Zacatecnik to ma tezke...
Pravidla fóra
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
přesně...... Rolland simuluje hraní, fender hraje....jaby píše:já sem sice taky jenom začátečník, ale před měsícem sem si koupil rok starý kombo Fender Frontman F15G a nemůžu si pumoct, ale hraje fakt dobře a je levnější než ten MicroCube, takže radím toto
Trao: Si *****
Edit_Jens: Cenzura v zájmu zachování mravnosti
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
- Trao
- last.fm: http://www.last.fm/user/martypalounek
- Kontaktovat uživatele:
Možná by nebylo od věci vykašlat se na tu tvojí antidigitální pozu co myslíš? Roland 15 (má kámoš) nakope zvukově tomu fenderu(měl sem já) zadek co se týče zkreslení uplně nehorázně a čistej je srovnatelnej...(a tady to neni o tom co má kdo rád, protože zkreslení rolanda rozhodně nezní digitálněji nebo víc moderně...i na něm se víc přiblížíš trochu vintage zvuku než na tom fenderovy, na nem toho moc nevykoumáš)turbo_MaCk píše:přesně...... Rolland simuluje hraní, fender hraje....jaby píše:já sem sice taky jenom začátečník, ale před měsícem sem si koupil rok starý kombo Fender Frontman F15G a nemůžu si pumoct, ale hraje fakt dobře a je levnější než ten MicroCube, takže radím toto
Ale oboje to sou supr komba na svoji cenu, akorát k tomu rolandovi podle me nebudesš muset kupovat krabku no, což k tomu fenderovi bych řek že jo.
však já na něj taky hraju přes Boss SuperOverdriveRagnar píše:Možná by nebylo od věci vykašlat se na tu tvojí antidigitální pozu co myslíš? Roland 15 (má kámoš) nakope zvukově tomu fenderu(měl sem já) zadek co se týče zkreslení uplně nehorázně a čistej je srovnatelnej...(a tady to neni o tom co má kdo rád, protože zkreslení rolanda rozhodně nezní digitálněji nebo víc moderně...i na něm se víc přiblížíš trochu vintage zvuku než na tom fenderovy, na nem toho moc nevykoumáš)turbo_MaCk píše:přesně...... Rolland simuluje hraní, fender hraje....jaby píše:já sem sice taky jenom začátečník, ale před měsícem sem si koupil rok starý kombo Fender Frontman F15G a nemůžu si pumoct, ale hraje fakt dobře a je levnější než ten MicroCube, takže radím toto
Ale oboje to sou supr komba na svoji cenu, akorát k tomu rolandovi podle me nebudesš muset kupovat krabku no, což k tomu fenderovi bych řek že jo.
Já jsem si stahnul amplytube a ted nevim jak do počalu zapojit kytaru na to musí byt nakej spešl nástavec k jacku ne?Fakt nevím jak na toWohma píše:Rolandy jsou tu nejdoporucovanejsi komba na doma, spolu s mensima Kustomkama... jestli jsi na ne musel prijit sam, tak jsi asi spatne cetl.
Kytaru sis urcite vybral dobre, i kdyz LPcko od Fokuse bych nezavrhoval, myslim, ze je financne dostupny a da se tam urcite najit kvalitni kus. U toho MicroCubu osobne nevidim nic, co bych na nem mohl hanit, akorat si neodpustim pripojit osobni poznamku, ze kupovat takhle maly kombicka je celkem naprd ;] Ja kombo doma nemam a nevadi mi to, kdyz si chci zahrat a nechci hrat nasucho, tak jedu pres Amplitube na pocitaci a staci mi to, aspon mam o duvod navic chodit do zkusebny - clovek si chce zahrat tak, aby to z nej rvalo obleceni![]()
BTW, trandaky nejsou na h***o
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
Nojo, ale rolland je v jiný cenový kategorii. Já na něj hrál jednou takže ti to tu nebudu nutit, ale prostě mi přišlo že si člověk kupuje vmulťák ve kterým má reprák a konec. Možná to není špatný kombo, ale je to tak pro někoho kdo si to dá do pokoje a bude z toho nahrávat na internet nahrávky. To myslím že je přesně to naco je to dobrý. Prostě hodně zvuků, efektů, nahraješ víc stop s efektama, takovou zajímavou instrumentální skladbu se slušným zvukem.. Na hraní v kapele nic moc. Na hraní doma, cvičení zbytečný kvůli těm efektům... Mimo to mi ten zkreslenej zvuk nesedí, ale s autowahem (bohužel na basovým) byla srandaRagnar píše: Možná by nebylo od věci vykašlat se na tu tvojí antidigitální pozu co myslíš? Roland 15 (má kámoš) nakope zvukově tomu fenderu(měl sem já) zadek co se týče zkreslení uplně nehorázně a čistej je srovnatelnej...(a tady to neni o tom co má kdo rád, protože zkreslení rolanda rozhodně nezní digitálněji nebo víc moderně...i na něm se víc přiblížíš trochu vintage zvuku než na tom fenderovy, na nem toho moc nevykoumáš)
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
běžně se dá koupit v elekru atd.D.e.x.t.R píše:musíš mít redukcy z velkýho jakcu na malej a zapojíš do výstupu do mikrofonu
- misadlouhy
pokud bys opravdu chtel ten MicroCube tak koukni na bazar, je tam tohle
Prodám ROLAND MICRO CUBE - Nové
ROLAND MICRO CUBE včetně veškeré dokumentace,
1 roční záruky a originální krabice, hrané pouze párkrát doma
Součástí balení je originál Roland adaptér.
