A stačilo vzít jiný pár a bylo
Paličky
Pravidla fóra
Re: Paličky
no na bubínku se palička ještě víc rozezní a je víc slyšet ten rozdíl. nevím bohužel jak to popsat. Ale dost mi to vadilo, bohužel jsem přišla na to že je to paličkou až asi po 14 dnech. trápila jsem se celou dobu, že mi hraní šmajdá 
věřím nicméně že to je hloupá shoda okolností a nebo že mám prostě moc citlivé uši a ostatní to zdaleka tolik neřeší.
- necibici
- Moderátor
- Bandzone: bandzone.cz/attacus
Windy,nevim jak to říct slušně..hledat rozdíl v hraní paliček,je fakt...
Hned se za to omlouvám,ale musel jsem to napsat.
Dřevo je nehomogenní materiál,takže by asi byla spíš náhoda,kdyby zněly naprosto stejně.
A co tyhle luxusní javorový klacky? Jedny s kulatou špičkou už mám a je to bomba,ale slabý a tyhle jsou můj rozměr 16.Já bych je hrozně rád vyzkoušel a když mi dneska poslali Kytary.cz k svátku kupón na dopravu zdarma...
http://kytary.cz/vic-firth-sd1-american ... /HN130535/
Dřevo je nehomogenní materiál,takže by asi byla spíš náhoda,kdyby zněly naprosto stejně.
A co tyhle luxusní javorový klacky? Jedny s kulatou špičkou už mám a je to bomba,ale slabý a tyhle jsou můj rozměr 16.Já bych je hrozně rád vyzkoušel a když mi dneska poslali Kytary.cz k svátku kupón na dopravu zdarma...
Tama Superstar,Meinl,Anatolian,Stagg,Evans,Balbex.
Nehledala jsem rozdíl ve zvuku paliček. Ale chápu tvoje rozčílení. A je mi jasné, že jsi jeden z lidí kteří to nemusí řešit, protože už umínecibici píše:Windy,nevim jak to říct slušně..hledat rozdíl v hraní paliček,je fakt...![]()
Dřevo je nehomogenní materiál,takže by asi byla spíš náhoda,kdyby zněly naprosto stejně.![]()
Jenže já ten rozdíl slyším i když hraju na bubínek, nejen když s tím ťukám do stolu. A jak jsem psala - cvičím techniku a dynamiku a tak kontroluji sluchem jestli je moje hraní vyrovnané. takže otázka zní - když ty paličky dělají tak rozdílný zvuk - jak tedy jinak poznám vyrovnanost hry?
Mimochodem, ostatní paličky co mám, zní téměř stejně!
http://kytary.cz/vic-firth-sd1-american ... /HN130535/ vypadají zajímavě... ale tedy cena je také poměrně luxusní!
Ohledně javoru - nevím nikdy jsem ho ani nedržela v ruce, a že už jsem si osahala kdejaký "klacek"
Windy, pokud kontroluješ vyrovnanost hry při nácviku dynamiky musíš mít paličky stejně hrající, to dá rozum. Rozhodně to není blbost a pokud máš nějaký špatný pocit pryč s nimi. Na pocitu totiž záleží nejvíc.
Co ti nesedne nebo je nepříjemné nebrat.
Co ti nesedne nebo je nepříjemné nebrat.
vážení přátelé, mám dotaz na materiál paliček...
Kdybych mohla mít paličky řekněme z třešně nebo dalších neobvyklých dřev. Můžou mi nějak poškodit bicí? Myslím kvůli tvrdosti nebo nepružnosti dřeva. Nebo ty standardní materiály už jsou tak tvrdé, že cokoliv jiného je v pohodě?
Kdybych mohla mít paličky řekněme z třešně nebo dalších neobvyklých dřev. Můžou mi nějak poškodit bicí? Myslím kvůli tvrdosti nebo nepružnosti dřeva. Nebo ty standardní materiály už jsou tak tvrdé, že cokoliv jiného je v pohodě?
- Monikad
- Rádce
- Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17
WIndy, jiný materiál, řekněme "neobvyklý" na výrobu paliček ti rozhodně bubny nepoškodí;) pakliže jde o dřevom tak už vůbec ne.
Důvod PROČ se používá hlavně Hikor nebo Habr je hlavně v té správné tvrdosti a pružnosti dřeva.... prostě jde o ty správné vlastnosti pro hru.
Důvod PROČ se používá hlavně Hikor nebo Habr je hlavně v té správné tvrdosti a pružnosti dřeva.... prostě jde o ty správné vlastnosti pro hru.
