Nový Zoom ms-70cdr
Pravidla fóra
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Re: Nový Zoom ms-70cdr
Odpovědi na všechny tyto otázky jsou v manuálu. Hledals?
Jinak paměť na uložení presetů tam je (10 pozic, případně můžeš přemazat některý ze 40 továrních presetů).
Kombinovat lze až 6 efektů (rovněž nalezneš informace v manuálu i v popisu přímo na stránkách zoom).
Co se uživatelské pohodlnosti týče, moc informací ti tu k tomu zatím nikdo nedá, v ČR ještě není k dostání (já jej mám již objednaný u oficiálního distributora pro ČR a stále na něj čekám). Pokud bys chtěl presety přepínat mezi písničkami, neměl by být problém, navíc se dá celý efekt během písničky "bypassnout" použitím efektu "LineSel" vloženého na začátek efektového řetězce příslušného presetu.
Jinak paměť na uložení presetů tam je (10 pozic, případně můžeš přemazat některý ze 40 továrních presetů).
Kombinovat lze až 6 efektů (rovněž nalezneš informace v manuálu i v popisu přímo na stránkách zoom).
Co se uživatelské pohodlnosti týče, moc informací ti tu k tomu zatím nikdo nedá, v ČR ještě není k dostání (já jej mám již objednaný u oficiálního distributora pro ČR a stále na něj čekám). Pokud bys chtěl presety přepínat mezi písničkami, neměl by být problém, navíc se dá celý efekt během písničky "bypassnout" použitím efektu "LineSel" vloženého na začátek efektového řetězce příslušného presetu.
díky moc za info, ještě pořádně prostuduju ten manuál
)
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Hurá, dnes krabičku expedovali. To bych ji mohl mít při troše štěstí na víkend již doma
.
- Abu
- Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
- Kontaktovat uživatele:
Doufam ze se pak poradne rozepises o dojmech, nejen ze zvuku ale treba i z ovladani atd... hodne me to zajima.
Dik.
Dik.
Hraju výhradně na šrot.
taky čekám na dojmy
)
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Možná bude i nahrávka, uvidíme, mám teď nějaký rozdělaný materiál, tak to zkusím místo VST nahrát s MS-70CDR.
Klidně do PM napiš z jakého obchodu, objednám taky:)
Gibson Les Paul Studio 2014
Elkesar mod baryton strat (RM snímače)
Furch Durango
Roland JC-22,Roland Cube Street Ex,Micro cube
Boss TU-3W ,Boss MO2,Boss DA2,Boss TE 2,Boss Dm-2W,Digitech Istomp,Boss Cp1-X,Behringer VP1,Digitech Jamman,Whammy 5
Elkesar mod baryton strat (RM snímače)
Furch Durango
Roland JC-22,Roland Cube Street Ex,Micro cube
Boss TU-3W ,Boss MO2,Boss DA2,Boss TE 2,Boss Dm-2W,Digitech Istomp,Boss Cp1-X,Behringer VP1,Digitech Jamman,Whammy 5
- Abu
- Kontaktovat uživatele:
Teď čtu: napájení 2AA baterie a o adaptéru nikde ani zmíňka, jak to s tím je? Snad to není jen na baterky ne? 
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Čteš na stránkách výrobce? Popiskům u prodejců nedůvěřuj.
AC Adapter DC9V / Center negative / 500mA (AC adapter: ZOOM AD-16)
Batteries AA/LR6 battery x 2 [Mono input] 7 hours of operation [Stereo input] 5 hours of operation
USB Bus Power
Takže se to dá napájet i přes USB, to jsem zatím nevěděl
.
Bylo by fajn, kdyby k tomu borci udělali i nějaký SW pro snadnou editaci efektů, jako mají jiné multiefekty od Zoomu.
AC Adapter DC9V / Center negative / 500mA (AC adapter: ZOOM AD-16)
Batteries AA/LR6 battery x 2 [Mono input] 7 hours of operation [Stereo input] 5 hours of operation
USB Bus Power
Takže se to dá napájet i přes USB, to jsem zatím nevěděl
Bylo by fajn, kdyby k tomu borci udělali i nějaký SW pro snadnou editaci efektů, jako mají jiné multiefekty od Zoomu.
- Abu
- Kontaktovat uživatele:
Doufam ze realny odber bude o neco nizsi a temi 500mA se jen vyrobce sichruje (pokud by to opravdu zralo 500mA, tak to na baterky bude hrat tak 3h a ne 7h ).
