nero: original ne, ale mel jsem jine co mely nešikmý singl, a taky jsem si ten rozdil simuloval workbenchem na variaxovi (samozrejme pouze poměrově a orientačně).
Jak lze logicky predpokladat nesikmy singl nema tolik vysek na tenkych strunach (a ja jsem posledni clovek kteremu by tohle vadilo

Mylsím si že tohle vyplynulo z tehdejší průkopnické doby, stalo se to kánonem a dnes by si většina lidi nekoupila strat který nemá šikmý kobylkáč, protože to "vypadá divně". Což je ostatně asi i důvod, proč s DC3 prs neudělal žádnou velkou muziku. Taky muzika se "trošku" od té doby změnila a já jsem na typický kytarový zvuk 50-60.let úplně alergický (což nikomu nevnucuju, to je pouze moje osobni ucho). Chápu potřebu kousavých výšek třeba u country nebo funky, ale to já nehraju. Jestli to bude mit slabší quack (to je mi taky srdečně jedno), na netu je napr. spousta podobnych diskuzí ohledně reverzního motání středního snímače.....pěkné video o tom udělali BKP a rozdíl to sice je, ale podle mě zanedbatelný a nemá cenu s ním vůbec ztrácet čas a brum (ostatně jako s většinou takových věci).
Prostě jsem chtěl strata co nevypada jako strat, občas starci mívají svoje úchylné libůstky

Postupně bude spousta ukázek, takže pak může každý hodnotit podle ucha svého.
btw finish bude pouze vosk, takze naprosta dokonalost, zadne dušení dřeva polyesterem nebo desítky vrstev neekologického nitra (jsem pověřenec pro trvale udržitelný rozvoj, takže říkám STOP popraskanému laku!)
No a hlavně je to levnější
g.fanatic: je to hodně low cost varianta, takže obyčejný wilkinson (tremolo, zamykaci mechaniky) graphtech nulák a snímače GFS
http://www.guitarfetish.com/1959-Strat- ... _2096.html
authentic, vintage, pure, origin... bla, bla, bla

uvidime
uz mam jedny jine a jsem velice spokojeny (ted sem na ne nahral desku).
ja mam ted za sebou spoustu materialu ohledne znacek, reklamy, rozhodovani zakaznika, smyslove manipulace apod, takze jsem vuci tomu poměrně cynicky imunní..... ale už to tady moc ani nepíšu, protože jsou z toho cyklické flejmy. Beztak tomu malokdo veri, tak co bych se namahal