender Stratocaster 50', Fender USA Standard HH, Alvarez RD110
- Nero
- Rádce
Osobně bych šel radši do kombinace kvalitní lampa + atenuátor než do relativně slušného trandu.
PetrPeter 1975 - 2008