Čistota hraní vs. kombo

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
Odpovědět
Peepeeyopee
Bandzone: www.bandzone.cz/oxoxox

Čistota hraní vs. kombo

Příspěvek od Peepeeyopee »

Mám dotaz ohledně čistoty při hraní sól. Mám problém, že když hraju sóla, často nezněj čistě. Kolikrát se mi rozezněj i okolní struny a dělá mi to bordel. A tak bych se chtěl zeptat, jestli je nějakej způsob jak se naučit hrát čistě. Další můj problém je, že krom zvuku od okolních strun častokrát z komba vycházej i další "odpadní" zvuky. Může na čistotu hraní mít vliv i špatný kombo (zvlášť když je to cca 10 let starej 15ti W Behringer :D )?
Celkově pořád nevim co dělám špatně. Když si porovnám sóla ze studiovejch nahrávek známejch kapel, tak je krásně a čistě slyšet jen sólo, mě to prostě zní tak nějak... divně.
Kytary - Ibanez GRG 170DX, Epiphone AJ100 a Squier Stratocaster :D
Efekt - BOSS ME-50
Kombo - Behringer GM108
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Re: Čistota hraní vs. kombo

Příspěvek od Nero »

Ne, kombo za to nemůže. Můžou za to ruce. Nauč se tlumit struny, co nemají znít. Na tohle téma tu už pár threadů je, tak hledej :wink:
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Peepeeyopee
Bandzone: www.bandzone.cz/oxoxox

Příspěvek od Peepeeyopee »

Tak je mi jasný, že okolní struny mi kombo asi nerozeznívá :D ale spíš mě jde o to, že to sólo nezní tak moc zřetelně jako sem na to zvyklej třeba ze studiovek nebo i ze živáků kapel. To snad může bejt i kombem+blbou volbou např. zkreslení, ne? Jinak by to znamenalo, že mám ruce úplně na .....
Jinak na fóru sem hledal, ale nenašel nic použitelnýho.
Kytary - Ibanez GRG 170DX, Epiphone AJ100 a Squier Stratocaster :D
Efekt - BOSS ME-50
Kombo - Behringer GM108
Sadam.S

Příspěvek od Sadam.S »

Nero píše:Ne, kombo za to nemůže. Můžou za to ruce. Nauč se tlumit struny, co nemají znít. Na tohle téma tu už pár threadů je, tak hledej :wink:
MilanT

Příspěvek od MilanT »

Uživatel potřebuje konkrétní radu a řešení jeho konkrétního problému. A pokud to nenajde hned, tak se založí nové vlákno. :cry:
Přidám ještě další vlákna, kde je možné se zeptat:
hrani-na-kytaru-tabulatury/tapping-a-tl ... 27261.html
hrani-na-kytaru-tabulatury/rozezneni-je ... 14228.html

Peepeeyopee - jistě budeš souhlasit se zamčením tohoto vlákna.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Nauč se používat pořádně ruce, nauč se nastavit zvuk na kombu, nauč se tvořit tón na kytaře. Nauč se zvuk pořádně snímat a zpracovávat v počítači. Za pár let se možná dostaneš k tomu, aby to znělo podobně jako na nahrávkách profíků. I když se s low-end výbavou to vždycky bude komplikovanější.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Odpovědět

Zpět na „Hraní na kytaru, tabulatury“