EPIPHONE - Goth 1958 Explorer názor

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Nihilist

EPIPHONE - Goth 1958 Explorer názor

Příspěvek od Nihilist »

Chtěl bych vědět co říkáte na tenhle stroj...jestli s tím máte někdo nějakou zkušenost popř. dohodit nějakej jinej explorer... chtěl bych to na takovej tvrdší stoner rock...mám takovou šitku lp od stagu...tak už bych chtěl něco lepšího... :wink:

http://kytary.cz/epiphone-goth-1958-exp ... 49:0:0:1:0
Drobák

Příspěvek od Drobák »

No hrál sem na Goth LP a pohoda,dobrej pocit ze hry,akorát dneska sme to tu probírali a někdo nadhodil že je podezřele a nepříjemně lehkej,takže nevim jak je to u expa...já mam zkušenosti s Bachem expem a byl sem spokojenej...nebo cort XV X4 Martin656 ho tušim má,tak ti řekne svoje pocity...já viděl v akci V4 což je to samý,akorát véčko a parádní :wink: ..ale nekoupil bych si ho...holt sem si zamiloval Jacksony a ESP alá Randy rhoads... :wink:
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Za tuhle cenu je odpovídající. Před rokem a kus stál okolo 15k a to by bylo fakt moc. Trochu minu jsou snímače, ty teda žádná nádhera, ale dá se vyměnit. Další mínus je vzhled - vypadá prostě jako umělohmotná hračka, ale to někomu vadit nemusí. Ohledně dřeva a váhdy - je na tom dle mého stejně jako všechny kytary téhle kategorie.

Takže té kytary bych se nebál, za tyhle peníze to ujde. Nechci tím ale říct, že se nedá koupit lepší, ale vše je jen o osobních preferencích.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Nihilist

Příspěvek od Nihilist »

takže jsem to nějak projížďěl ještě a objevil jsem Cort KX 101 BK
takže myslím že mám jasno...přišetřím na toto, protože tohle už vážně vypadá jako kytára :twisted: myslím že tím nic nezkazím...co myslíte?

sorry ale nějak mi sem nejde hodit odkaz protože když ho tam hodím tak se nezobrazí celej...
takže jestli si s tím někdo bude chtít dát práci a hledat to tak moc dík... :lol: :oops:
Trainman
Kontaktovat uživatele:

Cort KX 101 BK

Příspěvek od Trainman »

http://www.musiccenter.cz/Cort-KX-101-B ... erie:28653 Chybu určitě neuděláš ani s jedním nástrojem - já osobně bych šel spíš do toho Corta. :wink:
Cort X-6 (customized by petrpeter) x Dunlop CryBaby Classic x Guyatone PD-1 x Peavey VK-R8 x HB 212 (V30) straight horizontal cab (a už mi spadnul z půlmetru na nohu :-D
vikicek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vikicek »

Tenhle Cort vypadá solidně, ale nějak se mi nezdá ten hmatník .. takhle na vobrázku to vypadá docela odflákle , ale kdoví jak to vypadá ve skutečnosti :wink:
Ibanez RG321MH Royal Blue
VOX AD15VT
Planet Waves kabely
AlienW
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AlienW »

Drobák píše:...holt sem si zamiloval Jacksony a ESP alá Randy rhoads... :wink:
hej mluvis mi z duse :) jenom 22 prazcu me s**e
kytara : Jackson RR3 (10 let stará Japonka) - Seymour Duncan Blackouts
aparát : Peavey 6505 +
reprobox : Peavey XXL 412E
efekty : Boss FV - 500H, G-Major
cestovní aparát : Orange Micro Crush (3W)
trsátka : Dunlop Jazz III
kabel : Planet Waves, Adam Hall - Neutrik
Z A K K

Re: EPIPHONE - Goth 1958 Explorer názor

Příspěvek od Z A K K »

