skusobna bez bedni - skusky so sluchatkami
Pravidla fóra
skusobna bez bedni - skusky so sluchatkami
Ahojte,
opat raz sa obraciam na vas pre malu radu. Chcel by som v skusobni vyriesit spevy a nastroje len cez sluchadla kazdemu muzikantovi, nechceme bedne lebo v sluchadlach je velmi lepsie vsetko pocut, potrebujem mix a pichnut do neho tri gitary a tri spevy a nasledne vystup do piatich sluchadiel, premyslam ako to spravit. pocitam s nejakym malym mixom. Tak ci by to nahodou neslo tak, ze z jednej odposluchovej cesty vyviest kabel a do neho sluchatkovy rozdelovac na 5 sluchatiek ci by to fungovalo, ci to nebude nejak haprovat, ci nebude velka latencia. Ci nie je potrebny nejaky zosilnovac na sluchadla.
Jedna kapela od nas to ma tak spravene, ze su styria a maju dve odposluchove cesty, z nich zapojene dva bezdrotove in ear monitory, a basak s bubenikom maju vraj kabel z vystupu mixu do koncovych bedni a tam sluchadla a nastavuju si balance do lava do prava, ak chce basak viac tak si da do prava balance ak je pravy vystup. Funguje im to aj takto a bez ziadneho zosilnovaca, my sme piati a teda aky mix by bolo najlepsie zohnat alebo nejake ine riesenie. Dakujem za postrehy
opat raz sa obraciam na vas pre malu radu. Chcel by som v skusobni vyriesit spevy a nastroje len cez sluchadla kazdemu muzikantovi, nechceme bedne lebo v sluchadlach je velmi lepsie vsetko pocut, potrebujem mix a pichnut do neho tri gitary a tri spevy a nasledne vystup do piatich sluchadiel, premyslam ako to spravit. pocitam s nejakym malym mixom. Tak ci by to nahodou neslo tak, ze z jednej odposluchovej cesty vyviest kabel a do neho sluchatkovy rozdelovac na 5 sluchatiek ci by to fungovalo, ci to nebude nejak haprovat, ci nebude velka latencia. Ci nie je potrebny nejaky zosilnovac na sluchadla.
Jedna kapela od nas to ma tak spravene, ze su styria a maju dve odposluchove cesty, z nich zapojene dva bezdrotove in ear monitory, a basak s bubenikom maju vraj kabel z vystupu mixu do koncovych bedni a tam sluchadla a nastavuju si balance do lava do prava, ak chce basak viac tak si da do prava balance ak je pravy vystup. Funguje im to aj takto a bez ziadneho zosilnovaca, my sme piati a teda aky mix by bolo najlepsie zohnat alebo nejake ine riesenie. Dakujem za postrehy
Re: skusobna bez bedni - skusky so sluchatkami
Tohle ti jistě poslouží.
http://www.jamhub.cz/index.html
http://www.jamhub.cz/index.html
Kód: Vybrat vše
Administrátorem zablokovaný účet. Uživatel nemůže přispívat ani používat soukromé zprávy.Re: skusobna bez bedni - skusky so sluchatkami
Kytary rovnou do mixu jsou prasárna, zvláště jestli jsou tři. Zkoušeli jste to někdy? (Teda pominu-li možnost elektroakustik přes DI box, ale tam by dotaz ztrácel smysl)
-
Letho
- Rádce
- Kontaktovat uživatele:
Jsou, ale určitě nemají jenom ty kytary, minimálně nějaký pedál, nebo multiefekt, případně linkový výstup z kombíčka, zesilovače.José píše:Kytary rovnou do mixu jsou prasárna, zvláště jestli jsou tři. Zkoušeli jste to někdy? (Teda pominu-li možnost elektroakustik přes DI box, ale tam by dotaz ztrácel smysl)
Pokud ale mají jenom kytary, podmínkou je vysokoimpedanční vstup na mixu - označen například Hi-Z - (nebo za kytaru hodit D.I. Box) a dá se to nahnat na korekcích ( ořezat výšky, zesílit středy, ...prostě napodobit frekvenční průběh kytarového repra).
Nehodí se to moc k možnostem tazatele, ale když jsem v situaci, kdy kytarista nemá aparát ani nějaký efekt (typicky ZUŠky) , krom výše zmíněného se to snažím dohnat ještě kompresí a efekty (může pomoct i troška obyčejného reverbu. S phasery, flangery atd. se dá taky experimentovat.
LTH
My jsme to zkoušeli i přes vcelku slušný multiefekty (vox tonelab Se proti nějakýmu podu XT3 live tuším) a nemohli jsme se v tom mixu vedle sebe narovnat. Hold nejsme zvukaři, no..
