nahrávání přes focusrite pro 24 - ZPOŽDĚNÍ

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
Odpovědět
qteck

nahrávání přes focusrite pro 24 - ZPOŽDĚNÍ

Příspěvek od qteck »

Ahoj,

snažím se nahrát několik instrumentů zvlášť. Postupuju tak že nahraju prvně perkusi a podle ní poté kytaru. Problém nastává když si pak tyhle dvě nahrávky přehraju, protože byť jsem hrál do rytmu perkusí záznam kytary je oproti nim zpožděn. takže výsledek zní hrozně nerytmicky, jak toto řešit?

napadá mi jen, že se v abeltonu daji posouvat ty záznamy, takže pokud je to zpožděné o nějakej kousek sekundy tak to jednoduše trochu šoupnu, ale domnívám se že takto by to fungovat nemělo?

když si třeba šoupnu signál do monitorů rovnou jako monitory pro sebe bez záznamu, tak je slyšet že brnknu a ten signál kterej ta kytara vytvořila dorazí prostě později, takže slyšim to co to reprodukuje prostě jako ozvěnu.

nevím co s tím dělat, je jasný že ten signál je ve zvukovce zpracováván, ale že by ta prodleva měla být opravdu taková? je to teda otázka milisekund ale je to prostě znatlné, když zahraju na elektriku do komba, tak je to slyšet hned, s brnknutím zvuk, né brnknutí ticho a zvuk..

stejně tak si třeba neumim představit nějaký ozvučování, jak píšou v manuálu, že se tato zvukovka dá použít, protože co brnknutí to prostě zpoždění. ale třeba používám moc dlouhé kabely nebo nevím :-D.

díky za reakace,
Petr
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: nahrávání přes focusrite pro 24 - ZPOŽDĚNÍ

Příspěvek od pavlii »

:-D dobrá haluz to s těma kabelama. Takže primárně: jaký používáš v nahrávacím softu ovladač?

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
qteck

Příspěvek od qteck »

no takhle, on to bude asi hardwarovej problém, ta zvukovka šlape i bez jakoby pro odposlech.

nezapnu pc. zapnu zvukovku, zapnu monitory a co zahraji to vyjde ven, ale zpožděně. a tak se to později právě taky zaznamená.

pro nahrávání používám abelton, ovladače na zvukovku jsou stažené ze stránek focusrite, takže aktuální.
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Mhm....jde mi ale o TYP ovladačů, ne až tak o jejich aktuálnost 8) zpoždění má každá zvukovka, to je normální a nijak to nahrávání neovlivňuje (pokud teda neposloucháš při nahrávání ten zpožděný signál - pak to samozřejmě hraješ blbě už ty).

P.

pupack
Bandzone: pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

jestli to hraje spožděně i bez PC tak je to čudné, máš tu verzi s DSP? jestli tam nemáš zaplé nějaké efekty či nějakou nelogičnost v interním mixu která vytváří to spoždění? Bez PC přímej monitoring přeci nemůže být spožděný? Pavlii co myslíš? Běhá to DSP i bez připojení k PC?
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

ASIO?
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Jo - přehlídl jsem tu poznámku o "nezapnu PC", takže pro pupacka - ano, DSP lze použít i ve standalone režimu, akorát je potřeba vše nejprve nastavit přes PC (mixer zvukovky). Takže doporučuji kontrolu nastavení - pupack může mít pravdu.

P.

qteck

Příspěvek od qteck »

anóó, hoši díky, bylo to tím mixem. sorry za lame dotaz :-)..

všechno teď funguje jak má.

šlo o to že odposlechy byly nastavený na nějaký "mix L/R" tak jsem jednoduše dal všechno off a nastavil monitor output 1 na anlg in 1.

rád bych teda využil této příležitosti a rovnou se zeptal co znamená DAW 1-8 a mix 1-8.

díky.
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Hele - a manuál nic neříká? 8) od boku střelím, že DAW jsou výstupy z DAW a mix je interní mix z fyzických vstupů...

