snímač na crust
Pravidla fóra
- pigdestroyer
- last.fm: tlumok
- Bandzone: pigdestroyer
- Kontaktovat uživatele:
snímač na crust
potřeboval bych poradit ohledně výběru snímače na výšeu vedený styl hudby. nechci žádnou sterilní plochou ludru typu EMG 81, to se mi úplně zprotivilo. potřebuju hutnou brutální plnou syrovinu.. přemýšlím o gibson 500, nebo nějakým SD-8 např. ale chtěl bych nejdřív ještě pár tipů. mám kytaru bc rich mocking bird, tělo je prý mahagon
aktivy mám ozkoušené, to určitě ne.
Re: snímač na crust
to sis pekne odpovedel...500t jsem mel v mahagonu pekne dlouho byl jsem s nim moc spokojenej...X2N by mohl taky dobre fungovat a nepodcenoval bych treba klasiku Superdistortion...z tech drassich bych doporucil BKP Ceramic Warpig kterej je asi nejvetsi ultra brutal co jsem kdy zkusil...
LTD&Dean guitars/Bare Knuckle Pickups/Mesa/Randall&Salvation Mods/DL cabs&cables
- pigdestroyer
- Kontaktovat uživatele:
no kolega má les paulku gibson 498 a tea je to bomba.. to pětikilo by mělo být ještě trošku dravější co jsem se tak dočetl, tak jsem uvažoval o tom.. jinak díky za radu - ten SH-8 je celkem levnej a vzbuzuje ve mně důvěru, ten je na tom jak? není to taky ten tenoučký metalový zvuk typu EMG 81 ?
- Alternátor
498 a 500 jsou trochu jiný potvory. 498 je taková spíš rockovější. Víc do středů. Sice je ok i na tvrdší věci, ale je to trochu někde jinde. 500 má silnější výstup, je daleko hutnější, agresivnější, čili je daleko víc do basů a výšek . Přesto je to hodně konkrétní snímač i při dost prasáckým zkreslení. Už jsem několikrát znovu koukal po Exploreru a vždycky mě odradilo to, že je nabízeli s vyměněnejma snímačema.
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
- tomaskra
- Kontaktovat uživatele:
Souhlasím s Wolfem Bare Knuckle War Pig je opravdu " tvrďáckej " do hledáčku bych zařadil i Seymour Duncan SH 15 alternative 8 a od Bare Knuckle je hodně dobrý ještě i Miraclee Man, tedy krom výše zmíněných snímačů.
- pigdestroyer
- Kontaktovat uživatele:
no mě se právě ta 498 líbí moc ale snažíme se teď nějak diferencovat zvuk s druhým kytaristou.. nicméně chtěl bych spíš méně výšek a více středů.
- Alternátor
O to bych se nebál. Stejnej snímač ti v jiný kytaře beztak nebude hrát úplně stejně. Je to o ozkoušení. Třeba by ti ho kolega na chvíli půjčil a pak bys moh osobně posoudit, jestli by se ti líbil, nebo ne. Je to hodně univerzální snímač, osobně se mi dost líbí. Nicméně na prasečiny bych radši tu pětistovku
.
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
jedna z možností je dát do 498T keramický magnet, mě se to vcelku osvědčilo. 500T je v podstatě silnější 498T s keramickým magnetem.pigdestroyer píše:no mě se právě ta 498 líbí moc ale snažíme se teď nějak diferencovat zvuk s druhým kytaristou.. nicméně chtěl bych spíš méně výšek a více středů.
- pigdestroyer
- Kontaktovat uživatele:
a úplně z jinýho soudku - snímače od RM s keramickýma magnetama? zatím jsem teda asi rozhodlej pro SH-8
- Stanley06
- Rádce
- Kontaktovat uživatele:
Mám RM Custom keramiku v exploreru od Bacha (prý mahagon) a jsem s ním spokojen. Při testu jednoho aparátu jsme střídali mojí kytaru a Gibson LP s 500T, to LP bylo o něco málo syrovější, dravější, ale čekal jsem zásadnější rozdíl.
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
- pigdestroyer
- Kontaktovat uživatele: