Hele výdrž baterky je asi okolo 1000 hodin aspoň co je deklarovaný různě. Ze zkušenosti vim že jí měnim tak jednou za rok klidně a to jen aby tam byla nová. Jako rozhodně se neboj že jí budeš měnit jednou za měsíc ty snímače fakt žerou málo.cosmocrator píše:Heh, no mně to bylo podezřelý, poněvadž jsem se proklik na to tvý bandzone a ten demilich do toho výčtu kapel zrovna moc nezapadal
Teď mně trochu zarazilo u toho Roland Cube: "Nevýhodou bývá to, že si hůře rozumí s efektovými pedály" (z těchto stránek). Jak tomu rozumět? To je dost neurčitý vyjádření a já právě chci použít ten boss hm2 (Včera jsem koupil za nekřesťanský peníz na ebay, doufám že to aspoň bude provozuschopný. Prodávající aspoň slíbil úpravu na současný PSU adapter). Ještě by mně zajímalo, jelikož baterku jsem v kytaře nikdy neměl, jak dlouho vlastbě vydrží? Nějak, možná iracionálně tíhnu k tý fokusce, ale vybráno ještě není. Diky za tipy, mám opravdu co dělat.
kytara + combo, death metal (7500 + 7000 Kč)
Pravidla fóra
Re: kytara + combo, death metal (7500 + 7000 Kč)
Jackson DKMG (Dimarzio D-Activator, PAF 36th anniversary)
akustika Cort AD 850CE
Line 6 POD X3 Live
kabel fender
akustika Cort AD 850CE
Line 6 POD X3 Live
kabel fender
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Na to, že to je modelingové kombo, si to ještě s efekty rozumí docela solidně. Ale HM2 k němu podle mě ani potřebovat nebudeš.cosmocrator píše: Teď mně trochu zarazilo u toho Roland Cube: "Nevýhodou bývá to, že si hůře rozumí s efektovými pedály" (z těchto stránek). Jak tomu rozumět? To je dost neurčitý vyjádření a já právě chci použít ten boss hm2 (Včera jsem koupil za nekřesťanský peníz na ebay, doufám že to aspoň bude provozuschopný.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Souhlasím, měl jsem 15 X, hrálo to perfektně a nestalo se mi, že bych si natočil zvuk, se kterým bych nebyl spokojen.Nero píše:Na to, že to je modelingové kombo, si to ještě s efekty rozumí docela solidně. Ale HM2 k němu podle mě ani potřebovat nebudeš.cosmocrator píše: Teď mně trochu zarazilo u toho Roland Cube: "Nevýhodou bývá to, že si hůře rozumí s efektovými pedály" (z těchto stránek). Jak tomu rozumět? To je dost neurčitý vyjádření a já právě chci použít ten boss hm2 (Včera jsem koupil za nekřesťanský peníz na ebay, doufám že to aspoň bude provozuschopný.
-
cosmocrator
Tak mně prodávající s tou fokuskou pěkně vypekl... prý si to rozmyslel a nechce ji nakonec prodat.
A teď jsem zjistil, že sehnat něco podobného (pevná kobylka, aktivní snímače, parádní vzhled) je snad nemožné (a v tý cenový relaci tuplem). Ty cortky evil pro mně nejsou, leda bych chodil hrát na pohřby. Já si snad žádný pádlo nevyberu
A teď jsem zjistil, že sehnat něco podobného (pevná kobylka, aktivní snímače, parádní vzhled) je snad nemožné (a v tý cenový relaci tuplem). Ty cortky evil pro mně nejsou, leda bych chodil hrát na pohřby. Já si snad žádný pádlo nevyberu
No co se aktivních snímačů týče prodávám teď Cortku tvar Randy Rhoads co má aktivky EMG. Nemá teda pevnou kobylu ale tremolo bloklý na jednozvrat.
Jackson DKMG (Dimarzio D-Activator, PAF 36th anniversary)
akustika Cort AD 850CE
Line 6 POD X3 Live
kabel fender
akustika Cort AD 850CE
Line 6 POD X3 Live
kabel fender
-
cosmocrator
Co si myslíte o týhle: http://www.fokuskytary.cz/fokus/kytara.csp?!P,39 ?
Bylo by pak možné nechat u ní vyměnit pasivy za aktivy?
Bylo by pak možné nechat u ní vyměnit pasivy za aktivy?
