Vysvětlí mi někdo proč?! [slabý výkon...]

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
petrpeter
Odborník

Příspěvek od petrpeter »

*Twisted.Brother* píše:
petrpeter píše:
*Twisted.Brother* píše:Sakra na vlastni oci sem to videl netvrdte mi ze to nejde ! do druheho komba sem to taky strkal do sluchatek a hralo to naprosto stejne jako repro u komba !
ne, opravdu nejde k sluchatkovymu vystupu (ktery je na impedanci v radu kiloohm) o vykonu nulanulanulanic Watt pripojit kabelem 100W reprobednu....

ze sluchatkovyho vystupu muzes vest kabel do koncoveho zesilovace a teprve z nej do reprobedny, pak ti to hrat bude... tohle si mozna nekde na vlastni oci videl, jen si prehlidnul ten zesak ...
(a taky to klidne mohla byt nejak spesl "netradicni" bedna se zesakem uvnitr - cili aktivni reprobedna)
Clovece ja to vazne videl proc bych si vymyslel?.... ja dostal napad! Ja vam to mobilem vyfotim a nahraju vam zvuk meho a jeho komba (Na mobilu nemam kameru) a kdyby slo o aktivni box tak by to moje kombo hralo ..cozt nehraje .... Verte mi ....

... jeste jsem tam neco dopsal... varianta, ze to neni pravy sluchatkovy vystup, ale normalne vyvod z koncaku a pocita se s pripojenim mnohonasobne vyssi impedance (sluchatka), cimz se snizi vykon na miliwatty, kdezto u toho druhyho komba je sluchatkovy vystup tak jak ma byt a je vyveden jeste pred koncem, tedy za predzesilovaci casti a nemuze ti dat do zateze 4 nebo 8ohm nejaky vykon v radech Wattu, protoze jde z predzesaku...
To uz je probem konstrukce zesaku komba a vyrobce jak to udelal...
Kytary, trsatka, struny, kabely, komba, repraky, snimace, sroubovaky a hafo ruzneho naradi... :)
*Twisted.Brother*
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od *Twisted.Brother* »

aha pokud to dobre chapu tak ten vyvod ma jinou inpendanci nez typicky vyvod na sluchatka a kdyz tam zapojite sluchatka snizite vykon? Hmmm sezenu redukci a vyzkousim jak to bude hrat ve sluchatkach ... pokud budou hrat normalne u meho komba znamena to , ze ten vystup je primo pro sluchatka a kdyz ho pichnu do te epiny melo by to snizit vykon .. chapu to spravne ??
petrpeter
Odborník

Příspěvek od petrpeter »

*Twisted.Brother* píše:aha pokud to dobre chapu tak ten vyvod ma jinou inpendanci nez typicky vyvod na sluchatka a kdyz tam zapojite sluchatka snizite vykon? Hmmm sezenu redukci a vyzkousim jak to bude hrat ve sluchatkach ... pokud budou hrat normalne u meho komba znamena to , ze ten vystup je primo pro sluchatka a kdyz ho pichnu do te epiny melo by to snizit vykon .. chapu to spravne ??
ne, proste to neni sluchatkovy vystup, ale je to normalne vystup z koncaku, jen je u nej napsano "Phone"... proste to odrbali, tu konstrukci... - musi to v tech sluchatkach znit hrozne....

to druhy kombo, ktery nevybudi bednu, tak to ma normalni klasicky sluchatkovy vystup s RC cleny ciste z predzesilovace, takze je jasny, ze nemuze nikdy vybudit bednu
Kytary, trsatka, struny, kabely, komba, repraky, snimace, sroubovaky a hafo ruzneho naradi... :)
*Twisted.Brother*
Kontaktovat uživatele:

Ach tak ... okej ..takze kazdopadne tam zkusim pichnout sluchatka a uvidim btw diky .. konecne nekdo pochopil ze opravdu nekecam !
*Twisted.Brother*
Kontaktovat uživatele:

Btw ja z toho byl taky na vetvy ... ja mu taky rikal "Tohle vam vzivote nemuze hrat" Ale co se nestalo ... hralo to ... a proc me ne? Buh víí
MENHYR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MENHYR »

No jak jsem si to tu prošel a doufám, že mi to neučinilo žádnou újmu na zdraví NERO :wink: tak si myslím, že by to mohlo být zhruba takto : Párkrát jsem se setkal s kombem které mělo hybridní výstup nebo jak to jinak nazvat a to znamená že sluchátkový výstup a výstup na box byla stejná zdířka. Technicky tuším jak je to řešeno, ale rozebírat to tu nebudu nejsem si jistý neviděl jsem schéma ani jsem to neměl otevřené, ale je zcela možné že ta epina má prostě tu zdířku na dva účely kdežto u behringera to můžeme jen těžko očekávat. Toť moje zkušenost. Klidně mě ukamenujte ale jsem si téměř 100% jistý, že to je technicky možné.

