Kryté vs. nekryté snímače
Pravidla fóra
Kryté snímače
Jsem začátečník a chci si koupit elektrickou kytaru, a proto bych rád věděl jaký je rozdíl mezi snímači s krytem a bez krytu.
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
Pokud to neni z plastu, tak to urcite bude patrny... Cos mel z fyziky?turbo_MaCk píše:ale ní to tak patrný... spíš je to kosmetická úprava
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
- Red Bull
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Co sem četl tak se seříznou o něco výšky (nevim přesně o kolik) a zvuk se zakulatí 
"MOJO" kills modern music...
Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny. Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]
http://www.7daysgallery.com
Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny. Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]
http://www.7daysgallery.com
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
tak různě ale vážně to není tak patrný... spíš je to konstrukcí snímače než jen toho krytu.... Ty kryty se tam dávali zezačátku pro estetiku - vypadalo to luxusně. Pak to začali lidi oddělávat že to má jasnější zvuk, tak se začali dělat i nezakrytý. no ale stejně není to tak žhavej rozdíl.. bych řekl že kábl to ovlivní víc. ikdyž sem vedle sebe neměl 2 kytary se stejnejma snímače a z nichž jeden byl krytý a 2. neWohma píše:Pokud to neni z plastu, tak to urcite bude patrny... Cos mel z fyziky?turbo_MaCk píše:ale ní to tak patrný... spíš je to kosmetická úprava
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
rozdil to je, v hlavne ve vytahovani a v nějakych skluzech je to hodně slyšet, ale pro zacatecnika bych asi doporucoval odkryte. maji takovy.... jak to rict. konkretnejsi zvuk
Guitars:Gibson SG Special Faded and SX Les Paul Black
Efects: Boss SD-1 and Zoom 5o5
Combo: Behringer LX-210 and Marshall MS-4
Strings: Gibson Brite Wires or Elixir
Picks: Jim Dunlop 0.88, 1.00 and George Dennis 1.25
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
no nevím jeslti poznáš ještě co je to zvuk když hraješ přez digitech a behringera ale zkusím schválně hodit přez lampu LP vs to moje. akorát LP má snímače fokus a já mám seymour ducan takže to bude krapet zavádějící ale zaměřím se na to jestli tam něco poznám....Caggan píše:rozdil to je, v hlavne ve vytahovani a v nějakych skluzech je to hodně slyšet, ale pro zacatecnika bych asi doporucoval odkryte. maji takovy.... jak to rict. konkretnejsi zvuk
Mě by ale zajímalo jak ste si toho vy všimly? to máte 2 stejný kytary se stejnýma snímačema ale jedny krytýa 2. ne???
Vsude se doctes, ze spousta hudebniku si ty kryty sundava, asi to nedelaji z estetickych duvodu, nemyslis?
Navic ta krytka - zvlast, pokud v sobe ani nema diry - funguje castecne jako odstineni, takze proste neco uzrat musi, to rika selskej rozum.
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
- ..SnOOpy..
- Kontaktovat uživatele:
A kdo si tady porizuje kytaru, aby hral na beznym kombu?..SnOOpy.. píše:když zkusiš na stejny kytaře jeden snimač s krytkou a potom ten samej snimač bez krytky, tak na běžnym kombu nepoznaš rozdil
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
- ..SnOOpy..
- Kontaktovat uživatele:
turbo_MaCk píše:no nevím jeslti poznáš ještě co je to zvuk když hraješ přez digitech a behringera ale zkusím schválně hodit přez lampu LP vs to moje. akorát LP má snímače fokus a já mám seymour ducan takže to bude krapet zavádějící ale zaměřím se na to jestli tam něco poznám....
Mě by ale zajímalo jak ste si toho vy všimly? to máte 2 stejný kytary se stejnýma snímačema ale jedny krytýa 2. ne???
1. odpust si nadavky na behringerra, hral si na něj někdy?? jak dlouho jsi na něj hral? ja sem s nim naprosto spokojenej, mam novy repra a hraje to suprově, a nekdo tady na foru rikal (mam dojem ze to byl smrtokvitek ale jisty si nejsu) ze efektova smicka vampu v některych ohledech prekonava PODa takze se prosim uklidni
2. nemam digitech, ale zoom.
3. myslim si ze tu neni snad nikdo kdo by tu měl naprosto stejnou kytaru, a naprosto stejne snimace akorat jeden s krytem a druhy bez krytu, a vychazime jen z toho co jsme si někde precetli, nebo to slyšeli od někoho kdo to povidal, popripade hrali na jednu kytaru s odkrytyma a na jinou se zakrytyma
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
to tčefa ne... netruebypass poznáš i a kombu dimavery (ověřeno)Wohma píše:A kdo si tady porizuje kytaru, aby hral na beznym kombu?..SnOOpy.. píše:když zkusiš na stejny kytaře jeden snimač s krytkou a potom ten samej snimač bez krytky, tak na běžnym kombu nepoznaš rozdilDulezitej je prave pak ten zvuk, kdyz se dostanes k dobrymu kombu... Hlavne ze spousta lidi broji proti netruebypass krabkam, u kterych to casto nepoznate ani na dobre aparature, ale krytku na snimac si klidne date
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
možná je chyba že tu někdo někde přečte a pak to dává dál jako naprosté dogma... pak dochází k tomu že je něco zveličeno... já bych vycházel z toho co máš vyzkoušeno. Jinak na behringera hraju každej ýden v hudebce - děs, nic proti já nezhazuju tebe.Caggan píše:1. odpust si nadavky na behringerra, hral si na něj někdy?? jak dlouho jsi na něj hral? ja sem s nim naprosto spokojenej, mam novy repra a hraje to suprově, a nekdo tady na foru rikal (mam dojem ze to byl smrtokvitek ale jisty si nejsu) ze efektova smicka vampu v některych ohledech prekonava PODa takze se prosim uklidni
2. nemam digitech, ale zoom.
3. myslim si ze tu neni snad nikdo kdo by tu měl naprosto stejnou kytaru, a naprosto stejne snimace akorat jeden s krytem a druhy bez krytu, a vychazime jen z toho co jsme si někde precetli, nebo to slyšeli od někoho kdo to povidal, popripade hrali na jednu kytaru s odkrytyma a na jinou se zakrytyma
já jen ze podle prvniho prispevku to vypadalo jako ze jsi jeden z tech chytraku co rekne "mas behringera, to se muzes jit rovnou zakopat, to nemuzes nikdy nic slusenho uhrat"turbo_MaCk píše: možná je chyba že tu někdo někde přečte a pak to dává dál jako naprosté dogma... pak dochází k tomu že je něco zveličeno... já bych vycházel z toho co máš vyzkoušeno. Jinak na behringera hraju každej ýden v hudebce - děs, nic proti já nezhazuju tebe.
- caroline22
- Kontaktovat uživatele:
tak, já mám tele a z krkového snímače sem si ten kryt zdělala...a abych řekla pravdu, změna zvuku mě celkem dost překvapila, opravdu ten zvuk byl o hodně ostřejší a takový přímočarejší...dřív sem na krkový téměř nehrála, od té doby skoro jenom na něj, takže něco na tom pravdy bude 
every evening's friday, every morning's monday...
...YOU MOTHERFUCKERS YOU'LL SING SOMEDAY!
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
mů učitel hraje na behringera... já mu to neberu ale že bych to chtěl i já?? né děkujuCaggan píše:já jen ze podle prvniho prispevku to vypadalo jako ze jsi jeden z tech chytraku co rekne "mas behringera, to se muzes jit rovnou zakopat, to nemuzes nikdy nic slusenho uhrat"