Furch vaše poznatky a názory
Pravidla fóra
Re: Furch vaše poznatky a názory
Tezko rict. znelo by to i logicky, ale nestudoval jsem rezonance podle tvaru a typu dreva, takze nevim. ale to by potom ty drahe smrkove kytary, co se vyhravaji nekolik let, nemely smysl, ne?
Gibson Les Paul Traditional PRO HCS (2011)
Gibson SG 50th Anniversary 12-string (2012)
Mesa/Boogie Express 5:50+ Head > Mesa 2x12 Rectifier Vertical
Blackstar HT-1R
Uz jen ty ruce mi chybi...
Blackstar HT-1R
- ...EDGE...
Proc by nemely smysl?
Protoze kdyz by se vyhraly, mohly by se taky zahlcovat. ale jak rikam, s timhle zkusenosti nemam. jen doufam, ze to bude v cajku a ze furch vi, co dela. protoze zatim to tak vypada. na zacatku listopadu uz ji snad budu mit...
Blackstar HT-1R
Blackstar HT-1R
To samozřejmě ví...aldenson píše:jen doufam, ze to bude v cajku a ze furch vi, co dela
Seagull 25th Anniversary Mahogany Spruce
tak to samozrejme, ale zaroven si nemuzu dovolit mit povest vyrobce nalestenych aususu. cili ja osobne verim, ze ty kytary i po letech hrajou tak jako nove a tim padem nechapu ty pomlouvacne prispevky. prece to nemuze byt jen tim, ze ma nekdo martina nebo gibsona a chce plivat na levnou konkurenci. ja mam taky gibsona, ale nenadavam na fendra, protoze ty kytary respektuju. jen mi osobne se na ne proste nehraje dobre.
Blackstar HT-1R
Blackstar HT-1R
No, vezmu-li v potaz všechny výtky směrem k Furchovi, které jsem dosud slyšel, tak jsou to tak v poměru 2:1 řeči typu "slyšel jsem, že..." a osobní zkušenosti majitelů kytar této značky... Takže jsem se rozhodně nesetkal pouze s ničím nepodloženými pomlouvačnými příspěvky či pouhou dehonestací levnější konkurence, ale znám osobně lidi, kteří prostě s Furchem spokojeni nebyli...
Samozrejme i tohle je normalni. jen je otazka, kolik tech stiznosti se tykalo naprosto zasadnich veci jako je vytraceni zvukua praskani predni desky apod. a s tim byly ty kytary porovnavane a jak k temto zavadam vyrobce pristupoval.
svoji situaci hodnotim takhle: Furch S23cr se mi zvukove i zpracovanim velmi zamlouva a mam vazny zajem si ho poridit. jen nechci udelat vylozenou chybu. jenze na alternativu v podobne cene jsem nenarazil a vic do toho dat nemuzu. takze leda, za bych jeste par mesicu pockal a setril na neco lepsiho. ale ten zvuk ma takovou barvu, jakou jsem u kytary do 100 000 proste nenasel. ne, ze by byl tak lepsi, ale spise tak specificky.
svoji situaci hodnotim takhle: Furch S23cr se mi zvukove i zpracovanim velmi zamlouva a mam vazny zajem si ho poridit. jen nechci udelat vylozenou chybu. jenze na alternativu v podobne cene jsem nenarazil a vic do toho dat nemuzu. takze leda, za bych jeste par mesicu pockal a setril na neco lepsiho. ale ten zvuk ma takovou barvu, jakou jsem u kytary do 100 000 proste nenasel. ne, ze by byl tak lepsi, ale spise tak specificky.
Blackstar HT-1R
Blackstar HT-1R
Tak ho kupaldenson píše:svoji situaci hodnotim takhle: Furch S23cr se mi zvukove i zpracovanim velmi zamlouva a mam vazny zajem si ho poridit.
- ...EDGE...
Ono tady jde o to, ze proste Furchy se delaji jinak nez treba Martiny, ne nutne hur, ale jinak.
Martinka muze mit, kdyz je nova, sussi zvuk, ale zas i kdyz do ni rezou bluegrassisti a tahaj na ni trinactky, tak furt hraje ciste, na coz by se prave treba cedrove jumbo moc nehodilo.
EDIT: "Vytraceni zvuku" jako takove mi prijde jako blbost.
Martinka muze mit, kdyz je nova, sussi zvuk, ale zas i kdyz do ni rezou bluegrassisti a tahaj na ni trinactky, tak furt hraje ciste, na coz by se prave treba cedrove jumbo moc nehodilo.
EDIT: "Vytraceni zvuku" jako takove mi prijde jako blbost.
Muj styl je teda samozrejme praseci, ale jsem zvykly na elektriku, takze pravdepodobne tam casem dam 11ky v nadeji, ze se zvuk moc nevytrati a zaroven se bude hrat pohodlneji... jinak diky za vase nazory..
