kombo do zkušebny do 10ti

Baskytarová aparatura ...
McYuri

kombo do zkušebny do 10ti

Příspěvek od McYuri »

dobrý den přeju vám!

brachové, potřeboval bych od vás poradit.. zakládáme kapelu a ja jsem byl pověřen našemu basákovi sehnat kombo do zkušebny za jeho peníze..

těch peněz by bylo nanejvýš 10 000 . chtěli bychom hrát něco od rocku, až po metal... sem tak i ten punk, prostě aby mělo trochu víc zvukových možností.. předpokládám že by mělo mít aspoň takovych 250-300w když to bude do zkušebny nebo by stačilo míň?

co se týče repra, je lepší jedno velké nebo 2 menší...? sem si všiml že ty 2 menší jsou levnější a mají větší výkon... já važně nevim co se tohodle týče...v basové aparatuře se važně nevyznám..

jinak co všechno by to mělo mít, co se týče korekcí..?

navíc, měla by tam bít horna? nevim co to je ale všiml sem si že je to u těch lepších komb.. co to vlastně je? :D no, jinak nevim co bych dodal, možná jen že má basu 4strunnou a to Ibanez GSR 180 nebo 200 teď si nejsem jistej...

on neznalec se pokoukl po netu a zalíbilo se mu kombo behringer BX 4210A: http://eshop.kytary.cz/behringer-baskyt ... 80:0:0:1:0 ale co já vim tak behringer mezi nejlepší moc nepatří..

inu, děkuji předem za odpovědi, a pište křište pomlouvejte a kritizujte...
určitě pište který by se vám zdály jako dobrý komba, atd.. diky
.......::: ENDŽOJ :::.......
McYuri

Příspěvek od McYuri »

jinak, co se týče toho horního topicu ,kde je souhrn všeho, tam sem se moc nedozvěděl , protože se tam pomlouvají jenomkomba laney a behringer a to navíc každej říká libi se mi, nelibi se mi.. tak jsem z toho vola aky zmetěný.. to jen kdybyste hned psali že mam nejdřiv pročesat forum a pak se ptát... :roll:
.......::: ENDŽOJ :::.......
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

No tak já nemám moc rád komba s jednou dejme tomu patnáctkou...nesovědčil ose mito, dvě desítky možou mít malý tlak, nejlepší jsou asi 4x10 ale to do 10k neseženeš.
Horna je tam pro větší srozumitelnost vyšších frekvencí. (např pro slap)
Korekce? No taksi ekvalizér že :-D aspon třípásmový smoazřejmě :-)

Pokud jde o komba Behringer tak jim prostě nevěřím. tahle 450W stejně jako 450W hrát nebude...

Bohužel mě ale nenapadá žádné kombo, snad poradí jiní...
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...

Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
Renderik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Renderik »

Za tuhle cenu to bude tezky bud neco s bazace...a nebo vzit nejakeho warvicka za tu cenu by tam byla 150w pracka...hraje to docela rozumne za tu cenu...ale nevim jestli se to bude chytat mezi dve kytarama nebo kolik jich mate a tu basu co si psal to tusim nic moc takze to silne snimace asi moc nema..ale do mensi zkusebny by to melo byt akorat..a myslim ze co se ty ce ''komb'' je lepsi brat 1*15 reprak s hornou nez dve desitky, ty desitky se motaj ve stredech a neni to uplne nejlepsi kdyz uz tak 4*10 ale to je jina cena ..jak rikam nejaky bazarovy kombicko..(znacky jako hartke, warvick, fender) neco by se dalo v tehle cenne bazarove sehnat jinak nove byvaj vyjma tech warvicku docela drahe..
Fender P-Bass(U.S.A), Ampeg SVT3-PRO, Ampeg SVT-410 HLF
Cliff

Příspěvek od Cliff »

život je jako metal. tvrdej ale krásnej !
Cliff Burton... Rest in peace! best bass player ever!
Obrázek
Obrázek
Renderik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Renderik »

to spis ten warvick ten marshall mi prijde podezrelej..:), ale behringera rozhodne nebrat to je fakt ''zlo'' vyhozeny prachy to si radsi kup starou pracku a bude to delat lepsi zvuky nez vsechny behringery dohromady.
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

Cliff píše:za 10k to je težké co třeba ?
http://eshop.kytary.cz/warwick-sweet-15 ... arwick:1:0

kdyby přídal ještě 5k

http://eshop.kytary.cz/marshall-dvoukan ... rshall:1:0
Nevim, basovým Marshallům nevěřím...sorry všem jeho zastáncům
Na ten Warwick jsem se taky díval, ale nevím jestli mu bdue na metal stačit 150W..navíc waricky nemaj podle mě moc metla zvuk...
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...

