Odstranění šumu, brumu

Pedály, multiefekty, procesory, ...
J.J.
Rádce

Re: Odstranění šumu, brumu

Příspěvek od J.J. »

No tak noise gate, to trochu vylepší, ale záleží o jakou vazbu jde. Ten ekvalizér určitě na potlačení zpětný vazby nebude mít vliv.
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.
reason

Příspěvek od reason »

jde o vazbu při vyšší hlasitosti. klasické pískání. v efektech používám baterky. čím vyšší hlasitost, tím vyšší a delší frekvence pískání. pak už nepomůže ani zatlumení strun. elektrice nerozumím, takže nepopírám, že je chyba i v zapojení kytary
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Ne tak ani v zapojení, jako nejspíš v mikrofoničnosti snímačů. A o tom toho tady bylo napsáno spousta, stačí hledat.
rain
Odborník
Bandzone: http://bandzone.cz/hardrain
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rain »

Jestli nepomůže zatlumení strun, tak vazbí samotný snímač. Takže buď ho zavoskovat, nebo vyměnit za lepší. Jenomže nečekej kloudnou radu, když nenapíšeš co máš za kytaru, snímače, zesilovač, efekty, co je to ta vyšší hlasitost, kde stojíš, v jaké místnosti jak daleko od aparátu atd... Na druhou stranu aspoň podpoříš trh koupí nějaké další zbytečnosti 8)
reason

Příspěvek od reason »

čau. potřebuji prosím poradit ohledně napískávání efektů. v technice se neorientuji, takže pro mnohé asi debilní dotaz, každopádně právě ti, co se budou divit, proč se na to ptám mi zřejmě poradí. můj problém je prostý. jakmile pořadně vytavím zesilovač a dokopnu ho overdrivem, stane se mi tohle:

podstatný je čas O:20 - O:35
http://www.youtube.com/watch?v=C16zkacL4lQ

začne mi to nonstop pištět v závislosti na zesílení. dělá mi to všude, i když stojím dál od aparátu. můžu být otočený jak chci, ale nic. může mi někdo poradit, jak problém řešit. aparát je v naprostém pořádku po servisu a výměně lamp. je to stejné jako před tím. řešil jsem to sníženou hlasitostí, ale už na to nemám nervy. zapojení kytary je pod pickuarem zřejmě dost doprasené (dle mého laického oka). rovnou bych vyloučil chybu v aparátu, efektu nebo v zásuvce.

dokáže mi někdo poradit, jak chybu odstranit nebo je vyloženě nutné koupit tu šumovou bránu jako je v ukázce???

díky moc!
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

to by mohl být i mikrofonický snímač. Zkoušels i jinou kytaru, popř. krkový snímač nebo tak něco ? Kdyžtak napiš něco blíž o aparátu a krabičkách...
Fořt

Příspěvek od Fořt »

To vypadá opravdu na mikrofonický snímač. Šumová brána tomu moc nepomůže, tedy trošku ano, ale úplně tě toho nezbaví. Řešil bych příčinu, ne projev toho problému, takže bych buď snímač zavoskoval, nebo vyměnil. O zavoskování snímačů na fóru něco najdeš. A i po zavoskování, pokud překročíš určitou hranici hlasitosti a gainu, budeš se potýkat přinejmenším s akustickou zpětnou vazbou, zvlášť u silných snímačů nebo u lubových kytar. To si člověk musí prostě hlídat - stahovat hlasitost na kytaře nebo vypínat overdrive či přepnout na čistý kanál, když nehraješ.
reason

Příspěvek od reason »

problém je v tom, že na jiný kanál nepřepnu, protože mám jcm 800 2204. žádná efektová smyčka, nic. preamp mám na max. a master už na 3 dělá problém. jenže tam to teprve začíná hrát.

k těm efektům. problém je, když zapnu od 808. měl jsem i boss od1 a bylo to naprosto stejné. čili se to se mnou může vléct neustále, i přesto, když si zavoskuju snímače apod.?

jinak o stahování volume, když nehraju by nešlo. problém je, že ani zatlumení strun nepomáhá, takže se s tím nedá hrát, protože jakmile přestaneš dávat pravačkou "signál", začne to pištět společně s hraným zvukem, čili ti to naboří sustain v podstatě ihned
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Pak musíš asi nějak pořešit ten snímač. Zkus jinou kytaru, zda to dělá taky. Nebo trochu stáhnout gain.
reason

Příspěvek od reason »

ok. díky za směr
pandan07

Pedalboard: 1)šum 2)ruchy od mobilů

Příspěvek od pandan07 »

