Bach Les Paul bazar
Pravidla fóra
Re: Bach Les Paul bazar
Já myslím že poznáš, jestli je ten zvuk šťavnatý, nebo zahuhlaný a jestli ta kytara má sustain. Ale to chce zkusit na nějakém lepším kombíčku na které si zvyklý. Na nějakém 15w tranďáku moc nepoznáš to je akorát cvičítko. Takže se vyplatí vzít si vlastní kombo a nespoléhat na to že ti to někde napíchne. Každopádně si s tou odpovědí pospěš. Po takových kytarách se většinou jenom "zapráší"
Apec: Jet city JCA 50+ 1*12 Engl homemade box (1* cellestion vintage 30),
Kytara: Pořízka Stratocaster SSS
Kytara: Pořízka Stratocaster SSS
Tak tak, mě ani nenapadla ta možnost, že bych kytaru za 9 papírů při kupování neviděl
Jestli s Prahou není problém tak je to jedině dobře, já bych třeba měl
Nejlíp si vzít někoho sebou...
To už je horší, nemám koho .. holt se budu muset spolehnout na instinktFlajtr píše:Tak tak, mě ani nenapadla ta možnost, že bych kytaru za 9 papírů při kupování nevidělJestli s Prahou není problém tak je to jedině dobře, já bych třeba měl
Nejlíp si vzít někoho sebou...
Tu kytaru prodava tady clovek z forka, tady je na trzisti:
trziste/rozprodej-gearu-t20730.html
Jestli bude vsecko v poho urcite bych do ni sel. Drevo bude uplne nekde jinde nez Bach/Vintage a SH4 je na ten rock - hard rock idealni.
trziste/rozprodej-gearu-t20730.html
Jestli bude vsecko v poho urcite bych do ni sel. Drevo bude uplne nekde jinde nez Bach/Vintage a SH4 je na ten rock - hard rock idealni.
Bach LP (SD SH-1 59'/SD SH-4)
Maxon OD808 kopie
Digitech RP-55
Mmjuz mrňůz 4W, JCM800 kopie
Mesa Boogie 1x12 w/ MC90
Maxon OD808 kopie
Digitech RP-55
Mmjuz mrňůz 4W, JCM800 kopie
Mesa Boogie 1x12 w/ MC90
MOc díky za názory, jdu odpovědět na inzerát, napíšu jak to dopadlo, ještě jednou díky 
Potřebuju poradit ohledne kytary Bach Les Paul. Je to rok 2007 tudiz je 7 let stara a chtel bych se zeptat na zkusenosti jestli se to drevo nejak nekrouti atd. Jestli bude ta kytara v poradku. Vim ze napisete abych si ji vyzkousel ale bohuzel nemam moznost se tam dostat. Diky moc za rady.
Cicos, to ti nikdo s jistotou neřekne. Bůhví, jak se o ní staral majitel, jestli nebyla u topení apod..
Takze normalne kdyz se o ni bude clovek dobre starat tak by to drevo ( jelikoz to neni nejlepsi kytara) nemelo zkroutit ? Nebo s nim neco byt? Jen teoreticky
Jak víš, že se k ní ten člověk dobře choval? Když jsi jí ani neviděl?
Teoreticky ti tady odpoví všichni. A nikdo si nevezme na triko, aby ti řekl na neznámou, neviděnou kytaru, že je v pořádku.
Určitě sis přečetl tohle dlouhé, obecné vlákno o kytarách Bach - elektricke-kytary/bach-t1955.html
Co chceš slyšet (číst) víc? Že i to nejdražší a nejspolehlivější auto se nemůže pokazit? I když se o něj majitel dobře staral, oprašoval, garážoval?
Pořád nevíme, co myslíš tím "kroucením dřeva". Krk?
Teoreticky ti tady odpoví všichni. A nikdo si nevezme na triko, aby ti řekl na neznámou, neviděnou kytaru, že je v pořádku.
Určitě sis přečetl tohle dlouhé, obecné vlákno o kytarách Bach - elektricke-kytary/bach-t1955.html
Co chceš slyšet (číst) víc? Že i to nejdražší a nejspolehlivější auto se nemůže pokazit? I když se o něj majitel dobře staral, oprašoval, garážoval?
Pořád nevíme, co myslíš tím "kroucením dřeva". Krk?
LP má relativně široký krk... není to žádný hypertenký ibanez wizard apod. Takže se kroucení nijak extra neboj. Kvůli některým poplašným zprávám z for má spousta lidí pocit, že se každé druhé levné kytaře kroutí krk. Není tomu tak. Prošlo mi rukama plno levných kytar a nebývaly na nich problémy s kroucením
.
Kytara: Homemade Bonewhite Exp EMG81/60, Macassar Ebony Flying V EMG81/85, Flying V Custom white EMG81/60, LP Custom black (kopie) EMG81/85, Apec: Blackstar S1 100, Blackstar HT, Marshall 4x12 A, Marshall 4x12 B, efekt: Dunlop 95Q, biyang chorus, Dunlop Carbon Copy delay,Behringer harmonist, TC. Polytune mini, http://bandzone.cz/blackshard Kdybyste někdo chtěli nějaký upgrade kytary týkající se frézování, vrtání nebo i úprav elektroniky napište sz.
Abys nedopadl takhle... 

LP = menší mezura => menší pnutí strun + širší krk. Takže se dá předpokládat, že by neměl. Musel bys mít vyloženě smůlu...
Kytara: Homemade Bonewhite Exp EMG81/60, Macassar Ebony Flying V EMG81/85, Flying V Custom white EMG81/60, LP Custom black (kopie) EMG81/85, Apec: Blackstar S1 100, Blackstar HT, Marshall 4x12 A, Marshall 4x12 B, efekt: Dunlop 95Q, biyang chorus, Dunlop Carbon Copy delay,Behringer harmonist, TC. Polytune mini, http://bandzone.cz/blackshard Kdybyste někdo chtěli nějaký upgrade kytary týkající se frézování, vrtání nebo i úprav elektroniky napište sz.
zaza: Jenže to je Gibson a ne levná kytara.
- Alternátor
Na to se musí luxusně hrát, když je člověk našrot
. No hele, já už se teď finálně rozhod, že jdu do levnýho bazarovýho Les Paula a mám v hledáčku tuhle a pak ještě jednu Vintage s Gibson 57 snímačema. Pořád se nějak nemůžu rozhodnout a rozseknu to asi zejtra. Pokud tě předběhnu, dám vědět, jak na tom je 
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
Měl jsem v ruce hromady ultratenkých ibanez wizardů a podobných tenkých krků a ani jeden nebyl zkroucený. Větší riziko kroucení je právě větší masy dřeva, která je navíc v jednom kusu, takže krk na LP k tomu bude mít určitě blíž než např 5-ti dílný prestige wizard.Mastr píše:LP má relativně široký krk... není to žádný hypertenký ibanez wizard apod. Takže se kroucení nijak extra neboj. Kvůli některým poplašným zprávám z for má spousta lidí pocit, že se každé druhé levné kytaře kroutí krk. Není tomu tak. Prošlo mi rukama plno levných kytar a nebývaly na nich problémy s kroucením.
P.S. ještě bych dodal z vlastní zkušenosti, že paradoxně dražší kytary se nebojím kupovat poštou a právě ty levnější je třeba ozkoušet.
S tou masou podle mě pravdu nemáš - tenší krk hůř reaguje na pnutí strun a to se ani nebavíme o tom, že pnutí není rovnoměrně rozloženo - některé struny pnou víc některé míň, ale s těma spojema jednoznačně. vícekusý krk = mnohem stabilnější. Proto taky tak wizardy dělají aby se neohýbaly, ale je to všeobecně dobré. Co se týče stability i odolnosti vůči zlomu u hlavy. Takže jsem rozhodně pro krky laminované z 2 a více kusů + to pěkně vypadá když zkombinuješ kontrasntí dřeva.
Dobre diky moc za rady. Domluvil jsem se s panem tak ze mi ji posle a kdyby se mi neco nezdalo tak mu ji poslu zpet. Diky
- Alternátor
Tak to jsi asi mluvil s někým jiným. Mně ji bude v pondělí posílat. Teď by to chtělo ještě nějakou malou lampu, abych nemusel pořád tahat Marshalla tam a zpátky 
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
Kterou nakonec bereš? Toho Bacha nebo Vintage?
(jestli to teda není tajemství)
„Always remember that the crowd that applauds your coronation is the same crowd that will applaud your beheading. People like a show.“
- Alternátor
Nakonec Bacha. Má zámky na popruh (to je podstatný, předchozí Les Paul mi furt vypadával), je k tomu rockcase, Gibsony 490 a 498. Na spodu je trochu třísknutej, ale to mi nevadí. Jen z něj budu muset servat ty Gibson Les Paul nálepky.