První lampová hlava okolo 10 000
Pravidla fóra
Re: První lampová hlava okolo 10 000
Zdravím, po nějakém čase se mi sešly peníze a já uvažuji o koupi lamové hlavy (pro mě první lampa). Měl by to být zesilovač schopný zvládnout bez problému jak zkušebnu tak menší a střední podia. S kapelou hrajeme od rock'n'rollu až po hard rock a zvukově se mi líbí sound klasických Marshallů/Fenderů. Hodně zajímavý mi např. přijde zvuk Anguse Younga, Jimmyho page nebo třeba Slashe. Bazaru se nebráním a s cenou bych se chtěl vejít tak do 15 000, ale to už by musela být zajímavá nabídka spíš uvažuji kolem 10 000. Ještě donedávna jsem si byl celkem jistý že můj favorit je Orange dual terror nebo rocker 30, který se dá na bazaru pořídit za celkem rozumné peníze, ale potom jsem narazil na další hlavy. Konkrétně se mi zalíbila hlava Jet City JCA50H, která je poměrně levná, ale zase mi přijde že má pro mě až zbytečně moc gainu a je spíše na tvrdší muziku než chci já. Dále se mi líbí Bugera 1960, což je pokus Bugery právě o staré Marshally, ale četl jsem že to má zbytečně moc výkonu, tudíž je to pro mé potřeby nevyužitelné. Asi nejvíce se mi z nových aparátů líbí série Artisan od Blackstaru, ale to je mimo můj finanční limit. Tak bych chtěl poprosit o radu zkušenější a zběhlejší. Který zesilovač by jste mi doporučili případně nedoporučili a proč? Děkuji za odpověď.
Artisan by se mi taky líbil, to jo. Hlavně ta stovka, teda. 
Koukej po bazaru, kdyby se tam ukázal Marshall Vintage Modern, případně teď tam byl za peckovní cenu 6100.
EDIT: Slyšel jsem, že nějaká nová verze té 1960 už má i master volume, tak to by ti třeba taky postačilo.
Koukej po bazaru, kdyby se tam ukázal Marshall Vintage Modern, případně teď tam byl za peckovní cenu 6100.
EDIT: Slyšel jsem, že nějaká nová verze té 1960 už má i master volume, tak to by ti třeba taky postačilo.
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
No mě se z artisanu líbí i ta 30tka holt cena odpovídá kvalitě
. Ta Bugera s master volume není špatný nápad díky, ale na bazaru jsem ji ještě neviděl
Na ty marshally kouknu, ale neslyšel jsem na ty nové série zrovna chválu.
Master volume je schovaný vzadu, a dokonce má prý ta nová verze v sobě schovaný i Randy Rhoads mod. Navíc je to už zesík z řady Infinium, která má automatickou kontrolu biasu koncových lamp. Na YT se najde video z veletrhu, kde to maník všechno ukazuje a vysvětluje (i jak je ten master zapojený - pochopil jsem z toho, že v podstatě jen snižuje výkon, ale ne vybuzení koncových lamp). Bohužel chybí ukázky. Nicméně se na YT najde někde srovnání 1960 a orig. Marshallu 1959 (teď nemyslím video od Tone Kinga, který zkreslený zvuk prakticky nepředstaví, jen s overdriven), které by mě osobně docela přesvědčilo. Ale v reálu jsem ho nezkoušel, a pak taky nevím, co je pravdy na vysoké poruchovosti aparátů Bugera.Bummer píše:EDIT: Slyšel jsem, že nějaká nová verze té 1960 už má i master volume, tak to by ti třeba taky postačilo.
Cybermuff povídal, že jsou přinejhorším slušně opravitelné.
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Horší ho bude asi sehnat. V Čechách není nikde skladem (přitom ho některé obchody nabízely pod 10000) a Thomann píše, že už ho nenabízí. Proč? Vysoká poruchovost? Nebo že by se z toho stal "law-suit" produkt?
Tak půl roku zpátky se dali ještě sehnat ale to jsem ještě neměl finance teď jedině co jsem koukal ebay nebo bazar. Tuším že to má co dělat s nízkou prodejností.
http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=7 ... rder=datum prý mmjůzuv alá Marshall 45w za 3600? O mmjuzovi si tu můžeš udělat obrázek sám. Chtít tenhle zvuk neváhám...
Být to trochu blíž, tak neváhám a jedu ho vyzkoušet.
Taky bych tomu dal šanci.
Objevit se tam někdy Mmjuzovo kombo alá Fender za podobnou cenu, tak zaplesám a asi jedu zkoušet. 
