Amatérské domácí studio - Pomoc při výběru vybavení

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
MatyoMaty

Re: Amatérské domácí studio - Pomoc při výběru vybavení

Příspěvek od MatyoMaty »

pupack píše: Mikrofon pak zapojíš do jednoho z mikrofonních vstupů na zvukové kartě (popřípadě do předzesilovače a z toho pak do linkového vstupu na zvukové kartě).
mám to zapojené...

Zvuková karta do PC přez USB, ze zvukové karty z mikrofoního vstupu na čelní straně do zdroje od lampového mikrofonua ze zdroje do Mikrofonu.
pupack
Bandzone: pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

Jo ty máš ten lampáč, takže zapojené to máš správně, přes zdroj lampáče do mikrofonního vstupu na zvukovce, gain máš dejme tomu do půlky.
No a v čem nahráváš? v jakém programu? máš tam nastavené jako Audio Device tu Scarlett? To je to hlavní.
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

další extempóre ohledně tohoto případu prosím řešit zde: mikrofony-a-snimani/mxl-v69me-t35794.html

Nechci ta dvě témata spojovat, aby se nějak neprorostly mezi sebou poslední příspěvky (pak by se to zamotalo).

Díky, Pavel

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
Leny14

Příspěvek od Leny14 »

Ahoj snažím se zažít rapovat a kdyby jste mi poradili takovou výbavu základní aby to byla fakt kvalita a ne nějaky polní rap ..ale aby se to vlezlo zhruba do 7 tisic :) děkuji
DJ Murano
Bandzone: www.bandzone.cz/tarquam

Příspěvek od DJ Murano »

řešilo se to tu tak 100x, zvuková karta + mikrofon, ale můj názor je, že jestli se nahrávání a vůbec studiovým činnostem nechceš věnovat v budoucnu, stačí ti mikrofon od skypu do mikrofonního vstupu integrovaný zvukovky :wink: to si radši zajdi do nějakýho malýho studijka a budeš to mít kvalitní a v případě hip hopu relativně na počkání
| Multiinstrumentalista - Tarquam | Symphonic metal band - Wishmasters | Studio AD-SOUND |
Klávesy Yamaha PSR3000, El. kytara Cort X-11, Ak. kytara Stagg, Baskytara Ibanez GSR180, housle, zobcová Alt flétna, mikrofony Recording Tools MC-700, MC-520, Samson C05, monitory EVE SC208, DAW Cubase Pro 8, FL Studio 12, Universal Audio UAD-2, samply a ruchy Hollywood Edge
majso
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od majso »

DJ Murano píše:...jestli se nahrávání a vůbec studiovým činnostem nechceš věnovat v budoucnu, stačí ti ...
imho USB mikrofón radšej ako do Mic Vstupu :D
Možno niečo takéto http://www.thomann.de/cz/the_tbone_sc44 ... dle_02.htm
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

...a mozna radsi neco i s vystupem, aby nebyl problem s monitoringem.
FLAMING.RECORDS

Příspěvek od FLAMING.RECORDS »

Zdar lidi, dlouho jsem se zde na nic neptal, ale potřebuji velmi cennou radu. Zdá se mi, že z mikrofonu netahám, 100% co v něm vězí. Jde o to jestli skoro celý zvuk toho všeho dělá akustika místnosti nebo co poladit. Zvukovou kartu mám externí a mikrofon AKG P420, což by měl být hodně slušný základní mikrofon.
Vadí mi, že když něco nahraju, nejde teď o ruchy, ale na výstupu z toho vyleze něco naprosto jiného. Je to takové zahuhlané a má to strašně dutý zvuk, ale tuším, že to bude asi opravdu jenom ta místnost, jen potřebuji utvrdit :-)

A dále, možná to sem zas tak nepatří, ale někdo nějaký novější freeware vst? procesor bo tak na vokály? :-) mockrát díky.
DJ Murano

Příspěvek od DJ Murano »

