Jaké používáte trsátko???

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Re: Jaké používáte trsátko???

Příspěvek od Nero »

AntaresX9 píše:Tak jsem konečně měl možnost pořádně vyzkoušet tohle http://hufschmidguitars.bigcartel.com/p ... ftech-drop a imho je to zatim nejlepší trsátko jaký jsem kdy měl. :)
To je opravdu masivní záležitost - s tím bych se asi nechtěl trápit :)
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
AntaresX9

Příspěvek od AntaresX9 »

Jako člověk by čekal že něco takovýho bude hrozně neohrabaný ale kupodivu neni. Hraje se s nim fakt dobře a taky ho dost doporučujou lidi co maj problémy se šlachama na pravý ruce protože jak je to trsátko tlustý tak úchop u něj je daleko přirozenější. Pravda ze známejch kytarisů nevim moc kdo ho má, z lidí co poslouchám vim akorát o Fredu Brumovi (kterýho se furt každej ptá zda hraje s oblázkem :D)

Jackson DKMG (Dimarzio D-Activator, PAF 36th anniversary)
akustika Cort AD 850CE
Line 6 POD X3 Live
kabel fender
del

Příspěvek od del »

SUK píše:
del píše:No, jestli na jednom trsatku znicej 5 kotoucu, coz podle videa vypada ... tak ani ne :D
Zase tak moc bych to video nežral. Pochybuju, že to má tak velkou tvrdost, že by to zničilo kotouč. Jsou kotouče, který brousí/řežou wolframkarbonovou ocel jak máslo. Tady mi to video připadá, že to úmyslně (nebo to na tom fakt brousí, čemuž nevěřim, to by musel být blázen) dal na shitózní brusku (ten plast, co tam brousí jako první zbrousim i pilníkem na nehty), nevhodnou pro tak tvrdý typ materiálu, což může v rámci propagace působit jakože je to fakt strašně tvrdý (což třeba i je) a nákladný na obrábění, ale ve skutečnosti je to dost zavádějící...
AntaresX9

Příspěvek od AntaresX9 »

Obrábění jednoho trsátka prej zabere fakt dlouho. Ten materiál je tak tvrdej že se nedá ani pořádně vyleštit. Jinak uvidim jak to trsátko bude vypadat po měsíci až dvou hraní. Zatim ho mám asi tejden a po každodennim hraní vypadá víceméně pořád jako nový. (špička je furt stejná)
akustika Cort AD 850CE
Line 6 POD X3 Live
kabel fender
del

Příspěvek od del »

Tak jestli to brousí na tý brusce ve videu a jestli ty trsátka dělá všechny ručně, tak se nedivim a ani tý ceně. :D Mimochodem vyleštit se dá skoro cokoliv, nerezová ocel, drahokamy. Osobně sem leštil křemen/křišťál a to ručně. Pochybuju, že tohle je tvrdší.
AntaresX9

Příspěvek od AntaresX9 »

Tak jako asi dá ale asi by to zabralo další čas. On všechny ty trsátka vyrábí ručně. A hlavně je to pro něj i lehce vedlejšák vedle výroby custom kytar.
akustika Cort AD 850CE
Line 6 POD X3 Live
kabel fender
epislash

Příspěvek od epislash »

Jaký je rozdíl v těch barvách Jazz iii? koupil sem si červené. Barevné odlišení je kvůli jinému materiálu nebo proč?
Trey
last.fm: http://www.last.fm/user/Roonagu
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/roonagu

Příspěvek od Trey »

Aby ti ty černý ladili k nalakovaným nehtíkům. Čili čistě estetická věc.
Dustborn - http://bandzone.cz/dustborn
Arthemion - http://bandzone.cz/arthemion
Strandberg Boden NX7, Badstroke Invader 7, Ibanez RGA420Z, Jackson RR24, DOWINA DCE111-LE
Quad Cortex, Marshall JVM410H, ENGL E650 Ritchie Blackmore,
mikrofony: Shure SM7B, T.bone SCT2000
epislash

Příspěvek od epislash »

No ty Jazz iii je uplně nová dimenze, ale musím si na to zvyknou, na některý styl hry je to fakt na číču, Future tense od Sanctuary s tím nezahraju :D např. Cry thunder od Dragonforce se mi na to hrálo parádně. Hlavně výhoda pro ty, kteří často dělají flažolety, jelikož je tak malé.
Mejla

Příspěvek od Mejla »

Já si teď oblíbil ty Dunlopy Sharp. Hraje se mi s tim lépe jak s klasickými. Konkrétně 1,14 a 1,5mm
lenylenyleny

Příspěvek od lenylenyleny »

achátová trsátka z Japonska za super ceny. mám doma a doporučuji.
http://www.ebay.com/itm/121163368657?ss ... 1497.l2649
Ctibi

Příspěvek od Ctibi »

Trey píše:Aby ti ty černý ladili k nalakovaným nehtíkům. Čili čistě estetická věc.
Černé by měly být z tvrdšího a trochu odlišného materiálu. Na zahraničních stránkách popisují černé na hraní riffu a červené na sólovou hru protože jsou trochu měkkčí. Nikdy jsem černé nezkoušel, ale červené používám už asi dva roky a jsem spokojený. Vždy si koupím celý baliček 24 a mám ho dokud trsátka neztratím. zatím se mi žádné nepodařilo ohrát. Vždy jsem ho dřív ztratil :D.
Pawlik

Příspěvek od Pawlik »

