Zhodnoťte naše nahrávky - studio a recording

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
Odpovědět
martina72
Nedůvěryhodný žvanil

Re: Zhodnoťte naše výtvory...

Příspěvek od martina72 »

DJ Murano píše:http://www.tarquam.ic.cz/blues+vocal.mp3

Po dlouhé době přidávám rozepsaný nápad a žádám pár rad jak dovést toto prozatimní dílo k dokonalosti :)
Křičet nebudu, jen pár osobních názorů, ve vší slušnosti.
Muzika v nahrávce je moc "jedna velká koule". Smixoval bych to trošííínku jináč, aby byly ty nástroje zřetelnější. Kytary jsou moc "nahalené", IMHO by bylo lepší je nechat cinkat beze vší parády. Zpěv je utopený. Zbytečně. Zpíváš moc dobře a máš krásný hlas. Samozřejmě, s barvou hlasu nic nenaděláš, jsi takový sameťáček. Což ale vůbec nevadí. Pošli ho tam víc. Sólový hlas frontmana to není, ale vícehlasy budou nádherné. Málokdo může sám sobě věrohodně zpívat vokály, ty asi můžeš. Určo máš i pěkný falset. Jen tak dál!

Kód: Vybrat vše

Administrátorem zablokovaný účet. Uživatel nemůže přispívat ani používat soukromé zprávy.
DJ Murano
Bandzone: www.bandzone.cz/tarquam

Příspěvek od DJ Murano »

martina72 píše:Kytary jsou moc "nahalené", IMHO by bylo lepší je nechat cinkat beze vší parády.
Hall tam není ani trošičku, je tam delay s flangerem, ale beru to tak že jsi asi myslel to, ok, jelikož jsi jedinej kdo k tomu něco řekl, asi to tak bude (co zbejvá :D )
martina72 píše:Muzika v nahrávce je moc "jedna velká koule". Smixoval bych to trošííínku jináč, aby byly ty nástroje zřetelnější.
Jak? Vyšší basy - nižší středy jsem ubíral celkem dost (to jsou ty nepříjemný kmitočty okolo 200-400 Hz) Tak mám ještě? Já nevim zas aby to nebylo moc, už takhle mi to přijde dost oškubaný.
martina72 píše:...jsi takový sameťáček. (...) Určo máš i pěkný falset.
Na to zkusím odpovědět takto http://www.tarquam.ic.cz/posledni_sance_new2.mp3 :D A falsetem jsem nikdy nezpíval páč mi to přijde děsně buznovský :D
| Multiinstrumentalista - Tarquam | Symphonic metal band - Wishmasters | Studio AD-SOUND |
Klávesy Yamaha PSR3000, El. kytara Cort X-11, Ak. kytara Stagg, Baskytara Ibanez GSR180, housle, zobcová Alt flétna, mikrofony Recording Tools MC-700, MC-520, Samson C05, monitory EVE SC208, DAW Cubase Pro 8, FL Studio 12, Universal Audio UAD-2, samply a ruchy Hollywood Edge
Hiddenplate
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hiddenplate »

Čaute

to DJ Murano:
- clean-vocal mas mistama mozna zbytecne preekvalizovanej (ten radio-like sound)... ale to je asi individualni
nicmene mohl si to trosku odzpivat... i kdyz sam nevim jak :D
- growl-like vocal je dobrej ale prave ten si mel mozna vic efektovat a zekvalizovat
- synthy znej jako kdybych hral Dooma 2... ale pokud to byl ucel :) (urcite existuje mnoho lepsich vst plugu na tohle)
- ve vysledku jako celek je to celkem fajne, ale zni to furt jako standardni ceskej song (nic proti... ja mam co rikat :D)

a jako posledni...

pridavam vec co jsem zkousel delat ja: a tady jeden collab s kolegou:
Hiddenplate
Kontaktovat uživatele:

Čus zkoušeli jsme s kámošem složit jednoduchou věc.

Dali jsme si časovej limit cca 30 minut a za tu dobu jsme se snažili stihnout co se dá. Resp. co jsme schopni udělat za takovej krátkej časovej limit včetně mixu a finalizace.

Posuďte nás někdo... :)

Celej track asi za 20 minut a pak asi 10 minut čumění na EQ a hlasitosti atd. a pak následnej render.

Vobesranej Metalcore Za 20 Minut / Metalcore created in 20 minutes for fun
DJ Murano

Příspěvek od DJ Murano »

za 20 minut? wow, dokonce bych řekl že je to i jako song použitelný :D chtělo by to na zpěvy jinej mikrofon ale jestli je tohle práce 20ti minut, tak jediný co můžu říct je - prostě wow :shock:
| Multiinstrumentalista - Tarquam | Symphonic metal band - Wishmasters | Studio AD-SOUND |
Klávesy Yamaha PSR3000, El. kytara Cort X-11, Ak. kytara Stagg, Baskytara Ibanez GSR180, housle, zobcová Alt flétna, mikrofony Recording Tools MC-700, MC-520, Samson C05, monitory EVE SC208, DAW Cubase Pro 8, FL Studio 12, Universal Audio UAD-2, samply a ruchy Hollywood Edge
klobasnik

Příspěvek od klobasnik »

"Vobesranej" k tomu sedí. Třeba skladbou.
Vadí mi když jsou v levém a pravém uchu naprosto rozlišné kytarové stopy, spíš bych k tomu doprovodu dohrál druhou a tu "sólovou" bych cpal na střed.
Každopádně bych si rád vyzkoušel rychlý mix třeba na takovém materiálu, byl bych rád kdybyste se někdo podělili o cokoliv.
Hiddenplate
Kontaktovat uživatele:

@DJ Murano: :D dík

@klobasnik: na to jsme nějak nemysleli :D prostě jsme se snažili rychle vymyslet něco, aby to tam prostě bylo...
nicméně... můžu udělat render jednotlivých stop bez jakýkoliv úpravy, ale nejdřív zítra dopoledne pač teď musim do práce :D

mj. např. při živáku je třeba naprosto normální, že je jedna kytara vlevo a druhá vpravo, i když chápu, že v mixu jako takovým by měl bejt aspoň dualtrack :)
martina72
Nedůvěryhodný žvanil

Příspěvek od martina72 »

Danieli (skorosousede), vaše věci jsou velmi pěkné a jen tak dál.

Kód: Vybrat vše

Administrátorem zablokovaný účet. Uživatel nemůže přispívat ani používat soukromé zprávy.
bobrmetalista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bobrmetalista »

Tak po docela dlouhé době tady mám něco z mé dílny :D Budu rád za každou připomínku :wink:
Carvin CT6(M22s pickups) Fokus-H LP standart 2(R.M. F4 Neck and Bridge), No name Telecaster, Cort MR 710F ; ADA MP-1 3Tube Mod preamp, Rockwell Red Trip, Harley Benton 2x12 V30, Boss-ME33, Digitech Bad Monkey; Audix OM-11
skupina: Lucifer http://bandzone.cz/lucifer
http://theluciferblack.bandcamp.com/alb ... horos-demo
skupina: Hoody's Goons http://bandzone.cz/_75512
https://hoodysgoons.bandcamp.com/
Marylin

Příspěvek od Marylin »

Posloucha se to celkem příjemně... Bicí mi přijdou trochu umělé. Zpěvákovi grimasy mi přijdou lehce úchylné :-) (hlavě to stím obočím...). Na pěknou ženskou by se dívalo líp :D
Kapela:
AV Guitar s EMG 81 + 85, Peavey 6505+, Orange PPC 412 V30

Studio:
Reaper DAW, Focusrite Saffire Liquid 56, Focusrite Saffire 40, JBL LSR 305, GAP FC 1, Line Audio CM3´s, Shure SM 57, Soundking ED007, Audix OM 2, Audix D4, Audix i5, Akai LPD 8, Presonus Faderport, Hammerwave comps, 500 series rack by Vandaalelectronics, Golden Age Pre 573, LaChapell Audio Pre 583s
DJ Murano

Příspěvek od DJ Murano »

celou dobu mě to bavilo, krásnej song, dokud nepřišel refren, tam je obrovská chyba - basa by měla jet ve spodku! Takhle je to plochý a prázdný :wink: a vůbec ten refren je nějakej divnej :D mohly by tam být druhý hlasy ke zpěvu, a tak nějak aby to bylo celý jednolitější, je to moc nasekaný na osminky, a ještě bicím přidat výšky, tak nad 9kHz a bude to bomba :)
DJ Murano