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
- necibici
- Moderátor
Brácha je koňák a mám u něj Bongosi,železný dřevo z nějaký blbosti pro koně,že mi nechá udělat paličky,ale doteď jsem nebyl schopnej dát mu mustr..asi to teda zkusim.Počítám,že budou těžký jak prase. 
Já mám právě teď doma na vyzkoušení 4 páry paliček z třešně a z dubu ale můžu mít jakékoliv dřevo a i další parametry, co si vymyslím
Tvar, délku...
Takže dumám jestli to má cenu. Pak bych si pro legraci paličky ozdobila... Koneckonců pistolky na airbrush mám, tak nějak co s nimi vím také
Jen zatím není úplně pořešená povrchová úprava
ale to je myslím záležitost se kterou si také poradím.
Čili pokud to shrnu, tak dřevo nevadí žádné, jen je otázka jaký bude dělat zvuk a jak se bude "chovat" v ruce. Bezva.
Pak dám vědět jak se mi s nimi hraje.
Takže dumám jestli to má cenu. Pak bych si pro legraci paličky ozdobila... Koneckonců pistolky na airbrush mám, tak nějak co s nimi vím také
Jen zatím není úplně pořešená povrchová úprava
Čili pokud to shrnu, tak dřevo nevadí žádné, jen je otázka jaký bude dělat zvuk a jak se bude "chovat" v ruce. Bezva.
Pak dám vědět jak se mi s nimi hraje.
- necibici
- Moderátor
A hlavně,jak ta palička nakonec bude těžká a jestli se nebude lámat..Proto je ten Hikor asi ideální,ale jinak proč ne? Já mám třeba dost jasný požadavky na délku,tloušťku,tvar hlavičky,ale musim vždycky koukat,co kde mají a za kolik.Teď jsem taky vzal místo 2B,Pro-2.Jsou trochu delší,ale byli levnější,za 490 economy pack je fakt kupovat nebudu!!! Ideální by bylo,jako to má Monča na míru vlastní signovaný,ale ještě jsem do toho stadia nedošel,abych řekl "tak tohle jsou přesně moje klacky!". 
- Monikad
- Rádce
Pochopila si přesně (y)
Stejně tak že třeba tloušťky paliček bývají tak od 10 do třeba 17mm, délky tak cca 40 až třeba 43 cm, není nijak svazující nebo nějak dané:)
Co se týče povrchovky, bude jistě moc fajn že si je stříkneš airbrushem, no pominu-li to že tu parádu hned po pár minutách (zvláště u měkých dřev) rozbiješ o ráfky a činely, tak se ti nejspíš nebude hrát nejlíp. lakovaná palička se nemá moc ráda s přirozeným pocením namáhané ruky.......
Ideální je spíše nelakovat a jen napustit voskem, případně nechat úplně syrové vyzrálé dřevo..... teda tak to mám já
Stejně tak že třeba tloušťky paliček bývají tak od 10 do třeba 17mm, délky tak cca 40 až třeba 43 cm, není nijak svazující nebo nějak dané:)
Co se týče povrchovky, bude jistě moc fajn že si je stříkneš airbrushem, no pominu-li to že tu parádu hned po pár minutách (zvláště u měkých dřev) rozbiješ o ráfky a činely, tak se ti nejspíš nebude hrát nejlíp. lakovaná palička se nemá moc ráda s přirozeným pocením namáhané ruky.......
Ideální je spíše nelakovat a jen napustit voskem, případně nechat úplně syrové vyzrálé dřevo..... teda tak to mám já
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
hmhmhm... dobrý postřehMonikad píše:Pochopila si přesně (y)
s tím voskem asi určitě
jinak ty paličky se vyrábí čistě a jen pro mě
Můj lék na vyklouzávání paliček - správný úchop a včelí vosk.
- Monikad
- Rádce
Moje zkušenost je stejná: Správný úchop, správné rozměry a paličku jen voskovanou, nikdy ne lakovanou!pehve píše:Můj lék na vyklouzávání paliček - správný úchop a včelí vosk.
Trochu pozdní odpověď, protože tu nebývám moc často ....Windy píše:vážení přátelé, mám dotaz na materiál paliček...
Jakékoliv použité dřevo ti bicí poškodit nemůže - je to přírodní poddajný materiál. Něco jiného už jsou paličky z kovu - ale ty jsou většinou dělané tak, aby k tomu nedocházelo.
