FOCUSRITE
Pravidla fóra
Re: FOCUSRITE
"použít naživo" je dost široký pojem?
Chceš přes to jenom pouštět vytvořené věci nebo do toho živě vstupovat (klávesy, kytara, kontroléry)?
Chceš přes to jenom pouštět vytvořené věci nebo do toho živě vstupovat (klávesy, kytara, kontroléry)?
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A
http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A
-
Snakepitlespaul
Focusrite Scarlett Studio?
Co rikate na toto? Na domaci nahravani zpev+akustika.
Diky
Diky
Sloučeno se starším threadem.
ahoj nevím co se stalo ale při nahrávání přez mikrofon se v ve stopě vyskytuje pískání.Nevim kdy přesně se to začalo projevovat ale je to pěkně nepříjemné
je to frekvence 37.5KHZ
zkusil sem prohodit mikrofon i kabel ale bez úspěchu
zkusil sem prohodit mikrofon i kabel ale bez úspěchu
Wakodaf píše: je to frekvence 37.5KHZ
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
P.
Možno to je preklep a myslel 3,75kHz
To by bolo horšie.
- Jens Ludwig
- Odborník
3.75kHz bude nějaká blbá interference - zkus vypnout zářivky.... nebo nějaký jiný zdroje - pokud jsi na notebooku, tak ho odpoje ze sítě a zkus pracovat na baterku... koukni, jaký jiný máš poblíž trafa (povypínej co neni potřeba...), zkontroluj, jestli o místnost vedle nejde mikrovlnka nebo solárko... víc mě takhle z fleku nenapadá
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 +
omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
přikládám prtsc a omlouvám se ale fakt sem měl pocit že to slyšim
asi placebo
jinak sem povypínal světla nechal běžet noťas na baterku a ta frekvence tam furt leze
jinak sem povypínal světla nechal běžet noťas na baterku a ta frekvence tam furt leze
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
No ale však je stejně pod úrovní šumu
Nicméně bylo by dobré na to přijít. Co prázdný vstup (bez čehokoli připojeného)?
Jinak z čeho ten screen je? A/D převodníky mívaj stejně dost strmé ořezy na 20kHz - tohle mi celé připadá jako nějaká haluz..... I když vlastně záleží na samplovačce, čili předpokládám točení to 96 nebo 88.2kHz?
P.
Jinak z čeho ten screen je? A/D převodníky mívaj stejně dost strmé ořezy na 20kHz - tohle mi celé připadá jako nějaká haluz..... I když vlastně záleží na samplovačce, čili předpokládám točení to 96 nebo 88.2kHz?
P.
No přece z Abletonupavlii píše: Jinak z čeho ten screen je?
Make Synthpop Great Again 
ano abletonpavlii píše:No ale však je stejně pod úrovní šumuNicméně bylo by dobré na to přijít. Co prázdný vstup (bez čehokoli připojeného)?
P.
a je to na 96kHz, jinak kolega posílá nahrávky taky z abletonu ale nahrané zvukovkou M-Audio fastrack ultra a ten problém nemá(popravdě nevím jestli to nahrává na 96kHz....zatím sem se nedostal do zkušebny tak sem nemohl odzkoušet zda to zmizí když zapojím další mic do zdířky
- Hiddenplate
- Kontaktovat uživatele:
erm...
asi nějakej vysokofrekvenční energetickej generátor... nebydlí poblíž tebe nějakej vědec?
EDIT: jo a malý info ke Scarlett 2i2 ať to není tak offtopic... oba combo-vstupy jsou od výroby +10dB jak Line tak Inst., takže při nahrávání kytary přes Inst. s aktivníma snímačema to leze do clipu... já to řešil tím, že jsem přepnul na Line a přidal trochu Gainu... kdyby to náhodou někoho zajímalo...
u nový verze Scarlett 2i4 to vyřešili tlačítkem PAD, který přepíná z +10dB na +0dB u obouch combo-vstupů separátně...
EDIT2: oprava... tak PAD tlačítko zeslabuje z +10dB na +0dB (thx to pavlii za upřesnění)
asi nějakej vysokofrekvenční energetickej generátor... nebydlí poblíž tebe nějakej vědec?
