Risk - 500Wbox i zesák

Baskytarová aparatura ...
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

Nomak píše:ale kup určitě 8 ohmovou bednu, abys pak mohl kdyžtak přikoupit ještě jednu bedmu, a pak už se opravdu ničeho bát nemusíš :-)
Ne právě budu kupovat tu 4ohmovou, která je dělaná na to aby hrála sama...nebudu tahat dvě bedny...
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...

Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
Nomak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nomak »

to sem si taky myslel, mám jednu bednu 8 ohm, 350 watt a zesák 450/4ohmy a 300/ 8 ohmu a řeknu ti, že zrovna teď sem se vrátil z koncertu, měl jsem to na polovině a zvukař mě nezvučil, pač sem mu to stejně přeřval...a když budu jednou chtít něco víc, tak přikoupím 15" a bude masakr....
Ibanez SR1005 Prestige+Ibanez PGB1+Squier Precision Vintage Modified Bass, GK 1001RB II, GK NEO 412, EHX Bass Big Muff Pí, Warwick red label, prsty,
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

Nomak píše:to sem si taky myslel, mám jednu bednu 8 ohm, 350 watt a zesák 450/4ohmy a 300/ 8 ohmu a řeknu ti, že zrovna teď sem se vrátil z koncertu, měl jsem to na polovině a zvukař mě nezvučil, pač sem mu to stejně přeřval...a když budu jednou chtít něco víc, tak přikoupím 15" a bude masakr....
Já totiž nepočítám s tím ež to bude moje doživotní aparatura :-) jen asi na dalších 20let :-D
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...

Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
1131

Příspěvek od 1131 »

Red Bull píše:Nebo se to dá ošetřit tou impedancí na zesíku mít 4 a na boxu 8 ohm a seš v pohodě - to ti pojistí že to jen tak nespálíš.Co sem četl tak ti to jakoby ubere sílu zesáku - prostě nebude to hrát jako 4 - 4 ohmy ale zas máš jistotu že to nespálíš.Takhle se daj krotit i lampový kytarový hlavy.Třeba 100W v lampě je masakr tak si na lampě dáš 8hmů a box máš 16 ohmů - mělo by to funogovat že to hraje potišejc a ty může víc vytočit master volume a víc si rozfajrovat lampy :wink:
U lampáčů bych byl opatrnější. Větší impedance bedny, než nastavená impedance zesilovače, způsobí nárust st. napětí mezi anodama - může se prorazit výstupák, nebo patice konc. lamp, nebo konc. lampy.
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy pro baskytary“