Příspěvek od DJ Murano »

Poprvé jsem nahrával skutečné bicí do osmi stop 8) Sada Samson 8-kit - Musim říct, že byla docela morda s umístěním mikrofonu k virblu, pořád tam šíleně lezla hitka, nemluvě o docela amatérským zvuku. Nakonec jsme originál mikrofon k virblu vyměnili za SM58 (57 ještě nemáme) a problém téměř vyřešen - druhá morda byla v mixu, a to se správným nastavením gate/expanderu, aby se zachovala dynamika hry a přesto to nepouštělo zvuky který tam nepatří. Poslední morda byla s kopákem, ale zde je na vině samotný buben, je to totiž 20", 22" přiveze bicman příští týden (společně s SM57).
Nicméně přátelé, z mikrofonů mě absolutně uchvátily kondíky C01. Zkoušeli jsme to i na mluvený slovo, zpěv a growl a tak příjemnej, teplej a jemnej zvuk jsem doposud nezaznamenával. Přesně ty otravný sykavky který u kondíků týhle cenový kategorie lezou, tady ne :)

http://www.tarquam.ic.cz/drums.mp3
Onulda

Příspěvek od Onulda »

Moje první dvě nahrávky - text, beat, mix, master ... Budu rád za tipy jak vylepšit zvuk )

hugovesely
Bandzone: bandzone.cz/kobylinec
Kontaktovat uživatele:

Mixing, mastering singlu

Příspěvek od hugovesely »

Zdravím hudební obec!
Naše kapela právě vydala nový singl 2014, je k poslechu zde: http://bandzone.cz/kobylinec
Protože jsem kromě náběru bicích obstaral recording, mixing i mastering já sám, byl bych rád za jakýkoli názor od větších odborníků, abych pro příště třeba věděl, čeho se vyvarovat, co zlepšit apod. Jsem momentálně u studiové zvukařiny dosti nováčkem, byl bych rád za rady a tipy :-)
Děkuji a přeji krásný víkend!
Naposledy upravil(a) Hendrek dne 27.06.2014 7:41, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Sloučeno do existujícího sběrného vlákna.
HUGO
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Petře - jako první počin dobrý :-) za mě - přijde mi tam ještě hodně práce v tom smyslu, aby jednotlivé nástroje/zpěvy nebyly tak "tenké", alespoň podle mého názoru. Poslechl jsme si to zatím jen v práci "na peckách", ale to celkem nevadí, srovnával jsem třeba s Holka blonďatá. Zejména bych zhutnil a upevnil bicí (hlavně kopák i virbl) a basu. Trojhlasy pěkné, je vidět, že sis spoustu věcí ze studií odnesl :-)

Takže teď už jen zkoušet a zkoušet, materiál máš (nemyslím, že by byly problémy v náběrech) a stačí ho jen líp dotvořit. Klidně pracuj jen tady na tomhle singlu ještě, udělej další verzi (nebo spíš i víc verzí) a úplně ideální by pro tebe mohlo být stáhnout si nějakou zvukově (=charakterem) vzorovou skladbu od kohokoli a snažit se v jednotlivých nástrojích přiblížit se (hodně lidí to takto dělá). Frkni si jí do projektu jako další stopu a v průběhu mixu přepínej a poslouchej, poslouchej a ještě jednou poslouchej.

Máš našlápnuto, držím palce! Kdyžtak můžeme konzultovat, případně mi pošli stopáž, chceš-li, můžu zkusit vlastní verzi (tím nechci říci, že lepší 8) ).

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
Skipper
Bandzone: http://www.bandzone.cz/fan/skipper
Kontaktovat uživatele:

Zhodnocení nahrávky + porovnání kytar

Příspěvek od Skipper »

Zdravím, dlouho jsem uvažoval jestli trefím nebo netrefím kategorii, ale nakonec jsem snad správně, i když toto možná patří do recordingu :lol:

Měl jsem dnes čas a proto jsem zauvažoval, že si přenastavím aparát, jelikož střídám dvě kytary a rozdílné snímače, hodilo by se mi univerzálnější nastavení, navíc bych si ještě chtěl najít místečko pro mikrofón na zvučení, který bych si rád vozil svůj na koncerty a posílal zvukaři vždy ten stejný signál. 8)

Aparát se skládal z hlavy Marshall JCM 900 SL-X a boxu Marshall JCM 900 Lead 1936 (2 x 12", z 90. let).

