Laney TF 700
Pravidla fóra
- irry
- Bandzone: irry
- Kontaktovat uživatele:
Laney TF 700
Co říkáte na tuhle hlavu?Mam možnost koupit za 7 i s boxem.Co myslíte?
Ibanez RG 350EXZ, Cort X-1 DX
Randall RD50he, Randall RX412
ZOOM G3X
ZOOM G3X
Re: Laney TF 700
není to špatný ....
dá se z toho vydolovat docela dost blues/rock/hardrock
myslím že 700vka měla i dost možností
na připojení a pod...
dá se z toho vydolovat docela dost blues/rock/hardrock
myslím že 700vka měla i dost možností
na připojení a pod...
apráty:
ESH MK II 100w plus ESH 412XXL , Engl Screamer 50combo 1x12 V30, 2x12- V30+G12H30 an...
efekt:POD HD 500 , Flanger DOD 75B, CarlMartin qvatro , TC flasback delay, TC Corona chorus
Kytary: Strat z.Vavruša HB+mHB, Fender Amerikan US ssH, Al Stevens Strat ,Michael Kely Hibrid , Yamaha D121, Crafter akustik 120,
snímače:RM pickups -F4,SH 4, Dimarrcio AREA, RM Custom Alnico.-RM V.V.rails - RM Clasik rails, Sky Pickups, DiMarzio Fred a PAF pro ,, kabely:Proel cable, Cordial ,
ESH MK II 100w plus ESH 412XXL , Engl Screamer 50combo 1x12 V30, 2x12- V30+G12H30 an...
efekt:POD HD 500 , Flanger DOD 75B, CarlMartin qvatro , TC flasback delay, TC Corona chorus
Kytary: Strat z.Vavruša HB+mHB, Fender Amerikan US ssH, Al Stevens Strat ,Michael Kely Hibrid , Yamaha D121, Crafter akustik 120,
snímače:RM pickups -F4,SH 4, Dimarrcio AREA, RM Custom Alnico.-RM V.V.rails - RM Clasik rails, Sky Pickups, DiMarzio Fred a PAF pro ,, kabely:Proel cable, Cordial ,
- irry
- Kontaktovat uživatele:
Notak klucí poraďte, mam do toho jít?
ZOOM G3X
ZOOM G3X
Nikdo to asi moc nezná. Neřekl jsi ani, co na to chceš hrát, a jaký je to box, co zmiňuješ. Tak jak chceš poradit?
Za sebe ti mohu říct: Podle toho co máš v podpisu to klidně vem a hrát to bude určitě tisíckrát lépe. Zda bys mohl udělat lepší kup nelze říct. Nedal jsi na posouzení dostatek informací.
Za sebe ti mohu říct: Podle toho co máš v podpisu to klidně vem a hrát to bude určitě tisíckrát lépe. Zda bys mohl udělat lepší kup nelze říct. Nedal jsi na posouzení dostatek informací.
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem 
- irry
- Kontaktovat uživatele:
Já právě nevim jakej k tomu ten box je, v inzerátu neni.Vim jenom že to je 200w 4x12''
ZOOM G3X
ZOOM G3X
Tak to bude mít 50 W repra, tj. je velká šance, že to budou třeba Celestion Rocket ve starším Laney LX412 (když je to ten Lanýžista
).
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
Bias je slovo, ne zkratka.
My máme ve zkušebně tf300 myslim a hraje to hodně dobře. i klidně tvrdej nagainovanej metal ale pozor ono je víc verzí. My máme tu starou a u těch se tf700 vyrábělo s ekvalizérem a prostě s veškerejma kroutákama v horní části halvy. Jde to i poznat tim, že tyhle starší maj poták s názvem enhance...a snad i je to ještě anglická výroba všechno. Já bych se toho nebál. Bylo to jeden čas i muj náhradní zesilovač a myslim si že hraje líp i jak nějaký lampy za 15 tisíc.
Apce: Peavey JSX, Peavey 6505(+), Peavey 3120
Reprobox: Mesa Recto Traditional 4x12
Krabičky: Maxon OD808, Boss NS-2 (metal mod), Digitech Ricochet
Hlavní kytara: B.C. Rich Warlock WGR-2X (SD AHB-2)
A teď tu o karkulce.innerself píše:Bylo to jeden čas i muj náhradní zesilovač a myslim si že hraje líp i jak nějaký lampy za 15 tisíc.
Jo tak nevěř. mě je to jedno 
Lejno je v českých hudebních kruzích podceňovaný aparát. U basových si za to můžou sami, do řady RB narvali všechno co je napadlo a viděli v katalozích konkurenčních firem a už to nehraje tak, jako dřív. Sám jsem basák a hraju na starý R3H, prozatím přes půjčený box 1x15 ale chci 4x10 nebo 4x8.
Ale teď hraju s "novým" kytaristou (toho kluka znám asi 20 let, ale teď jsme se znovu potkali) má celolampu Laney combo 2x12 (typ nevím, ale je to nějak z půlky devadesátých let, tedy skoro 20 let staré) a s 30 let starou kytarou Yamaha SG 1000 mu to hraje kráááásně.. Ale my hrajeme hospodské blues, na těžkou metlu by to asi nebylo ono ... ačkoli...
