8st. UKULELE hledám struny E + A taky v oktávě

Housle, violoncella, kontrabasy, ukulele, mandolíny, ...
Odpovědět
habaděj

8st. UKULELE hledám struny E + A taky v oktávě

Příspěvek od habaděj »

Mám dotaz, narazil někdo na struny pro 8 strunný Tenor Ukulele kde budou v oktávě nejen G a C ale i E a A?
Standardně je to gG,cC,EE,AA.

Případně může někdo poradit zda by se dalo s něčím zaexperimentovat? nylon z kytary?

Používám UKE jako doprovod ke zpěvu i jako brnkadlo ale spíš s trsátkem a ten zvuk strun v oktávě je nádhernej, a prostě mi to u těch vyšších strun chybí, zvlášť když pidlikuju melodii.
díky za jakákoli doporučení (konstruktivní)
Ondrej

Re: 8st. UKULELE hledám struny E + A taky v oktávě

Příspěvek od Ondrej »

Na takove struny kde bude E a A v oktave jsem nenarazil. Ona ta Osmicka je takova 12-kytara. kde take dve tenke struny jsou v unisonu.
Ono take, aby ty stunu E a A byly o oktavu nahoru, by to musel byt dost tenkej nylon.

Mozna bych radej zkusil experimentovat, aby ty struny E a A, byly o oktavu dolu. To pak teoreticky muzes nakombinovat ze strun pro ukulele.

Doufam, ze pak udelas nahravku.
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Mám za to, že význam těch dvou "stejně" laděných strun je v tom, že pokud se od sebe mírně rozladí (pár centů), vytvoříš si tak přirozený chorus. Čili máš v jednom nástroji dva přirozené efekty - oktáver a chorus.
Zkoušel už jsi s tím laděním experimentovat?
Ondrej

Příspěvek od Ondrej »

Ono u te Osmicky, pri vybrnkavani melodie je dobre "delit prostor". Bud jen na E a A strunach. Nebo na G a C strunach. Neco podobneho jak predvadi se zde. http://www.youtube.com/watch?v=0Oj5A4RY41w
habaděj

Příspěvek od habaděj »

díky za podněty.

- zatím jsem s tím moc neexperimentoval, spíš jsem hledal hotový řešení od známých výrobců (marně).

- zkusím tam frknout něco tlustýho a ladit o oktávu níž, jak píše Ondrej, buď z ukulele nebo z kytary.

ono je fakt, že pak celej nástroj asi bude znít stejně (jako jeden efekt), ta poznámka s tím, že tak jak je má osmička vlastně dva různý efekty má něco do sebe.

Uf.. to abych si kupoval ještě jedno UKE na pokusy.

díky za odkaz.
Odpovědět

Zpět na „Smyčcové a další strunné nástroje“