Fender Ramparte

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
Sajmon

Fender Ramparte

Příspěvek od Sajmon »

Čirou náhodou jsem včera při brouzdání na netu narazil na Ramparte z Pawn shopu. U nás prodával asi P muzik a Audiotek.

Nějaký ukázky:
http://www.youtube.com/watch?v=lBVZ82XHqSE
http://www.youtube.com/watch?v=55fYxmAldLw
http://www.youtube.com/watch?v=AIhqy1my-_M

Neměl někdo v ruce? :)

Už Excelsior mě docela zaujal, tohle mi taky nepřijde špatné. Kdyby se objevil na bazaru za slušnou cenu tak by mě asi docela zajímal.

Čekám, kdy v rámci Pawn shopu vyleze nějakej jednoduchej málowattážní jednokanál s reverbem a asi neodolám. :D
„Always remember that the crowd that applauds your coronation is the same crowd that will applaud your beheading. People like a show.“
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Re: Fender Ramparte

Příspěvek od Nero »

Ramparte vypadá hodně zajímavě :) Papírově dost zaujal, jen čekám, že s objeví na prodejnách a já budu mít čas o otestovat. Jestli to bude hrát stejně pěkně jako Excelsior, tak to bude paráda.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Sajmon

Příspěvek od Sajmon »

Jo takhle, on se teprve objeví? Já jak jsem našel na zboží.cz jen dva odkazy s tím, že dostupnost neznámá, tak jsem myslel, že mi to už úplně uniklo. Tak to si ho taky skočím asi vyzkoušet, jestli natrefím. :)
„Always remember that the crowd that applauds your coronation is the same crowd that will applaud your beheading. People like a show.“
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Nevím o tom, že by ho u nás už někde měli fyzicky k dispozici. Spíš to ještě chvilku potrvá.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Sajmon

Příspěvek od Sajmon »

Pawn shop se docela rozjel teda.

http://www.fender.com/series/pawn-shop- ... -red-120v/

Ale cena už mi přijde dost odrazující.
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smrťokvítek »

Tak nevím, za ty prachy bych si teda asi raději koupil Blues juniora než ten Ramaprte. Vypadá to, že to zase nebude mít žádný headroom. :?
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Sajmon

Příspěvek od Sajmon »

Tak Ramparte mi za nějakých 8 nepřijde až tak špatné. Přecijen je BJ skoro dvakrát tak drahý. Nicméně tahle novinka mi za cca 12,5 (muziker) přijde už dost drahá a raději bych volil toho BJ.
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Jinak Vaporizer mají ode dneška v Brněnské prodejně kytary.cz v červené barvě. Bavil jsem se s prodavačem a prý z toho moc nadšení nebyli.
Luke666
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Luke666 »

Smrťokvítek píše:Jinak Vaporizer mají ode dneška v Brněnské prodejně kytary.cz v červené barvě. Bavil jsem se s prodavačem a prý z toho moc nadšení nebyli.

Ze zvuku nebo z té červené barvy? :D
Sajmon

Příspěvek od Sajmon »

Smrťokvítek: A Ramparte tam nebyl náhodou? Lákal by mě trochu víc ( i vzhledem k ceně) a vyšel dřív než Vaporizer, tak by snad mohl být už někde dostupný. Rád bych ho aspoň vyzkoušel. :)
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Neviděl jsem ho tam. Na eshopu taky není takže asi není vůbec protože Vaporizer tam je. Zkus napsat email do kytar jestli bude. :wink:
Luke666 píše:
Smrťokvítek píše:Jinak Vaporizer mají ode dneška v Brněnské prodejně kytary.cz v červené barvě. Bavil jsem se s prodavačem a prý z toho moc nadšení nebyli.
Ze zvuku nebo z té červené barvy? :D
zvuku :wink: :P
Sajmon

Příspěvek od Sajmon »

