M-audio C400
Pravidla fóra
M-audio C400
majitelov prosim o postrehy, plusy, minusy. musim sa pre nu rozhodnut velmi skoro ako nahradu za jeden "nepodarok"...
Re: M-audio C400
ahojte, no medzicasom som si ju zaobstaral a uz s nou asi 3 tyzdne pracujem. neviem vsak co sa mohlo stat, ale dnes ju Cubase vobec nechcel najst... pri nastaveni driveru je sice na vyber M-Audio FastTrack C400 ASIO, ale ked ho vyberem, Cubuse hlasi, ze device nie je pripojeny (co akoze je...). Prevodnik mi normalne fungoval bez problemov so svojim ASIO driverom (M-Adudio), funguje aj v Windows, ale v Cubasi zrazu problem. Neviete co s tym? preinstalovat driver? nebije sa nahodou ten M-audio ASIO driver s ostatnymi, ktore sa pri instalaci Cubase nainstalovali?
vdaka
vdaka
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
A jakou zvukovku máš nastavenou jako systémovou? Doufám, že ne tu C400
...
P.
P.
tak zas problemy... sledujem, ze ked odpojim prevodnik z notasu a po case znova zapojim, Cubase akoby zabudol, ze s nejakym M-Audiom C400 vobec aj spolupracoval. Windows ukazeje, ze vsetko OK, ale Cubase ten prevodnik proste nevie najst a hlasi, ze nie je zapojeny. Pomoze iba opatovne preinstalovanie M-Audio C400 driveru.
Chyba driveru prevodnika? Preco potom pod Windowsom normalne frci?
Chyba driveru prevodnika? Preco potom pod Windowsom normalne frci?
- pupack
- Bandzone: pupack
- Kontaktovat uživatele:
to je prave ono, nepoustej k nemu windows. ve spravci zvuku c400 uplne zakaž. pak se to mlátí (directsound ve win) s asio v cubase.
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
no na nejakych zahranicnych forach som sa dopatral, ze dost ludi ma s tymto problem, akoby to bol nejaky nedostatok alebo sppecifikum drivera C400/C600... pricinou moze ze vraj byt, ze windows tieto C400vky po opatovnom pripojeni berie ako iba nejaky standardny "plug and play" device. ako toto eliminovat vsak este neviem
edit: no prave som to zakazal - Cubase ju vobec nenasiel. povolil som - Cubase ju nasiel.
ide o to, ze ked ju odpojim a znova zapojim, Cubase ju uz nenajde, teda so zakazanim alebo povolenim vo Win to zrejme nema nic spolocne
pupack, ja pocuvam prakticky vsetku muziku cez notas, to by som akoze musel prepajat kazdu chvilu kabel do audio vstupu notasu, ked si chcem nieco pustit?!pupack píše:nepoustej k nemu windows. ve spravci zvuku c400 uplne zakaž. pak se to mlátí (directsound ve win) s asio v cubase.
edit: no prave som to zakazal - Cubase ju vobec nenasiel. povolil som - Cubase ju nasiel.
ide o to, ze ked ju odpojim a znova zapojim, Cubase ju uz nenajde, teda so zakazanim alebo povolenim vo Win to zrejme nema nic spolocne
- pupack
- Kontaktovat uživatele:
To máš tak, windows nepracují s ASIO ovladači, ale mají svoje directsound. Ta externí zvukovka není určena k poslechu mp3 přes directsound ve win, ale k práci v DAW s její ASIO ovladači. Čili ano, na běžná multimedia ve win, na hry, mp3 atd měj repro v interní zvukovce a tu měj také jako "výchozí" ve win.
V Cubase měj nastavené ASIO pro M-audio a když jdeš pracovat do DAW prostě si jen přehodíš repro do Maudia. To je celé. To že máš zakázané maudio ve win nemá na to, jestli cubase vidí ASIO ovladače maudia naprosto žádný vliv.
Jinak to, že občas se zvukovka neukáže a je potřeba ji odpojit a znovu zapojit po chvilce a znovu spustit DAW je už holt takový neduh USB zvukovek, vesměs mi to tu a tam dělala jakákoliv usb zvukovka (měl jsem už 3). S tím se je holt potřeba smířit. Je to vesměs problém USB jako takového, základní desky, systému a všeho možného.
V Cubase měj nastavené ASIO pro M-audio a když jdeš pracovat do DAW prostě si jen přehodíš repro do Maudia. To je celé. To že máš zakázané maudio ve win nemá na to, jestli cubase vidí ASIO ovladače maudia naprosto žádný vliv.
Jinak to, že občas se zvukovka neukáže a je potřeba ji odpojit a znovu zapojit po chvilce a znovu spustit DAW je už holt takový neduh USB zvukovek, vesměs mi to tu a tam dělala jakákoliv usb zvukovka (měl jsem už 3). S tím se je holt potřeba smířit. Je to vesměs problém USB jako takového, základní desky, systému a všeho možného.
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
keby obcas blbli USB tak OK, ale tento problem spociva v tom, ze Cubase ju po odpojeni uz nenajde DEFINITIVNE! proste musim znova nainstalovat ovladacpupack píše:Jinak to, že občas se zvukovka neukáže a je potřeba ji odpojit a znovu zapojit po chvilce a znovu spustit DAW je už holt takový neduh USB zvukovek, vesměs mi to tu a tam dělala jakákoliv usb zvukovka (měl jsem už 3). S tím se je holt potřeba smířit. Je to vesměs problém USB jako takového, základní desky, systému a všeho možného.
