Jak z pocitace vytahnout slusny high-gain zvuk
Pravidla fóra
Re: Jak z pocitace vytahnout slusny high-gain zvuk
Vyborne!
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Dík feki, doplňujem zbierku 
-
Jari de Gusto
Ahoj.
Mám problém s nahráváním. Mám zvukovku Line 6 UX1 a docela slušnej VST aparát. Zvukově se mi to fakt líbí, ale má to dvě nevýhody. Za prvé nemůžu hrát "live"...prostě to má pořád zpoždění, a to i kdyz na ovladači zvukovky snížím buffer...ale to bych ještě přežil, ale mě fakt štve je to, že když dohraje akord, ještě tam je tak vteřina šumění a praskání než to opravdu utichne..zejmena kdyz hraju do nejakyho breakdownu tluměně a sekaně..Při vyhrávkách a solech atd..se to neprojevují, jen když zatlumím struny zkrátka...tak je tam plno bordelu, kterej pak musím složitě vyřezávat...Když vypnu VST tak v čistý kytaře nic takovýho není, tzn to vypadá na špatně nastavenej aparát, popř mi tam chybí nějakej prvek, kterej by ty frekvence potlačil sám..
Nevěděl by někdo co s tím?
Díky
Mám problém s nahráváním. Mám zvukovku Line 6 UX1 a docela slušnej VST aparát. Zvukově se mi to fakt líbí, ale má to dvě nevýhody. Za prvé nemůžu hrát "live"...prostě to má pořád zpoždění, a to i kdyz na ovladači zvukovky snížím buffer...ale to bych ještě přežil, ale mě fakt štve je to, že když dohraje akord, ještě tam je tak vteřina šumění a praskání než to opravdu utichne..zejmena kdyz hraju do nejakyho breakdownu tluměně a sekaně..Při vyhrávkách a solech atd..se to neprojevují, jen když zatlumím struny zkrátka...tak je tam plno bordelu, kterej pak musím složitě vyřezávat...Když vypnu VST tak v čistý kytaře nic takovýho není, tzn to vypadá na špatně nastavenej aparát, popř mi tam chybí nějakej prvek, kterej by ty frekvence potlačil sám..
Nevěděl by někdo co s tím?
Díky
Ano. Dáváš moc gainu, výšek, presence a bůhví čeho ještě a to celé ti usekává noise gate. Co s tím? Uber gain, na bráně nastav větší threshold.
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
Je to pořád stejné téma. První věc když jsem poupil NB baly jasná:Jari de Gusto píše:Ahoj.
Mám problém s nahráváním. Mám zvukovku Line 6 UX1 a docela slušnej VST aparát. Zvukově se mi to fakt líbí, ale má to dvě nevýhody. Za prvé nemůžu hrát "live"...
- odinstalovat veškeré nepotřebné aplikace mino systém, žádný antivir, internet, zakázat vidi , vifi, bluet., live udapte, atualizace, v podstatě všechno včetně toho debilního REALTEKU na zákl.desce.
Nainstalovat driver zvukovky, a program files mít jen DAW a sobory s VST + nějaký pehrávač ( já používám Jetaudio)
kontrola DSP/CPU/latence - http://www.thesycon.de/deu/latency_check.shtml
Spolehni se, že od 2GhZ a 4Gb ramky ti takhle s XP poběží bezproblémů každej NB.
Jasně že tohle někdy nejde, ale je mít na net a všechny ty ostatní čičarády jinej komp.
Live jsem zkoušel, a funguje to dobře, někde jsem to už psal, Je těch virtual ampů už podstatně více, včetně VST boardů , vždy je třeba je něčím ovládat. Zkoušel jsem i program na přepínání controleru notou, co se převede s analogu, ale nejsem tak zdatnej "MIDImen" a čím více toto studuju, tím méně hraju
jinak blok k mému live, ještě jednou zde: http://feki99.wix.com/feki/apps/blog/live-vst
Teď spíše uvažuji jak dlouhý kabel miniUSB se dá použít, klidně bych si ten malej LPD8 pad dal na sucháče na kytaru místo FCB
Jackson Soloist MIJ SL-3 / Caparison TAT Special FM
Rack Gear. Digitech : ValveFX , 2120, RP6, GSP1101 / Engl: E-840,E-530 Engl 112 Pro Stage.
Rack Gear. Digitech : ValveFX , 2120, RP6, GSP1101 / Engl: E-840,E-530 Engl 112 Pro Stage.
Ahoj po několika hodinovym googlení jsem pořád nevykoumal jak v cubase rozchodit impulzní odezvy přes lecab 2 od poulin. Takže našla by se dobrá duše která by mi opravdu polopaticky (jsem s nahrávánim fakt uplnej začátečník) řekla jak to rozchodit?
Jackson DKMG (Dimarzio D-Activator, PAF 36th anniversary)
akustika Cort AD 850CE
Line 6 POD X3 Live
kabel fender
akustika Cort AD 850CE
Line 6 POD X3 Live
kabel fender
Co ti tam nefunguje? Cubase nemám, ale ony VST efekty z podstaty věci vypadají všude stejně.