Ale teď hraju s "novým" kytaristou (toho kluka znám asi 20 let, ale teď jsme se znovu potkali) má celolampu Laney combo 2x12 (typ nevím, ale je to nějak z půlky devadesátých let, tedy skoro 20 let staré) a s 30 let starou kytarou Yamaha SG 1000 mu to hraje kráááásně.. Ale my hrajeme hospodské blues, na těžkou metlu by to asi nebylo ono ... ačkoli...
Čest má v politice své hrdé místo hned v první řadě.
Proto zpravidla už zpočátku dojde úhony.
(Hynce Ptáček z Pirkštejna - apokryf)
Mám uši, hlavu i zkušenosti. Ale NEMÁM patent na rozum.
Téma je ale Laney TF700, a to je pouze hybrid se zbytečnou lampou v preampu. A hybridy od Laney fakt nic moc. Celolampy samozřejmě vesměs v pohodě, ač podle osobního gusta, někomu sedět nemusí.
Omlouvám se, asi jsem to neměl psát tady, ale do obecného Laney vlákna. Když tak ať to admin smázne.
Mě jenom trochu štve přístup u nás, kdy je Laney považovaný za "levný sh*t". Není. Hraje. I když ne každému sedí. Já jako basák třeba považuju starší verze Laney za něco jako "Trace Elliot pro chudé". Má to podobný charakter zvuku, ačkoli kvalit TE to nedosahuje (ale zase je to výrazně levnější).
EDIT : A jaká "zbytečná lampa v preampu " ? Ta lampa tam snad má co dělat, ne?
Mě jenom trochu štve přístup u nás, kdy je Laney považovaný za "levný sh*t". Není. Hraje. I když ne každému sedí. Já jako basák třeba považuju starší verze Laney za něco jako "Trace Elliot pro chudé". Má to podobný charakter zvuku, ačkoli kvalit TE to nedosahuje (ale zase je to výrazně levnější).
EDIT : A jaká "zbytečná lampa v preampu " ? Ta lampa tam snad má co dělat, ne?
Čest má v politice své hrdé místo hned v první řadě.
Zbytečná v tom smyslu, že z toho "lampovější" aparát neudělá. Zatímco lampové overdrivy často pomůžou dostat lepší zvuk z tranzistorového aparátu, tady se jaksi nějaký výrazný posun k lepšímu oproti čistě tranzistorovým aparátům nekoná. Existuje spousta čistě tranzistorových (nebo s operáči) overdrivů a distortionů, které hrají líp, než to co zkresluje v hybridních ampech (nejen u Laney, ale třeba i v Marshall Valvestatech). A i řada čistě tranzistorových aparátů, které mají zkreslený zvuk lepší než hybridy, asi díky dobře vybranému zkreslovacímu obvodu. Nemluvě o modelingových aparátech ...Pawlik píše:A jaká "zbytečná lampa v preampu "? Ta lampa tam snad má co dělat, ne?
Ona ta lampička v preampu hybridů je asi takový trochu obchodní trik. Stejně asi jako stejná lampička (ECC83) v obvodu Valve Reactor u modelingových Voxů, která má simulovat naopak chování lampového konce, ale já ho v tom neslyším ani necítím. Daleko blíž celolampám jsou aparáty s lampovým koncákem ale tranzistorovým nebo modelingovým preampem.
- irry
- Kontaktovat uživatele:
Moc díky hoši za názory.Dojel jsem se na to kouknout a suma sumárum asi takhle.Čistej zvuk výbornej, fakt mě to překvapilo.Ale ten zkreslenej nic moc.Jako dá se z toho dostat zkreslenej zvuk kterej by nebyl tak špatnej a hodil by se mi, vzal sem si s sebou krabičku a zkusil co to udělá.Ale aby z toho lezlo něco ce by se mi líbylo to sou potom všechny poťáky v konci a strašně to vazbí.Ta lampa je tam fakt znát jenom u toho čistýho zvuku kterej je prostě super, ale na tom zkreslenym to neni nic moc, mrzelo mě to.Prostě a jasně bych to viděl asi na Peavey Valveking 212.Co myslíte?
ZOOM G3X
ZOOM G3X
Jo, ještě na tom nejsem tak špatněirry píše:líbylo
- irry
- Kontaktovat uživatele:
To je co?Tak se z toho běž utřít.Chyby se stávaj.José píše:Jo, ještě na tom nejsem tak špatněirry píše:líbylo
ZOOM G3X
ZOOM G3X
Něčil se tolik, já právě nejsem s gramatikou nejlepší kamarád a akorát mě těší, že v tom nejsem sám 
- irry
- Kontaktovat uživatele:
Nečílim se, ale co ti mam na to napsat ...José píše:Něčil se tolik, já právě nejsem s gramatikou nejlepší kamarád a akorát mě těší, že v tom nejsem sám
ZOOM G3X
ZOOM G3X
Jak tak koukám, tak budu muset na tu hlavu zahrát. Všichni to odsoudili, jak je to špatný, ale my fakt ve zkušebně máme kombo tf300, ale jak jsem zjistil tak je to z tý jedničkový řady, takže ještě poctivá výroba v anglii. Druhá řada je jasná čína a co jsem koukal na zapojení, tak je to uplně jinej zesilovač. Takže asi klesla kvalita rapidně dolu