necibici píše:Nic se nemá přehánět! Já cvičim,když se cejtim dobře a mám potřebu si zabouchat.
... když hraješ v obyč.kapele,tak si většinou vystačíš s 5 zákl.rytmy...Takže já spíš chodim cvičit rychlost a přesnost.
Já se většinou cítím dobře poté, co se důkladně unavím právě tím boucháním.
pehve píše:Windy píše:....
A smím mít ještě jeden dotaz? Vydržíš cvičit v kuse? Nebo si děláš přestávky? A cvičíš pořád noty nebo noty jen občas? ...
To záleží na tom jak mi to jde, někdy se nemůžu chytit a plácám se dlouho na místě, tak to dlouho nevydržím. Někdy to jde samo a já se po chvíli rozehrávání přistihnu že ruce hrají samy, metronom se mi slije za údery tak že si jej vůbec neuvědomuji a přitom si v hlavě rozmýšlím zítřejší stavbu tarasu va zahradě. To jsou "nejvýživnější" stavy kdy se tuží svalová paměť a to vydržím tak dlouho dokud to trvá, třeba hodiny...
Přestávky dělám protahovací aby se nezkrátily šlachy.
Noty - vydrž,
budou se ti hodit( navzdory názorům těch kteří je neumí

), vždyť notičky na bicí jsou tak jednoduchý, co by měli říkat třeba varhaníci.....
Ohledně cvičení... já osobně mám celkem dost propracovaný systém rozehrání

5 minut hraji koordinace od pravé ruky hi-hat, kopák, obě ruce (pomalu abych se naladila na hraní a nebyla hned rozhozená z toho, že to nezní) potom přejdu na levou a tu cvičím jen s hi-hat tak dlouho, než začne alespoň maličko poslouchat. Čili tak 10-5 minut. Potom přidám pravou nohu a dalších tak 10 minut střídám bez not a jen s metronomem levou pravou osminy a šestnáctiny. Nakonec si dám mezzoforte nebo piano osminy a cvičím tak 10 minut dynamiku akacenty, dalších 10minut šestnástiny a náhodně akcenty levá pravá. U toho většinou koukám na levou ruku, protože se jí snažím zlepšit ale obvykle u toho myslím na všechno možné - mozek je v alfa rytmu a přesně jak říkáš - když to občas zapadne a metronom zmizí za údery, druhý den je to jako by mi Ježíšek přinesl nové ruce.
Ale dál - Pak následuje cvičení podle not prokládané přestávkami na všechno možné - momentálně 17 lekce, 9 a 10 etuda a 1 cvičení akcentů - vše z knížek pana Veselého (ještě mám jedno cvičení ale to nevím od koho kde se to vzalo

. Když mě už z not bolí hlava, tak si chvíli hraju jen tak po soupravě a nakonec se vracím k tomu z not, co mi šlo nejhůř. Což bývá až na výjimky všechno

Noty jsem v dětství z nějakého zvláštního důvodu zavrhla a nenaučila se je. Teď toho hořce lituji a snažím se o to paličatěji se je naučit, jen abych zjistila jestli to půjde

P.S.podívala jsem se jen tak pro legraci jak vypadají noty na varhany a docela mě to vyděsilo
Basspetr píše:
Čtení not chápu podobně, jako čtení slov. Když jsi pokročilejší čtenář, tak taky nevnímáš z jakých písmen se skládají slabiky a z jakých slabik slovo. Běžně se díváš na text, slovo okem "vyfotíš" a už víš o co jde. U čtení not na bicí to cítím podobně...
V podstatě v běžných a častých zápisech nečteš notu po notě, ale vnímáš skupinky not, jako celá slova. ...
Děkuji za ten skvělý popis! Snad mi admini odpustí tohle vlákno, ale všechno co mi píšeš ty i ostatní, jsou pro mě prostě neskonale užitečné informace!