Praskání, šum (Cubase 5)
Pravidla fóra
Praskání, šum (Cubase 5)
Zdravím všechny.
Měl bych dotaz, nikdy jsem ještě neměl tento problém. Ale na jednou z ničeho nic mi ať při přehrávání, nebo nahrávání chvilkama praská (lupe) Netuším čím by to mohlo být, jestli náhodou zvukovka? Mám LEXICON LAMBDA. A ještě když třeba dávám stop - tak na ovládacím panelu v Cubase mi skáká signál až do červenýho, jak kdyby to bylo přetížený. Myslím tím ty dva sloupečky úplně nalevo Když se dá F2.
Byl bych rád kdyby mi někdo poradil!
Díky moc. Filip...
Měl bych dotaz, nikdy jsem ještě neměl tento problém. Ale na jednou z ničeho nic mi ať při přehrávání, nebo nahrávání chvilkama praská (lupe) Netuším čím by to mohlo být, jestli náhodou zvukovka? Mám LEXICON LAMBDA. A ještě když třeba dávám stop - tak na ovládacím panelu v Cubase mi skáká signál až do červenýho, jak kdyby to bylo přetížený. Myslím tím ty dva sloupečky úplně nalevo Když se dá F2.
Byl bych rád kdyby mi někdo poradil!
Díky moc. Filip...
Filip David
- Stanley06
- Rádce
- Kontaktovat uživatele:
Re: Praskání, šum (Cubase 5)
jo, taky mi to dělalo a netušil jsem proč, teď už tuším - ty dva sloupečky vlevo na tej F2 liště jsou vytíženost ASIO nebo něco takovýho - jinak řečeno, pokud to je na max, pc už nestíhá zpracovávat. Dej si správce úloh a uvidíš jak máš vytíženej procesor, aspoň u mě pokud se ty ukazatelé dostanou k maximální úrovni jede procák na 100%. Mě to začlo dělat když jsem měl v projektu 3 kytary pomocí vst, basu přes vst a ještě ez drummer. Takže pokud s tím chci pracovat, bez praskání, rozsypávání zvuku a bordelu tak musím u některých nástrojů bypassnout ty vst. Mám takový základní notebook, takže se ani nedivím, že se to sype. Pokud někdo víte co s tím jiného, budu rád za každou radu 
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Tak kromě zmíněných kontrol jen ověření:
- ovladač je nativní ASIO od Lexiconu?
- jak je nastavený Audio Buffer (v Control Panelu toho ASIO ovladače)?
- mění se chování systému při nastavení velikosti tohoto bufferu na maximální hodnotu?
P.
- ovladač je nativní ASIO od Lexiconu?
- jak je nastavený Audio Buffer (v Control Panelu toho ASIO ovladače)?
- mění se chování systému při nastavení velikosti tohoto bufferu na maximální hodnotu?
P.
Ano je NATIVNÍ od LEXICONU, a Audio Buffer je 70,9ms, 44100 Simple latency. Ale i když dám buď menší nebo větší Audio Buffer tak je to pořád stejný. Chvíli to nezašumí ale zase z ničeho nic to udělá. A teď ještě jedna chyba když to chci přehrát, tak už ani njede zvuk ani signál zvuku se neobjeví...
Filip David
- je ten driver nejnovejsi? (tedy verze 2.7)
- mas v poradku usb kabel? (zkousels jiny?)
- zmenilo se neco v systemu od doby, co to fungovalo? (hlavne kolem USB)
o podobnych problemech je tu uz nekolik temat. namatkou:
studio-a-recording/lexicon-lambda-a-pro ... 26892.html
studio-a-recording/guitarface-ii-praska ... 27617.html
studio-a-recording/m-audio-fast-track-n ... 28107.html
- mas v poradku usb kabel? (zkousels jiny?)
- zmenilo se neco v systemu od doby, co to fungovalo? (hlavne kolem USB)
o podobnych problemech je tu uz nekolik temat. namatkou:
studio-a-recording/lexicon-lambda-a-pro ... 26892.html
studio-a-recording/guitarface-ii-praska ... 27617.html
studio-a-recording/m-audio-fast-track-n ... 28107.html
Jójo mám nejnovější verzi 2.7. Ale koukal jsem se do Správce zařízení a ukazuje mi to že - LAMBDA je nenznámý zařízení... Když to vypojím azapojím, tak to je furt neznáme zařízení a nepíše to, že to je připraveno k použití. Poraďte nevím čím to může být. Díky.