Předpokládám, že nějaký řetězec efektů už máš, tak LeCab dáš na jeho konec (nebo hned za poslední zkreslení -- dle chuti). Pak v LeCab prostě klikneš na tlačítko s obrázkem složky v jednom z těch šesti dostupných slotů, najdeš ten wav s impulsem a potvrdíš. Já pak ještě nahoře dávám Master na 1, aby to zabíralo úplně a je hotovo. Na doladění tam je pak ten zbytek knoflíků a hejblátek a pět slotů na další impulsy. Žádná věda.
Předpokládám, že nějaký řetězec efektů už máš, tak LeCab dáš na jeho konec (nebo hned za poslední zkreslení -- dle chuti). Pak v LeCab prostě klikneš na tlačítko s obrázkem složky v jednom z těch šesti dostupných slotů, najdeš ten wav s impulsem a potvrdíš. Já pak ještě nahoře dávám Master na 1, aby to zabíralo úplně a je hotovo. Na doladění tam je pak ten zbytek knoflíků a hejblátek a pět slotů na další impulsy. Žádná věda.
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Jasný výtěz je Poulin Legion, X-30 , a v podstatě všechny tyhle verze.
První dávám Gate >> Legion >> LeCab >> pak na solo delay, a nakonec EQ,
Ten má pak největší podíl na konečném zvuku, základní rozsahy platí zhruba :
80-150 Hz: spodní základ zvuku
200-300 Hz: zcela zásadní oblast pro sytost zvuku ( pozor na kolem 215, dost nekontrolovatelná, často likvidační oblast )
300-800 Hz: zvýraznění způsobuje typický středový zvuk elektrické kytary, přílišné zvýraznění vede ke krabicovému zvuku
1 kHz: pokud je zvuk příliš nosový, plechový, lze to obvykle vylepšit potlačením kolem této frekvence
3-5 kHz: ostrost zvuku, zejména při zkreslení
5 kHz: presence
vše pod 50h ořezat - záleží ale na nastavení .
Někde v Zhodnoťte naše nahrávky mam i video ke skladbě co jsem dělal jen s VST s Pouliny.
Jinak kejtu dělam na dvě mono stopy se stejnými pluginy, jedna 100% L a 100% R
S gainem opatrně, používám tak kolem 1/3.
První dávám Gate >> Legion >> LeCab >> pak na solo delay, a nakonec EQ,
Ten má pak největší podíl na konečném zvuku, základní rozsahy platí zhruba :
80-150 Hz: spodní základ zvuku
200-300 Hz: zcela zásadní oblast pro sytost zvuku ( pozor na kolem 215, dost nekontrolovatelná, často likvidační oblast )
300-800 Hz: zvýraznění způsobuje typický středový zvuk elektrické kytary, přílišné zvýraznění vede ke krabicovému zvuku
1 kHz: pokud je zvuk příliš nosový, plechový, lze to obvykle vylepšit potlačením kolem této frekvence
3-5 kHz: ostrost zvuku, zejména při zkreslení
5 kHz: presence
vše pod 50h ořezat - záleží ale na nastavení .
Někde v Zhodnoťte naše nahrávky mam i video ke skladbě co jsem dělal jen s VST s Pouliny.
Jinak kejtu dělam na dvě mono stopy se stejnými pluginy, jedna 100% L a 100% R
S gainem opatrně, používám tak kolem 1/3.
Jackson Soloist MIJ SL-3 / Caparison TAT Special FM
Lze použivat pluginy i během samotného hraní? Nebo je jediná možnost nahrát kytaru a poté do nahrávky aplikovat nějaký to VSTčko s impulsem. Narazil jsem na nějaký RTAS pluginy! Nevím jestli sem to pochopil správně že tenhle plugin se dá použít tak že slyším zvuk přímo s impulsem už běhěm samotného hraní a nikoliv až po nahrátí. Myslím že ty RTAS podporuje Pro Tools. A ten dodávají v ořezané verzi ke zvukovkám M Audio. Chtěl jsem právě píchnou kytaru z lampovýho preampu do pc a použít impuls. Máte s tím někdo zkušenosti?
Aria Pe Dlx, Seymour Duncan Alnico Pro II, Monster Cable Rock,
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Použít samozřejmě lze (nejen RTAS), ale jsi omezen latencí (=zpožděním audia) tvého systému. Pokud je větší než nějakých 5-10ms (celková!), tak na hraní v reálném čase rovnou zapomeň (platí i pro RTAS).
P.
P.
co tedy potřebuji abych se dostal 0-2ms latenci? Moje pc má 4 jádrový procesor, 8Gb paměti a zatím jen integrovanou zvukovku. Pomůže třeba taková M Audio fastrack nebo je zapotřebí úplně jiná třída zvukových karet? A nebo je to v domácích podmínkách neuskutečnitelná cesta? Jaké jsou ještě možnosti pro reálnou hru přes pluginy ? Tak že všechny pluginy jedou přes asio?
