Pětistrunná Yamaha RBX 375 vs. Ibanez vs. Cort

Precission, Jazz, Modern, ...
sosak123
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/tomasdefekt

Re: Yamaha RBX 375

Příspěvek od sosak123 »

Určitě plánuju trip abych vyzkoušel obě basy a i tedy několik kusů. Tyhle moje návrhy vzešli jen z vizualniho pohledu a čtením fóra.

Jestli to je až taková pecka tak jsem na to zvědavej.

Každopádně díky.
Baskytara:Washburn xb100>GK 700RB+GK 210mbe>Laney RB2(na takovéto domácí žvýkání)
Kytara:Washburn G-IV>Marshall 5210 1980s
Cabel Bespeco PT600P Ladička Korg ???
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Jo, hodně štěstí. BTW ta Ibaneza SR300 fakt hraje pekelně, má výborný konkrétní cinkavý dravý tón s pěknýma spodkama. Moje SR605 (byť vyšší série) je oproti ní trochu zahuhlaná a taková hodnější.
Moon

Příspěvek od Moon »

Zajímavý postřeh. A přitom ta 605 má snímače Bartoliny, zrovna u této znače začínám uvažovat. Chci zkusit keramiku. Sice cinkavý zvuk není nic pro mě, ale zahuhlaný taky ne. Tak co vlastně chci? :D :D :D
GK MB 150 S, GK MB 800
- P. Bass Hand Made / SPB1 p.u. - P Bass Hand Made / Bare Knuckle PB 58 p.u.
J. Bass Hand Made / Bare Knuckle 60 PE p.u.------P. Bass Hand Made/Lollar PB p.u. -- J. bass Hand Made/ Lindy Fralin p.u.
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Tak přímo zahuhlaná zas není, špatně jsem se vyjádřil, jen v porovnání s tou 300 tak necinká. Možná je to i strunama, mám je tam už od jara.
dzzerza

Příspěvek od dzzerza »

Pokud planujes osahat si vic kusu Ibanez, pak doporucuju v Hradci Kralove 3D music http://www.3dmusic.cz/
Je to velkobchod s showroomem a od kazdeho modelu maji vetsinou hodne kusu. Ceny jsou maloobchodni
Sterling by MusicMan Ray 35; Hartke HA3500; Fender 410 PRO SL; Korg DTR-1; BBE 382i Sonic Maximizer
Jazzman
Rádce

Příspěvek od Jazzman »

SR 300 je levný nástroj s korpusem z nekvalitního dřeva, Ibanez umí kde co "dorovnat" snímáním, ale myslím, že SR300 je typ basy, kterou si muzikant koupí, nadšený, jak to za pár korun hraje a za čas jej přestane úplně bavit, protože nic nenabízí, tón není inspirativní, většinou z ní lze vytáhnout jen jeden použitelný zvuk a v konečném efektu to jsou vyhozené peníze.
U SR 605 jsou, díky skladbě materiálu a šroubovanému krku, velké rozdíly mezi jednotlivými kusy, občas chcípají v některých polohách na G, některé mají výrazně silnější signál ze struny H, ale dají se mezi nimi vybrat velice příjemné nástroje s moderním zvukem.
3D music je dobrý nápad, byli tam moc ochotní a bez keců vyřešili i reklamaci na kobylku jazzové kytary.
Hledám možnost hrát jazz v Praze. http://bandzone.cz/janbisek
Odpovědět

Zpět na „Baskytary“