Tremolo - poloha vibrapáky

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
mertas78

Vibrapáka se zavitem - hrkání

Příspěvek od mertas78 »

na godinu mam jednozvratne tremolo - fenderovskeho typu.
Paka je našroubovávací. dřive jsem mel na jine kytare s dvojzvratnym tremolem paku, ktera se dala imbusem doladit, tzn blimbani versus utazeni natvrdo.

Kdyz ji na godinu necham blimbaci, tak hrka a prijde mi ze ztracim cit pri vibrovani.
kdyz ji utahnu o jedno kolo vic, tak je zase brutalne tuha a nejde s ni moc hnout.

jak to řešíte, je to na fenderech totozna problematika?
diky
kytary: Jurkovič Stratocaster, Procházka: Jazz Nylon + Dreadnought Blackwood, Jazz semihollowbody
amps: Fender Twin 65 Reverb, AER Compact 60.3
studio: Logic X Pro, Sgear
MilanT

Re: Tremolo - poloha vibrapáky

Příspěvek od MilanT »

Téma sloučeno se starším, kde se stejný problém už řešil.
pvv

tremolo

Příspěvek od pvv »

Ahoj všichni – jeden dotaz prosím – nikdy jsem neměl tremolo. Nyní mám Fender Stratocaster Standart s tremolem (tremolo: synchronizované Vintage Style, 2 bodové uchycení). Můj dojem z toho je ten, že tyčka se závitem je náchylná k poškození, zejména „vyžvejkání“ v místě zašroubování do těla tramola. Dál neumím odhadnout jak moc zašroubovat páku, aby se volně dala v ruce posunovat (otáčet) ale aby byla zašroubovaná na dost závitech aby se nepoškodil vnitřek tremola vibrováním. Může mi někdo předat svoje zkušemosti? Děkuji
Naposledy upravil(a) Hendrek dne 30.04.2013 6:38, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Přesunuto do správné sekce a sloučeno s existujícím threadem. Příště hledat a pokračovat v existujících threadech. Děkuji
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Našroubuj, až dokud neucítíš, že jsi na konci a pak jeden závit povol a máš to. Šroubuj s citem, ať si nestrhneš závit. U Fenderu předpokládám, že to bude z kvalitního materiálu a vyžvejkat se to nevyžvejká.
grock

Příspěvek od grock »

Bohužel vyžvejká, mě už se to povedlo 3x :| , sustainblocky se dělaly postupně z různých materiálů, ty MODERN by na tom měly být líp, teda co se vyžvejkání týká. Já teď používám koudel na konci závitu páky, celkem se to dá...
Pořád nevím, zda svět řídí chytří lidé a dělají si z nás legraci a nebo blbci a myslí to vážně.
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“