Kompaktní kytarové kombo
• COSM modeling 7 zesilovačů
• Výkon: 2W
• Reproduktor: 2W
• Chorus, Flager, Phaser, Tremolo a Delay/Reverb efekty
• Výstup na sluchátka
• Napájení bateriemi nebo AC adaptérem
• Hmotnost: 3,3kg
Moje pevná cena je 2200,-
Tel.: 607264351
Region: Praha
Zařazeno: 29.12.2007 17:47
Prodám ROLAND MICRO CUBE - Nové
ROLAND MICRO CUBE včetně veškeré dokumentace,
1 roční záruky a originální krabice, hrané pouze párkrát doma
Součástí balení je originál Roland adaptér.
Kompaktní kytarové kombo
• COSM modeling 7 zesilovačů
• Výkon: 2W
• Reproduktor: 2W
• Chorus, Flager, Phaser, Tremolo a Delay/Reverb efekty
• Výstup na sluchátka
• Napájení bateriemi nebo AC adaptérem
• Hmotnost: 3,3kg
Moje pevná cena je 2200,-
Tel.: 607264351
Region: Praha
Zařazeno: 29.12.2007 17:47
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
EH??? What??kvapo píše:Aha do výstupu u reprobeden počítám? Já mám jenom z malýho na velkej,nic budu muset koupit tak díky za odpověd!
reprobedna vyzařuje, nesnímá... asi si myslel vstup ne výstup.. Sory že rejpu ale ono to pak docela mate když si to člověk plete a třeba bys vysvětloval něco komplikovanýho každej by z toho mel bramborovou kaši z rýží asi jako ty když teď čteš to moje komplikovaný dlouhý souvětí a navíc sem člověk co nezvládl gramatiku, pravopis a už vůbec né interpunkci, vlatně ani nevím jestli se to takto píše.
A pak. Potřebuješ zesilovač.
kytara>předzesilovač(pre-amp, upravuje zvuk, předzesiluje ho)>koncový výkonný (power-amp zesílí signál na konečnou uroveň)>reproduktor
Preamp bude obstaranej mulťákem nebo co budeš mít. Pover amp použiješ ten co máš v hifině a repráky ty co ti vysej v bocech na zdi, tudíž potřebuješ narvat signál do vstupu koncovýho zesilovače kterej je na věži ajou AUX IN.
Varianta s počítačem je taková že ten ti obstará i preamp. Preamp je ve zvukové kartě. softwarově se ti upraví zvuka de do výstupu na sluchátka. Klasický bedýnky ke kompu maj power-amp v sobě. Pak potřebuješ redukci:
a) malej>velkej jack + malej kábl. redukci dáš do kytary a káblem propojíš do PC (bohužel malej kábl = nekvalitní přenos, ale u reprobeden k PC už je to jedno)
b)velkej>malej + klasickej nástrojevej kabel. redukci dáš do vstupu zvukové karty. (bohužel tato redukce není tak běžná jako předešlá, která se dá sehnat opravdu bezproblémů - používá se hlavně na sluchátka u hifivěží kde je otvor na velkýho samce když má někdo klasická sluchátka s jackem malým.)