Blackstar HT-1R
Blackstar HT-1R
Když už se zmiňuje Martin vs. Furch - tak na Zelňáku přes chodbu mají Martin D-21 Spec a to je (aspoň pro moje ucho) mazec. Až jí ještě zlevněj a nebude do té doby moc omlácená, jdu pro ní
. O prázdninách šla z 62 na 56k. Naproti jsem seděl asi hodinu a žáden Furch mi takhle "nevibroval". Ani ty hodně drahé.
- Ol'Dawg
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/martink52
- Kontaktovat uživatele:
Moje řeč...jbiker píše:Když už se zmiňuje Martin vs. Furch - tak na Zelňáku přes chodbu mají Martin D-21 Spec a to je (aspoň pro moje ucho) mazec. Až jí ještě zlevněj a nebude do té doby moc omlácená, jdu pro ní. O prázdninách šla z 62 na 56k. Naproti jsem seděl asi hodinu a žáden Furch mi takhle "nevibroval". Ani ty hodně drahé.
Hrajete dobře, když vám to připadá snadné.
Cort Gold Edge LE + L. R. Baggs Anthem
AER Alpha
http://www.kytara.net
Cort Gold Edge LE + L. R. Baggs Anthem
AER Alpha
http://www.kytara.net
a ja jsem mel na nahravani pujceneho Martina, ktereho si puvodne v USA vybral I.Viktorin (V studio Zlin) a taky draheho Furcha, ktereho si vybral druhy kamos z vice kusu a byly na srovnatelne urovni... obe vyborne.

BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
Co je to za Furcha?hyenik píše:a ja jsem mel na nahravani pujceneho Martina, ktereho si puvodne v USA vybral I.Viktorin (V studio Zlin) a taky draheho Furcha, ktereho si vybral druhy kamos z vice kusu a byly na srovnatelne urovni... obe vyborne.
Ma vubec furch nejakou radu v cene 50-60, kdyz nepocitam zahranicni prodeje jako stonebridge apod.? abychom proti martinovi postavili rovnocenneho soupere...
Blackstar HT-1R
Blackstar HT-1R
Nevim co to je za typ, mel jsem ho puceneho, kolega platil nejakych 35 po sleve? Uz si to presne nepamatuju, ten Martin byl okolo 50..... nicmene Furch se stydet nemusel.
Ja po neuromarketingovych skolenich a nemilosrdnem odhalovani pozadi "racionalniho" rozhodovani, na logo fakt moc nedavam
Ja po neuromarketingovych skolenich a nemilosrdnem odhalovani pozadi "racionalniho" rozhodovani, na logo fakt moc nedavam
Takže všichni výrobci dělají kytary stejných kvalit?hyenik píše: Ja po neuromarketingovych skolenich a nemilosrdnem odhalovani pozadi "racionalniho" rozhodovani, na logo fakt moc nedavam
Minimálně segmentově to je velký rozdíl.
Je ale pravda, že třeba mezi Santa Cruz, Lerrivee, Martin, Taylor bych na logo nezbytně nekoukal.
Na tohle demagogické fórum už nechodím.
Pokud by měl někdo dotaz přímo na mne, klidně mi napište email na shoooter@gmail.com
Pokud by měl někdo dotaz přímo na mne, klidně mi napište email na shoooter@gmail.com
Ja vnimam rozdily kus od kusu (nezavisle na logu).shoooter píše: Takže všichni výrobci dělají kytary stejných kvalit?
Reakce to byla na narceni z kacirstvi o drzem porovnani Furcha a Taylora, ktere jasne vyznivalo... furch je slabota a nesnese srovnani.
Tak tento konkretni Furch srovnani snese.
Když píšu Furch vs. Taylor, tak určitě nemyslím 2 konkrétní kytary!hyenik píše:Ja vnimam rozdily kus od kusu (nezavisle na logu).shoooter píše: Takže všichni výrobci dělají kytary stejných kvalit?
Reakce to byla na narceni z kacirstvi o drzem porovnani Furcha a Taylora, ktere jasne vyznivalo... furch je slabota a nesnese srovnani.
Tak tento konkretni Furch srovnani snese.
Jistě, každý nástroj je vpodstatě unikát, jenže každá značka má medián či průměr posazený úplně někde jinde, a rozptyl kvality diametrálně odlišný.
Takže při porovnání renomované značky a třeba Staggu žádný průnik nenajdeš.
Pokud to totiž dělají číňani nohama ze starých palet, solidní nástroj z toho prostě nebude.
U top značek kupuješ především kvalitu a potom teprv logo.
Furch opravdu nesnese srovnání. Kdyby stál stejně jako Martin, Taylor apod. kolik myslíš, že by se jich prodalo?
Na tohle demagogické fórum už nechodím.
V zahranici...treba USA a Kanada se pod znackou Stonebridge prodavaji za 2-nasobne ceny nez u nas. Ale to samozrejme o kvalite nic nerika. jen na par videich z youtube prevazne japonskych sem videl, ze si to lidi chvali. Mi prave s taylorem vyslo porovnani jednoznacne pro Furcha, ale to bude asi hlavne tim, ze hledam specificky zvuk. no a taky se mi libi, ze treba u humla maji ruzne kombinace drev a tvaru a byva z ceho vybrat.
Blackstar HT-1R
Blackstar HT-1R