Poradte digitalni rekorder

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
viwalda
Bandzone: sklad by walda

Re: Poradte digitalni rekorder

Příspěvek od viwalda »

A co zkusit již výše zmiňovaný Alesis twotrack?
http://diktafony.heureka.cz/alesis-twotrack/
a alespoň vyzkoušíš ještě nepoznané..wow...
vwld...el.kytara WASHBURN wl14+RM pickups(krk:colour sound+kobyla:custom alnico)+PRS SE 24 custom+GODIN A6 ultra+dreadnougt IBANEZ pf 20...
BOSS RC 20 looper+DIGITECH Timebender..TC ELECTRONIC corona chorus..RADIAL London Bones dist. ..HOT CAKE dual(replika Matěj Dupal)..MICHALÍK wah/volume..ROLAND cube 40XL...
SHURE PG58..TC HELICON voiceton..ZOOM H1...kabeláž:WIDARA cables xxl ,homemade aj...trsátka G. Dennis 0,88...sluchadla AKG K403...
http://bandzone.cz/skladbywalda
http://bandzone.cz/zor
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

To se nevyplati. U H1 mas v cene 2GB kartu, ktera ti na nejaky cas vystaci, mimo to ma vyrazne lepsi prevodniky. Navic Alesis neudava treba maximalni SPL, coz muze byt problem.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Exhum

Příspěvek od Exhum »

Už mám na cestě ZOOM H1 8)
-> IBANEZ RGA 121 Prestige, Ibanez RGAIX7U
-> KEMPER profiler rack, ENGL Powerball 2, Peavey 6505+
-> ENGL 4 x 12" PRO Slanted E412VSB (V30), HB 112 V30
Sektor

Příspěvek od Sektor »

Exhum píše:Už mám na cestě ZOOM H1 8)
Nebudeš zklamán ;) Omrkni, jestli máš V2(FW), případně updatuj.
H4n má úplně stejný výsledný zvuk, jako H1. Mám doma oba a venku nebo při nahrávkách v domácích podmínkách považuje SW obě stopy za prakticky shodné :) Pro mě je rozdíl u H4n jen v možnosti připojení více věcí. Ty fičury a efekty kolem nepočítám, to je vždy lepší řešit pomocí SW a mít originál bokem. Klasický "REC" běžných záznamů je identický.
Naposledy upravil(a) Sektor dne 30.07.2012 15:49, celkem upraveno 1 x.
Acoustic, electro-acoustic and electric guitar. Piano, Zoom H4n & Zoom H1 V2, flute, harmonica and other musical instruments.
Exhum

Příspěvek od Exhum »

Díky za radu :) Říkal jsem si, že ty mikrofóny mi jsou nějaké povědomé :)
-> IBANEZ RGA 121 Prestige, Ibanez RGAIX7U
-> KEMPER profiler rack, ENGL Powerball 2, Peavey 6505+
-> ENGL 4 x 12" PRO Slanted E412VSB (V30), HB 112 V30

Příspěvek od Blůva »

Rekordér Tascam DR-05 má mikrofony A-B, Zoom H1 má mikrofony X-Y. Některé ruční rekordéry umožňují uspořádání mikrofonů změnit. Je v tom u nahrávky z takhle malého rekordéru znatelný rozdíl? Když nahrávám např. kapelu při vystoupení, a sám sedím uprostřed v sále, a nebo když nahrávám kamaráda který zpívá s kytarou, a dám rekordér přímo před něho? Vždy chci stereo záznam, nebudu z toho dělat mono. Díky za názor.
Cort NTL 20
switchfoot
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od switchfoot »

Před nedávnem jsem si pořídil ten Zoom H2, tak jestli se tu někdo o něj zajímá, v podpisu mám odkaz na pár nahrávek akustické kytary pořízené tímhle strojem. Já sám sem spokojen, ačkoli jsem ještě neprozkoumal všechny možnosti takže věřím, že by z něj šlo dostat více.
http://www.youtube.com/user/SFmajkl - trocha mojí originální hudby :)
gab

Zoom H2N nebo Olympus LS-11

Příspěvek od gab »

Zdravím. Chci si koupit rekordér. Rozhoduji se mezi Zoom H2N (http://kytary.cz/zoom-h2n/HN121184/) a Olympus LS-11 (http://www.hudebnicentrum.cz/eshop-olym ... 17727.html). Máte nějaké zkušenosti, postřehy, rady? Budu nahrávat hlavně přes line-in s použitím auto-rec-level. U kterého z nich funguje automatický level lépe?
Díky :D
Naposledy upravil(a) Hendrek dne 30.08.2013 5:26, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Sloučeno s existujícím threadem. Příště, prosím, nejdříve hledej, zda tu podobné téma již není. Díky.
Sektor

Příspěvek od Sektor »

Olympus neznám, ale třeba s foťáky mám celoživotní špatné zkušenosti. Nicméně, pokud stojí 6990,- Kč, a jsi ochotný tyto peníze použít, vem raději „hudebníky osvědčený" Zoom H4n, který stojí kolem 6500,- Kč. Řekl bych, že je nejlepší ve svém oboru. H2n však špatná volba určitě nebude. Navíc, když je za polovinu. Usuzuji tak ze zkušenosti s H1 a H4n které vlastním a H2n je mezi nimi :)
Acoustic, electro-acoustic and electric guitar. Piano, Zoom H4n & Zoom H1 V2, flute, harmonica and other musical instruments.
gab

Příspěvek od gab »

Ahoj. Dík za radu. A co ten automatický level? Funguje bez problémů u H1 i H4n? :lol:
Sektor

Příspěvek od Sektor »

Tak záleží, co považuješ za „funguje bez problémů". :) Ono je lepší se s rekordérem dobře seznámit a naučit se pak vždy vhodně nastavit manuálně odpovídající hodnotu. Chce to trochu cviku, ale sledovat pak video/nahrávku, kde se hlasitost a vše kolem zeslabuje/zesiluje je dosti nepraktické a mnohdy se to těžko opravuje :) Jsou situace, kdy autolevel jednoduše neví, co přesně po něm chceš. Příklad je bouřka, kterou jsem nedávno nahrával. Chtěl jsem zachytit déšť, ale i silné hromy. A když zahřmělo, autolevel to zeslabil. To logicky udělá každý automat, když se z ničeho nic ozve rána jako z děla :) Takže v tomto směru autolevel funguje jak má :) Zda to ale někdo využívá při hudbě, to netuším. Nahrávat například s auto levelem po přopojení piáno je hloupost.
Peťan V.

Příspěvek od Peťan V. »

Zdarec, můžu mít jeden dotaz na recordéry Zoom?
Věc se má tak, že jsem se v sobotu zrubal jak dobytek a ztratil svou starou H4. Už jsem neočekával, že bych se s ní ještě setkal, tak jsem pořídil H1. No a haluz se stala, že se H4 našla, sice u týpka 20km daleko, ale už ho mám doma ... takže otázka zní, jestli mám H1 vrátit ve 14ti denní lhůtě nebo raději tu H4 střelit na bazaru, když už jsem pořídil novou H1. Zvukově to nepoznám, protože tu H1 nechci vybalovat a nijak poškodit, když bych ji chtěl vrátit. Na H4 mi vadí pomalé USB a blbě se vytahující SD karta, což by mi H1 usnadnila.

