lepsi mikrofon vetsi hlasitost?

Dotazy, rady, zkušenosti ...
Odpovědět
tlemit

lepsi mikrofon vetsi hlasitost?

Příspěvek od tlemit »

zdravim, chtel bych se zeptat jestli pomuze vymena mikrofonu za lepsi k vetsi hlasitosti? ve zkusebne mame tento zesik http://kytary.cz/yamaha-emx212s/HN090130/ a bedny http://www.muzikant.cz/zvuk-a-nahravani ... 104959.php mame dva zpevaky oba maji sra******** mikrofony zesilovac mame asi na tretinu a uz tam skace limit
Naposledy upravil(a) tlemit dne 7.01.2013 23:49, celkem upraveno 1 x.
Jens Ludwig
Odborník

Re: lepsi mikrofon vetsi hlasitost?

Příspěvek od Jens Ludwig »

udělej fotku toho, jak ten mix máte nakroucenej (posnaž se jí udělat tak, aby to bylo viditelný)
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 +

omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
tlemit

Příspěvek od tlemit »

zkousku budem mit az za tejden.... ale maj to tam predzesik na +-4 a main taky tak +-4 obcas na to hraje i basak basa slyset je ale zpev uz je uplne fuc.. jo a eq je na stredu ten hlavni taky
Letho
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Letho »

Silnější výstupní signál závisí na citlivosti mikrofonu, dobrý výrobce ji udává a je například v mV/Pa (miliVolty na Pascal). Větší citlivost mají třeba kondíky, ikdyž to nemusí být pravidlo. Zase jednu z nejmenších má Audix OM-7, kolem 0,9 mV/Pa, je hodně odolný vůči vazbě, pokud je dobře umístěn.
Síla výstupního signálu taky závisí na impedanci, nízkoimpedanční (většina modelů) mají nižší signál, zase ale jdou vést po dlouhém vedení, vysokoimpedanční (třeba modely na foukačku) zase mají téměř linkový výstup, aby šel zapojit do kytarového komba a měl dostatečný zisk. Ztrácejí ale po delším vedení výšky.

Levné "šmejdíky" můžou mít nízkou citlivost, ale myslím, že především by jste měli vše krom zpěvu stáhnout, nebo zpěv komprimovat (to dopomůže k vyšší hlasitosti značně), případně oboje. Pokud se potom bude zdát hlasitost slabá, uvědomte si, že aparát má nízký výkon, což je docela problém pro nástroje s vysokou dynamikou (ano, je to zpěv). Mix by měl být v pohodě (byť je to yamaha), zisky by měl mít dostatečné, určitě aspoň 50 dB.
tlemit

Příspěvek od tlemit »

diky za odpoved vim ze mikrak cim je citlivejsi tim dava vetsi vystupni "vykon" (treba kdyz nahrravam tak eq leze vejs :) ) ale kdyz mame pred. zes. na 4 a master na 5 tak uz t ukazuje max na zesiku.. tak kdyz tam dam lepsi mikrak tak dam pred. zes na 2 (trebas teoriticky) tak to taky uz bude pro ten zesilovac max ne? takze lepsi mikrak mi nepomuze ? zpetnou vazbu si tak nak ohlidame i kdyz mame uplne naprd zkusebu..... kdyz tam flaknu treba mp3jku tak to rve mnohem vic a jede to treba na pulku....
Letho
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Letho »

mít předzesilovač "na 4" o ničem nevypovídá, není to jednotka. Je to jako bys říkal "za pět času na akci dostanu 6 peněz". Vypovídající jsou decibely, potenciometr by měl být popsaný. "0" dB na faderu je průchod, nic nezesiluješ, ani nezeslabuješ. Jakékoliv číslo s "mínusem" před znamená útlum, s plusem zase zesiluješ.
Gainy to maj podobně, jen s větším místem pro zesílení, bo to je předzesilovač. Ta yamaha prostě není popsaná, to je znamení ne moc kvalitní techniky.
Vyfoť, nebo pošli odkaz na mikrofony, pak se dá něco řešit. Stejně tak chci taky fotku nastavení mixu.
Ale jak jsem psal, reprodukovaná hudba má několikrát větší průměrnou hlasitost než zpěv, 2x130W do 8 ohmů (jakože to ta yamaha stejně nedá, maximálně ve špici) je žalostně málo - takovýto výkon se užívá třeba na satelitky do STUDIA - navíc v kombinaci s těmi Peavey repro. Dvě ART310-A by vám udělali zvuk jako prase, sice za větší cenu, ale rozhodně by jste při porovnání s tím co máte spadli na p***l.