Filip David
odinstaluj a znovu nainstaluj drivery. to je bezny postup. (pak se uvidi co dal, jestli to nepomuze)
Re: Praskání, šum (Cubase LE 6)
No uz som myslel, ze Cubase je bezchybny... Postupne nahravam stopy do jedneho songu, dnes som nahraval druhu stopu gitary, su tam dve. Na oboch je zaveseny VST trosku skreslenia a mam problem - akoby sa tie dve stopy navzajom neznasali a ked su v playbacku obe, tak playback chrci... ked "S"-nem (resp. jednu z nich "M"-nem), je to OK, ale ak ked hraju obe, chrci to...
v com moze byt problem kluci?
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Na prvý pohled to vypadá, že počítač nestíhá. Na druhý pohled to může být i něčím jiným. K druhému pohledu přikročím, až budu vědět víc informací: jaké má PC parametry, jaké VST používáš? Nicméně použití dvou VST by ještě nemělo dělat binec.
Re: Praskání, šum (Cubase LE 6)
Ako ich máš pannuté a ako sú na tom s hlasitosťou?Ivan píše:No uz som myslel, ze Cubase je bezchybny... Postupne nahravam stopy do jedneho songu, dnes som nahraval druhu stopu gitary, su tam dve. Na oboch je zaveseny VST trosku skreslenia a mam problem - akoby sa tie dve stopy navzajom neznasali a ked su v playbacku obe, tak playback chrci... ked "S"-nem (resp. jednu z nich "M"-nem), je to OK, ale ak ked hraju obe, chrci to...![]()
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Cubase je naprosto bezchybný (ve smyslu podobného obvinění). Víc se přikláním k majsovo pohledu na věc (problém mixu a hlasitosti), nicméně Hendrek také nemusí být nijak mimo (obzvláště pokud používáš extrémně nízké hodnoty latence a tedy i Audio bufferu). 
P.
P.
Tak postupne:
- v HW problem zrejme nebude, notas je icore5, 2,5Ghz, 4BG ram
- audio buffer mam nastaveny defaultne na 512, ale problem sa prejavuje pri akychkolvek hodnotach,
- driver NEpouzivam ASIO, mam tam predvoleny FastTrack C400 (64bit)
- master hlasitost je na 0.00db, najhlasnejsia gitarova stopa cca -5db
- pannute su na obe C0. pozor! tie dve stopy nie su komponenty sterea stopy! su to uplne odlisne stopy (lead a kvazi solo), nahravane mono, von pustene ako stereo (resp. mono R+L)
- v HW problem zrejme nebude, notas je icore5, 2,5Ghz, 4BG ram
- audio buffer mam nastaveny defaultne na 512, ale problem sa prejavuje pri akychkolvek hodnotach,
- driver NEpouzivam ASIO, mam tam predvoleny FastTrack C400 (64bit)
- master hlasitost je na 0.00db, najhlasnejsia gitarova stopa cca -5db
- pannute su na obe C0. pozor! tie dve stopy nie su komponenty sterea stopy! su to uplne odlisne stopy (lead a kvazi solo), nahravane mono, von pustene ako stereo (resp. mono R+L)
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Může docházet k frekvenčnímu ovlivňování - jaká místa jsou jim frekvenčně určená? Čili upravoval jsi to nějak EQ ty jednotlivé stopy? Nemůže to "chrčet" prostě repro (právě díky frekvenčním problémům)? Chrčí všechno (tj. i sluchátka apod.)?
P.
P.
EQ som neupravoval (jedine ak vo VST Amp... "Cubase native"), repro nie, ako pisem - samostatne hra kazda stopa bez problemov ale spolu registrujem chrcanie, repro je OK. este som skusal aj nanovo nahrat solo stopu z komba ez mikropfon (teda ziadne VST) - chrci aj tak...
vyřešeno... trosku viac vybudenemu VST-cku "Ampsimulator" sa nepaci konkurencia ineho efektu, ubral som z hlasitosti v ampe (dorovnal na compressori) a uz si rozumeju
celkovo sa mi ten Cubasacky VST Amp nepozdava, z tych milion moznosti mi nereze takmer nic... tymto by som rad premostil na odporucanie nejakeho VST ampu (free
) s dobrym zvukom, ktory by sa dal pouzit ako VST v Cubase (ak viete o nejakom threade, kde sa o nich pojednava sem s nim prosim)
dik
celkovo sa mi ten Cubasacky VST Amp nepozdava, z tych milion moznosti mi nereze takmer nic... tymto by som rad premostil na odporucanie nejakeho VST ampu (free
dik
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Ivane - nějak jsem nepobral, jak jsi to měl všechno virtuálně pozapojované a nastavované. Kdyžtak dej screen, ať nemusíš vymýšlet slohovou práci na téma "Popis..." 
P.
P.
Pavlii, mas pravdu - 1x vidiet je lepsie ako 100x pocut
. ale nejde mi nejak nahhat prilohu s print screenom
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Klidně ho dej na nějaký jiný server a sem postni jen link.
P.
P.