EDIT: jo a malý info ke Scarlett 2i2 ať to není tak offtopic... oba combo-vstupy jsou od výroby +10dB jak Line tak Inst., takže při nahrávání kytary přes Inst. s aktivníma snímačema to leze do clipu... já to řešil tím, že jsem přepnul na Line a přidal trochu Gainu... kdyby to náhodou někoho zajímalo...
u nový verze Scarlett 2i4 to vyřešili tlačítkem PAD, který přepíná z +10dB na +0dB u obouch combo-vstupů separátně...
EDIT2: oprava... tak PAD tlačítko zeslabuje z +10dB na +0dB (thx to pavlii za upřesnění)
Naposledy upravil(a) Hiddenplate dne 12.05.2013 2:02, celkem upraveno 2 x.
Že je u téhle zvukovky tenhle problém už se tady párkrát řešilo, ale spíš by mě zajímalo, jestli po přepnutí na Line není nějaký problém s impedancí, protože kvůli tomu se ty instrument vstupy řeší především, ne?Hiddenplate píše:... já to řešil tím, že jsem přepnul na Line a přidal trochu Gainu... kdyby to náhodou někoho zajímalo...
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Malinko nešťastně napsané - PAD tlačítko/přepínač vždy ZESLABUJE signál na vstupu, je-li aktivováno.Hiddenplate píše:..tlačítkem PAD, který přepíná z +0dB na +10dB u obouch combo-vstupů...
P.
- Hiddenplate
- Kontaktovat uživatele:
sorry... opraveno
thx to pavlii za upřesnění
to Moleek:
mj. nevím jaký to má z technickýho hlediska vliv (Inst. x Line), ale ve výsledný kvalitě zvuku se to nějak neprojevuje... teda aspoň jsem si toho nevšimnul a nebo je tam tak malej rozdíl, že to možná jde stěží zaslechnout...
EDIT: jen pro zajímavost... toto jsem nahrál přes Line vstupy na Scarlettu 2i2
nicméně netuším, kde se projevuje ten impedanční rozdíl... pokud to někdo ví... rád se nechám poučit (jsem si vědom toho, že na googlu na to odpověď asi najdu... ale tak znáte to...
)
thx to pavlii za upřesnění
to Moleek:
mj. nevím jaký to má z technickýho hlediska vliv (Inst. x Line), ale ve výsledný kvalitě zvuku se to nějak neprojevuje... teda aspoň jsem si toho nevšimnul a nebo je tam tak malej rozdíl, že to možná jde stěží zaslechnout...
EDIT: jen pro zajímavost... toto jsem nahrál přes Line vstupy na Scarlettu 2i2
přes ten Linkovej vstup to bere aktivní snímače (v mým případě EMG 707/7-81) vcelku slušně bez clipu... jen je potřeba to trochu naGainovat...
nicméně netuším, kde se projevuje ten impedanční rozdíl... pokud to někdo ví... rád se nechám poučit (jsem si vědom toho, že na googlu na to odpověď asi najdu... ale tak znáte to...
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Impedanční rozdíl se projeví u pasivních snímačů; aktivní se připojují do LINE vstupu (pasivní do INSTR, HI-Z - prostě do nástrojového). Projeví se to úbytkem výšek, to je asi nejmarkantnější. Pokud máš aktivky, zapojuješ to správně.
P.
P.
- Hiddenplate
- Kontaktovat uživatele:
to Wakodaf: trochu jsem pogooglil...Wakodaf píše:
je to frekvence 37.5KHZ
je možný, že někdo poblíž tebe má monitorovací stanici a nějakým zvráceně šíleným způsobem to tvůj interface příjímá... google plivnul, že některý ty přístroje pracují na frekvenci 37.5kHz...
a nebo
se někde kolem tvýho baráku válí (dle googlu) tzv. "ELP-362D Emergency Locator Beacon"
popis: The beacon transmits an acoustic signal at 37.5 kHz once every ... transformed from a CMOS level square wave to a much larger 37.5 kHz sinusoidal pulse by a ... bla bla bla
Podle toho grafu bych typoval, že by to mohl být ten Beacon, ale chtěl bych podotknout, že to taky může být nesmysl... a nebo to taky může bejt samozřejmě pravda... ale kdo ví...
Rozhodně tu z toho nebudu vyvozovat žádný závěry...