Zhodnoťte naše nahrávky - kytara

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
Odpovědět
Trackill
Kontaktovat uživatele:

Re: Zhodnoťte naše nahrávky

Příspěvek od Trackill »

Zdravím,
čistá improvizace, chvilková nutnost něco nahrát.

https://www.box.com/s/loiciy61z4grfpx1d1q0
Ibanez RG370DX
Digitech RP250
Crate FW120/212
GuitarRig Mobile
Varach

Příspěvek od Varach »

Varach píše:
Disasterpiece píše:
Varach:
Perfektne zahrany, super.Jenom nejsem si jsity ohledne toho zpevu, jestli by nebylo lepsi zpivat to vlastni cestou nez se snazit priblizit k originalu.Podle meho skromneho nazoru znelo by to mozna lip, mel jsem pocit ze zpevak opravdu se snazi aby to zmaknul.
Dějujem moc :)
Obzvlášť Thunder je EXTRÉMĚ vysoko... Je to fakt na hranici, takhle to na zkoušce nikdy nedal :D Ale když je dobrá atmosféra, tak to podle mě neurazí :) Ale rozumím jak to myslíš.

Pro srovnání sem prdnu ještě jednu věc- If you want a blood, která je níž, tak to můžete zhodnotit :)
PS. Před prvním refrémem doprovodný kytaře prdla struna, tak vteřinku omluvte jen mojí hru :D
DaveMurray

Příspěvek od DaveMurray »

To je všecko tak skvělé :D Taky bych chtěl tak hrát.

Přišel Dave, nahrál cover a bylo mu řečeno: "Learn to play before recording."
Třeba tohle je děs: http://soundcloud.com/davemurray-1/vykr ... hard-limit
Wicker Man. Nechápu, jak jako Dave můžu takhle podělat naši vlastní písničku :D
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Disasterpiece »

Me to zni normalne, zahrany pekne jen zvukove je to takovy nic moc.
DaveMurray

Oh, děkuji :oops: A co by s tím šlo udělat? Odbasovat to? :?: A přistředovat :?: Já jsem totiž moc stáhnul středy, tvořilo se tam bahno, ze kterého bolela hlava :idea:
bjjz

Příspěvek od bjjz »

DaveMurray píše:Oh, děkuji :oops: A co by s tím šlo udělat? Odbasovat to? :?: A přistředovat :?: Já jsem totiž moc stáhnul středy, tvořilo se tam bahno, ze kterého bolela hlava :idea:
zahrane pohoda jazz jen to zni jak midi
DaveMurray

Oh děkuji :oops:
A co s tím mohu udělat, aby to tak neznělo :?: :| :cry:
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

Zkusil bych pridat basovku, kytary nahrat jako dual tracking.Kazdou pouzit s jinym zvukem, jednu basovejsi, druhou vic do vysek.Sehnat lepsi plugin na bici.Ubrat presence na kytarach.

Nevim pres co a jak to nahravas, jaky mas postup atd.Tohle je tak vse co me ted napada.
DaveMurray

Oh, děkuji za odpověď :oops:

Basovka tam je :D To fakt není slyšet? Jako jo, sice je to Dimavery, ale fakt jsem na ni hrál :D Já se bál, že když to neufiknu, bude to zahuhlané a přebasované :( Mám ji tedy zesílit? A pokud by to bylo zahuhlané, odjebat basy a přidat trochu okolo dvou kil? Aby to mělo definici, ale nebylo to jak z žumpy? :D Nebo co byste poradili.

Kytary tam jsou standardně 2, jedna je o 40 doleva a druhá doprava, ale jsou se stejným zvukem, no, to je fakt! Třetí kytara je přidána na solo a ještě čtvrtá je přidána na závěrečné sólo, kde je harmonizace na posun o tercii :) (Já vím, že to tak nehrajou v originále, tam jsou pořád kytary 3 a jen se mění, která hraje co).

Na bicí je Superior Drummer v FL studiu, dřív jsem hrál na Drumkit from hell, ale teď hraju na NY, protože ten drumkit z pekla měl strašně ploché a nevýrazné snare a tomy a bylo třeba EXTRÉMNĚ zesilovat okolo 250Hz (plechy měl ale lepší, než tohle).

Hraje se to takhle: Udělám si drumy, ty pak vyexportuju, každou stopu zvlášť. V Auditionu si na ně přidám ještě EQ a hi pass (já vím, že FL má taky efekty, ale jsem zvyklý s nima pracovat v Au :D), například hi pass u kopáku, aby neduněl v uších, a přidám na něm nějaký výšky, aby mlaskal, u plechů uberu bahno pod 400Hz atd.). Pak k těmto stopám nahrávám kytaru první, pak kytaru druhou, případně ty sólové a nakonec bejsku. K těmto nahraným nástrojům se taky průběžně přidávají efekty, hlavně tedy EQ, případně komprézor a chórus, ale to je optionální (v této písni to není, tam jsou jen EQ (parametrický, ne ty s šoupátkama na jednotlivé frekvence)).