- pupack
- Kontaktovat uživatele:
a v jiném DAW to běhá? abys odfiltroval či to nezlobi jen s danou verzi cubase. Jinak předpokládám že se jedná o ASIO originál ke zvukovce, nejlépe v aktuální verzi ze stranek vyrobce.
ASIO je original, jasne, z webu AVID-u. no blblo to takto aj v pribalenom Pro Tools SE, v Guitar Rig tiez, takze evidentne je to systemovy problem
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Negativ. Pak to pochopitelně žádný SW nenajde (Win tu zvukovku vůbec nenainicializují)! Je potřeba pouze nemít jí nastavenou pro systémové zvuky; v žádném případě NEZAKAZOVAT jako hardware ve Správci zařízení!pupack píše:To že máš zakázané maudio ve win nemá na to, jestli cubase vidí ASIO ovladače maudia naprosto žádný vliv.
P.
- pupack
- Kontaktovat uživatele:
Ježiž to je snad jasné
zakázat ve správci zvuků pro přehrání.. ne ve správci zařízení, jestli to zakázal ve správci zařízení tak je jasné že mu to nenajde.. to mě ani nenapadlo že by byl někdo tak natvrdlej.. se vší úctou..
máš možnost zkusit tu kartu na jiném stroji? tím by jsi uplně vyloučil jestli je to něčím na tvém stroji a pak by se dalo hnout dálIvan píše:ASIO je original, jasne, z webu AVID-u. no blblo to takto aj v pribalenom Pro Tools SE, v Guitar Rig tiez, takze evidentne je to systemovy problem
Naposledy upravil(a) MilanT dne 7.04.2013 18:33, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Sloučil jsem ti 2 posty. Příště prosím edituj. Díky.
Důvod: Sloučil jsem ti 2 posty. Příště prosím edituj. Díky.
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Mhm - radši jsem to prostě upřesnilpupack píše:Ježiž to je snad jasnézakázat ve správci zvuků pro přehrání.. ne ve správci zařízení, jestli to zakázal ve správci zařízení tak je jasné že mu to nenajde.. to mě ani nenapadlo že by byl někdo tak natvrdlej.. se vší úctou..
P.
- pupack
- Kontaktovat uživatele:
A to je dobře Pavlii, že jsi to vypíchl, protože se možná Ivan nedíval tam kam jsem myslel..takže Ivane, jak to máš tedy ve správci zvuků (na systrey ikonka repráčku) s kartama? jestli tam je výchozí c400 tak by to mohlo být to co dělá ten problém s nenalezením v cubase
tak postupne:
1)
2)
3)
1)
diky...pupack píše:. to mě ani nenapadlo že by byl někdo tak natvrdlej.. se vší úctou..
2)
ako "vychozí" mam nastaveny integrovany zvuk, ale ked chcem napr. pocuvat nejaku muziku, "defaultnem" C400. Cubase ju PO ODPOJENI A OPATOVNOM ZAPOJENI - a pozor! - zistil som, ze iba ak medzi tym restartnem notas, nenajde, bezohladu na to, ci je C400 vo Win default alebo nie...pupack píše:takže Ivane, jak to máš tedy ve správci zvuků (na systrey ikonka repráčku) s kartama?
3)
nemampupack píše:máš možnost zkusit tu kartu na jiném stroji? tím by jsi uplně vyloučil jestli je to něčím na tvém stroji a pak by se dalo hnout dál
- pupack
- Kontaktovat uživatele:
1) nojo sorry
prestavam fajcit a obcas reagujem podrazdene
2) hm cili jestli jsem to dobre pochopil, pokud ji odpojis od usb (fyzicky vyndas kabel) a restartujes a pak zapojis, tak ji cubase nenajde? v tom pripade je zrejme potreba aby win startovaly uz se zapojenou c400 jinak zrejme se nerozjedou ovladače? divné
3) skoda, to by dost pomohlo, takhle se moc nehnem resp. me vubec nic nepada, tak treba nekdo prijde s nejakym napadem.
2) hm cili jestli jsem to dobre pochopil, pokud ji odpojis od usb (fyzicky vyndas kabel) a restartujes a pak zapojis, tak ji cubase nenajde? v tom pripade je zrejme potreba aby win startovaly uz se zapojenou c400 jinak zrejme se nerozjedou ovladače? divné
3) skoda, to by dost pomohlo, takhle se moc nehnem resp. me vubec nic nepada, tak treba nekdo prijde s nejakym napadem.
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Hmmmmm....jiný USB port?
P.
P.
- pupack
- Kontaktovat uživatele:
jeste me napada, psal jsi o notebooku, používáš baterii nebo jedeš na adaptér? jestli nehapruje napájení kdy to baterie z nějakého důvodu nemusí stačit? máš vyplý powermanagement? zkus nastavit plný výkon.
v podstate som stale pripojeny na adapter. skor mam obavy, ze to bude nejaka nekomaptibilita s USB portom/portami... este to skusim vyriesit tak, ze dam prec zaznamy z registrov (aj ked nerad) a nanovo naistalujem prevodnik pre jeden konkretny USB port.