Zdravím,
prosím o pomoc, poslední dobou jsem se rozhodl přejít z mulťáku na krabičky, a jsem celkově docela zklamaný. :-( Na obrázku vidíte efekty, některé kvalitní, jiné méně, pořadí: wahGCB95->polytune(TB=true bypass)->Keeley compressor (TB) ->Smrčka overdrive station (TB) -> Mooer Hustle drive (TB) -> Modtone Tremolo (TB) -> Boss BD2 -> VOX Delay lab. Kabely některé kvalitní + dva obyčejný Rockcable, z kytary do pedalboardu a z boardu do komba 4metrové kvalitní kabely, kombo Fender HotRod Deluxe. Napájení: 6*Smrčka Multipower, 1*adapter na Smrčkův overdrive (AC), 1*obyčejný Zoom adapter pro Delaylab (má větší odběr). A teď 2 zásadní problémy:
1)]při vypnutí všech efektů je o poznání větší šum než jen kytara->kombo. [edit: vyřešeno, dělá to ten Delay lab:( zkusím jiný adaptér, nebo něco, aspoň vím kde je problém..]
2)při zapnutí pouze Keeley kompresoru (měl by být jeden z nejkvalitnějších krabičkových kompresorů vubec) mi to obrovsky začne chytat ruchy od mobilních telefonů, takový ty klasický zvuky když žerou data a pod. Na podiu máme všichny telefony vypnutý, ale když člověk hraje v klubu, stačí jeden člověk metr od pedalboardu a je to v haji, kompresor musim vypnout. Muže to být kompresorem, nebo zapojením, kabeláží, adaptérama, kombem??? :?
3)celý řetěz vypnutých efektů razantně žere výšky a nabasovává/zahuhlává zvuk, to je normální? ikdyž mám basy na MIN a výšky+středy nahoře, pořád to není ostrý.. (s každým přidaným efektem se to o kousíček zhorší, ať je true bypass nebo není..)
Díky za každou radu! Dan
Přílohy
pedalboard.jpg
Naposledy upravil(a) pandan07 dne 12.01.2014 21:54, celkem upraveno 1 x.
MilanT

Příspěvek od MilanT »

Nejsi sám se svým problémem a stejné téma v efektech už je a tak slučuji.
matyashrcka

Příspěvek od matyashrcka »

Čaute, mám zapojený - ladička Ibanez LU20 > Maxon OD9 > Boss DD7 > Boss RV5 .... už jen při zapojení nového síťového kabelu (Behringer PSU 1700mA) mi to začlo trošku pískat. Když sešlápnu OD9, tak mi to píská neskutečně i když zatlumím struny a jsem kdekoliv jinde v místnosti, co mám dělat? Pomůže mi k odstranění všech nežádoucích brumů, pískotů a hvízdaček Boss NS2? Nebo je problém jinde?
José

Příspěvek od José »

pandan07: Zkoušel si vyřazovat postupně jednotlivé efekty z řetězce? Jestli to nedělá jen jeden z nich? Případně laborovat s pořadím? Něčemu by mohl vadit buffer v řetězci před ním apod.
pandan07

Příspěvek od pandan07 »

José: Zkoušel jsem postupně, tak jsem přišel na ten šum od Delaylabu, pořadím jsem nehýbal. Ale jistá ztráta je tam i když zapojím např jen první 4 efekty (wah+polytune+Keeley+Smrčka) Mimochodem wah je taky true bypass jak jsem zjistil. Četl jsem na angl.fóru, že zeslabení se muže stát při použití hodně true bypass efektů, a že stačí mít v řetězci jeden efekt s bufferem, což mám ten Boss, ale nijak to nepomáhá..(zkusím s ním zahýbat, dát ho dopředu..) případně tam zmiňovali tehle buffer, máte někdo zkušenost? http://kytary.cz/visual-sound-pure-tone ... /HN143822/
José

Příspěvek od José »

Ad 1-3: A nemáš nějakého kamaráda z true-bypass lištou? Třeba by mohla být řešením ta, ale chce to zkusit, aby to nebylo vyhazování peněz oknem..
pandan07

Příspěvek od pandan07 »

Nemám.
A hlavně proč strkat true bypass lištu mezi true bypass efekty.. nějaká jiná rada?
A co ten Keeley kompresor, nemáte někdo zkušenosti..?
Dík
José

Příspěvek od José »

pandan07 píše:A hlavně proč strkat true bypass lištu mezi true bypass efekty
Zkrátí ti to aktivní kabeláž, tedy místo kde možná dochází ke ztrátám výšek..
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

No, pokud člověk nepoužívá opravdu hodně zlé kabely, tak rozdíl mezi pár propojkami a TB lištou bude dle mého neznatelný.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Elkesar

Příspěvek od Elkesar »

Mám takový dotaz, myslíte si, že za pomocí téhle krabičky: http://kytary.cz/art-dti/HN111413/ budu schopen odstranit zemnící smyčky, které mám v kytaře?

Problém je následující, mám starší slide kytaru, která hraje skvěle, ale má ten problém, že když pustím struny tak začne nepříjemně brumět. Zapojení jsem prolezl a vypadá to, že to dělá její snímač, nechci ho ale měnit, protože má fakt hezký zvuk. Plus sem tam se ke mně dostane kytara, která má tenhle problém. Myslíte si, že bych mohl ART DTI použit: kytara→ART-DTI→Kombo?

Případně: Kytara→Pedalboard→ART DTI→Kombo?

Díky za odpovědi:)
Gibson Les Paul Studio 2014
Elkesar mod baryton strat (RM snímače)
Furch Durango
Roland JC-22,Roland Cube Street Ex,Micro cube
Boss TU-3W ,Boss MO2,Boss DA2,Boss TE 2,Boss Dm-2W,Digitech Istomp,Boss Cp1-X,Behringer VP1,Digitech Jamman,Whammy 5
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“