AntaresX9 píše:Tak jako asi dá ale asi by to zabralo další čas. On všechny ty trsátka vyrábí ručně. A hlavně je to pro něj i lehce vedlejšák vedle výroby custom kytar.
A co když po tobě bude fanynka chtít podepsané trsátko? :D

Jinak, byla tady otázka, co že se v trsátkách změnilo za posledních 7 let. Mnooo... Pro někoho asi jo. Já hraju na basu prstama a na kytaru trsátkem. Na kytaru používám furt to samé, už více než čtvrt století, šedý Dunlop .73. Jediné, co se změnilo je dostupnost. Zatímco v roce 88 jsem musel vždycky zaúkolovat někoho, kdo jel do Prahy, aby mi zašel do Tuzexu na Plzeňskou (jediný hudební Tuzex tehdy) a dát mu bony, aby mi koupil pár trsátek, které jsem si pak hlídal jako oko v hlavě, dneska je koupím za pár kaček v libovolných hudebninách. Tož asi tak.
Čest má v politice své hrdé místo hned v první řadě.
Proto zpravidla už zpočátku dojde úhony.
(Hynce Ptáček z Pirkštejna - apokryf)
Mám uši, hlavu i zkušenosti. Ale NEMÁM patent na rozum.
epislash

Příspěvek od epislash »

Pawlik píše: A co když po tobě bude fanynka chtít podepsané trsátko? :D
Tak jí dá nějaké na které nehraje :D ...což mi připomíná letošní MOR, když skončil Malmsteen, málem se tam dva cca 40ti letí chlapi pomlátili o trsátko, když v tom ten jeden řekl tomu druhému: fakt chceš tolik to trstáko?tak si ho vem! a podal mu nějaké nejspíš předem připravené, které vůbec Malmsteenovo nebylo, hlavně že byl člověk spokojený :D
JohnnyN

Příspěvek od JohnnyN »

Já si oblíbil Jim Dunlop Gel (to jsou ty průhledný) - konkrétně Heavy
jbiker

Příspěvek od jbiker »

Pawlik píše:
AntaresX9 píše: ... Zatímco v roce 88 jsem musel vždycky zaúkolovat někoho, kdo jel do Prahy, aby mi zašel do Tuzexu na Plzeňskou (jediný hudební Tuzex tehdy) a dát mu bony, aby mi koupil pár trsátek, které jsem si pak hlídal jako oko v hlavě, dneska je koupím za pár kaček v libovolných hudebninách. Tož asi tak.
Já mám dojem, že struny a trsátka jsem chodil kupovat (a prospekty čórovat) na Jungmaňák. Takovej malej "tuzexík" v patře. Možná se pletu, už je to nějakej pátek ...
krasty

Příspěvek od krasty »

Nejdřív byl v patře na Jungmaňáku, pak se přestěhoval na Plzeňskou na Smíchov, takže pravdu máte oba :wink:
Wocass
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wocass »

Tak jsem je konečně objednal někde z Německa a velká spokojenost. Příště možná zkusím ještě tvrdší, ale jinak paráda, nekloužou a hraje se s nima pohodlně. Mám je asi cca měsíci a ani moc neubejvaj.

Obrázek
Yethell
The Mirrors
Vojtaa
Změňme sebe změníme svět
=GM=Junker
Kontaktovat uživatele:

Re:

Příspěvek od =GM=Junker »

Pavla Hrdličková píše:No mě třeba zajímá, kdo jaký používá trsátko a jakym způsobem s ním hraje.
řeším totuž dost zásadní problém, jestli trátko spíš tvrdší - to je dobrý třeba na sóla, nebo měkký - spíš na beglajt - snažim se najít nějakej kompromis, tak jsem myslela, že se tu třeba něco dozvim...

osobně mi vyhovuje spíš tvrdej jazz III, ale cítít, že ve funkovejch doprovodech moc nestíhám...
Tvrdsi-tensi ??? to kazdy zisti po case sam co mu je lepsie a hlavne aky styl hra... :twisted: Ja uzivam Dunlop nylon .73 mm :wink:
Radagabi

Příspěvek od Radagabi »

Hraji na Ultex 1,14 bez špičky.
Obrázek

Jsem s ním spokojený, tón, všechno mi vyhovuje. Možná bych jen rád zkusil tvrdší, ale ony se o moc tvrdší bez špičky nedělají :D .

Dneska jsem po dlouhé době projížděl trsátka na thomannovi.

Např. Dunlop Plectrums Gator
Obrázek
vypadá moc pěkně, jak materiál, tak tvar.
Četl jsem nějaké recenze a jen v málokteré nedostalo tohle trsátko 10/10.

I

Obrázek
tyhle Jazzy vypadají suprově, hlavně ta tloušťka by se mi mohla líbit.

Problém je, že ani jedny neseženete asi nikde v ČR na prodejně... A kupovat celej balíček se mi nechce, když nevím, jaký jsou. Má někdo zkušenosti?

Pak se mi ještě moc líbí V-Picks
Obrázek
třeba tohle Chickencosi, ale předpokládám, že je to jen 1 kus. Zkoušel je už někdo.

Na závěr bych se chtěl ještě zeptat,k čemu je doopravdy dobrý třeba tohle http://www.thomann.de/cz/le_niglo_n1_silver_jazzy.htm . Acháty jsem zkoušel, ale kromě toho, že se nebrousí jsem na nich neshledal nic tak úžasnýho.
Kytara:Gibson Les Paul Studio Faded Ebony
Zesilovač:Marshall JVM410H + MESA Boogie Rectifier 2x12(V30)
Efekty:tc Electronic Hall of Fame Reverb
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“