Co se týče procesorů tak já hodně dlouhou dobu používal G VST, hlavně GComp (kompresor), jednoduchá, nenáročná a hodně kvalitní věcička, ač na to vzhledově nevypadá a k tomu nekonečně-pásmový ekvalizér,tušim že se ten výrobce jmenoval ElectriQ. Nějakou ozvěnu k tomu seženeš kdekoliv a to je v podstatě vše co na vokály potřebuješ.
No a ten "dutý zvuk" jak říkáš, to fakt vypadá na místnost, ale aby to bylo slyšet až v takový míře, to bys musel nahrávat v koupelně :D
| Multiinstrumentalista - Tarquam | Symphonic metal band - Wishmasters | Studio AD-SOUND |
Klávesy Yamaha PSR3000, El. kytara Cort X-11, Ak. kytara Stagg, Baskytara Ibanez GSR180, housle, zobcová Alt flétna, mikrofony Recording Tools MC-700, MC-520, Samson C05, monitory EVE SC208, DAW Cubase Pro 8, FL Studio 12, Universal Audio UAD-2, samply a ruchy Hollywood Edge
Jens Ludwig
Odborník

Příspěvek od Jens Ludwig »

FLAMING.RECORDS píše:Zdar lidi, dlouho jsem se zde na nic neptal, ale potřebuji velmi cennou radu. Zdá se mi, že z mikrofonu netahám, 100% co v něm vězí. Jde o to jestli skoro celý zvuk toho všeho dělá akustika místnosti nebo co poladit. Zvukovou kartu mám externí a mikrofon AKG P420, což by měl být hodně slušný základní mikrofon.
Vadí mi, že když něco nahraju, nejde teď o ruchy, ale na výstupu z toho vyleze něco naprosto jiného. Je to takové zahuhlané a má to strašně dutý zvuk, ale tuším, že to bude asi opravdu jenom ta místnost, jen potřebuji utvrdit :-)

A dále, možná to sem zas tak nepatří, ale někdo nějaký novější freeware vst? procesor bo tak na vokály? :-) mockrát díky.
no - místnost dělá hodně a dokáže udělat tu blátivost a dekovost, ale stejně tak to dokáže i ten mikrofon - P serie neni žádnej šlágr - ba naopak..
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 +

omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
DJ Murano

Příspěvek od DJ Murano »

Jens Ludwig píše: no - místnost dělá hodně a dokáže udělat tu blátivost a dekovost, ale stejně tak to dokáže i ten mikrofon - P serie neni žádnej šlágr - ba naopak..
no tak kupříkladu já mám P-120 (čili o dost nižší třídu) a je tomu rozumět skvěle :wink: takže si nemyslim že to bude v mikrofonu. Pro představu:

pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

2FLAMING: dokud nevyřešíš a nebudeš spokojen s ČISTÝM nabraným zvukem, vůbec bych po nějakém efektu na vokály nepátral; za dané situace ti k ničemu nebude, naopak vše spíše zhorší 8)

P.

MatyoMaty

Příspěvek od MatyoMaty »

Ahoj lidi :) mám takovou nepřijemnost a vůbec to nechápu :D

Zapojím svojí focusrite 8i6 a do ní reprobedny / teda sh*t bedny jenom abych mohl poslouchat neco zatim..
Mam je připojené do outputu přez 6,5 redukci a ze zvukovky pořád vychází zvuky:D Chvilku piánko, pak tam někdo žbleptá brazilsky pak zase další song.. a takhle to hraje jak hdd s písničkama.. i když pustím sojí skladbu tak do toho žbleptá tohle.. nechapu to :o nebo spíš nikdy jsem to nezažil :o
pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

Nojo bedny chytaj rádio, tak je nepoužívej (asi špatně odstíněný zesik?)
Naposledy upravil(a) pupack dne 2.02.2013 16:18, celkem upraveno 1 x.
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
MatyoMaty

Příspěvek od MatyoMaty »

pupack píše:Nojo bedny chytaj rádio, tak je nepoužívej
počkat co to je za kravinu xD Jak chytaj radio?:D
pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

