Celkově pořád nevim co dělám špatně. Když si porovnám sóla ze studiovejch nahrávek známejch kapel, tak je krásně a čistě slyšet jen sólo, mě to prostě zní tak nějak... divně.
Čistota hraní vs. kombo
Pravidla fóra
-
Peepeeyopee
- Bandzone: www.bandzone.cz/oxoxox
Čistota hraní vs. kombo
Mám dotaz ohledně čistoty při hraní sól. Mám problém, že když hraju sóla, často nezněj čistě. Kolikrát se mi rozezněj i okolní struny a dělá mi to bordel. A tak bych se chtěl zeptat, jestli je nějakej způsob jak se naučit hrát čistě. Další můj problém je, že krom zvuku od okolních strun častokrát z komba vycházej i další "odpadní" zvuky. Může na čistotu hraní mít vliv i špatný kombo (zvlášť když je to cca 10 let starej 15ti W Behringer
)?
Celkově pořád nevim co dělám špatně. Když si porovnám sóla ze studiovejch nahrávek známejch kapel, tak je krásně a čistě slyšet jen sólo, mě to prostě zní tak nějak... divně.
Kytary - Ibanez GRG 170DX, Epiphone AJ100 a Squier Stratocaster 
Efekt - BOSS ME-50
Kombo - Behringer GM108
Efekt - BOSS ME-50
Kombo - Behringer GM108
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Re: Čistota hraní vs. kombo
Ne, kombo za to nemůže. Můžou za to ruce. Nauč se tlumit struny, co nemají znít. Na tohle téma tu už pár threadů je, tak hledej 
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
-
Peepeeyopee
- Bandzone: www.bandzone.cz/oxoxox
Tak je mi jasný, že okolní struny mi kombo asi nerozeznívá
ale spíš mě jde o to, že to sólo nezní tak moc zřetelně jako sem na to zvyklej třeba ze studiovek nebo i ze živáků kapel. To snad může bejt i kombem+blbou volbou např. zkreslení, ne? Jinak by to znamenalo, že mám ruce úplně na .....
Jinak na fóru sem hledal, ale nenašel nic použitelnýho.
Jinak na fóru sem hledal, ale nenašel nic použitelnýho.
Kytary - Ibanez GRG 170DX, Epiphone AJ100 a Squier Stratocaster 
Efekt - BOSS ME-50
Kombo - Behringer GM108
Efekt - BOSS ME-50
Kombo - Behringer GM108
Nero píše:Ne, kombo za to nemůže. Můžou za to ruce. Nauč se tlumit struny, co nemají znít. Na tohle téma tu už pár threadů je, tak hledej
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
A našel jsi i tato témata?Peepeeyopee píše:Jinak na fóru sem hledal, ale nenašel nic použitelnýho.
hrani-na-kytaru-tabulatury/tlumeni-stru ... 24736.html
hrani-na-kytaru-tabulatury/tlumeni-stru ... 22946.html
hrani-na-kytaru-tabulatury/otazka-na-tl ... 17558.html
hrani-na-kytaru-tabulatury/tlumeni-t13787.html
hrani-na-kytaru-tabulatury/tlumeni-strun-t5564.html
Uživatel potřebuje konkrétní radu a řešení jeho konkrétního problému. A pokud to nenajde hned, tak se založí nové vlákno.
Přidám ještě další vlákna, kde je možné se zeptat:
hrani-na-kytaru-tabulatury/tapping-a-tl ... 27261.html
hrani-na-kytaru-tabulatury/rozezneni-je ... 14228.html
Peepeeyopee - jistě budeš souhlasit se zamčením tohoto vlákna.
Přidám ještě další vlákna, kde je možné se zeptat:
hrani-na-kytaru-tabulatury/tapping-a-tl ... 27261.html
hrani-na-kytaru-tabulatury/rozezneni-je ... 14228.html
Peepeeyopee - jistě budeš souhlasit se zamčením tohoto vlákna.
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Nauč se používat pořádně ruce, nauč se nastavit zvuk na kombu, nauč se tvořit tón na kytaře. Nauč se zvuk pořádně snímat a zpracovávat v počítači. Za pár let se možná dostaneš k tomu, aby to znělo podobně jako na nahrávkách profíků. I když se s low-end výbavou to vždycky bude komplikovanější.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008