PS: Pro šťouraly : dalo by se to vyřešit asi tak, že ten obvod tzv. zjistí impedanci která mu byla na výstup vložena a podle toho zapojí obvod který je k tomuto účelu určen, ale jak říkám nejsem si jistý. 8)
:: ak. kytara - SX :: el. kytara - Cort M600 :: basa - Cort Precission Bass ::
:: kyt. kombo - VOX AD30VT :: bas. kombo - Warwick Blue Cab 60 :: kabel - Planet Waves ::
*Twisted.Brother*
Kontaktovat uživatele:

Začínám mít dojem , že otázka není proč mě to nehraje ale proč mu to hraje :))
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

*Twisted.Brother* píše:Začínám mít dojem , že otázka není proč mě to nehraje ale proč mu to hraje :))
Sakra, problém byl vyřešen, jak petrpeter tak menhyr to myslím objasnili dost jasně, nevím, co víc bys chtěl...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

MENHYR píše:No jak jsem si to tu prošel a doufám, že mi to neučinilo žádnou újmu na zdraví NERO :wink: ...
Musím vás všechny upozornit, že byť na to nevaruju Ministerstvo zdravotnictví ČR, tak pročítání fór, kde se nachází thready s pochybným obsahem, může škodit zdraví... Za celý tým moderátorů vás žádám, abyste brali na vědomí, že na tomto boardu brouzdáte čistě na vkastní nebezpečí...

:wink:
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
*Twisted.Brother*
Kontaktovat uživatele:

Hihi nic vyreseno neni ... dnes sem se dozvedel ze ten box mu hraje dokonce ve vsech jeho kombech to je ta epina + 60w pololampa + 15w elektroakustcke ..... a nejlepsi je ze to elektroakusticke je taky od behringeru ... a jede mu pres sluchatkovy vystup... babo raď
Stanley
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley »

*Twisted.Brother* píše:Hihi nic vyreseno neni ... dnes sem se dozvedel ze ten box mu hraje dokonce ve vsech jeho kombech to je ta epina + 60w pololampa + 15w elektroakustcke ..... a nejlepsi je ze to elektroakusticke je taky od behringeru ... a jede mu pres sluchatkovy vystup... babo raď
Ach jo :roll: tak já to co teď mam doma asi taky vezmu do zkušebny a zkusim to pustit do nějakýho boxu, co tam najdu. Mám ten samej typ komba. Vyzkoušim to a uvidim, co z toho "poleze". Schválně, podle mě mi to taky nepůjde a bude snad už klid. Zesilovač a reprobox by se měly propojovat silovým kabelem a z příslušného výstupu ze zesilovače a né z nějakýho sluchátkovýho. To sice neříkám nic novýho, ale snažim se razit zaběhnutý zásady, aby to tady fakt někoho nepřesvědčilo, že reproboxy se daj běžně zapojovat přes sluchátkový výstupy.
Chlape, chápu tě, že ti je líto, že ve zkušce je takovej pěknej reprobox a ty hraješ jen přes ten tvůj 8" chrchlomet. Chápu, že chceš využít všechny zdroje, které jsou k dispozici, ale opravdu to není na místě, radši buď trpělivej a našetři si na nějakej dobrej amp nebo kombo, stejně ten Behringer má hnusnej zvuk :wink:
Basuju: Jackson C20
Kejtruju: Apollo DMG-1200
Apec: Laney H160b, Peavey Blazer 158, Kustom KLA 10
Kejbly, struny: Warwick
Prcátka: Dunlop .68, Brain .71
*Twisted.Brother*
Kontaktovat uživatele:

ne vazne ... lidi ja si nevimyslim opravdu to hralo ... ja myslel ze mi nekdo da vysvetleni ze proc to hralo ... pac je to divne kdyz mi navic jeste rekl ze ty ostatni komba mu fakt hrali .... taky mi to prijde jako nesmysl ale co nadelas...já chci jen něake racionalni vysvetleni ..
Stanley
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley »

Já to taky myslel naprosto vážně. Věřím ti, že ta epi hrála, ty další možná taky. Možná si z tebe dělá teď jen šoufky s těma dalšíma kombama. Taky zkus možná ten sluchátkovej výstup jen se sluchátkama, třeba nefunguje ten výstup vůbec :wink:
A navíc: vysvětlení jsi už dávno dostal od petrpetera, proč to tam s tou epi jde a proč tohle ne.
*Twisted.Brother*
Kontaktovat uživatele:

no jo ale to nevysvetluje proc sli ty dalsi :lol: se sluchatkama vyzkousim urcite ... na tom mojem sme je uz zkouseli .. zvuk byl slaby a napiskaval ... kdyz ted o tom premyslim tak ten box vlastne taky napiskaval .. ale pak prestal .. no nic budu muset ve zkusebne testovat :D
Stanley
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley »

*Twisted.Brother* píše:no jo ale to nevysvetluje proc sli ty dalsi :lol: se sluchatkama vyzkousim urcite ... na tom mojem sme je uz zkouseli .. zvuk byl slaby a napiskaval ... kdyz ted o tom premyslim tak ten box vlastne taky napiskaval .. ale pak prestal .. no nic budu muset ve zkusebne testovat :D
Tak to bude ten výstup na sluchátka vadnej.
venca.k

Příspěvek od venca.k »

ja to vidim takhle, bud si z nas delas p***l ty, nebo si z tebe dela p***l kamos(coz asi nebude tak tezky) a napojil vsechno od zesilovace a vystup na sluchatka slouzi jenom jako vystup pro externi box. Vystup jenom na sluchatka to proste NEMUZE utahnout a jestli je to nejakej kombinovanej vystup, tak mozna, ale tomu uz ja nerozumim.
Kytara: el. Fokus strat, fokus LP , SX telecaster, akustika Johnson
Efekty: Modtone Dyno Drive, Modtone wah
Kombo: Marshall HAZE 40, Roland Microcube
*Twisted.Brother*
Kontaktovat uživatele:

Jo ... takze vem me si ty 2 komba to je epi a behringer .... Behringer je typicky vystup na sluchatka a jeste k tomu vadny takze nerozhybe ani sluchatka ... epina ma "Hybridni vystup" do ktereho se da pichnout i box ... a ted prichazi na scenu ty 2 komba .... takze vydim jedine vysvetleni .. vsichni vyuceni zvukari lzou a rikaji ze do sluchatkoveho vystupu nejde pustit box :D a ze sem se vyuceneho zvukare opravdu ptal...
Stanley
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley »

*Twisted.Brother* píše:Jo ... takze vem me si ty 2 komba to je epi a behringer .... Behringer je typicky vystup na sluchatka a jeste k tomu vadny takze nerozhybe ani sluchatka ... epina ma "Hybridni vystup" do ktereho se da pichnout i box ... a ted prichazi na scenu ty 2 komba .... takze vydim jedine vysvetleni .. vsichni vyuceni zvukari lzou a rikaji ze do sluchatkoveho vystupu nejde pustit box :D a ze sem se vyuceneho zvukare opravdu ptal...
No to mě poser na holý záda :lol: Zejtra to musim vyzkoušet s tim svym. Takhle lidem motat palice :roll:
*Twisted.Brother*
Kontaktovat uživatele:

Pockej ty mas toho berhingera?
venca.k

Příspěvek od venca.k »

*Twisted.Brother* píše:Jo ... takze vem me si ty 2 komba to je epi a behringer .... Behringer je typicky vystup na sluchatka a jeste k tomu vadny takze nerozhybe ani sluchatka ... epina ma "Hybridni vystup" do ktereho se da pichnout i box ... a ted prichazi na scenu ty 2 komba .... takze vydim jedine vysvetleni .. vsichni vyuceni zvukari lzou a rikaji ze do sluchatkoveho vystupu nejde pustit box :D a ze sem se vyuceneho zvukare opravdu ptal...
Jestli to ten vystup utahne jenom ze to hraje malo nahlas, tak to utahne i 1000w box, ale nebude to hrat nahlas. Jestli ti staci ze to bude mit stejne hnusnej zvuk jako behringer a jeste uplne bez basu a bude to hrat vic potich tak prosim, ale nebudu se tim dal zabejvat, proste je to kravina a hotovo.
Kytara: el. Fokus strat, fokus LP , SX telecaster, akustika Johnson
Efekty: Modtone Dyno Drive, Modtone wah
Kombo: Marshall HAZE 40, Roland Microcube
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“