0-2 ms? 
No řekněme, že s M-Audio Fast Track se tak nízko nedostaneš. Ale jinak na domácí hraní bohatě stačí, s latencí jsem nikdy problém neměl.
No řekněme, že s M-Audio Fast Track se tak nízko nedostaneš. Ale jinak na domácí hraní bohatě stačí, s latencí jsem nikdy problém neměl.
s čtyřjádrem a 8 gb paměti bych se toho nebál. NAvíc pokud chceš použít jen impulz a né nějaký velký množství dalších efektů... Hoď si k integrované zvukovce ASIO4ALL drivery a zkoušej.
BTW i VST pluginy se dají používat tak, abys živě slyšel zefektovaný zvuk
BTW i VST pluginy se dají používat tak, abys živě slyšel zefektovaný zvuk
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A
http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A
http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
Pokud bys chtel nizkou latenci, musel bys asi pouzit PCI/PCIe kartu, o neco horsich hodnot dosahnes s Firewire kartama, a pak s USB kartama (neplati to uplne obecne, zalezi vzdycky na hardveru a ovladacich). Ale ani s USB to obvykle nijak kriticke neni, a latenci nekde mezi 10 a 20 ms by nemel byt problem dosahnout.
A jestli ti pomuze nejaky popis k predstave, jak se ta latence zhruba projevuje - tak si treba zkus predstavit, ze se pri hrani postavis o neco dal od aparatu... a kazdy metr znamena priblizne 3 milisekundy (myslim, ted nemam naladu to overovat) - takze kdyz by celkova latence byla 18ms, je to jako bys od aparatu stal 6 metru.
A jestli ti pomuze nejaky popis k predstave, jak se ta latence zhruba projevuje - tak si treba zkus predstavit, ze se pri hrani postavis o neco dal od aparatu... a kazdy metr znamena priblizne 3 milisekundy (myslim, ted nemam naladu to overovat) - takze kdyz by celkova latence byla 18ms, je to jako bys od aparatu stal 6 metru.
Zdarec. Zrovná včera mi kámoš pujčil usb zvukovku M Audio Fast Track a tak sem si s tím zkoušel trochu hrát. Povedlo se mi rozehrát v Sonaru reverb s impulsem a zvuk byl luxusní ale spoždění bylo šílený. Ovšem používal sem to přes driver mod wdm/ks. Pak jsem zkusil Amplitube kde jsem nechal zaplou jen simulaci slashovy bedny a zvuk byl taky relativně slušnej a s minimální latencí. Tady už jsem jel přes asio z M audia. Zkusím nějak ještě ponastavovat ty ovladače v Sonaru abych jel taky přes asio driver M Audia. Když by to jelo s takovým spoždením jako v tom Amplitubu tak jsem našel svuj zlatej zvuk ve spojení s lampovými krabičky:) Existuje nějakej prográmek kterej mi změří skutečnou celkovou latenci? Dostal jsem do Amplitube VSTčko Kefiru ale nevim jak jej editovat abych do něj načetl impuls
V budocnu bych si rád koupil svoji zvukovku a kvuli latenci bych klidně bral interní ale celkem by mě potešila možnost s dvěma vstupy 6,3 pro kytaru. 6e bych moch nahrávat kytaru i basu naráz. Jen nevím jeli podobná varinta na trhu. Nemáte někdo nějakej tip? Díky moc za vaše rady a postřehy .-)
Naposledy upravil(a) Snil dne 1.12.2012 21:40, celkem upraveno 1 x.
- FLAMING.RECORDS
Na Sonar se vykašli
Je to sice o tom komu se co líbí, ale já jsem se v něm ztratil a nestojí za tolik co např. Cubase nebo ProTools, jen můj názor. Já používám Cubase, zdá se mi až příliš lehký a přehledný 
FLAMING.RECORDS: Já nejsem žádnej extra Sonarista tak že rád zkusím i alternativní prográmky .-)
Ale zkusil sem to v Sonaru přes Asio M Audia a ta latence je hrozná
imput latence 5,0ms 240samples
output latence 5,0ms 240samples.
Zajimavý že ten Amplitube jede přes stejný ovladače a přitom to šlape jak má.
Ale zkusil sem to v Sonaru přes Asio M Audia a ta latence je hrozná
imput latence 5,0ms 240samples
output latence 5,0ms 240samples.
Zajimavý že ten Amplitube jede přes stejný ovladače a přitom to šlape jak má.
A akú by si chcel? 
Soubory .wav z Recabinet položky (nejspíš z dema, názvy začínající na 6L6 nebo EL34) jsou plnohodnotné impulsy?feki píše:Sosnout si můžete i z mé zahrádky : http://www.feki.hostuju.cz/impuls/
majso: Jestli je to dotaz na tu latenci tak samozřejmě co nejnižší. Ovšem spíše mě zaraží rozdíl Amplitubu a v Sonaru. Když oba jedou přes Asio.