Na každý kanál chci jiný efekt
Pravidla fóra
-
I love explorers
Na každý kanál chci jiný efekt
Ahoj mám docela vážný dotaz. Týká se efektů a pedalboardů. Potřeboval bych aby mi můj zesilovač pouze po přepnutí footswiche hrál na každém kanále jiné efekty. Např. Hraju na Clean kanál a mám na něm chorus a delay a pak si pouze přepnu na zkreslený kanál na kterém bych měl tubescreamer. Chci se tedy zeptat jestli je to možné to nějak udělat nebo si musím kupovat nějaké jiné přepínače. (jsem Lajk
)
Re: Na každý kanál chci jiný efekt
Obávám se, že se bez lepšího přepínače (nebo systému přepínání) neobejdeš. Ale dá se to i ukutit.
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
- Dafčánek
- Bandzone: http://bandzone.cz/navzdory
Nebo zesilovač s oddělenými efektovými smyčkami pro každý kanál.
Ibanez GAX 30 (DiMarzio X2N) // Randall RX25RM // struny 0.11
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
no v první řadě napiš co máš za zesilovač a podle jeho systému přepínání ti může někdo poradit. A vlastně taky rozpočet. V případě TS /a jiných analogovým krabiček před vstupem preampu/ je lepší jej sešlapávat klasicky, protože potom celé to řešení je komplikované a drahé. Další řešení je 4CM metoda při multiefektu typu Boss GT10, který má ef. smyčku, a můžeš si libovolně řadit pozice efektů před/za aparátem.
To by pak měl TSko ve smyčce a to asi nebude úplně ono.Dafčánek píše:Nebo zesilovač s oddělenými efektovými smyčkami pro každý kanál.
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Bez poskytnutí bližších informací (na které se ptá bubucci) bych autora odkázal na zařízení ve stylu http://kytary.cz/carl-martin-octa-switc ... /HN118487/
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
-
I love explorers
Mám Marshalla MF 350 - je to hybrydní zesilovač a máš možnost přepínat čtyři kanály ,já ale využívám jen ty třibubucci píše:no v první řadě napiš co máš za zesilovač a podle jeho systému přepínání ti může někdo poradit. A vlastně taky rozpočet. V případě TS /a jiných analogovým krabiček před vstupem preampu/ je lepší jej sešlapávat klasicky, protože potom celé to řešení je komplikované a drahé. Další řešení je 4CM metoda při multiefektu typu Boss GT10, který má ef. smyčku, a můžeš si libovolně řadit pozice efektů před/za aparátem.
Koukal jsem na ten zesík, bohužel to nemá MIDI, což by byla nejjednodušší možnost, ale ne nejlevnější, protože bys musel koupit nějalý MIDI přepínač se smyčkami pro efekty, něco jako G LAb GSC. Nejlevnější., GSC-1, stojí myslím něco kolem 5000. Ten by šlo použít i pro přepínání bez MIDI, protože má v sobě 4 relátkové switche (přesněji 2 do "sterea", tj. se společnou zemí). Pokud se nepletu, tak footswitch pro ten Marshall bohužel nejsou jen jednoduché on-off switche, uvnitř je nějaká elektronika a některé z těch switchů jsou jen tlačítka (momentary) a některé přepínače s aretací (latching). G Lab má myslím možnost nastavit si latch nebo nonlatch mód pro ty switche. Takže bys musel nějak vyřešit nahrazení těch HW tlačítek a přepínačů jejich propojením se switching systémem v G Labu. Pokud nejsi trochu zběhlý v elektronice, tak to asi sám neuděláš. Další možnost je nainstalovat si přímo do footswitche smyčky pro efekty a přepínače pro ně umístit tak, aby se daly přepnout 1 sešlápnutím společně s těmi k přepínání kanálů. Já si právě do 5-switche Marshall udělal TB lištu-looper, ale to jsem ta původní střívka vyhodil. Ale myslím, že by se to dovnitř vešlo. Ale zase, záleží, zda to sám zvládneš.
- pupack
- Bandzone: pupack
- Kontaktovat uživatele:
stačí obyč AB box a jeden output bude mít zasebou efekty do cleanu a druhý output (cesta) bude mít za sebou screamer. nejjednodušší a nejlevnější řešení. ale vyžaduje dvě dupnutí
Naposledy upravil(a) pupack dne 5.07.2013 13:59, celkem upraveno 1 x.
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
No to ale předpokládáš dva inputy do zesilovače, 1 do cleanu a druhý zkreslený. Jak to chceš technicky provést? Zesík má 1 vstup, přepíná se footswitchem ... Mohl by si ten AB box instalovat do footswitche, jak jsem psal, pak by se to dalo 1 dupnutím naráz na 2 přepínače.
Naposledy upravil(a) Fořt dne 5.07.2013 14:03, celkem upraveno 2 x.
- pupack
- Kontaktovat uživatele:
přepne kanál, přepne AB, holt dupne dvakrát, ideální to ale samozřejmě není je to alternativa k drahejm smyčkám
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
Jasně, a nebo viz moje rada výš.pupack píše:přepne kanál, přepne AB, holt dupne dvakrát, ideální to ale samozřejmě není je to alternativa k drahejm smyčkám
- pupack
- Kontaktovat uživatele:
jo to je dobrej nápad!"Mohl by si ten AB box instalovat do footswitche, jak jsem psal, pak by se to dalo 1 dupnutím naráz na 2 přepínače."