Edit :
tlemit píše:...tak kdyz tam dam lepsi mikrak tak dam pred. zes na 2 (trebas teoriticky) tak to taky uz bude pro ten zesilovac max ne? takze lepsi mikrak mi nepomuze ? ...
Já bych to nějak tak viděl, až pošleš fotky/odkazy na mikráky, a foto nastavení mixu, lze říct víc.
tlemit

Příspěvek od tlemit »

dobra vyfotim az se dostanu do zkusebny jinak repra mame 4 ohmove tudiz by to melo davat 2x200w maji asi 97db ale to nevim jiste a mikraky mame uplny sracky asi za 2 kila takze odkazy asi nesezenu :)
Letho
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Letho »

tlemit píše:dobra vyfotim az se dostanu do zkusebny jinak repra mame 4 ohmove tudiz by to melo davat 2x200w maji asi 97db ale to nevim jiste a mikraky mame uplny sracky asi za 2 kila takze odkazy asi nesezenu :)
No...
"Efficiency: 98dB." co píše "píví" na muzikant.cz, je účinnost, není to SPL, to tam nevidím.
Co dává ta yamaha nebudu řešit, prostě přijmi to že to není žádná sláva, sotva na to zkušebnu.

Mikrofony bych určitě koupil lepší, podle rozpočtu. "Dobrý zvuk začíná mikrofonem" (- Bob Heil).
Dobré varianty můžou být třeba něco přímo od Heila ,
třeba "ekonomický pack" PR20-UT http://eshop.prodance.cz/pr20ut/d-95839/
Nebo něco z jiného soudku, AKG D5, řekni kolik a jestli vůbec do toho chceš dávat peníze, musím ale říct, že se to vyplatí.
Výměna aparátu by v problému pomohla určitě, i jedna 310-A vám udělá velkou službu. lze sehnat i na bazarech, já vím co ta bedna vydrží a je to opravdu hrubé zacházení. Nemluvě o kvalitě zvuku, hlasitosti, kompaktnosti (prostě ji vezmeš jednou rukou, do druhé kufříček s mikrofonem a jdeš).
tlemit

Příspěvek od tlemit »

Jens Ludwig
Odborník

Příspěvek od Jens Ludwig »

SM48 je nepoužitelná jebka - koukni na D5 nebo OM2 nebo SM58
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 +

omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
Letho
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Letho »

tlemit píše:a co tenhle mikrak http://kytary.cz/shure-sm48-lc/HN076390/ ?
Podle technických specifikací je to hodně nízký průměr. Já jsem ho nikdy v ruce neměl, nezvučil jsem s ním, ale to,co píše Jens Ludwig -
SM48 je nepoužitelná jebka
mi potvrdilo spousta známých co ji používají.
Vem si, že pokud přidáš dvě stovky, máš AKG D5 - tu používám, na více aparátech, většinou kvalitních a nejsem jediný kdo je s ní velice spokojen. Spousta lidí ji vytahuje na zpěv jako první a to mají v mikrofonním kufru mnohonásobně dražší typy. Často ji zvukařstvo dává přednost před SM58, tak je už mnohokrát překonaná.
OM2 je zajímavá, stejně jako všechny AUDIXy - odolné proti vazbě, nejde je přeřvat. Především teda OM2 houkne o kapku pozděj než D5, to ale všechno závisí na umístění repro.
Pokud se rozhodneš pro OM-2, musíš se naučit zpívat do OSY mikrofonu, je na to dost náchylný.

Edit : abych jen nerozváděl nápad Jense, Sennheisera e835 /e 840 / e845 bych si být tebou vyzkoušel taky, na jaře plánuju doplnit kufr právě kombinací těchto. Všichni, kdo je mají by za nic neměnili.
karku

Příspěvek od karku »

moj nazor je ze kupovat mix a bedne sa neoplati nove,zbytocne vela zaplatis,vyckaj na bazare dobru ponuku
a co sa tyka mikrakov darmo budes kupovat profi techniku ak budes mas mikrofon z tesca za 6eur. :D
Letho
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Letho »

karku píše:moj nazor je ze kupovat mix a bedne sa neoplati nove,zbytocne vela zaplatis,vyckaj na bazare dobru ponuku...
Tlemite, podívej se na bazar PD, - http://www.prodance.cz/inzeraty.php?Zaz ... d=&Vypis=0
Jsou tam často dobré nabídky, sice jsem tam zběžným projitím na nic nenarazil, ale podívej se podrobněji, možná na něco narazíš. Potom se ozvi, co ti padlo do oka, můžeme poradit víc.

Ale stejně si myslím, že nový aparát se vyplatí víc, i do zkušebny.
Odpovědět

Zpět na „Ozvučování a osvětlování“