Nihilist píše:Chtěl bych vědět co říkáte na tenhle stroj...jestli s tím máte někdo nějakou zkušenost popř. dohodit nějakej jinej explorer... chtěl bych to na takovej tvrdší stoner rock...mám takovou šitku lp od stagu...tak už bych chtěl něco lepšího... :wink:

http://kytary.cz/epiphone-goth-1958-exp ... 49:0:0:1:0
Mám tuhle kytaru už skoro 2 roky. Tenkrát ještě za 16litrů. Sice jsem tam hodil lepší snímač (EMG 81), ale hraje se na ni skvěle, ale to je věc názoru. Kytara ti prostě musí padnout do ruky. Ale Cort bych asi nebral, ta kvalita mi nepřijde nejlepší. Myslím si, že Epiphone je lepší volba. Ale než si něco objednáš, tak si ji někde na prodejně ohmatej, ať pak nejsi zklamanej, až ti to přijde domů.
irry
Bandzone: irry
Kontaktovat uživatele:

Snímače Epiphone Alnico Classic

Příspěvek od irry »

Čau lidi,
Co říkáte na snímače Alnico Classic??Dva humbuckery.Moc tomu neorzumim, nejsou to šmejdy?Myslíte že se hodí na takovej klasickej metal typu metallica atd?Díky.
Ibanez RG 350EXZ, Cort X-1 DX
Randall RD50he, Randall RX412
ZOOM G3X
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Re: Snímače Alnico Classic

Příspěvek od Bummer »

Stock epiphoní snímače. Nemůžeš od toho moc čekat. Čistě na Metallicu bych určitě bral spíš keramiku než AlNiCo.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
irry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od irry »

Já mam teď Stagg se snímačema HWW humbucker.Tyhle snímače sou pěknej šuvex tak mě zajímá jestli budou tyhle lepší, aby se na to dalo hrát a dalo se to trochu poslouchat.
ZOOM G3X
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Takže jestli to správně chápu, měníš snímače na Staggu H400 a chceš něco na metalovou pilu. Já bych si je nekoupil. Tyhle bych si dal tak maximálně na doma stavěnou kytaru na rokec, aby to "nějak" hrálo a nestálo to moc peněz. Zjistíš, že jsou zahuhlané a pro tvoje účely k ničemu.
Za pětikilo se na bazaru dají občas sehnat snímače od Radovana Macha a myslím, že ty budeš potřebovat hlavně kobylkový, nemusíš kupovat oba najednou, tj. ani by tě to zatím nemuselo vyjít nijak draho. Stačí ten bazar hlídat (teď tam nic není).
Pokud bys bych ochotný dát víc peněz, měl bys i větší výběr. Je toho tam spousta za pěkné ceny.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

irry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od irry »

No né tak docela.Mam Stagg X400 ale hraje to příšerně.Chtěl bych si koupit lepší kytaru protože sme se s chlapama konečně dali do hromady někdy v září by sme mohli skusit něco zahrát.Ten Stagg je moje první kytara, mam jí už od prváku a už mi to nestačí.Koukal sem po něčem né moc drahým protože si chci koupit motorku.A padla mi do oka tahle Epiphonka
http://kytary.muziker.cz/elektricke-kyt ... ER-KillPot
Za ty peníze by to snad mohlo bejt lepší než Stagg za 4 a půl.Tak nevim jestli by to na to domácí hraní s tranzistorem a možná na to zahrátí jenom někde tak ze srandy stačilo.Myslim že do tý Staggky nemá cenu kupovat snímače, je dost omlácená a přece jenom do takový kytary za pár korun kterou sem si koupil na naučení nemá cenu dávat prachy.Jak myslíš ty?
Naposledy upravil(a) irry dne 4.08.2013 21:08, celkem upraveno 1 x.
ZOOM G3X
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Aha, no vidíš to, já to pochopil blbě. Sorry. :) No pak bude stejně asi nejlepší, když zajdeš tu kytaru zkusit celou kompletně, jestli se ti hodí na to, na co ji chceš. Z hlediska snímačů se totiž jinak dají za tyhle peníze sehnat na metal i daleko lepší kytary (s Duncany či EMG).

irry
Kontaktovat uživatele:

Re: Snímače Epiphone Alnico Classic

Příspěvek od irry »

