MXL v69me
Pravidla fóra
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Re: MXL v69me
Ale ne na zvukovce.... v tom mixu se to nastavuje, dole volíš preamp (Line, Inst, nebo žádný - tedy pro mikrofon)... asi si teď nerozumíme.
Naposledy upravil(a) Hendrek dne 11.01.2013 23:33, celkem upraveno 1 x.
Jediné kdy se pohne v mixu zvukovky ukazatel vstupu mikrofonu je když vypnu nebo zapnu fantoma. Tak to prostě vyjede nahoru a spadne dolu.. Mikrofonem nevyloudim nic 
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
OK. Ještě jednou. Jaký máš nastavený preamp?

Nesvítí? To nejde aby to nesvítilo, jde to jen přepínat na line a inst..tzn budto sviti jedno nebo druhy.Hendrek píše:Ještě je tam nastavení preampu. Pro mikrofon předpokládám, že máš nastaveno, že nesvítí ani Line, ani Inst.
Kukni do toho návodu, co jsem postoval. Strana 12 nahoře.
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Podle návodu jsem pochopil, že by mělo umět i nesvítit (pro mikrofon). Pro linkový vstup pak svítí Line a pro nástrojový Hi-Z vstup by svítil Inst.... no nwm. Ale, když nejde jinak, tak asi nechat Line.
When connecting a microphone to Scarlett 8i6, connect an XLR cable to the combo inputs on the front panel. When connecting either line level signal or instrument signal to the combo inputs, select either ‘Line’ or ‘Inst’ from the pre amp section.
Naposledy upravil(a) Hendrek dne 11.01.2013 23:41, celkem upraveno 1 x.
Tady funguje pouze ‘Line’ or ‘Inst’
Vypnout nijak nejde, pokliknutím nebo pravým tlačítkem. Nijak. Je možné že to je jen v nastavení toho mixu a anglicky taky moc dobře neumím takže to mám horší když hledám návody.
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Překlad:
Když se do Scarlett 8i6 zapojuje mikrofon, připojte XLR kabel do kombo vstupu na přední straně.
Když se do kombo vstupu připojuje buď linkový nebo nástrojový signál, zvolte Line nebo Inst v preampové sekci.
Takže asi se ti to samo nastaví na mikrofonní preamp, když je tam XLR kabel, ať už svítí Line nebo Inst, nebude to mít asi vliv. Čímž jsem asi vyčerpal všechny možnosti co mě napadly. Víc už toho ze mě asi nevypadne
.
Když se do Scarlett 8i6 zapojuje mikrofon, připojte XLR kabel do kombo vstupu na přední straně.
Když se do kombo vstupu připojuje buď linkový nebo nástrojový signál, zvolte Line nebo Inst v preampové sekci.
Takže asi se ti to samo nastaví na mikrofonní preamp, když je tam XLR kabel, ať už svítí Line nebo Inst, nebude to mít asi vliv. Čímž jsem asi vyčerpal všechny možnosti co mě napadly. Víc už toho ze mě asi nevypadne
škoda že nemáš ten mix control doma... určitě by jsi mi lépe poradil... Nemůžeš si ho stáhnout z focusrite.com? že by jsi mi helpnul v přimo v terénu 
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Poslední rada: vyzkoušej ten mikrofon u někoho. Paris se ti nabídl, tak můžeš u něj. Zatím zdar a pak napiš jak jsi dopadl.
jo,jo dobře, Děkuju za pomoc 
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Kromě toho, co jsem ti napsal v SZ, tak je další hovadinou zapínání Phantom napájení. Docela overkill pořídit si něco, o čem člověk nemá ani páru....
no bejvaj to pak holt drahý zkušenosti; doufej v neodpálenej mikrofon a případně v bezproblémovou reklamaci (a aby případně přehlídli, pokud sis to odpálil sám těma manipulacema).
Ach jo.
P.
Ach jo.
P.
Já moc dobře chápu že lampový mikrofon je bapájen ze zdroje a né z fantomového napájení. Ten jsem samozdřejmě nezapínal se zapojeným mikrofonem, zkoušel jsem ho z vypojeným mikrofonem.
Když mikrofon dorazil, tak jsem asi po hodině jel domu ho zkusit a když jsem ho vybalil byl uplne omrzlej, mrzla mi z nej uplne ruka, na to ze byl v kufru s penoz docela sila. Nemuze to mit nejaky vliv? Samozdrejme ze jsem promrzli mikrofon nezapojoval !
nechal jsem ho řádně roztát 
Když mikrofon dorazil, tak jsem asi po hodině jel domu ho zkusit a když jsem ho vybalil byl uplne omrzlej, mrzla mi z nej uplne ruka, na to ze byl v kufru s penoz docela sila. Nemuze to mit nejaky vliv? Samozdrejme ze jsem promrzli mikrofon nezapojoval !
Tak snad zbyva uz jen otevrit ho... a mrknout, jestli je elektronka v poradku na miste.
Mrknem na to v pondělí:) pošli mi to číslo atd.. Je možné že ny nějakým vlivem mohla být dead lampa? Popřípadě aby se dala sehnat ta stejná a žádná nahrada nebo upgrade?..Paris píše:Tak snad zbyva uz jen otevrit ho... a mrknout, jestli je elektronka v poradku na miste.
Uprimne - ja nevim. Ale po ceste se asi mohlo stat cokoliv. Do myho mikrofonu sem zatim nekoukal (a prvni kus sem obratem vratil, kvuli brumu).
- pupack
- Bandzone: pupack
- Kontaktovat uživatele:
Já nechci bejt otravnej, ale hodil bych sem screen nastavení audio device v cubase, protože mám pořád tucha, že může být problém i tam, popřípadě v nastavení z jakého inputu se má nahrávat. Usuzuju tak z celkové zmatenosti (sorry) Jen pro jistotu. Zatím tu byl jen screen nastavení interního mixu.
Popřípadě můžeš vyzkoušet do té zvukovky poslat třeba výstup sluchátek z mp3 či čehokoliv jiného aby se poznalo, že zvukovka je ready v cubase či jiném DAW a dobře nastavená a prostě nějaký signál bere. Pak by bylo jasné, že je "něco" s lampáčem což si potvrdíte/vyvrátíte s Parisem v PO.
Popřípadě můžeš vyzkoušet do té zvukovky poslat třeba výstup sluchátek z mp3 či čehokoliv jiného aby se poznalo, že zvukovka je ready v cubase či jiném DAW a dobře nastavená a prostě nějaký signál bere. Pak by bylo jasné, že je "něco" s lampáčem což si potvrdíte/vyvrátíte s Parisem v PO.
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
Uz se v tom cubasu štourat nebudu
makam na rekonstrukci. Takze uvidim v pondeli. 
Tak Parisi není potřeba abych za tebou jezdil
Mikrofon je dead zkoušeli jsme 4 mikrofony do moji zvukovky a všechny až na ten mxl fungovali... Takže jsem volal do thomannu a jede zpátky:)
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Good luck. Pak dej vědět, jak to dopadlo a zda Thomann nesleví ze svých vysokých standardů (které má alespoň u mě zatím).
ok. tak snad budes s tim druhym mit vic stesti...MatyoMaty píše:Tak Parisi není potřeba abych za tebou jezdil