Nahrávám pouze zkoušky nebo koncíky přes ty stereo mikrofony, žádné další vstupy nepotřebuji. Co byste si nechali?
¤ Vlček EXP ¤ Vlček Setius ¤ Vlček Duvell ¤ ESP Eclipse II ¤ ESP M-II ¤ Gibson Studio 2018 ¤ LTD MH-1001NT ¤ Jolana Diamant I ¤ Cort A4 Plus FMMH ¤ Harley Benton MB-4 ¤ Line6 Helix LT ¤ Dunlop Cry Baby DB01 ¤ Line6 Relay ¤
Bejk
Moderátor

Re: Rychlodotazy

Příspěvek od Bejk »

Asi H1, nestojí tolik (při další ztrátě nebo zničení) a na koncerty a záznamy zkoušky stačí bohatě. Peníze z H4 ti zaplatí H1 a třeba ti ještě něco zbude na další věci :).
MilanT

Příspěvek od MilanT »

Peťan V. píše: Co byste si nechali?
Oba.
Nechci to zlehčovat, ale může nastat recidiva situace v tvé druhé větě. :wink:
Peťan V.

Příspěvek od Peťan V. »

Recidíva bývá z píva :mrgreen:

nechat si oba mě taky napadlo, prachy mě až tak netíží, že bych musel za každou cenu jeden dávat pryč, ale aby zase jeden jen tak ležel ladem mi příjde škoda.
¤ Vlček EXP ¤ Vlček Setius ¤ Vlček Duvell ¤ ESP Eclipse II ¤ ESP M-II ¤ Gibson Studio 2018 ¤ LTD MH-1001NT ¤ Jolana Diamant I ¤ Cort A4 Plus FMMH ¤ Harley Benton MB-4 ¤ Line6 Helix LT ¤ Dunlop Cry Baby DB01 ¤ Line6 Relay ¤
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotten77 »

Peťan V. píše:Zdarec, můžu mít jeden dotaz na recordéry Zoom?
Věc se má tak, že jsem se v sobotu zrubal jak dobytek a ztratil svou starou H4. Už jsem neočekával, že bych se s ní ještě setkal, tak jsem pořídil H1. No a haluz se stala, že se H4 našla, sice u týpka 20km daleko, ale už ho mám doma ... takže otázka zní, jestli mám H1 vrátit ve 14ti denní lhůtě nebo raději tu H4 střelit na bazaru, když už jsem pořídil novou H1. Zvukově to nepoznám, protože tu H1 nechci vybalovat a nijak poškodit, když bych ji chtěl vrátit. Na H4 mi vadí pomalé USB a blbě se vytahující SD karta, což by mi H1 usnadnila.

Nahrávám pouze zkoušky nebo koncíky přes ty stereo mikrofony, žádné další vstupy nepotřebuji. Co byste si nechali?
Shodou okolností máme teď ve zkušebně H1 i H4. Zvukově je teda porovnat nemůžu, ale ta pomalá práce se soubory (jako třeba převést 4 stopy na stereo) by mě fakt štvala. Já jsem s H1 maximálně spokojenej. Pokud nahráváš jenom zkoušky na stereo, tak by H1 měla stačit.
Peťan V.

Příspěvek od Peťan V. »

OK, díky za rady. Takže H1 si stoprocentně nechám a budu ho používat. No a H4 uvidím, třeba někdy budu potřebovat nahrávat víc stop ... a kdyby náhodou :wink:
shoooter

Příspěvek od shoooter »

Můžu se zeptat který z těch Zoomů funguje jako USB mikrofon?
To by se celkem hodilo, tak že bych vyměnil svůj Roland R-05.
Na tohle demagogické fórum už nechodím.
Pokud by měl někdo dotaz přímo na mne, klidně mi napište email na shoooter@gmail.com
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotten77 »

shoooter píše:Můžu se zeptat který z těch Zoomů funguje jako USB mikrofon?
To by se celkem hodilo, tak že bych vyměnil svůj Roland R-05.
H1, a vzhledem k tomu, že je to nejnižší model, tak bych řekl, že i ty ostatní. Na webu Zoomu to určitě bude.
Bejk
Moderátor

Příspěvek od Bejk »

Asi trošku OT, ale mám problém, že se mi nikdy nepodařilo připojit H1 přes USB tak, aby jel normálně bez baterek, jen přes to USB, ale údajně by to mělo jít, jen netuším jak.
Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“