Nic se neděje, měl sem to napsat hned jak to je.No já ti nevim, tahle kytara neni moc k dostání a sem kousek od Českých BUdějovic a v ČB v yamaze moc velkej výběr nemaj.Nemam kde si kytárku skusit.Párkrát sem si tam byl zabrnkat na něco co by se mi líbilo a dobře drželo a ten explorer se mi fakt líbí a i se na něj dobře hraje.Ale ta Epihponka by nemusela bejt tak špatná.Jak říkam nepotřebuju kytaru jako má James Hetfield ale jenom slušnou kytárku na kterou by se dalo hrát.ten Stagg je fakt děs.Duncany sou drahý, potřebuju si něco dát stranou, a když seženu levnější kytaru s duncanama bojim se zase že nebude nic moc materiál kytary a tak.Na EMG sem zatim nekoukal ale jak sem tak kouknul taky nejsou nejlevnější.Myslíš že by ta Epihponka jak sem posílal stačila?Na kytaru hraju už nějakej rok ale moc se v tom nevyznam :-) rači dam na radu zkušenějších.
ZOOM G3X
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Re: Snímače Epiphone Alnico Classic

Příspěvek od Bummer »

Chlape, když už se chystáš dát 11k za kytaru, tak by sis ji vyzkoušet měl, i když dáš pár korun za cestu tam a zpátky.
Já na ni bohužel nehrál, nicméně v takto umístěném a pojmenovaném tématu nejspíš ani neseženeš nikoho, kdo ano. Nasměroval bych tě do sekce kytar (elektricke-kytary/), kde si jí zkus vyhledat a tento topic nahlásím, aby jej tam moderátoři případně přesunuli.

Jinak zkus zvážit taky bazar. Tam za tyhle peníze najdeš kytaru na dost dlouho a to včetně slušných snímačů. A pokud částečně upustíš od požadavků na tvar, tak budeš mít daleko větší výběr. S explorery je to bída, i když se na ně dobře hraje.

MilanT

Příspěvek od MilanT »

Bummer píše: Nasměroval bych tě do sekce kytar (elektricke-kytary/), kde si jí zkus vyhledat a tento topic nahlásím, aby jej tam moderátoři případně přesunuli.
Jak správně napsal Bummer, tazatel spíše pokukuje po kytaře Epiphone Goth 1958 EXPLORER KillPot.
Sloučeno se starším vláknem (dovolil jsem si to vyhledat za autora přesunutého vlákna :wink: ).
irry píše:No já ti nevim, tahle kytara neni moc k dostání a sem kousek od Českých BUdějovic a v ČB v yamaze moc velkej výběr nemaj.Nemam kde si kytárku skusit.
Třeba v kytary.cz mají skladem 2 kousky - http://kytary.cz/epiphone-1958-explorer ... /HN073563/
Kup motorku a vyraž na výlet. :D
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Můj 5 let starý názor v tomhle tématu tvrdí, že gothic ujde, i když to není žádný zázrak. Dnes bych už řekl, že se dá vybrat mnohem lépe, a vykašlal bych se na něj.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Mastr

Příspěvek od Mastr »

Měl jsem Goth Expa a byl opravdu dost lehký, ale vnímal jsem to spíše jako +. S EMG 81/81 hrál výborně. Stock snímače jsem v něm nikdy neměl takže nemohu soudit.
Kytara: Homemade Bonewhite Exp EMG81/60, Macassar Ebony Flying V EMG81/85, Flying V Custom white EMG81/60, LP Custom black (kopie) EMG81/85, Apec: Blackstar S1 100, Blackstar HT, Marshall 4x12 A, Marshall 4x12 B, efekt: Dunlop 95Q, biyang chorus, Dunlop Carbon Copy delay,Behringer harmonist, TC. Polytune mini, http://bandzone.cz/blackshard Kdybyste někdo chtěli nějaký upgrade kytary týkající se frézování, vrtání nebo i úprav elektroniky napište sz.
pavkaluk

Epiphone Explorer 1958 goth

Příspěvek od pavkaluk »

Ahoj všichni, co říkáte na tento nástroj? Myslíte že jsou i lepší Explorery? pokud jo, tak prosím jen ty klasický Gibson style...
Předem děkuji za odpovědi
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“