Renderik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Renderik »

to nema ani marshall ani ani warvick dost zalezi na base taky...ale co jineho za 10k vid ?:)
hendy9
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hendy9 »

Renderik píše:Za tuhle cenu to bude tezky bud neco s bazace...a nebo vzit nejakeho warvicka za tu cenu by tam byla 150w pracka...hraje to docela rozumne za tu cenu...ale nevim jestli se to bude chytat mezi dve kytarama nebo kolik jich mate a tu basu co si psal to tusim nic moc takze to silne snimace asi moc nema..ale do mensi zkusebny by to melo byt akorat..a myslim ze co se ty ce ''komb'' je lepsi brat 1*15 reprak s hornou nez dve desitky, ty desitky se motaj ve stredech a neni to uplne nejlepsi kdyz uz tak 4*10 ale to je jina cena ..jak rikam nejaky bazarovy kombicko..(znacky jako hartke, warvick, fender) neco by se dalo v tehle cenne bazarove sehnat jinak nove byvaj vyjma tech warvicku docela drahe..

Je to trochu mimo téma ale proč se moc nedělaj repráky 2*15?
to je tam tak vysokej tlak?
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

hendy9 píše:
Renderik píše:Za tuhle cenu to bude tezky bud neco s bazace...a nebo vzit nejakeho warvicka za tu cenu by tam byla 150w pracka...hraje to docela rozumne za tu cenu...ale nevim jestli se to bude chytat mezi dve kytarama nebo kolik jich mate a tu basu co si psal to tusim nic moc takze to silne snimace asi moc nema..ale do mensi zkusebny by to melo byt akorat..a myslim ze co se ty ce ''komb'' je lepsi brat 1*15 reprak s hornou nez dve desitky, ty desitky se motaj ve stredech a neni to uplne nejlepsi kdyz uz tak 4*10 ale to je jina cena ..jak rikam nejaky bazarovy kombicko..(znacky jako hartke, warvick, fender) neco by se dalo v tehle cenne bazarove sehnat jinak nove byvaj vyjma tech warvicku docela drahe..

Spíš taky celková velikost, bylo by to velký a těžký...

Cliff

Příspěvek od Cliff »

Nevim, basovým Marshallům nevěřím...sorry všem jeho zastáncům
Na ten Warwick jsem se taky díval, ale nevím jestli mu bdue na metal stačit 150W..navíc waricky nemaj podle mě moc metla zvuk...
jenže co chceš za 10 tisíc :))
život je jako metal. tvrdej ale krásnej !
Cliff Burton... Rest in peace! best bass player ever!
Obrázek
Obrázek
hendy9
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hendy9 »

KIWI píše:
hendy9 píše:

Spíš taky celková velikost, bylo by to velký a těžký...
Tak to v tom bych neviděl zas takovej problém... Když si ale vezmeš třeba 6-8 reprový boxy tak to sou všechno desítky proč se mýsto toho neudělá 4 reprovej s patnáctkama? Já se v těhlech cenovejch kategoriích nepohybuju takže se něco takovýho třeba vyrábí ale nikde sem nic takovýho neviděl a dvě patnáctky u sebe to by byl dobrej rachot ...
Stanley
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley »

Jedna patnáctka sama o sobě udělá dost, víc jich opravdu není třeba pro nějaký rozumný zvuk. Samozřejmě ale k tomu 4x12 je dobrá, takový full rack je nejvíc lahoda :D

Jinak do 10 000,- bych šel do Laneyho:
http://eshop.kytary.cz/laney-baskytarov ... :Laney:1:0

Mám ho a fakt si jako nemůžu stěžovat, 7-pásmový ekvalizér se slušnou citlivostí, akorát na slap se to moc nehodí, jedna patnáctka repro na to není nejvhodnější. Na metal je to dobrý, tam slap stejně moc neužiješ. Za tuhle cenu je to zlatý :)
Basuju: Jackson C20
Kejtruju: Apollo DMG-1200
Apec: Laney H160b, Peavey Blazer 158, Kustom KLA 10
Kejbly, struny: Warwick
Prcátka: Dunlop .68, Brain .71
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

pokud zakladate kapelu tak bych to nejak nehrotil to vybaveni :) my toho odehrali s jednim 100w torque s 15' docela dost.. i jedno mensi open air. do 10t. bych koupil nejakeho toho warwicka a je. jako nerikam ze mit nejhakych alespon 250w neni vyhodou, ale pro zacatek si myslim, staci neco vice obyc... taky bych asi zkusil bazar.
Bobr

