Potaky ktore nevypinaju

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
StreaL

Potaky ktore nevypinaju

Příspěvek od StreaL »

Zdravim vas priatelia Mam Epiphone LP Custom
prerabal som zapajanie gitary podla schemy na 60" rokov gitara dostala specificky zvuk ale nejde uplne vypnut zvuk ked stiahnem potencimetre na 0 hodnoty vzdy to hra ale asi len na 5 % zvuku ...

Beriem vsetky napady a radi Dik MOC
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Re: Potaky ktore nevypinaju

Příspěvek od Bummer »

To je normální jev. Můžeš zkusit jiný potenciometr, který na tom může být o něco lépe nebo můžeš stávající rozebrat a zkusit ho upravit tak, aby měl na konci dráhy nekonečný odpor. Nebo si kup potenciometr kombinovaný s rotary switchem, který je na takovou funkci stavěný. Standardní poťák vždycky něco pustí.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

Normální kvalitní pot má na začátku i konci dráhy opravdu nulový odpor, většinou je tam místo odporové dráhy napařený kov. Takže se smířit se šlendriánem ve výrobě nebo koupit nové poty.
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smrťokvítek »

Mě se to taky nezdá normální, dneska jsem to schválně zkoušel na vytaveném aparátu a nic slyšitelného mi tam neprochází. Bude to chtít vyměnit.
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
OndrejCvrk

Příspěvek od OndrejCvrk »

Já si pamatuji akorát, že mi na kombu dělal to samé asi potenciometr u Gain, ale u kytary jsem se s tím nesetkal.
vaniya

Příspěvek od vaniya »

very informative post ,thanks for sharing
Get professional 642-887 dumps training to become expert web designer! Download the latest IFPUG videos and University of Toronto study guides to learn useful web applications. for more information to visit brain dumps for more details wikipedia Best of luck,
krys96
Bandzone: krys96

Příspěvek od krys96 »

A když stáhneš oba dva poty je to slyšet taky? Ono totiž je možné snímače napájet tak, že se zvukově nepatrně ovlivňují a tím právě získají ten charakteristický zvuk (možná to špatně formuluji). Měl jsem to samé (když jsem ale stáhl oba poty tak kytara ztichla), ale když jsem přepájel kabely podle jiného schématu tak to přestalo. Nebo to prostě může být vadný potenciometr a stím nic moc nenaděláš a musí se vyměnit.
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“