To celé se mixuje a na výsledek se aplikuje hard limiter nebo zesílení, případně pak celkový EQ.

Nu, a to je hotové, pak se to poslouchá na různých zařízeních (PC repro, sluchátka z pc, přehrávač, sluchátka z mp3, car stereo, notebookové repráky, mobil) a v případě, že něco z toho hraje divně, se upraví EQ (buď celkový nebo ten na jednotlivých stopách) či hlasitost, znovu se to mixuje a znovu poslouchá, dokud to není skvělé, což není nikdy, takže se pak najde nějaký kompromis a z toho je výsledek :D kterej od Dava stejně stojí za #0\/|\|0 :D :(
Mejla

Příspěvek od Mejla »

zkus hodit ty kytary každou 100% do stran a sólo si pak přizpůsob jak se ti bude líbit, uvidíš, že to nabere na síle a nebude se to překrývat a nebude to zahuhlaný...bicí ti můžu doporučit Metalheads...ten drumkit from hell se mi taky zvukově moc nelíbil...
bjjz

Příspěvek od bjjz »

DaveMurray píše:..(
tu je kusek moji nahravky (musis si to stahnut box ani soundcloud mi neposlali verifikacni mejl jebu nane)- je to vystrizek z songu, ale pracovni verze ..je to jeste prebusene basama, kazdopadne se mi to vcelku paci ..kdybys mel pak zajem, zasvetim te do gearu :D
jinak je snad asi nejdulezitejsi dual tracking 100% do stran, to fakt udela sve 8)
Přílohy
sol.mp3
(272.28 KiB) Staženo 121 x
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

Ja bych prosil zasvetit, hlavne co se tyce kytar.
@Dave na bici doporucuju spis Addictive Drums.
DaveMurray

Děkuji za odpovědi :oops:

Takže zkusím ty kytary dát do stran. Asi to pomůže. A zkusím některé z těchto jiných bicích. A co teda ta basička? Je tam slyšet málo basů nebo je tam málo slyšet basu? :D Protože v prvním případě se posune hi pass basičky níže a v tom druhém se naopak přidá výška, aby to cinkalo.

Mně ze SoundCloudu nic neposlali půl dne, tak jsem dal Požádat znovu o mail a okamžitě přišly hned dva najednou, ten původní a ten nově vyžádaný :D Ta nahrávka je skvělá a mě třeba nepřijde nabušená basy, ale tak akorát!
DaveMurray

Tak jsem udělal kytary do stran, vyměnil jsem bicí a basičce jsem přidal na definici na 3,3kHz, aby byla slyšet, na basech jsem jí ale nepřidával (ani celkové nahrávce), protože mi to pak přišlo moc. Ale třeba se mýlím :D

Zde to je: http://soundcloud.com/davemurray-1/mp3- ... -metalhead
Mejla

Příspěvek od Mejla »

zní to mnohem líp :)
majso
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od majso »

Tie gitary sú strašne orezané, neviem či ti to tak hrá default alebo si to tak vyekvalizoval.
DaveMurray

Děkuji :oops: To jsem rád, že pomohlo udělat, co jste říkali!

Něco jim chybí, ale nemůžu najít správné nastavení EQ. V jakém smyslu jsou ořezané? Basy už jsem na nich přidávat nechtěl, protože by to bylo přebasované, středy taky ne, protože z toho pak bolí hlava, ale přece jen ty kytary moc syčí. Vůbec nevím, co s tím.
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

Cim nahravas?A pres co.Jinak je to odost lepsi, slysim pekne basu, bici jsou jasnejsi.
Zkus ubrat presence na kytarach, je to hodne mid scooped.
DaveMurray

Děkuji :oops: Nahrávám kytara -> FAB Metal -> RP80 -> Line in -> Audition :o Nebo basička -> FAB Metal bypass -> RP80 -> Line in -> Audition :D

A čili jak se ubírá presence na kytarách? Mid scoop se ubírá okolo 1,3 kila? :D Problém je, že když uberu mid, tak to syčí ještě víc, než teď, jsem uplně v koncích :D
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

Kolem 3.9kHz se podivej jak to mas nastaveny.Stredy neubirej, bez nich to bude divny.Zda se me ze mas tam nejaky frekvencni orez, protoze jde basa pak nic a pak kytary, nevim jestli to neni prostor pro zpev ci pro dalsi nastroj.
Odpovědět

Zpět na „Hraní na kytaru, tabulatury“