Výměna snímačů

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
MilanT

Re: Výměna snímačů

Příspěvek od MilanT »

Karel90 píše: možná je to blbost ale nemůžu ho otočit? Nebo je jedno jak je tam posazenej.žádný značení pro blbý na něm není :D... Dík
Můžeš. Těm pólovým nástavcům (nebo té kolejnici) je jedno, jak tlustá struna nad nimi kmitá. Příslušné téma najdeš zde - snimace-hardware-prislusenstvi-udrzba/o ... t8151.html
Karel90

Příspěvek od Karel90 »

Dík moc.
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

Otočení nevadí. Dej ho tak, aby vývod káblíku šel k poťákům.
MadBull543

Příspěvek od MadBull543 »

Zdravím,
mám doma nonameovou sedmičku s nějakými nonameovými snímači a chtěl bych místo nich vrazit DiMarzio Blaze.
Problém je ovšem ten, že ty starý jsou pasivní, ale Blaze jsou aktivní...
Takže se chci zeptat, jestli to jde..? Případně co všechno by se muselo předělat... :)

Díky za odpověď :)
Mejla

Příspěvek od Mejla »

kde si vzal, že Blaze jsou aktivní snímače?
MadBull543

Sakra, asi jsem si to teda s něčím spletl... takže... Blaze jsou teda pasivní?
Mejla

Příspěvek od Mejla »

samo sebou :)
MadBull543

Tak díky moc :D
Cejtím se trochu trapně :oops: :lol:
Konpal

Příspěvek od Konpal »

Ahoj kamarádi,
chtěl bych vyměnit snímač, ale jsem na to hrozný nešika...
Snímač mi už došel a zrovna jsem oddělal krytku od těch drátků. Moc ani těm pojmům co tu píšete nerozumím, jsem hrozně netechnický člověk :D
Jedná se o humbucker u kobylky, který bych chtěl vyměnit na dirty fingers od gibsonu na této kytaře http://www.rockster.cz/Elektricke-kytar ... WI14-cerna

Takže, co jsem doposud zjistil je, že od toho hambáče co tam je vede ten jeden tlustý drát, ve kterém je jich víc :D Z něj vede černý, který je asi uzemněný k jednomu poťáku, pak červený a bílý, které jsou připájeny k sobě a pak na jednu tu pacičku u druhého poťáku a pak ještě žlutý, který je asi spojený k ještě jinému drátu, co se napojuje na ten tlustý od hambáče u krku...Doufám, že mě chápete...
Takže mám odstříhat všechny včetně toho žlutýho? :D nebo jak? fakt tomu nerozumím...

Pak stačí, když na ty samé místa, kde byl původní připájím nový?

Díky za případné odpovědi a omlouvám se za to, že jsem blb :D
Bejk
Moderátor

Příspěvek od Bejk »

Takže ten co tam máš, je 4- žilový a ten nový co jsi koupil je také 4-žilový (to znamená, že se dají případně rozepínat jako SC, např push-pull potenciometrem). Zpátky k tématu. To zemění a signál odpájej z potenciometru a místo něj tam dej nový snímač.
V kytaře máš toho zapojení: http://www.rmpickups.cz/files/schemes/schm46.jpg
Takže teď musíš jen dodržet správné barvy, ale bude to vypadat úplně stejně jako to máš teď (pokud tam nechceš udělat to rozpínání na SC, ale k tomu potřebuješ push/pull poťák nebo nějaký přepínač).

Tady máš tabulku barev.
http://www.rmpickups.cz/files/schemes/schm117.jpg
Máš snímač Gibson takže: Zelenej a bílej nebo šedej (nevím, co je to za barvu v reálu :D) přiletuješ k sobě a omotáš izolačkou. Černej drát uzemníš na plášť poťáku jako to je teď a červenej drát připájíš na prostřední kontakt potenciometru volume.
To je vše :). Kdyby jsi ještě něco potřeboval tak napiš.
Konpal

Příspěvek od Konpal »

Děkuji za bleskovou odpověď!
Došel mi zajisté i plánek, ale tomu moc nerozumím. Je tam psané, že Bílý a červený k sobě, zelený je zemnící a černý hot output (to bude asi na tu 2. pacičku, že?)
A co ten žlutý? Ten mi dělá největší problém..no, tady je foto:
http://konpal.rajce.idnes.cz/nastenka#Snmek.jpg

Ten, co držím je ten, který chci vyměnit, z něj jdou ty drátky a ten žlutý, který vede jinam a pak se rozebíhá..Co s ním?
Bejk
Moderátor

Příspěvek od Bejk »