Možný je všechno ale zeptej se sebe jestli to nejsou vyhozený peníze cpát aktivy do kytary která má hardware na **** a dřevo pochybný kvality. Ja bych to do svýho sg od fokusu třeba nedával.
-
cosmocrator
No asi to nebyl dobrý nápad. Tak ještě takto: když bychom omezili výběr na kytary s aktivníma snímačema, vhodné pro tvrdší metal, cenově do 9000,- co si vybrat? Anebo jakou s pasivníma, dost dobrou na to, aby se oplatilo měnit časem za aktivní? Mám velkou slabost pro tvar PRS, jenže asi žádná kvalitní imitace v mojí cenové kategorii není...
Podívej se na Cort řady M, sleduj bazar, kup něco, co bude výhodné. Potom sleduj dál sekci snímačů. Takto dostaneš nejlepší kytaru. Případně vem celou kytaru za 9.cosmocrator píše:No asi to nebyl dobrý nápad. Tak ještě takto: když bychom omezili výběr na kytary s aktivníma snímačema, vhodné pro tvrdší metal, cenově do 9000,- co si vybrat? Anebo jakou s pasivníma, dost dobrou na to, aby se oplatilo měnit časem za aktivní? Mám velkou slabost pro tvar PRS, jenže asi žádná kvalitní imitace v mojí cenové kategorii není...
-
cosmocrator
Bráníš se bazaru? Visí tam jedna M600 a KX Custom za 7900,-. Jde o super kytaru se super snímači.
Pokud nová, šel bych do M600, možná M520 (pokud by byla kvalitativně stejná). Potom bych vyměnil snímač u kobyly.
Pokud nová, šel bych do M600, možná M520 (pokud by byla kvalitativně stejná). Potom bych vyměnil snímač u kobyly.
-
cosmocrator
No to je trochu úsměvný, že právě ten co prodává tu KX custom by měnil za něco s EMG aktivy.klobasnik píše:Bráníš se bazaru? Visí tam jedna M600 a KX Custom za 7900,-. Jde o super kytaru se super snímači.
U bazaru nemám možnost vyzkoušet a bojím se skrytých vad.
Nejspíš to vidím na tu novou Cort M600 BCS. Ale tak mně napadá, vždyť ta kytara nebude mít zezadu otovor na baterii kdybych tam chtěl ty aktivy
To, že chce měnit pasivní Seymour Duncan snímače za aktivní EMG neznamená, že jsou Duncany špatné. Tuto kytaru má kolega, hraje skvěle, kobylkový SH-4 mi připadá jako velice univerzální snímač. Nenašel jsem zvuk, který by se z něj nedal vytáhnout. Sám používám EMG, které moc univerzální nejsou.cosmocrator píše:No to je trochu úsměvný, že právě ten co prodává tu KX custom by měnil za něco s EMG aktivy.klobasnik píše:Bráníš se bazaru? Visí tam jedna M600 a KX Custom za 7900,-. Jde o super kytaru se super snímači.
U bazaru nemám možnost vyzkoušet a bojím se skrytých vad.
Nejspíš to vidím na tu novou Cort M600 BCS. Ale tak mně napadá, vždyť ta kytara nebude mít zezadu otovor na baterii kdybych tam chtěl ty aktivynení mi jasné jak by se ta výměna realizovala.
Otvor na baterii není nutný, baterie jde strčit do dutiny pro elektroniku. Sám to tak mám -Cort kytara, dva aktivní EMG snímače.
Mám pocit, že hledání vhodného snímače je hledání vhodné ekvalizace, kterou snímač poskytuje, a taky vhodný výstup. Ani málo, ani moc - potvrdilo se mi to i u EMG, řada X má slabší, a přesto dostatečně silný výstup, který je oproti základní řadě čitelnější.
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
V podstatě je. Jestli si pamatuju dobře, liší se pouze absencí javorového topu, což trochu sebere kytaře na výškách, ale mení to charakter, nikoli kvalitu.klobasnik píše: Pokud nová, šel bych do M600, možná M520 (pokud by byla kvalitativně stejná).
Ne? Dojedeš, vyzkoušíš, rozhodneš se...cosmocrator píše: U bazaru nemám možnost vyzkoušet a bojím se skrytých vad.
Souhlas.klobasnik píše:kobylkový SH-4 mi připadá jako velice univerzální snímač. Nenašel jsem zvuk, který by se z něj nedal vytáhnout. Sám používám EMG, které moc univerzální nejsou.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008