PEAVEY 5150 / 6505

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
Demilich

Re: PEAVEY 5150

Příspěvek od Demilich »

Jojo, vzdycky se najdou lidi, kteri na tebe vleti, pochvali ti sedmistrunnou ibanezku (ackoli mas schecter, v jine barve, s netopyrama na hmatniku a total jinou hlavici), zvuk jako korni (ackoli hrajes deathmetal a neznis ani trochu jako korni), a ze jsi kvuli toho husty typek.
Stalo se mi :lol: Presne takto.
Takze kdyz na ne das, tak jsi vklidu 8)

PS> A toto vyjadreni nebylo od cloveka uplne neznaleho, ale zpevaka HCckove kapely, ktery pravidelne chodi na akce :D Holt kdyz to tam chtel videt a slyset, tak to tam bylo! Ver, a vira tva zazrak dokaze.
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
pigdestroyer
last.fm: tlumok
Bandzone: pigdestroyer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pigdestroyer »

absolutně nechápu proč do něho šijete? nemá prostě bednu s V30, jeho nastavení mu sedí, 5150 je střeďák jak prase, tam si ty středy klidně může vykrojit.. pokud má bednu která nedává dost basů a výšek, tak je tam prostě napere na hlavě. gainu od 5 ky už je skoro stejný, spíš se to hltí a víc šumí, ale třeba má nějaké jiné lampy v preampu a slabé snímače a potřebuje to ohulit.. když mu to sedí, tak proč ne.

taky předpokládám, že jak pořídí bednu s V30 tak si to nastaví jinak.
každý má jiný vkus.. já třeba na dualu pokud chcu mít rozumný zvuk, musím dát výšky na 0, a dodat je tam jen lehce presencí, jinak je to dle mého názoru otřes..
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Přehraj si nahrávku. ;)
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
klobasnik

Příspěvek od klobasnik »

pigdestroyer píše:5150 je střeďák jak prase, tam si ty středy klidně může vykrojit..
innerself

Příspěvek od innerself »

Bummer píše:Přehraj si nahrávku. ;)
Tak ta nahrávka neni přes bednu. když to dáš na počítače nějak do programu tak nebudeš mít z toho ten sprvánej zvuk co z toho má lést. teda to je muj názor. jako měli sme tam naštelovanej uplně jinej zvuk než bejvá nastavení k bedně...a myslim že je i slyšet že to neni žádná echt gold nahrávka. bylo to jenom jako ukázka aby aspon něco na bz bylo.
Apce: Peavey JSX, Peavey 6505(+), Peavey 3120
Reprobox: Mesa Recto Traditional 4x12
Krabičky: Maxon OD808, Boss NS-2 (metal mod), Digitech Ricochet
Hlavní kytara: B.C. Rich Warlock WGR-2X (SD AHB-2)
innerself

Příspěvek od innerself »

pigdestroyer píše:absolutně nechápu proč do něho šijete? nemá prostě bednu s V30, jeho nastavení mu sedí, 5150 je střeďák jak prase, tam si ty středy klidně může vykrojit.. pokud má bednu která nedává dost basů a výšek, tak je tam prostě napere na hlavě. gainu od 5 ky už je skoro stejný, spíš se to hltí a víc šumí, ale třeba má nějaké jiné lampy v preampu a slabé snímače a potřebuje to ohulit.. když mu to sedí, tak proč ne.

taky předpokládám, že jak pořídí bednu s V30 tak si to nastaví jinak.
každý má jiný vkus.. já třeba na dualu pokud chcu mít rozumný zvuk, musím dát výšky na 0, a dodat je tam jen lehce presencí, jinak je to dle mého názoru otřes..
Děkuju kámo že ses mě zastal. jako já už od mojeho prvního příspěvku tu píšu že mam nejlevnějšáí řadu bedny a snímače tkay nemam žádný výkoný a jak si psal musim to dokrmit tou hlavou. jinak ty vejšky taky dokrmuju presence a ještě mi taky příde ten gain nějak od 7mičky skoro stejnej akorát potom na tom maximu to má takovej o kapku agresivnější zvuk ale moc se fakt nezmění. jako ted nevim jestli pomůže ještě jednou že sem napíšu že jedinýho co mam profi je hlava.Fakt zatim na to všechno nemam si koupit všechno najednou.
Naposledy upravil(a) innerself dne 23.05.2013 20:40, celkem upraveno 1 x.
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