„Always remember that the crowd that applauds your coronation is the same crowd that will applaud your beheading. People like a show.“
A co si myslíte o této hlavě? http://www.hudebnibazar.cz/inzerat.php? ... rder=levne
prý byla vyrobena někdy mezi rokem 1986 až 1992. Jak hodně myslíte že to může být zvukem podobné klasickému osmikilu?
prý byla vyrobena někdy mezi rokem 1986 až 1992. Jak hodně myslíte že to může být zvukem podobné klasickému osmikilu?
Nemuselo by to být špatné, ale rozhodně bych si to na tvém místě předem vyzkoušel.
Moje poklady:
Vintage VS6
Blackstar HT1
Vintage VS6
Blackstar HT1
O panu Pazderovi už jsem, myslím, něco slyšel. Jestli se nepletu, jeho kopírky byly vyhlášené.
tak tak.Bummer píše:O panu Pazderovi už jsem, myslím, něco slyšel. Jestli se nepletu, jeho kopírky byly vyhlášené.
To rád slyším začal jsem o tom zesíku vážně uvažovat, protože zvuk osmikila od Marshallu se mi opravdu líbí, akorát právě o panu pazderovi toho moc nevím, vlastně spíš nic.
A teď navíc koukám na nějaké nové fotky, že ten zesilovaž je uvnitř velmi hezky provedený (žádné vrabčí hnízdo, všechno pěkně přehledně)
no v každém případě z tech dospělců celolampových je Laney GH 50 , je opravdu celolampový , ostatní si pomáhaji ještě šváby předzesilovači
je to tedy jedno kanál ale k tomu základnímu zvuku alá JCM 800 je naprosto nejblíže a řekl bych že i moc blíže než ty Marshally MA nebo JDM1, i když to už je zas takový všeuměl..... je to spíše o naturelu hráče jako takového zda použije a muzice kterou chce člověk hrát já mám ESH 200MKII a kdybych si měl vzpomenout kdy jsem na koncertě hrál na čistý kanál tak to prostě nejde neb ho nepoužívám vše řeším potákem na kytaře a volume pedálem mě osobně se zvuk Laney GH ... líbí jen to necht někde malinko upravit a může sloužit celý tvuj život ... je to jen o přesvědčení vkusu a sluchu každého hráče .... rozhodně bych nekupoal zesíky stylu PV valveKing i když i profíky jsem na to slzšel hrát ale já bych to nechtěl .....
je to tedy jedno kanál ale k tomu základnímu zvuku alá JCM 800 je naprosto nejblíže a řekl bych že i moc blíže než ty Marshally MA nebo JDM1, i když to už je zas takový všeuměl..... je to spíše o naturelu hráče jako takového zda použije a muzice kterou chce člověk hrát já mám ESH 200MKII a kdybych si měl vzpomenout kdy jsem na koncertě hrál na čistý kanál tak to prostě nejde neb ho nepoužívám vše řeším potákem na kytaře a volume pedálem mě osobně se zvuk Laney GH ... líbí jen to necht někde malinko upravit a může sloužit celý tvuj život ... je to jen o přesvědčení vkusu a sluchu každého hráče .... rozhodně bych nekupoal zesíky stylu PV valveKing i když i profíky jsem na to slzšel hrát ale já bych to nechtěl .....
apráty:
ESH MK II 100w plus ESH 412XXL , Engl Screamer 50combo 1x12 V30, 2x12- V30+G12H30 an...
efekt:POD HD 500 , Flanger DOD 75B, CarlMartin qvatro , TC flasback delay, TC Corona chorus
Kytary: Strat z.Vavruša HB+mHB, Fender Amerikan US ssH, Al Stevens Strat ,Michael Kely Hibrid , Yamaha D121, Crafter akustik 120,
snímače:RM pickups -F4,SH 4, Dimarrcio AREA, RM Custom Alnico.-RM V.V.rails - RM Clasik rails, Sky Pickups, DiMarzio Fred a PAF pro ,, kabely:Proel cable, Cordial ,
ESH MK II 100w plus ESH 412XXL , Engl Screamer 50combo 1x12 V30, 2x12- V30+G12H30 an...
efekt:POD HD 500 , Flanger DOD 75B, CarlMartin qvatro , TC flasback delay, TC Corona chorus
Kytary: Strat z.Vavruša HB+mHB, Fender Amerikan US ssH, Al Stevens Strat ,Michael Kely Hibrid , Yamaha D121, Crafter akustik 120,
snímače:RM pickups -F4,SH 4, Dimarrcio AREA, RM Custom Alnico.-RM V.V.rails - RM Clasik rails, Sky Pickups, DiMarzio Fred a PAF pro ,, kabely:Proel cable, Cordial ,
Tak jsem se nakonec rozhodl pro Hughes and Kettner 25th aniversary a zatím si ho nemůžu vynachválit. bezezbytku splnilo moje očekávání, takže prozatím mám vystaráno