Tak začlo laborování, mikrofóny Shure SM57 a SM58 se prý od sebe tolik neliší, tedy jsem za nástrojovou SM57 použil SM58 a čirou náhodou jsem celkem rychle našel zajímavé místo :wink:, poslouchal jsem přímo signál z mikrofónu, přes zvukovku Lexicon Alpha a in-ear sluchátka Shure SE215. Zároveň jsem si projel i internet, ohledně nastavení aparátu a trošku jsem ho poupravil, aby zněl pěkně s oběma kytarami.

Zde je menší nahrávka mého dnešního hraní (žádný efekt, jen kytara + aparát):
Epiphone Les Paul Custom (snímač Gibson 498T):
http://uloz.to/xMqqqSP3/epi-jcm900-sm57-mp3

Gibson Les Paul BFG (snímač Gibson Burstbucker 3):
http://uloz.to/xrxiiYKw/gib-jcm900-sm57-mp3

Zároveň bych se chtěl zeptat Vás, co si o tomto myslíte, líbí, nelíbí, je to blbost, užitečná věc, nějaké názory k takovému "hraní si", či doporučení?

Přikládám ještě vysvětlení na otázku "Proč?"
Protože jsem nedávno při koncertě, kdy mi aparát na pódiu hrál parádně, vyběhl před pódium, abych si to všechno poslechl, začal jsem hrát sólo a jak to bylo nazvučené, tak to trhalo uši, jakmile jsem vytáhl éčkovou strunu, tak to začalo všude kolem pískat v nesnesitelné vysoké frekvenci, měl jsem z toho tedy celkem špatný pocit, proto jsem s tím chtěl něco udělat, abych sám sebe přesvědčil, že opravdu chyba není u mě. :lol:

Na závěr snad jen přiložím pár fotek:
Pracoviště
Pracoviště
Aparátek
Aparátek
Umístění mikrofónu
Umístění mikrofónu
Nahrávadlo
Nahrávadlo
EVH Wolfgang Special, Gibson LP BFG-TG (Nashville 2007), Epiphone LP Custom (Hořovice 1994), Maya Stratocaster (Japonsko 1984), Chapman ML1-7 RS, Victory VX Kraken mkII a Janíček picks.
Mapex Armory (10, 12, 14, 16, 20, 22), Pearl Free Floating Maple 14"x6,5", Meinl Classics.
Focusrite Scarlett 18i20, Reaper, Ableton Live 9, NeuralDSP, Addictive Drums.
Skipper
Kontaktovat uživatele:

Re: Zhodnocení nahrávky + porovnání kytar

Příspěvek od Skipper »

Dodatek, už jsem byl upozorněn na lepší snímání, prý dát mikrofón níže, k bláně, ale o 45° otočit, tak to zkusím zítra vyzkoušet.
A údajně prý se charakterem zvuku SM57 a SM58 liší hrozně moc, ale nedávno jsem někde četl, že se často zaměňují a není to poznat, tak nevím kde je pravda :D
EVH Wolfgang Special, Gibson LP BFG-TG (Nashville 2007), Epiphone LP Custom (Hořovice 1994), Maya Stratocaster (Japonsko 1984), Chapman ML1-7 RS, Victory VX Kraken mkII a Janíček picks.
Mapex Armory (10, 12, 14, 16, 20, 22), Pearl Free Floating Maple 14"x6,5", Meinl Classics.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Nejenže to patří do Recordingu, dokonce tu na to už máme téma... Sloučeno :)
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Skipper
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skipper »

Nero píše:Nejenže to patří do Recordingu, dokonce tu na to už máme téma... Sloučeno :)
Jednou budu vyhlášen slepcem, děkuji, dokonce dodatek mi psal sám zakladatel topicu :lol:
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Jako dobrý, ale u obou nahrávek mi vadí to praskání, co tam je; přijde mi spíše mechanického rázu, než že by to bylo nastavením aparátu.

Jo a zase bych v globále neoznačoval "...ale o 45° otočit..." jako "lepší snímání" 8) blíže k bláně (=co nejblíže síťce kabinetu) určitě, bacha jen na mechanický kontakt, kdyby ses rozvášnil :-D

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“