Každé dřevo má svou měrnou hmotnost - to je rozsah, nebo průměr ve kterém se pohybuje váha 1 m3 uvedeného materiálu. Např habr ji má kolem 720 kg, hikor kolem 850 kg, dub mezi 600 - 950 kg (v závislosti na druhu), javor od 620 do 800 kg ..... Od hmotnosti materiálu se obvykle odvíjí i tvrdost, takže obecně čím těžší materiál, tím tvrdší. Takže odpověď na tvou otázku zní: ano, většina alternativních materiálu je v pohodě a bicí ti poškodit nemůžou.
Mimochodem - tebou uváděná třešeň se pohybuje někde mezi 600 - 750 kg/m3.
www.rstick.com - bubenické paličky
www.sferabubeniku.info - největší bubenické diskusní fórum na českém webu
www.sferabubeniku.info - největší bubenické diskusní fórum na českém webu
-
spurny.filip
Amazon - paličky
Zdarec,
mám otázku. Objednával někdo paličky z amazonu.com(tedy USA)? Momentálně tam mají Vic Firthy 5A za 7 dolarů(140kč), v ČR +- 280kč...přemýšlím, že bych si obejdnal třeba 10 párů. Ale nejsem chytrej z toho poštovnýho, nebo případnýho CLA. Na té UK mutaci ty paličky stojí 7,5 Liber, což už nemá význam kupovat. Je to trošku offtopic, tak mi do dyštak smažte, ale říkal, jsem si, že už z americkýho amazonu někdo z nás mohl brát. Zajímala by mě případná doba dodání.
mám otázku. Objednával někdo paličky z amazonu.com(tedy USA)? Momentálně tam mají Vic Firthy 5A za 7 dolarů(140kč), v ČR +- 280kč...přemýšlím, že bych si obejdnal třeba 10 párů. Ale nejsem chytrej z toho poštovnýho, nebo případnýho CLA. Na té UK mutaci ty paličky stojí 7,5 Liber, což už nemá význam kupovat. Je to trošku offtopic, tak mi do dyštak smažte, ale říkal, jsem si, že už z americkýho amazonu někdo z nás mohl brát. Zajímala by mě případná doba dodání.
Sonor AQ2, Anatolian
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Re: Amazon - paličky
Zkus pohledat informace ohledně cla a DPH tady: underground/celni-rizeni-a-dopravni-firmy-t23910.html
- necibici
- Moderátor
Včelí vosk jsem nezkoušel,bo nejsem včelař,ale koupil jsem Sex Wax a je to fakt bomba! Sice je to zprvu zvláštní pocit,no výhoda se projeví až se spocenýma rukama.Doporučuju všem hard and heavy hráčům!pehve píše:Můj lék na vyklouzávání paliček - správný úchop a včelí vosk.
Zkusím taky přihodit jeden nápad. Hraju tenis a na raketu se kromě základní omotávky dává ještě navrch tenká omotávka. Používám kaučukovou Wilson. Zkusil jsem ji namotat na paličky a zatím teda super.
EB Roland HD3, Balbex 5A hikory, sluchátka Roland RH-200, bicí monitor Roland PM-03, Software Roland DT-1 V-drums Tutor.
- Monikad
- Rádce
Před 1/4 rokem jsem neodolala a koupila si bubenické rukavice..... a z hlediska tématu zde - neklouzání paliček v ruce - to je rozhodně taky jedno z dobrých řešení 
-
shotteckk
- Bandzone: www.bandzone.cz/exorcizphobia; www.bandzone.cz/plh
Musím taky přidat k neklouzání paliček svou zkušenost.
Koupil jsem si tohle http://kytary.cz/vater-percussion-vgtr- ... /HN108764/ a teda je to vynikající věc. Příjemný do ruky, žádný mozoly, puchýře, saje to výborně pot, jsou v balení na dva páry paliček, jsou vícekrát použitelné, pro mě naprostá spokojenost..
Koupil jsem si tohle http://kytary.cz/vater-percussion-vgtr- ... /HN108764/ a teda je to vynikající věc. Příjemný do ruky, žádný mozoly, puchýře, saje to výborně pot, jsou v balení na dva páry paliček, jsou vícekrát použitelné, pro mě naprostá spokojenost..
Shotteckk
Mapex (22-14-10-12-13-16)
Doublepedal Pearl Demon Drive,
Činely Paiste, Sabian, Ufip
Paličky Balbex 5B Nylon.
Mapex (22-14-10-12-13-16)
Doublepedal Pearl Demon Drive,
Činely Paiste, Sabian, Ufip
Paličky Balbex 5B Nylon.