- Mustard Man
Nevím, kámos ma Kustom nejaky 30w a nelibi se me to. Podle me jsou určitě lepší tranzistorový komba. Osobne radsi taky na doma preferuju guitar rig a ampli tube. Ale casem bych chtěl investovat do harley benton ga5.Wohma píše:Rolandy jsou tu nejdoporucovanejsi komba na doma, spolu s mensima Kustomkama... jestli jsi na ne musel prijit sam, tak jsi asi spatne cetl.
Kytaru sis urcite vybral dobre, i kdyz LPcko od Fokuse bych nezavrhoval, myslim, ze je financne dostupny a da se tam urcite najit kvalitni kus. U toho MicroCubu osobne nevidim nic, co bych na nem mohl hanit, akorat si neodpustim pripojit osobni poznamku, ze kupovat takhle maly kombicka je celkem naprd ;] Ja kombo doma nemam a nevadi mi to, kdyz si chci zahrat a nechci hrat nasucho, tak jedu pres Amplitube na pocitaci a staci mi to, aspon mam o duvod navic chodit do zkusebny - clovek si chce zahrat tak, aby to z nej rvalo obleceni![]()
BTW, trandaky nejsou na h***o
Viva la revolution...
Ak mas efekt tak nie, pichnes to do Line IN, ktory nasledne povolis v ovladacich paneloch. Ak nemas potrebujes nejaky simulacny program napr. Amplitube ku ktoremu ti este treba driver Asio4ALL ktory ti zmensi latenciu.SmileCZ píše:turbo_MaCk:chtel bych se zeptat na to pripojeni ke kompu...je na to potreba nakej programek nebo neco v pocitaci?
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
myslíš mickeymouse??? No hlavně ten kustom má 12" od Celestion. Když tam dá dobrou hlasitost a koupí efekt tak má betelnej zvuk (za ty prachyMustard Man píše:Nevím, kámos ma Kustom nejaky 30w a nelibi se me to. Podle me jsou určitě lepší tranzistorový komba. Osobne radsi taky na doma preferuju guitar rig a ampli tube. Ale casem bych chtěl investovat do harley benton ga5.
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
prográmků je dost.... freeware je třeba GUITARFX - goooglujSmileCZ píše:turbo_MaCk:chtel bych se zeptat na to pripojeni ke kompu...je na to potreba nakej programek nebo neco v pocitaci?
turbo_MaCk píše:EH??? What??kvapo píše:Aha do výstupu u reprobeden počítám? Já mám jenom z malýho na velkej,nic budu muset koupit tak díky za odpověd!
reprobedna vyzařuje, nesnímá... asi si myslel vstup ne výstup.. Sory že rejpu ale ono to pak docela mate když si to člověk plete a třeba bys vysvětloval něco komplikovanýho každej by z toho mel bramborovou kaši z rýží asi jako ty když teď čteš to moje komplikovaný dlouhý souvětí a navíc sem člověk co nezvládl gramatiku, pravopis a už vůbec né interpunkci, vlatně ani nevím jestli se to takto píše.
A pak. Potřebuješ zesilovač.
kytara>předzesilovač(pre-amp, upravuje zvuk, předzesiluje ho)>koncový výkonný (power-amp zesílí signál na konečnou uroveň)>reproduktor
Preamp bude obstaranej mulťákem nebo co budeš mít. Pover amp použiješ ten co máš v hifině a repráky ty co ti vysej v bocech na zdi, tudíž potřebuješ narvat signál do vstupu koncovýho zesilovače kterej je na věži ajou AUX IN.
Varianta s počítačem je taková že ten ti obstará i preamp. Preamp je ve zvukové kartě. softwarově se ti upraví zvuka de do výstupu na sluchátka. Klasický bedýnky ke kompu maj power-amp v sobě. Pak potřebuješ redukci:
a) malej>velkej jack + malej kábl. redukci dáš do kytary a káblem propojíš do PC (bohužel malej kábl = nekvalitní přenos, ale u reprobeden k PC už je to jedno)
b)velkej>malej + klasickej nástrojevej kabel. redukci dáš do vstupu zvukové karty. (bohužel tato redukce není tak běžná jako předešlá, která se dá sehnat opravdu bezproblémů - používá se hlavně na sluchátka u hifivěží kde je otvor na velkýho samce když má někdo klasická sluchátka s jackem malým.)
myslím že vyzkouším variantu a) já mám sice kombo,ale tak chtěl sem vyzkoušet ten prográmek ale nevím co k tomu potřebuju...
-
ondrapasmeister