Takze tise doufam, ze to bude veskutecnosti mene nez 300mA, aby mi to zdroj v pedalboardu jeste utahl.
Takze tise doufam, ze to bude veskutecnosti mene nez 300mA, aby mi to zdroj v pedalboardu jeste utahl.
Hraju výhradně na šrot.
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
J, myslím, že to bude maximální hranice, kterou to v reálu nedosáhne. Hlavně Zoom má v produktové nabídce svůj 500mA zdroj (AD-16), který doporučuje i k dalším svým multiefektům, které mají ve specifikaci uvedeno 500mA (např. Zoom G2.1Nu a G3 ale ty už musí jet na 4 AA baterie).
- Abu
- Kontaktovat uživatele:
Bude to asi stejne jako napr Line6 MM4, tam pisou minimalne 1200mA, pritom skutecny max odber ktery jsem nameril na svem kousku nebyl ani tech 300mA.
Prinejhorsim posilim zdroj, ale doufam ze to nebude potreba.
Prinejhorsim posilim zdroj, ale doufam ze to nebude potreba.
Hraju výhradně na šrot.
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Takže sem napíšu první stručné dojmy.
Zatím jsem se prokousal jen čtyřiceti přednastavenými patchy a pak jednotlivými dílčími efekty v základních nastaveních. A dojem z toho je, že je toho strašně móóóc
(myslím těch možností). Než zjistím, co to všechno zvukově umí, budu mít vousy po kolena
. Než tu dlouze něco psát, radši jsem něco nahrál.
K nahrávacímu řetězci: jelikož jsem chtěl nahrávat stereo z obou výstupů MS-70CDR musel jsem na to jít trochu složitě, jelikož nemám na zvukovce dva Hi-Z vstupy. Takže zapojení nahrávacího řetězce bylo Stratocaster -> MS-70CDR (stereo) -> SDI-ST (dvou kanálový DI box od Stagg) -> Soundcraft Notepad 124FX (první kanál pan doleva, druhý kanál pan doprava) -> Lexicon Alpha (linkové vstupy). Nahraný signál nebyl v DAW nijak upravován.

Následují nahrávky.
Presety (první je dry signál, dále 40 přednastavených efektů - popis najdete na poslední straně seznamu efektů):
Zatím jsem se prokousal jen čtyřiceti přednastavenými patchy a pak jednotlivými dílčími efekty v základních nastaveních. A dojem z toho je, že je toho strašně móóóc
K nahrávacímu řetězci: jelikož jsem chtěl nahrávat stereo z obou výstupů MS-70CDR musel jsem na to jít trochu složitě, jelikož nemám na zvukovce dva Hi-Z vstupy. Takže zapojení nahrávacího řetězce bylo Stratocaster -> MS-70CDR (stereo) -> SDI-ST (dvou kanálový DI box od Stagg) -> Soundcraft Notepad 124FX (první kanál pan doleva, druhý kanál pan doprava) -> Lexicon Alpha (linkové vstupy). Nahraný signál nebyl v DAW nijak upravován.

Následují nahrávky.
Presety (první je dry signál, dále 40 přednastavených efektů - popis najdete na poslední straně seznamu efektů):
Naposledy upravil(a) Hendrek dne 23.07.2013 7:15, celkem upraveno 3 x.
Důvod: Opraveny nahrávky na STEREO.
Důvod: Opraveny nahrávky na STEREO.
- Abu
- Kontaktovat uživatele:
Moc pekny, diky.
Jeden z presetu zni dobre na napodobeni syntakovyho padu, to se muze hodit (po nejake te uprave).
Jeste nekolik otazek (kdyby sis nahodou nekdy nasel cas):
- Da se u toho rotary speakeru nastavit nejaka vyraznejsi modulace? V zakladnim nastaveni mi to prijde trochu nanicovate.
- Myslis ze nektery z chorusu bude hrat podobne jako Boss DC-2 (Dimension C), popr jeho kopirovacka Behringer CC-300 ? To je totiz chorus meho srdce. Trochu jsem spolehal na Ensamble, Corona nebo Detune, ale z tech ukazek si nejsem uplne jistej.
Jeden z presetu zni dobre na napodobeni syntakovyho padu, to se muze hodit (po nejake te uprave).