innerself píše:
Tak ta nahrávka neni přes bednu. když to dáš na počítače nějak do programu tak nebudeš mít z toho ten sprvánej zvuk co z toho má lést. teda to je muj názor. jako měli sme tam naštelovanej uplně jinej zvuk než bejvá nastavení k bedně...a myslim že je i slyšet že to neni žádná echt gold nahrávka. bylo to jenom jako ukázka aby aspon něco na bz bylo.
To nevadí. Koule to je. :) Určitě jste to nahrávali přes impulsy a když nemáš jó špatnej impuls, tak z toho polezou naopak lepší výsledky, než kdybyste snímali mikrofonem. Tohle je prostě jen špatný nastavení.

Jo a pigdestroyer je známej tím, že obhajuje nečitelnej prasozvuk. Už jsme se kvůli tomu jednou chytli ;)
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

klobasnik

Příspěvek od klobasnik »

Použití impulsů bych se divil. Pokud ano, tak je to jó špatný impuls. Proč by měly být lepší výsledky než při snímání?
S tvrzením o pigdestroyerovi souhlasím.
innerself

Příspěvek od innerself »

Bummer píše:
innerself píše:
To nevadí. Koule to je. :) Určitě jste to nahrávali přes impulsy a když nemáš jó špatnej impuls, tak z toho polezou naopak lepší výsledky, než kdybyste snímali mikrofonem. Tohle je prostě jen špatný nastavení.

Jo a pigdestroyer je známej tím, že obhajuje nečitelnej prasozvuk. Už jsme se kvůli tomu jednou chytli ;)
jo uznávám neni to absolutně dobrá nahrávka to se shodneme všichni. zeptám se tě jenom jestli ti přijde tady ta samotná kytara jako prasozvuk http://youtu.be/oIcLFksquCo?t=49s
pigdestroyer
Kontaktovat uživatele:

Bummer píše:
innerself píše:

tak to se asi chytnem znova, protože "nečitelnej prasozvuk" teda rozhodně neobhajuju. resp. který takový máš na mysli?? ta nahrávka není v žádném případě vypovídající, kdoví jak to nahrávali.. dopiče, jakej nečitelnej prasozvuk.?? mám v poslední době hodně práce a dnes jsem se ještě vytočil skrz mařku, no tohle mě teda dožralo ještě víc.
klobasnik

Příspěvek od klobasnik »

Nechce se mi to hledat, ale v určitém počtu příspěvků obhajuješ věci na způsob Gutalaxu. Možná už takový nejsi.
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

pigdestroyer: No hledat to kvůli tobě nebudu. :) Mám za to, že to byl zvuk nějaký kapely hrající přes Metalzone, či co.
V každým případě si stojím za tím, že s tímhle nastavením může mít kolega repra jaký chce a stejně to nebude žádnej zázrak.

Fade
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

Tady je moje nahrávka Peavey 6505 a myslím, že zvuk celkem řízný je. Není to úplně moje gusto, ale zkusil jsem si ji nahrát no :)

Pro porovnání Engl Blackmore - 3. kanál

Engl Blackmore - 4. kanál

Korekce všude na rovno (12h) + Recto box
Evidentně lze udělat celkem řízný zvuk i bez vykastrování středů a výšek + basů naplno. Připojuju se k lidem, kteří dobře 5150/6505 znají a opravdu se mi trošku ježí chlupy při tom výše zmiňovaném nastavení. Samozřejmě jsem takové nastavení ze zvědavosti zkoušel na každém zesilovači, na který jsem hrál :) V kapele jsem ale totálně zapadl bez těch středů a bil jsem se hodně s basou.
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
pigdestroyer
Kontaktovat uživatele:

klobasnik píše:Nechce se mi to hledat, ale v určitém počtu příspěvků obhajuješ věci na způsob Gutalaxu. Možná už takový nejsi.
no tak to si nejsem opravdu jistý, možná jsem poukazoval na to, že dobrý zvuk jde udělat i jinak -> .. podívej, já je zase tak nežeru, ale zrovna gutalaxí kytarista č.2 myslím zvuk poměrně intenzivně hledá a ladí, myslím, že se pohybuje tady na fóru. slyšel jsi je někdy vůbec na živo?