P.

thomas76

Příspěvek od thomas76 »

mám podobný problém. při nahrání stopy je stopa oproti už nahraným stopám(midi+audio) o něco zpožděná. Mám asio (10ms) mám zaktualizované drivery i scarlett mix control... Už jsem z toho jelen. Nevím co zkusit... je mi jasné že při monitoringu nějaké zpoždění je,ale proč se ta stopa i nahraje zpožděně to netuším...máte někdo nějaký nápad? děkuji
Jens Ludwig
Odborník

Příspěvek od Jens Ludwig »

DAW ti nekompenzuje latency...

jinak stopa se ti nahraje zpožděně proto, že když zpožděně slyšíš tak i zpožděně hraješ...
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 +

omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Asi tak. Zkus si něco zahrát jen do metronomu bez monitoringu (abychom vyloučili vliv toho opožděného poslechu) - správně nakonfigurovaný DAW a správně napsaný ovladač (u Focusrite bych to dost předpokládal) musí udělat přesně zařezávající výsledek (umíš-li hrát přesně do metronomu).

P.

pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

thomas76 píše:mám podobný problém. při nahrání stopy je stopa oproti už nahraným stopám(midi+audio) o něco zpožděná. Mám asio (10ms) mám zaktualizované drivery i scarlett mix control... Už jsem z toho jelen. Nevím co zkusit... je mi jasné že při monitoringu nějaké zpoždění je,ale proč se ta stopa i nahraje zpožděně to netuším...máte někdo nějaký nápad? děkuji
pochopil jsem to dobře, že máš midi stopu s VST instumentem a nahráváš vůči této midi stopě? pak si tu midi stopu vyrenderuj jako audio stopu a nahrávej vůči té audio stopě. Ulehčíš tak výkonu pc který musí jinak přehrávat vst instrument dle midi zápisu (tam zřejmě může vznikat ono zpoždění) a ještě zaznamenávat na disk nahrávání. Pro nahrávání používám s Focusrite buffer 1024 a zapisuje mi to přesně i na slabém notebooku.
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

pupack píše:...přehrávat vst instrument dle midi zápisu (tam zřejmě může vznikat ono zpoždění)...
Ano, teoreticky může, ale prakticky by tomu tak být nemělo (díky komplexnosti DAW prostředí). Nicméně z principu náročnosti je to jinak docela dobrá poznámka.

P.

pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

Tak. Myslel jsem to ve smyslu, že mu to zapisuje přesně, ale tím že slyší midi instrument zpožděně, nepřesně hraje. Chce to vyzkoušet jednoduchý test, jestli mu to zapisuje přesně i s tím metronomem bez jiných stop, jak si již psal výše, ale nějak jsem to přehlídl, tak jsem to vlastně zdubloval :) tu myšlenku. Pak by se vědělo hned.
thomas76

Příspěvek od thomas76 »

děkuju všem moc za podněty. Jen na dovysvětlenou, včera jsem nahrával kytaru přes linku a ta byla nahrána dobře, zařezávala jak měla, dnes jsme chtěl nahrát zpěv a ten byl prostě mimo. Abych vyloučil chybu lidského faktoru, tedy mě, zkoušel jsem i bez monitoringu nahrávat tleskání do rytmu a stejně i tak to bylo mimo... Jako kdyby se ta scarlett přes noc zbláznila :-) Zkusím tedy přeinstalovat ovladače, midi s vst vyrenderuju a protože mám Sonar, zkusím i změnit asio na WDM...ještě jednou díky za váš čas.
pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

spíš bych doporučoval změnit SONAR za jiný DAW (třeba Reaper) aby jsi vyloučil jestli to třeba nezlobí jen s tím Sonarem ;) ovladače má Focusrite super, sám je používám :)
qteck

Příspěvek od qteck »

u mě ten problém je naprosto totožný, zpoždění odposlechu jste mi pomohli vyřešit, každopádně to zpoždění stop jsem taky vypozoroval a nevím jak to řešit.

napadlo mě, že je to softwarovej problém, podobně jak ludwík tvrdí, že ta mezera existuje v tom odposlechu, než dorazí signal do sluchátek a než se zaznamenávaný signal zaznamená.

cajon jsem nahrával pře klasickej mikrofóní vstup posílený fantomem a následně kytaru přes linkáč. byť jsem zařezával kytaru v rytmu cajonu který mi zněl do sluchátek i po několika dalších pokusech byl výsledek zpožděn.
thomas76

Příspěvek od thomas76 »

můj problém stále nevyřešen, nejen při nahrávání dochází ke zpoždění stopy vůči již nahranýmu materiálu,ale i když vyrenderuju midi vst do audia tak export je opět o něco zpožděn :-( Slyšel jsem něco o "delay compensation", ale nijak jsem nepochopil, jak bych to měl aplikovat v Sonaru a také jestli je to vůbec ta chyba...Můžete mi prosím někdo poradit? děkuji
Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“