Edit: A podobné téma už tu je viz níže, tak kdyby to prosím někdo sloučil, ať tu nebordelíme všady. Díky
ozvucovani/sluchatkova-zkusebna-t34187.html
Edit: A podobné téma už tu je viz níže, tak kdyby to prosím někdo sloučil, ať tu nebordelíme všady. Díky
ozvucovani/sluchatkova-zkusebna-t34187.html
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Nezdá se mi, že by ti (2/3/4pásmový) EQ nahradil repro či jeho simulaci. A bez toho ty kytary prostě budou znít na prd.Letho píše: Pokud ale mají jenom kytary, podmínkou je vysokoimpedanční vstup na mixu - označen například Hi-Z - (nebo za kytaru hodit D.I. Box) a dá se to nahnat na korekcích ( ořezat výšky, zesílit středy, ...prostě napodobit frekvenční průběh kytarového repra).
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
-
Letho
- Rádce
- Kontaktovat uživatele:
Nero píše:Nezdá se mi, že by ti (2/3/4pásmový) EQ nahradil repro či jeho simulaci. A bez toho ty kytary prostě budou znít na prd.Letho píše: Pokud ale mají jenom kytary, podmínkou je vysokoimpedanční vstup na mixu - označen například Hi-Z - (nebo za kytaru hodit D.I. Box) a dá se to nahnat na korekcích ( ořezat výšky, zesílit středy, ...prostě napodobit frekvenční průběh kytarového repra).
Jasně, jasně, ale pokud simulaci nebo repro nemáš, dostáváme se ke klasické větě : "lepší než drátem do voka"
LTH
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Z pozice kytaristy bych z takovým řešením byl spokojený zhruba jako s tím drátem v oku 
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Já jsem takto hrával, thread, ke kterému je tento duplicitní, jsem zakládal já. Zjistil jsem, źe je to ptákovina. O větší přehlednosti jsem byl také přesvědčen, takové věci jsem tvrdil ve chvíli, kdy jsem k pořádným sluchátkům měl mini bedýnky s reprákem velikosti oka. Od té doby raději 3" bedničky.
Spíš než řešit sluchátka a k nim zesilovač, z čehož stejně dojdete k bednám, bych se zaměřil na mixpult a cestu nástrojů k němu.
3 mikrofony máte? Kytary jsou jaké, jakého typu?
Pokud by to bylo nutné, zakoupil bych preampy od Behringeru (G/B/ADI), podle rozpočtu bych mířil výš a výš.
Podle zvolených procesorů, které jsou téměř nezbytné, bych volil mixpult s příslušným vybavením, tedy 3x mic vstup plus to, co nabídnou procesory.
Vyjímkou je solidní aktivní basa, kterou bych si troufl hnát do linkového vstupu. Hráli jsme ve třech, aktivní basa/kytara přes Zoom G2/klavinet, synth přímo do mixu, zesilovače a beden. Krásně přehledný zvuk vycházející ze dvou míst.
Jestli se nepletu, elektroakustika v linkovém vstupu je bez problému.
Spíš než řešit sluchátka a k nim zesilovač, z čehož stejně dojdete k bednám, bych se zaměřil na mixpult a cestu nástrojů k němu.
3 mikrofony máte? Kytary jsou jaké, jakého typu?
Pokud by to bylo nutné, zakoupil bych preampy od Behringeru (G/B/ADI), podle rozpočtu bych mířil výš a výš.
Podle zvolených procesorů, které jsou téměř nezbytné, bych volil mixpult s příslušným vybavením, tedy 3x mic vstup plus to, co nabídnou procesory.
Vyjímkou je solidní aktivní basa, kterou bych si troufl hnát do linkového vstupu. Hráli jsme ve třech, aktivní basa/kytara přes Zoom G2/klavinet, synth přímo do mixu, zesilovače a beden. Krásně přehledný zvuk vycházející ze dvou míst.
Jestli se nepletu, elektroakustika v linkovém vstupu je bez problému.
-
Letho
- Rádce
- Kontaktovat uživatele:
Koukám, že jsi drátem do voka nikdá nedostalNero píše:Z pozice kytaristy bych z takovým řešením byl spokojený zhruba jako s tím drátem v oku
Přesvědčil jsi mě, kytarista nejsem a linkou jsem elektrárnu zvučil asi třikrát a samozřejmě to nemělo šťávu jako přes aparát.
Napadá mě ještě třeba lampový kompresor v racku, ale to už je debata o něčem úplně jiném.
LTH