http://www.youtube.com/watch?v=L-Tqu1SvKVc
...tohle je nečitelný? tak to běž na ušní, ale ještě předtím si naliskej nebo popros někoho poblíž... K tomu co potřebuje hrát, je to zvuk naprosto v pořádku, až tam bude hrát stupnice, tak si nejspíš taky nastaví engla jinak..
dnes mám fakt blbou náladu.
innerself

Příspěvek od innerself »

pigdestroyer píše:
klobasnik píše:Nechce se mi to hledat, ale v určitém počtu příspěvků obhajuješ věci na způsob Gutalaxu. Možná už takový nejsi.
no tak to si nejsem opravdu jistý, možná jsem poukazoval na to, že dobrý zvuk jde udělat i jinak -> .. podívej, já je zase tak nežeru, ale zrovna gutalaxí kytarista č.2 myslím zvuk poměrně intenzivně hledá a ladí, myslím, že se pohybuje tady na fóru. slyšel jsi je někdy vůbec na živo?

http://www.youtube.com/watch?v=L-Tqu1SvKVc
...tohle je nečitelný? tak to běž na ušní, ale ještě předtím si naliskej nebo popros někoho poblíž... K tomu co potřebuje hrát, je to zvuk naprosto v pořádku, až tam bude hrát stupnice, tak si nejspíš taky nastaví engla jinak..
dnes mám fakt blbou náladu.

přesně takovej zvuk se mi líbí. v tom čase 0:48 uplně pila jak má bejt.tak a ted nás tu všechny ukamenujte :D
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Gary Holt píše:My mids are at about 2, any more than that is starts to sound funky. I get plenty of mids out of my pickups and my hands. Plus I am using a Presonus parametric EQ for my mids nowadays, so I am able to tailor them to my tastes.
(Peavey XXX; Ten ekvalizér má před aparátem, vytáhne tak zvuk kytary, plus dodá ve středech ještě víc zkreslení.)

Zdroj? Oficiální fórum Exodus.

klobasnik

Příspěvek od klobasnik »

Já jsem nahodil první název tohoto stylu, na který jsem si vzpomněl. Takové fekálie nemám nastudované. Záhadným procesem jsem se dostal k videím Obscene extreme festivalu. Nevěřil jsem vlastním očím ani uším. Ty prasácké názvy mi utkvívají v paměti.
Na živo jsem to neviděl, před takovýma věcma se doma zamykám.
Raději běž spát, zítra to uvidíš jinak.
pigdestroyer
Kontaktovat uživatele:

no vidíš.. má středy stažené na 2/10 a ještě si je poladí ekvalizérem, aby to tak nevytáčely :) starej treš je prostě do V :)

2:klobasnik: na Obscene extreme jezdím pravidelně a na nekvalitní kytarový zvuk si v žádném případě stěžovat nemůžu.. na těch videích to zní vždycky jak z prdele, to musí mixovat nějaký lobotomik.. musel by ses tam zajet mrknout.. zvuk je tam monstrózní. a ano, jdu spát.
innerself

Příspěvek od innerself »

Bummer píše:
Gary Holt píše:My mids are at about 2, any more than that is starts to sound funky. I get plenty of mids out of my pickups and my hands. Plus I am using a Presonus parametric EQ for my mids nowadays, so I am able to tailor them to my tastes.
(Peavey XXX; Ten ekvalizér má před aparátem, vytáhne tak zvuk kytary, plus dodá ve středech ještě víc zkreslení.)

Zdroj? Oficiální fórum Exodus.
no tka vidíš jak to má taky stáhlý :D a mě tady za to každej kamenuje :D a to nemam dobrý vybavení jak on až teda na tu hlavu jak po několikátý píšu
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Tak 2/10 ještě není nula, ale je fajn, že je teď jasno. :) Pořád si ale myslím, že je to dost věc záběru toho poťáku. U Blackstara jsem si třeba mohl takovou věc dovolit prostě proto, že se ty vyšší středy a cokoliv nad nimi ovládaly hlavně treble poťákem.
5150 tu bohužel nemám. Nevím, jak moc se podle toho dá orientovat, ale když stáhnu středy alespoň v jeho simulaci v GR (impuls boxu nepoužívám, krmím bednu ze zvukovky), tak je ten zbytek totálně k ničemu.

EDIT: Ještě jedna věc... Peavey XXX má aktivní ekvalizér, takže 2/10 je tam spíš něco jako 4/10 u tebe (ty máš pasivní).

Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“