No, třeba Ti to vysvětlí někdo technicky víc nadaný, každopádně to je problém.. čím se toho zbavit / jak to odstínit - ti neporadím. Třeba se někdo ozve.
MatyoMaty

Příspěvek od MatyoMaty »

Tohle fakt nechápu. Hodím video co to dělá přesně :/

Je pravda že mám takové mikro bedničky od Evolve za pár korun co jsem měl jen tak k noťasu.. ale chtěl sem přez ně poslouchat alspoň muziku než se přestehuju do nahrávacího prostoru a koupim bedny.. :o

http://czshare.com/4856854/IMG_0732.MOV

Ale že by to dělalo i přez sluchátka :o šilený... nechápu :D Kdyby to teda alspoň chytalo ČR rádio ale brazilský? Nebo co to je.. Vždycky to beží pár vteřin pak se to vypne a zase znova jiná skladba:D
Naposledy upravil(a) Hendrek dne 2.07.2013 12:53, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Sloučeny příspěvky. Používej funkci upravit.
slavekskeeve
Nový uživatel

Příspěvek od slavekskeeve »

Ahoj, navážu tady. Potřeboval bych poradit a pomoct. Prošel jsem dost stránek, debat a informací, ale stejně v pár věcech tápu. Mám doma hudební nástroje, mikrofon, mixpult Behringer Xenyx USB8, rekordér BOSS a nějaké krabičky. Chtěl bych si nahrát nějaké domácí skladby, není problém při současném HW, ale chtěl bych vysvětlil nějaké věci. Jednak jaký vhodný nahrávací systém, ideálně freeware, protože to nebude mít až takové využití, trošku jsem laškoval s Audacity a Cakewalk. Co přesně ale nechápu, jak v tom fungují např. midi a jestli je možné z midi zvuků udělat nějaké reálné zvuky. Kamarád měl kdysi nějaké klávesy, které hrály skutečné zvuky, ale jestli je možné něco dostat i z PC, aniž bych musel shánět klávesy za desítky tisíc. Vím, že jsou nějaké hudební banky, ale popravdě se mi to nepodařilo dát dokupy. Moje vize je si např. nahrát vlastní stopy, upravit, z mixovat v programu, popř. si přehrát nějaké hotové midi, kde budu moc šibovat ze zvuky nástrojů, a budu k tomu moc přidat vlastní basu nebo zpěv. Snad to dává smysl, dík.
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Je to na poněkud delší debatu, rád proberu třeba po telefonu. V kostce: laškování OK, ale vynechal bych Audacity (za mě: překonaný software). Kromě free Cakewalku je tu ještě Studio One free verze. Lze používat i Reaper, ale ten by se měl po zkušební době zaplatit (60 dolarů).

Pak by to chtělo zvukovku - počet vstupů dle potřeb (dělají se od jednovstupých do 8mi vstupých s možností dalšího rozšíření). Záleží na požadavcích.

MIDI je čistě komunikační protokol popisující, jak se má cílový nástroj (například syntezátor) chovat. Tato data lze využít i pro tzv. "virtuální" nástroje, které si v zásadě nijak nezadají s hardwarovými a hromada jich je též free.

P.

slavekskeeve
Nový uživatel

Příspěvek od slavekskeeve »

Děkuji, velice si cením odpovědi. K čemu je tedy zvuková karta, když mám mixpult? Myslel jsem, že ji nahrazuje? Software bych potřeboval nějaký "user friendly", přeci jen mi není 20, ale angličtina není problém. Virtuální nástroj by byl vhodnější, protože hudební nástroje doma mám, a nebudu pořizovat další, máte nějaký tip, který by kamarádil např. s tím Studio One, nebo mě aspoň nasměrovat, co mám hledat. Moc nechápu, jestli to bude nějaký solo program, nebo jestli to může být součástí nějaké DAW. Koupi nějakého SW se nebráním, ale jak jsem povídal, na obživu to nemám, takže investice možná je, ale nepotřebuji něco profi. Ještě jednou díky.
Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“