Tak z téhle fotky vůbec netuším co je co :D. Rozmazané a nepřehledné :D. Žlutý co vidím mi přijde jen jako žlutá izolace kabelu a v ní jsou drátky, nic víc. Nicméně, pokud jsou barvy v návodu co jsi dostal jinak, tak to samozřejmě udělej podle toho přesně jak píšeš. Žlutý neřeš a prostě jen vyndej starej snímač a na jeho místo dej nový. Přiletuješ 2 drátky na to samé místo a 2 spojíš. Víc neřeš a uvidíš, jestli to bude fungovat :D. Kdyby jsi tomu chtěl rozumnět nějak víc, tak by to chtělo možná vyhledat někoho v tvém okolí, kdo ví něco málo o elektrice, ale takhle podle téhle fotky ti nedokážu říct víc.
Konpal

Příspěvek od Konpal »

Tak ok, normálně ho ušmiknu :D
Ale jinak díky moc, už to snad chápu ;)

Ještě teda jedna otázka..Ty co přiletuju k sobě a omotám izolepou, tak ty už nikam nepřipájím??
Naposledy upravil(a) MilanT dne 28.03.2013 17:20, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Sloučil jsem ti 2 posty. Příště prosím edituj. Díky.
Bejk
Moderátor

Příspěvek od Bejk »

Používej tlačítko Upravit u tvého příspěvku vpravo nahoře, abys nepsal 2 a více příspěvků pod sebe pokaždé znova, tak ho prostě přidej. Je to víc přehledné :).
A ano, ty 2 spletované prostě jen omotáš a necháš je volně. Stejně jako je to teď.
Konpal

Příspěvek od Konpal »

Super, díky
tak jdu na to, pak napíšu, držte mi palce! :P

Tak jsem to zapojil i s kámošem elektrikářem, tk jsem mu řekl, který drátek kam a jak, no..jsem pěkně zklamaný...
Zkreslený zvuk hraje ale čistý vůbec! Když ze zkresleného přepnu na čistý, tak nejde vůbec slyšet. Když kombo zapnu úplně na plno, tak jde jen trochu...
Nevíte čím by to mohlo být?? Abych totiž ten původní mohl vyndat, musel jsem přestříhnout ten žlutý (na fotu( a ten už nebylo kam připájet. Má to vliv? Prosím poraďte, jsem bezradnej...
Nemůže to být i nastavením té výšky snímače nebo kobylky? Páč je to teď pěkně rozhašený... :( :( :(
Nějaké rady? Díky moc :(
Naposledy upravil(a) MilanT dne 28.03.2013 19:08, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Sloučil jsem ti 2 posty. Příště prosím edituj. Díky.
Bejk
Moderátor

Příspěvek od Bejk »

Kámoš elektrikář o elektrice něco a ví a nebo je elektrikář proto, že umí v ruce držet pájku? Nedokážem ti takhle bez schématu poradit. Já říkal, abys ten žlutej nechal bejt, nevím proč jsi ho stříhal, ale dobře. Může to být nastavením výšky snímače, ale to musíš vidět sám ne?
Zkus nakreslit schéma jak jste to spáchali nebo to vyfotit, ale v nějaké !dobré! kvalitě, ať je to vidět co kam vede.
MilanT

Příspěvek od MilanT »

Konpale, už dvakrát jsem ti sloučil dvojitý příspěvěk. Dvakrát jsem tě na to upozornil. Mimo toto tě upozornil i Bejk. Prosím dodržuj pravidla fóra a nepiš dva nebo více jednotlivých příspěvků za sebou. Používej tlačítko UPRAVIT. Díky.
Konpal

Příspěvek od Konpal »

Ok, polepším se, slibuji ;)
Ale teď zpět k tomu...Kdybych nepřistříhnul ten žlutý, tak bych ten snímač nemohl oddělat...
Bejk
Moderátor

Příspěvek od Bejk »

To už jsi psal v předchozím příspěvku. Víš alespoň odkud kam ten žlutý drát vedl? Jestli je kámoš elektrikář, ať nakreslí schéma a dej ho sem, pak můžeme řešit co dál. Zkusil jsi zvednou ten snímač? Má být hoodně agresivní, takže nevím, čemu ty říkáš, že hraje při zkreslení.
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

Bejk ti to psal správně. Taky ti psal ODLETOVAT a ne cokoli stříhat. Kombu taky přestřihneš šňůru, když dohraješ?
Když už chceš poradit, aspoň to vyfoť, aby tam bylo vůbec něco vidět. Před i po zásahu elektrikářem. Takhle ti není ani rady, ani pomoci.

Jediné, co je z toho vidět, je, že červený a bílý jde na spodní poťák, a ten je zapojen jako coil tap místo switche.

Místo žlutého musíš dát červený od DF (přiletovat!), místo černého černý+stínění, místo červeného+bílého dáš zelený+bílý DF.
A ten původní mi můžeš střelit za pár korun.
Naposledy upravil(a) kmensik dne 28.03.2013 20:48, celkem upraveno 1 x.
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“