Smrťokvítek píše:Neviděl jsem ho tam. Na eshopu taky není takže asi není vůbec protože Vaporizer tam je. Zkus napsat email do kytar jestli bude. :wink:
Já ho chci zkusit ze zajímavosti a nejspíš nebudu mít nutkání ho kupovat, to by mě musel moc zaujmout. ( a pak bych na něj radši čekal na bazaru :D ) Takže je nebudu kvůli tomu obtěžovat. Ale díky za info. :)
jastud

Příspěvek od jastud »

Fender Vaporizer, oficiální video :-)

Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
Sajmon

Příspěvek od Sajmon »

Rád bych si na to zahrál, jsem na to zvědavej. Ale nemůžu si pomoct, ale cena mi přijde už dost přemrštěná. Pokud to není způsobené tím, že jsou prý dva kusy pro ČR. :D Což asi snižuje mou šanci brnknout si na to.
jastud

Příspěvek od jastud »

Myslím, že cena je odpovídající. 12W v lampě, prakticky dvojkanál (no dobře jedena půl kanál), 2x10 repro a reverb; to všechno za 12200 je podle mě OK. Takovej Tiny Terror v kombo verzi stoji 16300 a je to prakticky totéž akorát bez reverbu. Nejlevnější Vox AC15 stojí taky přes 15...
Sajmon

Příspěvek od Sajmon »

Ramparte je víc dvoukanál ( byť zase bez korekcí) výkon podobný ( rozdíl cca 3 Watty už nebude tak znát), ale zas jeden reprák. Ale cena o cca 5 tisíc míň (založeno na ramparte v Evropských obchodech, u nás furt není).
Excelsior mi nepřišel o moc míň nadupaný a stál taky pod 7 tisíc.

Všechno Pawn Shop a cena dost jinde, nevidím moc proč, když pomineme repráky, které jsou všude úplně jiné. Jinak tak velké rozdíly ve výbavě nevidím, ale holt jsou ty komba z této série taková svá, co se výbavy týče. Ale nevidím rozdíl skoro o půlku ceny oproti předchůdcům. Jen tenhle je asi nejvíc ,,cool,, a je to podle dodaných kusů asi největší limitovka, což by mě ale nemotivovalo si to koupit.

A třeba zmíněnému Voxu bych věřil tak nějak víc po stránce kvality. Byť už je to jen domněnka a záleží i na štěstí.

Ale jinak ať si samozřejmě každý koupí co chce. :) I tak se mi výtvory co z Pawn shopu lezou líbí. :) Jen mi dřív přišla cena víc motivujcí k nákupu, toť vše.
jastud

Příspěvek od jastud »

Sajmon píše:Ramparte je víc dvoukanál ( byť zase bez korekcí) výkon podobný ( rozdíl cca 3 Watty už nebude tak znát), ale zas jeden reprák. Ale cena o cca 5 tisíc míň (založeno na ramparte v Evropských obchodech, u nás furt není).
Jiný zapojení (o elektronku míň), jeden reprák, žádný reverb. Dost jiná záležitost.

K tomu Voxu, ten nejlevnější za 15 je stejná Čína jako ten Vaporizer. Počítám že spolehlivost bude prakticky stejná...
Sajmon

Příspěvek od Sajmon »

Elektronku navíc pitvat nemůžu, na to nemám znalosti. Nevím k čemu tam je, na co slouží a jak všechno ovlivní, natož tak o kolik reálně zvedá cenu aparátu.

A co se konstrukce týče, tak osobně by mi dost vadilo, že ten boost ( nebo co to technicky správně je) můžu zapnout jen FS.

Reverb záleží, jakej bude. Ani u Blues Juniora ho moc nevychytali a to už je v produkci od roku 95.

Ano, Vox za 15 je Čína. Ale zas nemusí být Čína jako Čína. A pokud vedle něj postavím Vaporizer, tak na mě bude působit jako hračka, Vox je v mých očích dospělejší aparát. Prostě v téhle cenové hladině bych já osobně už koukal jinam. ( ideálně na bazar :D ) Můj odhad je, že ten aparát za ty prachy prostě stát nebude. ( odhad, prosím vás, ať se toho někdo nechytne) Toť vše, přátelé.
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“