Re: kombo do zkušebny do 10ti

Příspěvek od Bobr »

McYuri píše:dobrý den přeju vám!

brachové, potřeboval bych od vás poradit.. zakládáme kapelu a ja jsem byl pověřen našemu basákovi sehnat kombo do zkušebny za jeho peníze..

těch peněz by bylo nanejvýš 10 000 . chtěli bychom hrát něco od rocku, až po metal... sem tak i ten punk, prostě aby mělo trochu víc zvukových možností.. předpokládám že by mělo mít aspoň takovych 250-300w když to bude do zkušebny nebo by stačilo míň?

co se týče repra, je lepší jedno velké nebo 2 menší...? sem si všiml že ty 2 menší jsou levnější a mají větší výkon... já važně nevim co se tohodle týče...v basové aparatuře se važně nevyznám..

jinak co všechno by to mělo mít, co se týče korekcí..?

navíc, měla by tam bít horna? nevim co to je ale všiml sem si že je to u těch lepších komb.. co to vlastně je? :D no, jinak nevim co bych dodal, možná jen že má basu 4strunnou a to Ibanez GSR 180 nebo 200 teď si nejsem jistej...

on neznalec se pokoukl po netu a zalíbilo se mu kombo behringer BX 4210A: http://eshop.kytary.cz/behringer-baskyt ... 80:0:0:1:0 ale co já vim tak behringer mezi nejlepší moc nepatří..

inu, děkuji předem za odpovědi, a pište křište pomlouvejte a kritizujte...
určitě pište který by se vám zdály jako dobrý komba, atd.. diky

Mě docela stačilo 100W kombo ampeg. Hrál jsem s ním i koncerty. Stejně to většinou zvukař žene do PA-čka a na podiu je slyšet super. Teď ho prodávám, protože jsem koupil jinou aparaturu. Pokud by jsi měl zájem tak se ozvi. Jedná se o Ampeg B100R, je v perfektním stavu a má super zvuk. Ani bych ho snad neprodával, ale doma není tolik místa. Nabízím ho v inzerátech za 12000Kč, ale možná by se dalo i domluvit.
Fender Jazz Bass (Japan), Fender American Standard Precision Bass (USA) , Aztec (kopie Rickenbacker - Japan), Furch bass JBBV-41 (elektroacoustic), Ampeg SVT-3PRO, SVT12HE + SVT15E, EBS Octaver, MXR Equalizer
Jens Ludwig
Odborník

Příspěvek od Jens Ludwig »

případně mě ještě napadá Fender Rumble 100/210... to jsem ale jen slyšel a nehrál na to, takže uplně za to ruku do ohně nedám...

jinak ten Ampeg o příspěvek vejš by byl taky ohdně vydařenou investicí
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 +

omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
Renderik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Renderik »

jojo Ampegem nikdy nic neskazis a vzdy ho mas sanci prodat...to u fenda take nic neskazis hrajou dobre, ale hur se prodavaj.
du-lo

Příspěvek od du-lo »

Laney nebrat. Macimalne tak do punku spolu s PB :)

Co treba hocke? Kvalitni ceska firmicka.
http://www.hocke.eu/basova-komba/
Stanley
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley »

du-lo píše:Laney nebrat. Macimalne tak do punku spolu s PB :)

Co treba hocke? Kvalitni ceska firmicka.
http://www.hocke.eu/basova-komba/
Á další člověk s názorem Laney=automaticky ve všech ohledech a za všech okolností naprosto a bez diskuzí zcela špatně :roll:

Sakra lidi, za tu cenu to hraje celkem v pohodě, stačí si pohrát s ekvalizérem a poleze z toho rozumnej zvuk. Jinak ty Hocke si budu muset proklepnout, ceny zajímavý, kdybych nebyl zcela rozhodnutý pro Mark Bass, asi bych uvažoval :)
Basuju: Jackson C20
Kejtruju: Apollo DMG-1200
Apec: Laney H160b, Peavey Blazer 158, Kustom KLA 10
Kejbly, struny: Warwick
Prcátka: Dunlop .68, Brain .71
du-lo

Příspěvek od du-lo »

Stanley: posuzuji jen zvlastni zkusenosti. Uz sem jich par videl a slysel.
Ale kdybych hral tezkej punk, tak ho beru :)
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy pro baskytary“