Předem díky za typy jak máte poštelovaný delay
Jak nastavit delay pro solo zvuk
Pravidla fóra
Jak nastavit delay pro solo zvuk
Ahoj, hledám nějaké osvědčené typy jak nastavit delay pro kytarová sóla, popř. osvědčil se Vám ještě nějaký jiný efekt, nebo kombinace (např. pro prodloužení sustainu atd.)
(repeat, mix, speed, depth, grit,....)
Re: Jak nastavit delay pro solo zvuk
To je přece tak specifická věc ... Musiš se přece ptát na konkrétní sólo, podle stylu, doprovodu (složení kapely), jakou má mít náladu, zda má být modulované ... Třeba sólo v country nebo rockabilly s kratičkým echem - slap delayem versus Gilmourova sóla, kde se pro každé z nich trošku liší typ a nastavení použitého dozvuku (dá se na webu najít) ...
Máš samozřejmě pravdu. Taky mám několik verzí nastavení na různá sóla...
Hledám spíš nějaký univerzální typ na typické rockové sólo, nebo vůbec nastavení které by bylo použitelné na průrazný řekněme dlouhý zvuk.
Na pár posledních koncertech co jsem navštívil jsem si všiml že kytaristi tam měli často na solo prihozený delay (maximálně "přetapovali" tempo).
Byli to různí kytaristi, přesto to nastavení bylo tak trochu podobné, možná trochu jako alternativa reverbu/ halu, jemný dozvuk, který trochu prodloužil tón, tak jsem hledal odpověď spíš od nějakého kytaristy, který je takhle zvyklý solovat jaké preferuje nastavení.... Jasně - asi to nejde úplně zevšeobecnit (chci zkusit jen nějaké typy...)
Hledám spíš nějaký univerzální typ na typické rockové sólo, nebo vůbec nastavení které by bylo použitelné na průrazný řekněme dlouhý zvuk.
Na pár posledních koncertech co jsem navštívil jsem si všiml že kytaristi tam měli často na solo prihozený delay (maximálně "přetapovali" tempo).
Byli to různí kytaristi, přesto to nastavení bylo tak trochu podobné, možná trochu jako alternativa reverbu/ halu, jemný dozvuk, který trochu prodloužil tón, tak jsem hledal odpověď spíš od nějakého kytaristy, který je takhle zvyklý solovat jaké preferuje nastavení.... Jasně - asi to nejde úplně zevšeobecnit (chci zkusit jen nějaké typy...)
"to nastavení bylo tak trochu podobné, možná trochu jako alternativa reverbu/ halu, jemný dozvuk" - sám sis odpověděl
Zkus nastavit kratší čas, level dej tak kolem 20% a počet opakování co nejmenší..