Jeste nekolik otazek (kdyby sis nahodou nekdy nasel cas):
- Da se u toho rotary speakeru nastavit nejaka vyraznejsi modulace? V zakladnim nastaveni mi to prijde trochu nanicovate.
- Myslis ze nektery z chorusu bude hrat podobne jako Boss DC-2 (Dimension C), popr jeho kopirovacka Behringer CC-300 ? To je totiz chorus meho srdce. Trochu jsem spolehal na Ensamble, Corona nebo Detune, ale z tech ukazek si nejsem uplne jistej.
Hraju výhradně na šrot.
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
- U rotary se dá nastavit rychlost slow/fast a další věci. Můžu se na to doma ještě mrknout a zkusit si pohrát s nastavením. V té nahrávce presetů je rotary od 2:04 (režim Fast), v nahrávce chorusů je na konci (režim Slow).
- Ty chorusy, co uvádíš, neznám, ale jak říkám, vůbec jsem si ještě nehrál s nastavením jednotlivých efektů, těch chorusů tam je strašná spousta a některé mají i 9 parametrů, které se dají měnit.
- Ty chorusy, co uvádíš, neznám, ale jak říkám, vůbec jsem si ještě nehrál s nastavením jednotlivých efektů, těch chorusů tam je strašná spousta a některé mají i 9 parametrů, které se dají měnit.
- Abu
- Kontaktovat uživatele:
Ten rezim "fast" z nahravky presetu zni docela dobre, to by mi asi stacilo.
Dimension C chorus je zvlastni tim, ze tam neni moc slyset tam modulacni vlna, proste chorus temer bez toho houpani.
Snad to pujde nejak nakroutit, prinejhorsim se da pouzit Detune, ale to neni uplne ten spravny zvuk.
Dimension C chorus je zvlastni tim, ze tam neni moc slyset tam modulacni vlna, proste chorus temer bez toho houpani.
Snad to pujde nejak nakroutit, prinejhorsim se da pouzit Detune, ale to neni uplne ten spravny zvuk.
Hraju výhradně na šrot.
Hendrek: dobře odvedená práce, díky!
Měl bych jen jednu šťouravou .... opravdu jsi to nahrával stereo? Já to slyším sice všechno zprostředka, ale jakoby "mono", a to i Stereo Delay.
Měl bych jen jednu šťouravou .... opravdu jsi to nahrával stereo? Já to slyším sice všechno zprostředka, ale jakoby "mono", a to i Stereo Delay.
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Teď jsi mě znejistěl. Že bych na Alphě nepřepnul čudlík na stereo? I to je možné, byla by to školácká chyba
.
Zkoušel jsi to prohnat nějakým analyzérem, nebo je to jen subjektivní dojem?
Upřímně, při zpětném poslechu mě to včera taky napadlo a ještě jsem pro jistotu zkoušel na mixu hýbat s šavlema u obou kanálů, abych se ujistil, že to mám zapojené správně. Ten stereo efekt bych čekal taky výraznější, ale na chybu v zapojení jsem nepřišel.
Edit: Teď jsem to projel JB Auditorem a vypadá to, že jsou L a R téměř stejné
.
Zkoušel jsi to prohnat nějakým analyzérem, nebo je to jen subjektivní dojem?
Upřímně, při zpětném poslechu mě to včera taky napadlo a ještě jsem pro jistotu zkoušel na mixu hýbat s šavlema u obou kanálů, abych se ujistil, že to mám zapojené správně. Ten stereo efekt bych čekal taky výraznější, ale na chybu v zapojení jsem nepřišel.
Edit: Teď jsem to projel JB Auditorem a vypadá to, že jsou L a R téměř stejné
Sorry, já nerad, zvlášť když vidím, kolik jsi s tím měl drbání
U mě to je subjektivní dojem, ale ve sluchátkách je to na 99.9%, ostatně, v mezičase už jsi na to přišel sám. Když si dám na BR-80 stereo chorus nebo pan delay, tak je to opravdu "od ucha k uchu" a rozdíl mezi mono-stereo je markantní.
U mě to je subjektivní dojem, ale ve sluchátkách je to na 99.9%, ostatně, v mezičase už jsi na to přišel sám. Když si dám na BR-80 stereo chorus nebo pan delay, tak je to opravdu "od ucha k uchu" a rozdíl mezi mono-stereo je markantní.
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy